Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Οι πολιτικοί μηχανικοί ξέχασαν να βιδώσουν τις κατασκευές στο έδαφος!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Μάιος 2019, 20:14

AreSMareS ΚΟΥΚΟΥΝΆΡΕΣ Αλλα λέω εγώ άλλα καταλαβαίνεις εσύ. Τελικά η εξυπνάδα σε απομονώνει από τους άλλους.
Η επιστήμη αυτοκτονεί όποτε υιοθετεί ένα δόγμα. (Τόμας Χάξλεϋ, 1825-1895, Βρετανός βιολόγος )
Γνώμη έχεις γνώσης έχεις? ΠΛΆΤΩΝ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 17 Μάιος 2019, 20:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 17 Μάιος 2019, 20:21

seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 19:08
Όμως ένα πραγματικό κτίριο και ο κύβος σου δε συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Αν διαφωνείς, τότε οφείλεις εσύ να το αποδείξεις.
Αφού το οφείλω ας το αποδείξω εδώ και τώρα.
Ας το εξετάσουμε μαζί γιατί εσύ σαν μηχανικός ξέρεις.
Δεν έχουμε κάτι να εξετάσουμε μαζί. Εσύ λες ότι ισχύει κάτι και όλοι οι υπόλοιποι σου λένε ότι δεν ισχύει. Άρα το βάρος της απόδειξης το έχεις εσύ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να εμφανίσεις τους υπολογισμούς που αποδεικνύουν με ποια μεθοδολογία από τα δεδομένα του μοντέλου σου εξάγεις το συμπέρασμα ότι το πραγματικό σπίτι θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο. Επειδή είναι προφανές ότι δε γνωρίζεις πώς να το κάνεις αυτό (δεν το λέω υποτιμητικά, έτσι είναι) τότε βρες κάποιον που να ξέρει.

Θες να πεις στον «καθηγητή κ. Παναγιώτη Καρύδη»; Καμία αντίρρηση, φέρε μια δουλειά του (κείμενο, μελέτη, κλπ.) που λέει ότι κύβος και σπίτι είναι ίδια. Με νούμερα όμως, όχι αποσπάσματα από blog και χαζομάρες από τη ζούγκλα.

Το να κοπιάρεις τα ίδια σεντόνια στα φόρουμ (μέχρι και για αστρολογία) δεν αποδεικνύει τίποτα και δε σε βοηθάει σε τίποτα. Δέκα χρόνια το κάνεις και δεν πέτυχες τίποτα, σε φτύνουν όλοι. Γιατί συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι; Ο κόσμος ζητάει δεδομένα, μεθοδολογία, υπολογισμούς, συμπεράσματα, αυτή τη γλώσσα μιλάει. Αν θες να ασχοληθεί μαζί σου τότε αυτή τη γλώσσα πρέπει να μιλήσεις κι εσύ.

seismic έγραψε:Ξέρω ότι ξέρετε ότι είμαι φτωχός και πατάτε πάνω σε αυτό και μου λέτε να κουνήσω την γη όλη για να κάνω το πείραμά μου.
Όχι, δε χρειάζεται να κουνήσεις τη Γη. Μια δουλειά του «καθηγητή κ. Παναγιώτη Καρύδη» που να λέει (επώνυμα) ότι ένα κανονικό σπίτι με την πατέντα θα αντέχει σε 100g, όπως ισχυρίζεσαι, θα ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Μάιος 2019, 20:28

Archmage έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:21
seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 19:08
Όμως ένα πραγματικό κτίριο και ο κύβος σου δε συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Αν διαφωνείς, τότε οφείλεις εσύ να το αποδείξεις.
Αφού το οφείλω ας το αποδείξω εδώ και τώρα.
Ας το εξετάσουμε μαζί γιατί εσύ σαν μηχανικός ξέρεις.
Δεν έχουμε κάτι να εξετάσουμε μαζί. Εσύ λες ότι ισχύει κάτι και όλοι οι υπόλοιποι σου λένε ότι δεν ισχύει. Άρα το βάρος της απόδειξης το έχεις εσύ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να εμφανίσεις τους υπολογισμούς που αποδεικνύουν με ποια μεθοδολογία από τα δεδομένα του μοντέλου σου εξάγεις το συμπέρασμα ότι το πραγματικό σπίτι θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο. Επειδή είναι προφανές ότι δε γνωρίζεις πώς να το κάνεις αυτό (δεν το λέω υποτιμητικά, έτσι είναι) τότε βρες κάποιον που να ξέρει.

Θες να πεις στον «καθηγητή κ. Παναγιώτη Καρύδη»; Καμία αντίρρηση, φέρε μια δουλειά του (κείμενο, μελέτη, κλπ.) που λέει ότι κύβος και σπίτι είναι ίδια. Με νούμερα όμως, όχι αποσπάσματα από blog και χαζομάρες από τη ζούγκλα.

Το να κοπιάρεις τα ίδια σεντόνια στα φόρουμ (μέχρι και για αστρολογία) δεν αποδεικνύει τίποτα και δε σε βοηθάει σε τίποτα. Δέκα χρόνια το κάνεις και δεν πέτυχες τίποτα, σε φτύνουν όλοι. Γιατί συνεχίζεις το ίδιο τροπάρι; Ο κόσμος ζητάει δεδομένα, μεθοδολογία, υπολογισμούς, συμπεράσματα, αυτή τη γλώσσα μιλάει. Αν θες να ασχοληθεί μαζί σου τότε αυτή τη γλώσσα πρέπει να μιλήσεις κι εσύ.

seismic έγραψε:Ξέρω ότι ξέρετε ότι είμαι φτωχός και πατάτε πάνω σε αυτό και μου λέτε να κουνήσω την γη όλη για να κάνω το πείραμά μου.
Όχι, δε χρειάζεται να κουνήσεις τη Γη. Μια δουλειά του «καθηγητή κ. Παναγιώτη Καρύδη» που να λέει (επώνυμα) ότι ένα κανονικό σπίτι με την πατέντα θα αντέχει σε 100g, όπως ισχυρίζεσαι, θα ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα.
Σου κάνει μια προκαταρκτική προσομοίωση από το εργαστήριο αντισεισμικών ερευνών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο?
Ο Παναγιώτης Καρύδης την έχει κάνει αυτήν την εργασία. Μια χαρά συμπεριφέρονται οι κατασκευές με την πατέντα μου.
Πειράματα στο έδαφος δεν έχουμε κάνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 17 Μάιος 2019, 20:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 17 Μάιος 2019, 20:31

seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:28
Archmage έγραψε:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να εμφανίσεις τους υπολογισμούς που αποδεικνύουν με ποια μεθοδολογία από τα δεδομένα του μοντέλου σου εξάγεις το συμπέρασμα ότι το πραγματικό σπίτι θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο.
Σου κάνει μια προκαταρκτική προσομοίωση από το εργαστήριο αντισεισμικών ερευνών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο?
Αν σου έχουν δώσει υπογεγραμμένο χαρτί ότι ο κύβος σου και ένα σπίτι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, θα ήθελα πολύ να το δω.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Μάιος 2019, 20:36

Archmage έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:31
seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:28
Archmage έγραψε:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να εμφανίσεις τους υπολογισμούς που αποδεικνύουν με ποια μεθοδολογία από τα δεδομένα του μοντέλου σου εξάγεις το συμπέρασμα ότι το πραγματικό σπίτι θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο.
Αν σου έχουν δώσει υπογεγραμμένο χαρτί ότι ο κύβος σου και ένα σπίτι συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, θα ήθελα πολύ να το δω.
Μου έχουν δώσει αποτελέσματα αλλά δεν τηρούν τις προδιαγραφές της πατέντας. Άλλα τους είπα άλλα έκαναν.
https://lookaside.fbsbx.com/file/Draft% ... vpJJ5r-ZGg
Αν και είναι θετικά τα αποτελέσματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 17 Μάιος 2019, 20:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 17 Μάιος 2019, 20:43

seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:36
Μου έχουν δώσει αποτελέσματα αλλά δεν τηρούν τις προδιαγραφές της πατέντας. Άλλα τους είπα άλλα έκαναν
Δεν είναι δικό μου πρόβλημα τι τους είπες και τι έκαναν. Ο ίδιος λες ότι το κείμενο δεν ακολουθεί την πατέντα, άρα είναι άσχετο. Έχει την ίδια αξία για το θέμα μας με κάποια μελέτη πχ ιχθυοκαλλιέργειας.

Κάτι για τη σχέση κύβου - σπιτιού υπάρχει;

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Μάιος 2019, 20:46

Archmage έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:43
seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:36
Μου έχουν δώσει αποτελέσματα αλλά δεν τηρούν τις προδιαγραφές της πατέντας. Άλλα τους είπα άλλα έκαναν
Δεν είναι δικό μου πρόβλημα τι τους είπες και τι έκαναν. Ο ίδιος λες ότι το κείμενο δεν ακολουθεί την πατέντα, άρα είναι άσχετο. Έχει την ίδια αξία για το θέμα μας με κάποια μελέτη πχ ιχθυοκαλλιέργειας.

Υπάρχουν αποτελέσματα που βελτιώνουν μερικούς δείκτες π.χ την τέμνουσα βάσης την μετατόπιση κ.λ.π
Δείχνει τα οφέλη της προέντασης στα υποστυλώματα.
Η ΣΧΈΣΗ ΚΥΒΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ .... ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Ένας κύβος από Ο.Σ είναι και αυτός... αβίδωτος που παθαίνει ζημιές όταν υπάρχει ανάκληση βάσης λόγο στροφής και βρίσκουν την ευκαιρία οι αστήρικτες πλέον κατακόρυφες συνιστώσες να κάνουν την ζημιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 17 Μάιος 2019, 21:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage » 17 Μάιος 2019, 20:57

seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:46
Archmage έγραψε:
Η ΣΧΈΣΗ ΚΥΒΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ .... ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Ένας κύβος είναι και αυτός.
Ποια είναι τα νούμερα του κύβου;

Ποια είναι τα νούμερα του σπιτιού;

Με ποια μεθοδολογία πήγες από τα πρώτα στα δεύτερα;

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Μάιος 2019, 21:08

Archmage έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:57
seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:46
Archmage έγραψε:
Η ΣΧΈΣΗ ΚΥΒΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ .... ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Ένας κύβος είναι και αυτός.
Ποια είναι τα νούμερα του κύβου;

Ποια είναι τα νούμερα του σπιτιού;

Με ποια μεθοδολογία πήγες από τα πρώτα στα δεύτερα;
Έλα τώρα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Η ευρεσιτεχνία δουλεύει σε μεγάλα τοιχώματα με αμφίπλευρη προένταση στα άκρα των διατομών γιατί εξαλείφεις τον μοχλοβραχίονα που κατεβάζει εντάσεις. Την ίδια δουλειά κάνει και η πάκτωση στο δώμα και όχι στην βάσηΤο ξέρεις ότι όταν αυξάνεις τις διατομές και την ποιότητα σκυροδέματος δεν υπάρχει πρόβλημα προέντασης. Ξέρεις ότι τα 30 cm μετατόπισης του πειράματος με κλίμακα 1 προς 7 και 2 Hz συχνότητα είναι 2,1 μέτρα σε πραγματική κλίμακα και βγάζει πολύ μεγαλύτερη επιτάχινση από 2,41 g . Αυτόν τον συντελεστή γιατί δεν τον μετράς στο πείραμα?

AreSMareS
Phorum.gr user: AreSMareS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AreSMareS » 17 Μάιος 2019, 21:38

seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:14
AreSMareS ΚΟΥΚΟΥΝΆΡΕΣ Αλλα λέω εγώ άλλα καταλαβαίνεις εσύ. Τελικά η εξυπνάδα σε απομονώνει από τους άλλους.
Έχεις προσέξει κύριε seismic ότι εγώ ήρθα σε αυτό το forum για να απαντήσω και να ρωτήσω αποκλειστικά εσάς ενώ εσείς ήρθατε για να τους ...διδάξετε όλους; Μήπως είμαι και ο μόνος που σας απαντά και σας ρωτά; Ποιός είναι στην πραγματικότητα εδώ απομονωμένος;
Όχι δεν είμαι έξυπνος. Ένας φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος είμαι. Δεν έχω ισχυριστεί ποτέ και πουθενά ότι είμαι κάτι άλλο από αυτό που ...είμαι! Εσείς όμως έχετε ισχυριστεί ...διάφορα. Και μάλιστα αντικρουόμενα. Θα θέλατε ίσως ...τώρα να μου απαντήσετε πώς τα πειράματα που δείχνετε στα βίντεο αποδεικνύουν ότι ο μηχανισμός ( όχι απόλυτη αντισεισμική μέθοδος, αυτό το ...ξεπεράσαμε πλεόν! ) λειτουργεί; Υπάρχει ο μηχανισμός εκεί; Την μια γράφετε ..όχι, την άλλη ...ναι και τέλος δοκιμάσατε την θεωρία ...με και χωρίς τον μηχανισμό! Ποιά επιστημονική μεθοδολογία είναι αυτή που επιτρέπει τέτοιου είδους πειράματα; Και μάλιστα έχετε μετρήσει και ...αρκετούς αριθμούς! Αριθμούς που αντιστοιχούν σε ...τι; Σε ένα τσιμεντένιο κύβο 1Χ1 για τον οποίο παραδεχτήκατε ότι είναι "κατα το δυνατόν" υπό κλίμακα; Είμαι περίεργος να διαβάσω αυτό το χαρτί που λέτε από το Μετσόβειο. Αυτό που είναι για την ...πατέντα αλλά όχι με τις ...προδιαγραφές της πατέντας, ξέρετε εσείς από αυτά! Δεν μου ανοίγει τον σύνδεσμο :( Κρίμα και θα ήθελα πάρα πολύ να το διαβάσω...
Απαντήσεις σε όσα έχω ρωτήσει ξανά και ξανά; Μήπως τελικά καταλαβαίνω ...άλλα γιατί άλλα γράφετε την μια και άλλα την ..άλλη;

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Μάιος 2019, 21:57

AreSMareS έγραψε:
17 Μάιος 2019, 21:38
seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 20:14
Έχεις προσέξει κύριε seismic ότι εγώ ήρθα σε αυτό το forum για να απαντήσω και να ρωτήσω αποκλειστικά εσάς ενώ εσείς ήρθατε για να τους ...διδάξετε όλους; Μήπως είμαι και ο μόνος που σας απαντά και σας ρωτά; Ποιός είναι στην πραγματικότητα εδώ απομονωμένος;
Όχι δεν είμαι έξυπνος. Ένας φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος είμαι. Δεν έχω ισχυριστεί ποτέ και πουθενά ότι είμαι κάτι άλλο από αυτό που ...είμαι! Εσείς όμως έχετε ισχυριστεί ...διάφορα. Και μάλιστα αντικρουόμενα. Θα θέλατε ίσως ...τώρα να μου απαντήσετε πώς τα πειράματα που δείχνετε στα βίντεο αποδεικνύουν ότι ο μηχανισμός ( όχι απόλυτη αντισεισμική μέθοδος, αυτό το ...ξεπεράσαμε πλεόν! ) λειτουργεί; Υπάρχει ο μηχανισμός εκεί; Την μια γράφετε ..όχι, την άλλη ...ναι και τέλος δοκιμάσατε την θεωρία ...με και χωρίς τον μηχανισμό! Ποιά επιστημονική μεθοδολογία είναι αυτή που επιτρέπει τέτοιου είδους πειράματα; Και μάλιστα έχετε μετρήσει και ...αρκετούς αριθμούς! Αριθμούς που αντιστοιχούν σε ...τι; Σε ένα τσιμεντένιο κύβο 1Χ1 για τον οποίο παραδεχτήκατε ότι είναι "κατα το δυνατόν" υπό κλίμακα; Είμαι περίεργος να διαβάσω αυτό το χαρτί που λέτε από το Μετσόβειο. Αυτό που είναι για την ...πατέντα αλλά όχι με τις ...προδιαγραφές της πατέντας, ξέρετε εσείς από αυτά! Δεν μου ανοίγει τον σύνδεσμο :( Κρίμα και θα ήθελα πάρα πολύ να το διαβάσω...
Απαντήσεις σε όσα έχω ρωτήσει ξανά και ξανά; Μήπως τελικά καταλαβαίνω ...άλλα γιατί άλλα γράφετε την μια και άλλα την ..άλλη;
Αν δεν ανοίγει αυτός ο σύνδεσμος https://lookaside.fbsbx.com/file/Draft% ... vpJJ5r-ZGg
Τότε δες εδώ. Ανάρτηση 117
http://www.emichanikos.gr/showthread.ph ... E%B1/page6
Και μάθε και κάτι άλλο Τα εφέδρανα δεν τοποθετούνται σε υφιστάμενες κατασκευές Το δικό μου τοποθετείτε παρέχοντας αντισεισμική θωράκιση. .
Όποιος μιλάει αγγλικά ας δει αυτό το βίντεο που το λέει ο Παναγιώτης Καρύδης Αφού δεν πιστεύεται εμένα.
Το βιογραφικό του. Αυτός σίγουρα ξέρει. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE ... E%B7%CF%82

AreSMareS
Phorum.gr user: AreSMareS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AreSMareS » 17 Μάιος 2019, 23:07

Έπαψα πια να περιμένω απαντήσεις κύριε seismic σε οτιδήποτε σας ρώτησα... Δεν θα σας ξαναρωτήσω. Ένα τελευταίο σχόλιο θα κάνω μόνο. Πού είναι σήμερα ο κύριος Καρύδης; Γιατί δεν αναλαμβάνει να σας βοηθήσει να κάνετε πραγματικά επιστημονικά πειράματα; Μας δείχνετε ένα βίντεο απο το Disrupt StartUp στο οποίο ο κύριος Καρύδης παραδέχεται ότι οι κυριότερες διαφορές από τα υπάρχοντα συστήματα είναι το κόστος και η επανα-χρησιμοποίηση γιατί τα συμβατικά αντι-σεισμικά καταστρέφονται από τον πρώτο σεισμό. Πού είναι η "απόλυτη αντισεισμική μέθοδος"; Διάβασα επίσης ολόκληρο το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σας. Ο ισχυρισμός είναι για την ...άγκυρα όπως την λέτε εσείς. Το χαρτί από το Μετσόβιο δεν αναφέρει πουθενά αυτή την ...άγκυρα. Αντι να μας δείξετε το χαρτί από το Μετσόβιο πρώτο - πρώτο ( γιατί αναγνωρίζετε ότι δεν έχει και πολύ σχέση με την ...άγκυρά σας "το έκαναν χωρίς τις ...προδιαγραφές της πατέντας" ) μας δείχνετε τυχαία βίντεο στα οποία δεν τηρείται καμία απόλυτως επιστημονική μέθοδος και μάλιστα χωρίς την εν λόγω ...άγκυρα πουθενά! Μάθαμε επίσης δια στόματος κυρίου Καρύδη ποιά είναι πραγματικά η ειδικότητά σας ( γιατί παρουσιαστήκατε και σαν ...πολιτικός μηχανικός ): technician δηλαδή: τεχνικός! Από ότι βλέπω εδώ: http://2014.industrydisruptors.org/startups/ πήρατε μέρος σε κάποιον ...διαγωνισμό; Δεν ήταν παρουσιάση της εφεύρεσης αλλά ...διαγωνισμός. Μάλιστα! Κερδίσατε; Πέρασαν 5 χρόνια από τότε... Επικοινώνησε κανείς μαζί σας; Το βίντεο ξεκάθαρα είναι για κοινό εκτός Ελλάδος. Κατηγορείτε την Ελλάδα και το ...επιστημονικό κατεστημένο εδώ ότι δεν σας δίνουν σημασία. Οι άλλοι ...απ' έξω τι κάνουν; Έχετε δημοσιεύσει σε ξένα περιοδικά, έχετε διεθνή ευρεσιτεχνία, γιατί δεν σας ...προσέχουν; Υπάρχει κάποια ...παγκόσμια συνομωσία εδώ;
Ας μιλήσουμε για αυτά λοιπόν μια και είναι και το αγαπημένο σας είδος συζήτησης.
Θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουμε ( αν γίνεται φυσικά... ) γιατί σταμάτησε ( αν σταμάτησε... ) η συνεργασία σας με τον κύριο Καρύδη.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 17 Μάιος 2019, 23:47

Δεν θέλω να μιλήσω ακόμα γιατί θα θίξω πολλούς. Ναι παίζονται παιχνίδια γύρω μου και πολλά μάλιστα. Με τον Καρύδη δεν έχω σταματήσει την συνεργασία. Απλά από αντισεισμικό το γυρίσαμε σε πάκτωση ανεμογεννητριών Μου έκανε δωρεάν την μελέτη για μια ανεμογεννήτρια για ένα εργοστάσιο που θέλησε να συνεργαστούμε για να πακτώσουμε στο έδαφος με τον μηχανισμό της ευρεσιτεχνίας την πρώτη πιλοτική κατασκευή. Ένα άλλο εργοστάσιο θέλησε να συνεργαστεί και μας ζήτησε οικονομική μελέτη. Εκεί είμαστε.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι η πάκτωση του κτιρίου έχει μελετηθεί και ως μελέτη αν κατατεθεί στην πολεοδομία παίρνεις άδεια. Ο Καρύδης υπογράφει. Αυτό που δεν έχει γίνει είναι ότι δεν ξέρουμε το ακριβές βάθος των γεωτρήσεων δηλαδή την αντοχή των εδαφών. Τις αντοχές του μηχανισμού τις ξέρουμε. Απλά αντί να πάμε την γεώτρηση σε 5 μέτρα βάθος θα την πάμε σε 10 για σιγουριά.
Για όλα τα άλλα υπάρχουν μελέτες του Καρύδη.
Για το Μετσόβιο ναι. Δεν κατάλαβαν από την αρχή την πατέντα. Τι δεν κατάλαβαν.
Η πατέντα δεν εφαρμόζει προένταση αλλά την πάκτωση των άκρων μεγάλων επιμήκους τοιχωμάτων. Αυτοί έβαλαν φορτία μεγάλα πάνω στο κτίριο χωρίς την πάκτωση στο έδαφος. Μετά όταν είδα τα αποτελέσματα και τους είπα το ( λάθος ) θέλανε και άλλα χρήματα για να το διορθώσουν.
Δεν τους τα έδωσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 18 Μάιος 2019, 00:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 18 Μάιος 2019, 00:12

seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 23:47
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι η πάκτωση του κτιρίου έχει μελετηθεί και ως μελέτη αν κατατεθεί στην πολεοδομία παίρνεις άδεια. Ο Καρύδης υπογράφει.
Άντε να σας καλέσει ο εισαγγελέας. :smt005:

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 18 Μάιος 2019, 00:17

Μηχανικός έγραψε:
18 Μάιος 2019, 00:12
seismic έγραψε:
17 Μάιος 2019, 23:47
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι η πάκτωση του κτιρίου έχει μελετηθεί και ως μελέτη αν κατατεθεί στην πολεοδομία παίρνεις άδεια. Ο Καρύδης υπογράφει.
Άντε να σας καλέσει ο εισαγγελέας. :smt005:
αυτό ακριβώς θα γίνει θα πάρεις άδεια έχοντας κάνει μελέτη εκτός κανονισμών που δουλεύει βάσει ενός βίντεο σε ένα κτίτιο υπό κλίμακα επειδή φαίνεται οι ζημιές να είναι μικρότερες αρά με το μάτι βγαίνει.Κι εγώ μπορεί να υπέγραφα στη θέση του καρύδη, στα 80 σου δεν έχεις και πολλά να χάσεις αν κάτι πάει στραβά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lord Brum την 18 Μάιος 2019, 00:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών