Αντικαρκινική τεχνολογία από το CERN αρνήθηκε ο Συριζα!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Αντικαρκινική τεχνολογία από το CERN αρνήθηκε ο Συριζα!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 15 Μάιος 2018, 14:51

Nandros έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:48
.
Μια από τις υποχρεώσεις του κάθε κράτους, είναι να φροντίζει για την Υγεία των πολιτών του.
Αν καταντήσουμε στο σημείο να εισάγουμε στην Υγεία τους λογιστές penny-counters, για να μας υπολογίσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, τότε να κατεβάσουμε τα ρολά του είδους Άνθρωπος!
.
Επειδή ακριβώς δε μπορεί να μετρηθεί η αξία της ανθρώπινης ζωής θα πρέπει να είναι δωρεάν για όσους δε μπορούν αν καλύψουν το κόστος. Όσοι μπορούν να το καλύψουν γιατί να μη το καλύπτουν;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 15 Μάιος 2018, 14:51

Εγώ ξέρω ότι ο Αγοραστός συνέταξε το Νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Αυτοκινητοδρόμων σε ιδιώτες καθώς και την παροχή κρατικής χρηματοδότησης στις κατασκευαστικές.

Η οικογένεια Αγοραστού γνωρίζεις πως βρέθηκε με περιουσία κατά την Κατοχή;
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Μάιος 2018, 14:57

MiGiSukhoI έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:41
Η δικιά σου νοοτροπία Nandre σαν καλός καπιταλιστής και υπηρέτης του κεφαλαίου που είσαι υπερχρέωσε την χώρα.
Είμαστε μισάνθρωποι επειδή αμφισβητούμε πειραματικές μεθόδους θεραπείας οι οποίες θα είναι κυρίως για λίγους και εκλεκτούς.

Ότι 'πεις.
Εγώ δούλεψα σε ναυτιλιακές και ο μισθός μου ήταν εισαγόμενο συνάλλαγμα. Όχι μόνο δεν υπερχρέωσα το κράτος, αλλά και συνεισέφερα συνάλλαγμα που το είχε/έχει ανάγκη.

Εσύ που είσαι νεοκομμουνιστής, πόσο υπολογίζεις ότι αξίζει η ζωή ενός ανθρώπου;

Και σου θυμίζω:
Οι γνήσιοι αριστεροί, που φορούν κωματικές παρωπίδες και ταυτόχρονα πάσχουν από κωματική μυωπία, αγνοούν επίτηδες πόσο κόστιζαν οι αξονικοί τομογράφοι, μαγνητικές, υπέρηχοι, κλπ, όταν πρωτοεμφανίστηκαν σε ιδιωτικές κλινικές και τώρα είναι διαθέσιμα για όλους, πλούσιους και φτωχούς!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 15 Μάιος 2018, 14:58

MiGiSukhoI έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:51
Εγώ ξέρω ότι ο Αγοραστός συνέταξε το Νομοσχέδιο για την παραχώρηση των Αυτοκινητοδρόμων σε ιδιώτες καθώς και την παροχή κρατικής χρηματοδότησης στις κατασκευαστικές.

Η οικογένεια Αγοραστού γνωρίζεις πως βρέθηκε με περιουσία κατά την Κατοχή;

Πες οτι θες.Κι εγω μαζι σου.
Στο συγκεκριμενο θεμα ενεργει πολυ σωστα και μεθοδικα οπως και ολοι οι υπολοιποι φορεις της περιοχης μας.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Μάιος 2018, 14:58

Naida έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:42
Nandros έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:38
Πάντως φάνηκε χρήσιμο στο ότι τα μισάνθρωπα κτήνη του πχόρουμ αναγκάστηκαν να βγάλουν την μάσκα ανθρώπου που φορούν, ώστε οι κανονικοί άνθρωποι να έχουμε τον νου μας!
Απλά απέφευγε τους καθρέφτες.
Κυρά μου, δεν είμαι εγώ που βάζω πρώτα τα λεφτά - σαν κάποια κτήνη εδώ μέσα - και μετά τις ανθρώπινες ζωές. Άντε μπράβο!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Μάιος 2018, 15:03

Naida έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:51
Nandros έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:48
Μια από τις υποχρεώσεις του κάθε κράτους, είναι να φροντίζει για την Υγεία των πολιτών του.
Αν καταντήσουμε στο σημείο να εισάγουμε στην Υγεία τους λογιστές penny-counters, για να μας υπολογίσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, τότε να κατεβάσουμε τα ρολά του είδους Άνθρωπος!
Επειδή ακριβώς δε μπορεί να μετρηθεί η αξία της ανθρώπινης ζωής θα πρέπει να είναι δωρεάν για όσους δε μπορούν αν καλύψουν το κόστος. Όσοι μπορούν να το καλύψουν γιατί να μη το καλύπτουν;
Έτσι που καταντήσαμε, ας μπουν και εισοδηματικά κριτήρια στην Υγεία.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 15 Μάιος 2018, 15:18

