BILLO έγραψε: ↑16 Μάιος 2019, 21:06
hellegennes έγραψε: ↑16 Μάιος 2019, 12:58
Beria έγραψε: ↑16 Μάιος 2019, 11:41
Αρχίζει και μου γίνεται συμπαθής ο τύπος

Λίγο ψευτράκος μού φαίνεται:
Ο Sin Boy επίσης μίλησε και για τον ρατσισμό που έχει ζήσει καθώς είπε πως επειδή είναι Αλβανός στα παιδικά του χρόνια οι περισσότεροι γονείς των συμμαθητών του έλεγαν στα παιδιά τους να μην κάνουν παρέα μαζί του λόγω της καταγωγής του.
Τα κανουν αυτα οι Ελληνες γονεις στους δευτερης γενιας μεταναστες Αλβανους στα σχολεια, δε μου φαινεται καθολου παραξενο, ουτε καινουριο.
Εμένα μού φαίνεται out of this world και πρωτάκουστο. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ας ξεκινήσουμε από το ότι σιγά μην ξέρουν οι γονείς με ποιους κάνουν παρέα τα παιδιά τους στο σχολείο. Εμένα ακόμα και σήμερα ο πατέρας μου δυσκολεύεται να θυμηθεί ποιοι είναι οι παιδικοί μου φίλοι. Δεύτερο είναι ότι υπάρχει μεν ρατσισμός απέναντι σε άλλους, αλλά ρατσισμός απέναντι σε παιδιά και μάλιστα από τους γονείς είναι κάτι που δεν έχω δει πουθενά. Επίσης εξαντλείται στο «είναι κλέφτες, είναι τεμπέληδες, είναι γιουβέτσι με ρίγανη». Κανείς δεν λέει «μην τον κάνεις παρέα αυτόν, είναι Αλβανός». Μόνο σε κάτι κινηματογραφικές μπούρδες τύπου «σπιρτόκουτο» θα το ακούσεις, άντε και από κανένα ακραίο σκουπίδι, όπως εκείνη η Σκορδέλη. Αλλά το να χρησιμοποιείς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου για να εξάγεις συμπεράσματα για τον πληθυσμό είναι γελοίο.
Ένα τρίτο είναι ότι δύσκολα ξεχωρίζουν οι Αλβανοί δεύτερης γενιάς. Ένα τέταρτο είναι ότι σιγά μην δώσει σημασία το παιδί στον γονιό που του λέει με ποιον να κάνει παρέα.
Ακόμη κι αν υπήρξε γονιός που το είπε αυτό στο παιδί του για τον Sinboy, αυτό που αποκλείεται είναι να «οι περισσότεροι γονείς των συμμαθητών του έλεγαν στα παιδιά τους να μην κάνουν παρέα μαζί του». Δεν λέει ένας ή δύο, λέει οι περισσότεροι.
Όχι, σόρι, το θεωρώ φιδιά πρώτου μεγέθους.