Η τρύπα της πατέντας μου δεν είναι σαν τις τρύπες που ξέρεις.

Η τρύπα της πατέντας μου δεν είναι σαν τις τρύπες που ξέρεις.
Ναι, ακριβώς αυτό συμβαίνει
Σε κανένα από τα βίντεο αυτά δεν βλέπω πουθενά τον ...αντισεισμικό μηχανισμό σας κύριε seismic! Έστω υπό κλίμακα! Γιατί αν ο αντισεισμικός μηχανισμός όπως τον περιγράφετε είναι πάκτωση στο έδαφος με ειδικά άγκιστρα - βίδες πού ακριβώς είναι ...αυτά στα βίντεο που δείχνετε; Βλέπουμε μια μεταλική βάση να ταλαντώνετε. Στην μεταλική βάση είναι ο αντισεισμικός μηχανισμός; Μα έχετε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει ότι είναι ένα απλο μεταλικό πλαίσιο συνδεμένο με ένα άρθρωμα σε ένα ...σκαπτικό(;)!
Έχω εγώ. Δεν χρειάζεται να αυξήσεις την δυναμική του συστήματος μειώνοντας την ελαστικότητά του ( διάβαζε: βίδες ) ή αυξάνοντας το βάρος ( διάβαζε: μεγαλύτερο μέγεθος )! Μπορείς να ΜΕΙΩΣΕΙΣ την ενέργεια που περνά μέσα στο σύστημα, μονώνοντας το, απομονώνοντας το όσο γίνεται καλύτερα από την πηγή της ενέργειας. Και αυτό κάνουν οι πετυχημένες αντισεισμικές κατασκευές κύριε seismic. Αυτές που δεν τις κυνηγά το κακό επιστημονικό κατσετημένο! Ψάξτε για rubber foundations και γενικότερα για τις κατασκευές που προσπαθούν να κάνουν αυτό ακριβώς που σας είπα και το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέτε εσείς. Το κακό επιστημονικό κατεστήμενο, αυτό που εμποδίζει την απόλυτη αντισεισμική εφεύρεσή σας να σώσει ζωές επιτρέπει σε άλλες ...άσχετες εφευρέσεις, να χτίζονται.
Μηχανισμοί πάκτωσης μπορεί να υπάρξουν πολλοί. Δεν εξετάζω στο πείραμα τους μηχανισμούς Εξετάζω την μέθοδο που κατοχύρωσα διεθνώς μαζί με τους μηχανισμούς. Οι μηχανισμοί και οι μέθοδοι σχεδιασμού της εφεύρεσης σκοπό έχουν την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των δομικών κατασκευών, στην περίπτωση αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων όπως ο σεισμός, οι ανεμοστρόβιλοι, και οι ισχυροί άνεμοι. Αυτό επιτυγχάνετε ελέγχοντας τις παραμορφώσεις της δομής. Η βλάβη και η παραμόρφωση είναι στενά συνδεδεμένες έννοιες αφού με τον έλεγχο των παραμορφώσεων ελέγχεται και η βλάβη. Η εφεύρεση ελέγχει επαρκώς τις παραμορφώσεις ανεξαρτήτως της διάρκειας και της έντασης του σεισμού. Ρυθμίσει το λίκνισμα στα όρια της ελαστικής μετατόπισης αποτρέποντας ανελαστική μετατόπιση. Σύμφωνα με την εφεύρεση, αυτό επιτυγχάνεται με μια συνεχή έλξη των παρειών των τοιχωμάτων της κατασκευής προς το έδαφος και του εδάφους προς τα τοιχώματα ενώνοντας τα δύο μέρη σε ένα σώμα. Τις εντάσεις εφαρμόζουν μηχανισμοί πάκτωσης και έλξης. Αποτελούνται από τένοντες, οι οποίοι διαπερνούν ελεύθερα, το σώμα των παρειών ( με την βοήθεια σωλήνων διόδου ) καθώς και το μήκος γεωτρήσεων κάτω από αυτές.Τα κάτω άκρα των τενόντων πακτώνονται στα βάθη των γεωτρήσεων με μηχανισμούς τύπου μεταλλικών παρειών πίεσης, διαστελλόμενων αξονικά προς τα πρανή, με την βοήθεια περιστρεφόμενων αντεστραμμένων και αντικριστών ακτινίων. Το άνω άκρο των πακτώνεται στις παρειές της ανώτατης στάθμης με μηχανισμούς πάκτωσης και έλξης οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να επιβάλουν θλιπτικά φορτία στις διατομές των τοιχωμάτων. Η έλξη των τενόντων από τους μηχανισμούς ευρισκόμενοι στα ανώτατα άκρα των παρειών των τοιχωμάτων, καθώς και η αντίδραση σε αυτήν την έλξη προερχόμενη από τα κάτω πακτωμένα άκρα των τενόντων στα βάθη των γεωτρήσεων δημιουργούν την ένωση των τοιχωμάτων με το έδαφος. Πριν την ανέγερση της κατασκευής εφαρμόζουμε έλξη στους τένοντες, διπλάσια των εντάσεων υπολογισμού μεταξύ του ύψους της επιφάνειας θεμελίωσης και του μηχανισμού αγκύρωσης στα βάθη της γεώτρησης.AreSMareS έγραψε: ↑15 Μάιος 2019, 18:47Σε κανένα από τα βίντεο αυτά δεν βλέπω πουθενά τον ...αντισεισμικό μηχανισμό σας κύριε seismic! Έστω υπό κλίμακα! Γιατί αν ο αντισεισμικός μηχανισμός όπως τον περιγράφετε είναι πάκτωση στο έδαφος με ειδικά άγκιστρα - βίδες πού ακριβώς είναι ...αυτά στα βίντεο που δείχνετε; Βλέπουμε μια μεταλική βάση να ταλαντώνετε. Στην μεταλική βάση είναι ο αντισεισμικός μηχανισμός; Μα έχετε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει ότι είναι ένα απλο μεταλικό πλαίσιο συνδεμένο με ένα άρθρωμα σε ένα ...σκαπτικό(;)!
"Αυτό το κάθετο φορτίο στους ανώτατους κόμβους ( απόκριση στην άνοδο του δώματος ) προέρχεται από έναν τένοντα του οποίου το ένα του άκρο είναι πακτωμένο ( με ένα μηχανισμό ) στα βάθη μιας γεώτρησης, και το άλλο του άκρο είναι πακτωμένο στο δώμα ( με υδραυλικό σύστημα ή με απλή πάκτωση κοχλία) πετυχαίνοντας κατ αυτόν τον τρόπο την μείωση της ταλάντωσης του δομικού έργου, η οποία είναι υπεύθυνη για τις παραμορφώσεις και αστοχίες του έργου."
Στα βάθη ποιάς ...γεώτρησης έστω υπό κλίμακα είναι αυτός ο ...τένοντας; Αφού δεν υπάρχει ...γεώτρηση ( έστω πάντα υπό κλίμακα... )!
Τα βίντεο που έχετε κάνει κύριε Λυμπέρη δείχνουν απλά την αδράνεια που έχει ένα σώμα. Οι μετρήσεις σας είναι πραγματικές μετρήσεις αδρανειακών συστημάτων αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον αντισεισμικό μηχανισμό σας αφού δεν ...υπάρχει αυτός ο μηχανισμός πουθενά ( έστω υπό κλίμακα )! Πώς μπορείτε και ισχυρίζεστε ότι αυτα τα βίντεο ...αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σας;
Ναι σωστά! Εσείς όμως ισχυρίζεστε ότι σε ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ δείχνετε την επιτυχία του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ μηχανισμού πάκτωσης που τυγχάνει να είναι ...πακτωση ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ αλλά ...δεν είναι σε αυτά τα βίντεο;
Ποιά ...μέθοδο κύριε seismic; Το ότι η αδράνεια μπορεί να ανατρέψει αντικείμενα που ταλαντώνονται; Αυτό ...κατοχυρώσατε; Αφού ξεκάθαρα λέτε ότι δεν εξετάζετε στο πείραμα τους μηχανισμούς γιατί τοτε λέτε στα βίντεο: "...να τι γίνεται και με τον ...μηχανισμό μου;"
. Η σεισμική μόνωση των κατασκευών επιτυγχάνεται με την χρήση εφεδράνων υψηλής απόδοσης. Υπάρχουν εφέδρανα διαφόρων τύπων όπως είναι τα ελαστομεταλλικά, εφέδρανα σημειακού τύπου και τα σφαιρικά, σεισμική μόνωση με πυρήνα μολύβδου και αυτά της εκκρεμούς ταλάντωσης. Υπάρχουν και άλλα συστήματα όπως διατμητικές κλείδες, αποσβεστήρες ιξώδους, και διαχυτές φορτίων.AreSMareS έγραψε: ↑15 Μάιος 2019, 19:00Έχω εγώ. Δεν χρειάζεται να αυξήσεις την δυναμική του συστήματος μειώνοντας την ελαστικότητά του ( διάβαζε: βίδες ) ή αυξάνοντας το βάρος ( διάβαζε: μεγαλύτερο μέγεθος )! Μπορείς να ΜΕΙΩΣΕΙΣ την ενέργεια που περνά μέσα στο σύστημα, μονώνοντας το, απομονώνοντας το όσο γίνεται καλύτερα από την πηγή της ενέργειας. Και αυτό κάνουν οι πετυχημένες αντισεισμικές κατασκευές κύριε seismic. Αυτές που δεν τις κυνηγά το κακό επιστημονικό κατσετημένο! Ψάξτε για rubber foundations και γενικότερα για τις κατασκευές που προσπαθούν να κάνουν αυτό ακριβώς που σας είπα και το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέτε εσείς. Το κακό επιστημονικό κατεστήμενο, αυτό που εμποδίζει την απόλυτη αντισεισμική εφεύρεσή σας να σώσει ζωές επιτρέπει σε άλλες ...άσχετες εφευρέσεις, να χτίζονται.
Τα παραδείγματα με τον γάιδαρο και τον πνιγμένο είναι τόσο σχετικά με την αντισεισμική προστασία όσο σχετικά είναι και τα βίντεο που κάνατε... Με πολύ απλά λόγια είναι κουβέντα καφενείου, να έχουμε να λέμε δηλαδή, γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή επιστημονική τεκμηρίωση, δεν είναι επαναλαμβανόμενα, δεν υπάρχουν όργανα αναρτημένα πουθενά, και τέλος και το πιο σημαντικό από όλα... απουσιάζει από όλα τα βίντεο - αποδείξεις ο ...αντισεισμικός μηχανισμός σας!!!!
Επίσησς δεν θέλετε ( δεν μπορείτε; ) να απαντήσετε στην πολύ απλή ερώτηση: Πώς και πού εξασφαλίζετε ότι ο μηχανισμός σας είναι μονόδρομος από το κτήριο στο έδαφος και όχι και το αντίθετο, από το έδαφος στο κτήριο;
Θα σου Αν δεις αυτό το βίντεο στο 2 και 40 λεπτά θα διαπιστώσεις ότι η μεγάλη δοκός της σεισμικής βάσεις ανασηκώνεται προς τα επάνω αν και είναι κανονική οπλισμένη δοκός, πακτωμένη με βλήτρα πάνω στην πλάκα του γκρο μπετού, και δεμένη με αλυσίδες πάνω στο πέτρινο ντουβάρι.Επίσησς δεν θέλετε ( δεν μπορείτε; ) να απαντήσετε στην πολύ απλή ερώτηση: Πώς και πού εξασφαλίζετε ότι ο μηχανισμός σας είναι μονόδρομος από το κτήριο στο έδαφος και όχι και το αντίθετο, από το έδαφος στο κτήριο;
Όχι βέβαια! Δεν απάντησατε κύριε seismic γιατί εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε ότι σε αυτά τα βίντεο δεν υπάρχει ο ...αντισεισμικός μηχανισμός σας! Άρα... Πού και πώς αποδεικνύεται - εξασφαλίχεται ότι ο μηχανισμός σας είναι μονόδρομος, από το κτήριο στο έδαφος; Στο βίντεο που ...αποδεικνύεται αυτό δεν ...υπάρχει ο μηχανισμός! Άρα... δεν απαντήσατε!
Θα σου απαντήσω από το τελευταίο. Ναι ξέρω τι είναι και σας την διδάσκω. Τι σας διδάσκω. Ότι δεν φτάνει να ξέρεις τι είναι η αδράνεια, πρέπει να την αντιμετωπίζεις σχεδιάζοντας σωστά. Και το σωστό σας το δείχνω εγώ. Η σεισμική βάση προσομοιώνει το κύμα ( Love ) το οποίο είναι το ποιο επικίνδυνο Εκτελεί ταλάντωση ημιτονοειδούς μετατόπισης με κρουστικές κάθετες αναπηδήσεις 7 cmAreSMareS έγραψε: ↑15 Μάιος 2019, 19:19Ναι σωστά! Εσείς όμως ισχυρίζεστε ότι σε ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ δείχνετε την επιτυχία του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ μηχανισμού πάκτωσης που τυγχάνει να είναι ...πακτωση ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ αλλά ...δεν είναι σε αυτά τα βίντεο;Ποιά ...μέθοδο κύριε seismic; Το ότι η αδράνεια μπορεί να ανατρέψει αντικείμενα που ταλαντώνονται; Αυτό ...κατοχυρώσατε; Αφού ξεκάθαρα λέτε ότι δεν εξετάζετε στο πείραμα τους μηχανισμούς γιατί τοτε λέτε στα βίντεο: "...να τι γίνεται και με τον ...μηχανισμό μου;"
Και αμέσως μετά μας ...περιγράφετε ξανά τον μηχανισμό πάκτωσης σε ...βάθος γεώτρησης!
Δηλαδή να το ρωτήσω αλλιώς: Δεν βάλατε πουθενά τον μηχανισμό σας. Δεν υπάρχουν αναρτημένα όργανα πουθενά. Ένα απλο ...σκαπτικό ταλαντώνει παλλινδρομικά μια μεταλική βάση και αυτό ...αποδεικνύει ότι ο μηχανισμός σας ( που επαναλαμβάνω και το λέτε κι εσείς: δεν ήταν παρών στα πειράματα ) λειτουργεί;
Να το ρωτήσω κι αλλιώς: Ξέρετε τι είναι επιστημονική μέθοδος κύριε seismic;
Να σου το πω αλλιώς να το καταλάβεις. Αν ένας ενώσει τους κόμβους της κατασκευής με το έδαφος με έναν άλλο δικό του μηχανισμό, βάση των πνευματικών μου δικαιωμάτων τον πάω στα δικαστήρια. Αυτό σου λέει κάτι?AreSMareS έγραψε: ↑15 Μάιος 2019, 19:57Όχι βέβαια! Δεν απάντησατε κύριε seismic γιατί εσείς ο ίδιος παραδεχτήκατε ότι σε αυτά τα βίντεο δεν υπάρχει ο ...αντισεισμικός μηχανισμός σας! Άρα... Πού και πώς αποδεικνύεται - εξασφαλίχεται ότι ο μηχανισμός σας είναι μονόδρομος, από το κτήριο στο έδαφος; Στο βίντεο που ...αποδεικνύεται αυτό δεν ...υπάρχει ο μηχανισμός! Άρα... δεν απαντήσατε!
Εντάξει. Τώρα ξεπερνάτε κάθε γνωστό όριο κύριε seismic...
είναι απίστευτη για άσχετα και μη-επιστημονικά πειράματα που δεν χρειάζεται να είσαι και ειδικός στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας για να τα καταλάβεις!
Όχι δεν μου λέει τίποτα απολύτως κύριε seismic. Αν σχεδιάσετε έναν αυτοκίνητο σαν μια Mercedes θα σας πάνε στα δικαστήρια, αυτό δεν σημαίνει ότι φτιάξατε ασφαλέστερο αυτοκίνητο... Μια και έχετε ασχοληθεί με τα πνευματικά δικαιώματα, πατέντες, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτά ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την επιστημονικότητα των ισχυρισμών σας! Αποδεικνύουν απλά κι ωραία ότι είστε ο πρώτος που τα σκεφτήκατε και μένει στην επιστημονική κοινότητα να τα αποδείξει. Ίσως για αυτό τρέχετε από το ένα διαδικτυακό περιοδικό στο άλλο. Ζητάτε επιστημονική κάλυψη και αποδοχή αλλά από ότι φαίνεται δεν την έχετε...
Όχι δεν σκάω καθόλου! Ίσα - ίσα! Είναι ένα πολύ καλό κοινωνικό πείραμα που κάνω με τους μαθητές μου. Αντικρούω ....διάφορους εθνοσωτήρες σε διαδικτυακά φόρουμ και τις αναρτήσεις τις πηγαίνω στο σχολείο και τις συζητάμε με τα παιδιά. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καταπληκτική κουβέντα γίνεται!!!! Ναι στην αρχή υπάρχουν και οι ...κοροϊδίες αλλά τώρα το έχουμε ξεπεράσει αυτό. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο επικοδομητικό όταν βάζω κάποια παιδιά ή και ομάδες παιδιών να στηρίξουν - υποστηρίξουν τα ...αστήρικτα και έτσι γίνονται καταπληκτικοί διάλογοι και αντίλογοι. Τα παιδιά επίσης έχουν έναν μοναδικό τρόπο να ξεχωρίζουν αμέσως τις ...αερολογίες και μάλιστα βλέπουν / καταλαβαίνουν πράγματα που εμένα μου διαφεύγουν!stergiosbik έγραψε: ↑15 Μάιος 2019, 20:31Ρε συ AreSMareS τζαμπα παιδευεσαι ανθρωπε μου.
Η περιπτωση του ειναι ανιατη λεμε.
Πιο πιθανο ειναι να σκασεις εσυ παρα να βαλει μυαλο αυτος.