Nandros έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:58
Naida έγραψε:
Nandros έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:38
Πάντως φάνηκε χρήσιμο στο ότι τα μισάνθρωπα κτήνη του πχόρουμ αναγκάστηκαν να βγάλουν την μάσκα ανθρώπου που φορούν, ώστε οι κανονικοί άνθρωποι να έχουμε τον νου μας!
Κυρά μου, δεν είμαι εγώ που βάζω πρώτα τα λεφτά - σαν κάποια κτήνη εδώ μέσα - και μετά τις ανθρώπινες ζωές. Άντε μπράβο!
.
Eγώ βλέπω άνθρωπο που έμμεσα εύχεται καρκίνο για να δικαιωθεί. Για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που δεν είναι καν ξεκάθαρα τα πράγματα παίρνετε πολύ ακραίες θέσεις.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Μάιος 2018, 15:26

Naida έγραψε:
15 Μάιος 2018, 15:18
Nandros έγραψε:
15 Μάιος 2018, 14:58
Naida έγραψε:
Eγώ βλέπω άνθρωπο που έμμεσα εύχεται καρκίνο για να δικαιωθεί. Για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που δεν είναι καν ξεκάθαρα τα πράγματα παίρνετε πολύ ακραίες θέσεις.
Κυρά μου, είχα στον κύκλο μου τουλάχιστον 10 ανθρώπους που πήγαν από καρκίνο και είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένος με το θέμα.
Και δεν είμαι εγώ που συγκρίνω τις ζωές με λεφτά. Τί δεν καταλαβαίνεις να στο ζωγραφίσω!

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 15 Μάιος 2018, 15:27

Nandros έγραψε:
15 Μάιος 2018, 15:26

Κυρά μου, είχα στον κύκλο μου τουλάχιστον 10 ανθρώπους που πήγαν από καρκίνο και είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένος με το θέμα.
Και δεν είμαι εγώ που συγκρίνω τις ζωές με λεφτά. Τί δεν καταλαβαίνεις να στο ζωγραφίσω!
Ok ίσως γι' αυτό και να είσαι σε αυτή την ένταση και δε βλέπεις με λογική. Δε το συνεχίζω.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 15 Μάιος 2018, 20:26

Συριζαίος έγραψε:
14 Μάιος 2018, 09:51
Η συγκεκριμένη μονάδα είναι ένα καινοτόμο σύστημα ακτινοβολίας των καρκινικών όγκων με δέσμη πρωτονίων, που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε πρωτογενείς καρκίνους, αφού «χτυπά» τον όγκο «στην καρδιά του», καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς, ενώ αφήνει άθικτα τα, γύρω από τον όγκο, υγιή κύτταρα.

100.000.000 για κάτι πειραματικό.
Θα πέσει κάτω από τα γέλια η τρόικα
Το πειραματικό πού το βλέπεις;
Στο ότι αν διοριστείς εκεί, θα πρέπει να δουλεύεις πραγματικά και όχι να δουλεύεις την κοινωνία και η πραγματική εργασία είναι κοινωνικό πείραμα κατά τη γνώμη σου;

Συριζαίος έγραψε:
14 Μάιος 2018, 11:31
Το κόστος της επένδυσης είναι στα 100 εκατομμύρια ευρώ και η απόσβεση, σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρηματικότητας που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το ΕΜΠ και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν ξεπερνά τα 5 έως 6 χρόνια.

Υπολογίστε το κόστος θεραπείας για να γίνει η απόσβεση σε 5 χρόνια
Υπολόγισε ότι η πρόταση ήταν να καλύπτουμε και όλα τα Βαλκάνια, τα μεμέτια και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Σου βγαίνουν τα κουκιά τώρα;
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 16 Μάιος 2018, 11:07

Γιατι τετοια τσογλανια ειναι οι κυβερνωντες!

Στις καλένδες το κέντρο CERN για τον καρκίνο στη Λάρισα

ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι δυσμενείς εξελίξεις γύρω από τη δημιουργία του Κέντρου ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του καρκίνου στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκαλεί ήδη νευρικό κλονισμό στους τοπικούς φορείς, καθώς φαίνεται να ακυρώνεται μια πολύχρονη προσπάθεια για την προώθηση του σχεδιασμού.

Όπως ανάφερε χθες το βράδυ ο κ. Αγοραστός η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε τη σχετική μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πήγε δύο φορές στις εγκαταστάσεις του CERN παρουσία της τότε υφυπουργού Υγείας κ. Ζέττας Μακρή, ο τότε υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχε προκρίνει τη Λάρισα για τη δημιουργία του Κέντρου, ενώ είχε υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και CERN.

