Ελπίζω ότι ένας επιστήμονας του επιπέδου σου μπορεί να απαντήσει σε αυτό το απλό πράγμα, δηλαδή πώς υπολόγισες τη συχνότητα ταλάντωσης του κανονικού κτιρίου, για το οποίο έχεις ζαλίσει το σύμπαν ότι προστατεύεις καλύτερα από κάθε άλλον στην ιστορία του πλανήτη.
Μα έχει παραδεχτεί δυο φορές ότι τον μετασχηματισμό από ...μικροκλίμακα σε κανονικά μεγέθη δεν μπορεί να τον κάνει. Αυτό τον ρωτώ και λέει ...δεν καταλαβαίνω!
Αν τα πειράματά μου είναι άρχισα όταν το χρειαστείς στον σεισμό δεν θα το έχεις.
Σου συνιστώ να πάρεις ένα κουτάκι βίδες να πειραματιστής μόνος σου.
Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν είναι άχρηστος / άσχετος! Δεν βγάζουν λογικά επιστημονικά συμπεράσματα! Θα μου δείξετε σας παρακαλώ ( ξανά ) μια φράση μόνο που δεν ...κατάλαβα και έκανα λάθος;
seismic έγραψε: ↑
Χθες, 23:02
Για τα πειράματα σε μικροκλίμακα και σε πραγματικά φυσικά μεγέθη οι υπολογισμοί είναι οι ίδιοι. Οπότε αφού κάνω υπολογισμούς σε μικρά μεγέθη μπορώ να κάνω και σε μεγάλα.
Εδώ είναι που κάνετε ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό λάθος. Οι μετρήσεις σε μικροκλίμακα ΠΡΕΠΕΙ να ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥΝ σε κανονικές κλίμακες. Αλλιώς δεν βγάζουν νόημα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Κάνουμε ένα μοντέλο ενός αεροπλάνου υπό κλίμακα το βάζουμε σε μια αεροδυναμική σήραγγα και μετράμε 1Ν/m2 ( 1 Newton ανά τετραγωνικό μέτρο ) άνωση. Αλλίμονο αν κατασκευάσουμε το πραγματικό αεροπλάνο με αυτό τον αριθμό στο μυαλό μας! Το πραγματικό μοντέλο θα έχει ΑΛΛΗ άνωση. Εκτός κι αν κάνουμε τα πειράματα στην αεροδυναμική σήραγγα με ένα κανονικού μεγέθους αεροπλάνο! Φυσικά γίνονται και αυτά αλλά αφού πρώτα έχουν μελετηθεί μοντέλα υπό κλίμακα. Βλέπετε λοιπόν κύριε seismic ότι η μετάφραση των μετρήσεω από μικροκλίμακα σε πραγματικά μεγέθη είναι πολύ σημαντική! Τι κάνατε εσείς;
η ροπή αδράνειας η επιτάχυνση έχουν τον ίδιο μαθηματικό τύπο και για μικρά και για μεγάλα μοντέλα Αυτό εννοούσα. Εσύ άλλα κατάλαβες άλλα απάντησες. Διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχω δύο + άλλα δύο σε αναμονή. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Πακέτο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.
η ροπή αδράνειας η επιτάχυνση έχουν τον ίδιο μαθηματικό τύπο και για μικρά και για μεγάλα μοντέλα Αυτό εννοούσα. Εσύ άλλα κατάλαβες άλλα απάντησες. Διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχω δύο + άλλα δύο σε αναμονή.
Ναι πολύ σωστά οι τύποι είναι οι ίδιοι αλλά οι μετρήσεις ΔΕΝ είναι! Υπάρχει λόγος που τα πειράματα λέγονται "υπό κλίμακα" και υπάρχουν και τύποι που μετασχηματίζουν τα "υπο κλίμακα" μεγέθη σε "κανονικά". Εσείς αυτούς τους τύπους τους αγνοείτε! Το παραδεχτήκατε δυο φορές μέχρι τώρα... Πώς κατάλαβα άλλα; Σε ποιό σημείο ΑΚΡΙΒΩΣ γράφω ότι οι τύποι είναι ΑΛΛΟΙ; Οι ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ είναι ΑΛΛΕΣ!
Ο ...αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τι σχέση έχει;
η ροπή αδράνειας η επιτάχυνση έχουν τον ίδιο μαθηματικό τύπο και για μικρά και για μεγάλα μοντέλα Αυτό εννοούσα. Εσύ άλλα κατάλαβες άλλα απάντησες. Διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχω δύο + άλλα δύο σε αναμονή.
Ναι πολύ σωστά οι τύποι είναι οι ίδιοι αλλά οι μετρήσεις ΔΕΝ είναι! Υπάρχει λόγος που τα πειράματα λέγονται "υπό κλίμακα" και υπάρχουν και τύποι που μετασχηματίζουν τα "υπο κλίμακα" μεγέθη σε "κανονικά". Εσείς αυτούς τους τύπους τους αγνοείτε! Το παραδεχτήκατε δυο φορές μέχρι τώρα... Πώς κατάλαβα άλλα;
Ο ...αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τι σχέση έχει;
Κοίτα θα με τρελάνεις. Σου έκανα ολόκληρη ανάλυση περί της μικροκλίμακας που πάει να πει πως ξέρω τι ξέρω και τι δεν ξέρω. Δεν ξέρω τον τύπο
Μου μίλησες σε μια ερώτηση για διπλώματα. Είπες ότι κατοχυρώνω σε αυτό μόνο την άγκυρα. Λάθος στα άλλα κατοχυρώνω την μέθοδο.
Kοίτα θα με τρελάνεις. Σου έκανα ολόκληρη ανάλυση περί της μικροκλίμακας που πάει να πει πως ξέρω τι ξέρω και τι δεν ξέρω. Δεν ξέρω τον τύπο
Μου μίλησες σε μια ερώτηση για διπλώματα. Είπες ότι κατοχυρώνω σε αυτό μόνο την άγκυρα. Λάθος στα άλλα κατοχυρώνω την μέθοδο.
Ποιά ανάλυση και πότε; Και τι σημασία έχει αν ξέρετε τι σημαίνουν οι λέξεις; Αν ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ τους τύπους που μετασχηματίζουν τα δεδομένα από την μικροκλίμακα σε πραγματικά μεγέθη τότε πώς ...αποδείξατε οτιδήποτε; Έχετε αποδείξει ότι για ένα κύβο 1Χ1 ( χωρίς το βασικό κομμάτι του μηχανισμού ) με μετρήσεις στο ...μάτι, ισχύουν αυτά κι αυτά. Χωρίς ΤΥΠΟΥΣ να κάνετε μετατροπή αυτών σε κανονικά μεγέθη τα πάντα είναι για τον ...κύβο 1Χ1. Εγώ θα σας τρελάνω;
Μπορούμε να δούμε και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ...μέθοδο παρακαλώ;
Γιατί οι σεισμολόγοι μπορούν να κάνουν κάτι? Εγώ μπορώ να σου πω την στατικότητα του κτιρίου και να στο επισκευάσω.
Άσε που διαθέτω το μόνο αντισεισμικό σύστημα στον κόσμο που προστατεύει άμεσα και τα σεισμόπληκτα κτίρια.
Φιλε δεν υπαρχεις λεμε!
Οταν κανει σεισμο μεγαλο, οι δημοσιογραφοι τρεχουν και ρωτανε τους σεισμολογους τα παντα συγκεκριμενα πραγματα.Αν ηταν ο κυριος σεισμος,αν εχει κανει αρκετους μετασεισμους,αν αυτο ενδεχεται να ειναι προσεισμοι και βασικα η εγνοια ειναι αν επικειται μεγαλυτερος σεισμος...και ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ;ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ;Καν δενε χεις καταλαβει τι ρωτανε μετα απο εναν σεισμο οι πολιτες και δημοσιογραφοι και μας λες για στατικοτητα;Μα δεν ρωταμε τους σεισμολογους γα στατικοτητα,αν ηταν ο κυριος σεισμος ρωταμε,αν επικειται αλλος κλπ!!!!!!
Φιλε,ασε..το τερματισες.
Εγώ το τερμάτισα ? Δεν μου λες Αν σου πει ο σεισμολόγος ότι ήταν ο κύριος σεισμός θα μπεις μέσα στο σπίτι?
Ξέρεις τι θα σου πει? Άσε κάνα δύο εβδομάδες να δούμε αν θα βρέξει.
Πες ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Αν δεν ρωτήσεις τον ιδικό αν μπορείς να μπεις μέσα θα μπεις?
Και αν έχει στατική βλάβη και σε πλακώσει?
Σε αυτό το πείραμα.
Από το 2,45 λεπτό μέχρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 10 πλήρεις ταλαντώσεις των 60 cm... οπότε σε 20 sec έκανε 40 ταλαντώσεις των 60 cm.
Το μοντέλο εκτελεί μια απλή αρμονική ταλάντωση κατά τον άξονα χ πάνω στον οποίο πηγαινοέρχεται Αυτή η παλινδρομική κίνηση δημιουργείται από την κυκλική κίνηση του άκρου του εμβόλου όπου είναι προσαρμοσμένος ο πείρος του ρουλεμάν Η ακτίνα αυτού του κύκλου είναι 0,15m και αυτό είναι το πλάτος ταλάντωσης Α. Έτσι κάνει το πειραματικό μοντέλο διαδρομή 2Α = 0,30m, δηλ πάει από το ένα ακραίο σημείο στο άλλο σε κάθε μισή στροφή του πείρου. Μία πλήρης ταλάντωση όμως σημαίνει να κάνει ο πείρος μια πλήρη στροφή, να επανέλθει δηλ. το μοντέλο στην ακραία θέση από όπου ξεκίνησε. Κάνει επομένως συνολική διαδρομή 0,30 που πήγε και 0,30 που γύρισε = 4Α = 0,60 m. Αν λοιπόν σταθούμε από την πλευρά του μηχανήματος και μετράμε διαδρομές, κάθε προσέγγιση προς το μηχάνημα είναι και μία πλήρης διαδρομή και άρα μία στροφή. Αυτές τις στροφές μετράμε, και τον αντίστοιχο χρόνο τους σε sec. Η συχνότητα (Hz) είναι το κλάσμα: ν = αριθμός τέτοιων πλήρων διαδρομών /αντίστοιχο χρόνο τους.
Αν βάλεις το βίντεο καρέ καρέ και δεις και το χρόνο σε αυτό το χρονικό σημείο θα βρεις την συχνότητα Και ένα φασματοσκόπιο μπορεί να κάνει τις μετρήσεις αυτές.
Και για να μη σε βάζω σε πολύ κόπο, πες μου επίσης πώς βρήκες το 210cm.
Η κατασκευαστική κλίμακα του μοντέλου είναι 1προς 7
Στην μικροκλίμακα και η μετατόπιση από το ένα μέρος στο άλλο πρέπει να είναι ανάλογη του μεγέθους.
Αν το μοντέλο μετατοπίζεται 2Α = 0,30 m το πολλαπλασιάζουμε επί το 7 για να βρούμε πόση είναι η φυσική μετατόπιση από το ένα σημείο στο άλλο.
Δηλαδή 30Χ7=210 cm
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.