Παράλληλα, βρέθηκε χώρος στο Μεζούρλο για την κατασκευή του Κέντρου, αναπτύχθηκε συνεργασία με τον κ. Γαζή και τον Δημόκριτο, ενώ έχει δεσμευθεί κονδύλι της τάξεως των 8-10 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή.

«Την πρότασή μας την παρουσιάσαμε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλίας και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα χωρίς να υπάρξει αντίδραση,
ούτε όμως και δέσμευση…» υπογράμμισε στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για να προσθέσει «δυστυχώς ακόμα περιμένουμε την ανταπόκριση της κυβέρνησης…».

«ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙ»

Για «διεθνές ρεζίλι της χώρας» έκανε λόγο αργά χθες το βράδυ από την Αθήνα που βρίσκεται και ο καθηγητής Ορθοπαιδικής και πρωτεργάτης της διεκδίκησης και προώθησης της πρότασης για το Κέντρο, Κώστας Μαλίζος, και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κ. Φωτάκη υπήρξε λακωνικός: «Ο αναπληρωτής υπουργός ή έχει άγνοια ή προσποιείται άγνοια!».

Ο ίδιος αναμένεται να θέσει το θέμα σήμερα στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, παρότι δεν εντάσσεται στα θέματα της αρμοδιότητάς του καθώς και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, ενώ προανήγγειλε μακροσκελή ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας τις προσεχείς ημέρες, την ώρα που από χθες το βράδυ παρατηρείται στη Λάρισα έντονη κινητικότητα για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κάθε κατεύθυνση παρά την αρνητική στάση τόσο του κ. Φωτάκη όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εξηγήσεις γιατί δεν προχωρά η δημιουργία Αντικαρκινικού Κέντρου στη Λάρισα και γιατί απορρίφθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα του CERN για μονάδα ακτινοβολίας καρκινικών όγκων, ζητά ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους αρμόδιους υπουργούς, μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «μόλις τον Οκτώβριο του 2017, παρόντος και του ιδίου του πρωθυπουργού, στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων στις ομιλίες τους είχαν αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός καινοτόμου ογκολογικού κέντρου, που θα πρωτοπορεί σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της είχε βάλει ταφόπλακα σε αυτούς τα σχέδια» και ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των επιστημονικών φορέων; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Αν όχι, ποιος είναι ο λόγος που έχει παγώσει;

Εξηγήσεις για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη διεκδίκηση εγκατάστασης μονάδας ακτινοβολίας καρκινικών όγκων ζητά και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας με την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου τον οποίο καλεί να αναθεωρήσει την κυβερνητική απόφαση να αρνηθεί τη διεκδίκηση εγκατάστασης θεραπευτικού κέντρου για τον καρκίνο με τη χρήση πρωτονίων, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο CERN καθώς «στερεί από τη Λάρισα και την Κεντρική Ελλάδα, γενικότερα, τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και τους κατοίκους της, ακυρώνοντας επί της ουσίας την προσπάθεια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, που είχε δρομολογήσει τη διεκδίκηση του κορυφαίου ερευνητικού κέντρου».

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση σχετική με την ελληνική άρνηση να διεκδικήσει την κατασκευή μεγάλων τεχνολογικών υποδομών επιταχυντικών συστημάτων είχαν καταθέσει πριν τρεις περίπου εβδομάδες οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ζητώντας από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας αν προτίθενται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση της υποδομής αυτής, τη στιγμή μάλιστα που στα προγράμματα αυτά ανάπτυξης επιταχυντικών συστημάτων του CERN συμμετέχει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – ΕΜΠ, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χωρίς να παραγνωρίζεται η εμπειρία και τεχνογνωσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

http://www.eleftheria.gr/%CF%85%CE%B3%C ... CE%B1.html

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 16 Μάιος 2018, 13:42

Η ΝΔ ρε ζαιοι ακριδες που τα βρηκε τα λεφτα και ετοιμαζε το κεντρο οταν επι των ημερων της η φορολογια ειναι ελαφρυτερη απο αυτη που εχει επιβαλει ο συριζα ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 16 Μάιος 2018, 13:45

Γλίτωσε η χώρα από νέα μασαμπούκα.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 16 Μάιος 2018, 14:03

MiGiSukhoI έγραψε:
16 Μάιος 2018, 13:45
Γλίτωσε η χώρα από νέα μασαμπούκα.
Διοτι ως γνωστον οι Καρανικαιοι λιμοκτουνουν...
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 16 Μάιος 2018, 14:07

Στα τέτοια μου για τον Καρανίκα. Το ίδιο είστε μαζί με τον Σύριζα. Υπηρέτες και δουλικά του Κεφαλαίου.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών