Θα θέλατε η ΕΕ να εξελιχθεί σε ομοσπονδιακό κράτος ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Θα θέλατε η ΕΕ να εξελιχθεί σε ομοσπονδιακό κράτος ;

ΝΑΙ
26
59%
ΟΧΙ
18
41%

Σύνολο ψήφων: 44

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Θα θέλατε η ΕΕ να εξελιχθεί σε ομοσπονδιακό κράτος ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μάιος 2018, 10:51

Golden Age έγραψε:
16 Μάιος 2018, 10:24
Η ΕΕ ήδη έχει περιορίσει την εθνιθκή μας κυριαχία. Ως κράτος τη καταργεί τελείως. Τί νόημα έχει; Συν ότι ο κάθε μη Έλληνας που θα την εξουσιάζει θα μπορεί να παραχωρήσει εδάφη της όπου γουστάρει χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν Έλληνα. Η Γιουγκοσλαβία ήταν η μεγαλύτερη και ισχυρόιτερη χώρα που είχε προκύψει στα Βαλκάνια, με βασικό άξονα μάλιστα την Σερβία. Είχε προκύψει και αυτήν απο ένωση κρατών. Ο Τίτο ωστόσο περιόριζε και πετσόκοβε εδαφικά την Σερβία, έστω και στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας. Μ΄'εχρι σήμερα η Σρρβία ταλαιπωρείται απο αυτά τα προβλήματα.

Όσον αφορά τ περι στρατιωτικής ισχύος:

wooded glade έγραψε:
15 Μάιος 2018, 21:24
Τα πλεονεκτήματα:

1) Η Βέρμαχτ -επιτέλους- θα υποχρεωθεί να αντιπαραταχθεί στον Ερντογάν.
Τί να το κάνεις εαν θα έχει καταργηθεί η χώρα σου;

Άλλωστε, αυτά λύνονται και με στρατιωτικές συμμαχίες.
δεν καταργει την εθνικη μας κυριαρχια, την ενσωματωνει στην εθνικη κυριαρχια του ευρωπαικου κρατους, οταν αυτο γινει. καμμια σχεση με τιτο, η σημερινη ευρωπη. καμμια ομως.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 16 Μάιος 2018, 10:52

ΗμιΠερσοΜηδοκρατία - Ρωμαιοκρατία - ημι ΛατινοΦραγκοκρατία - Τουρκοκρατία - Αγγλοσαξονοκρατία - Ευρωπαικοκρατία μπαλλάκι του πίνγκ πόνγκ μας έχουν κάνει Ανατολή και Δύση - μόνο η Χριστιανοκρατία παραμένει σταθερή.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μάιος 2018, 10:55

fagano3 έγραψε:
16 Μάιος 2018, 10:50
Ασέβαστος έγραψε:
16 Μάιος 2018, 10:43
Υδράργυρος έγραψε:
16 Μάιος 2018, 09:18
Μας δουλευεις;
Τι σε κανει να πιστευεις οτι οι γερμανοι και οι ολλανδοι θα σε δουν ποτε σαν ισοτιμο;
γιατι, οι αθηναιοι βλεπουν σαν ισοτιμους τους τριπολιτσιωτες; οχι βεβαια. αυτο δεν εμποδιζει σε κατι την υπαρξη του κρατους, ομως
Nαι αλλα οι Αθηναιοι δεν πουλανε οπλα στον Ιμπραημ οπως κανει η Γερμανια με τους Τουρκους

ουτε οι Τριπολιτσιωτες βαζουν βετο ή τρικλοποδιες για μη καταδικη της Ρωσσιας οπως εκανε π.χ. το ελληνικο κρατος σε αρκετες περιπτωσεις.
θες να δουμε ποσες φορες στην ιστορια εκαναν τετοια και χειροτερα η μια ελληνικη πολη/περιοχη στην αλλη; απο τα "καπακια" το 21 μεχρι το σε ποια χωρια πετανε τα σκουπιδια τους οι μεγαλυτερες πολεις σημερα.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 16 Μάιος 2018, 11:00

Η Εθνική κυριαρχία ή η κυριαρχία ενός λαού ταυτίζεται με την ζώνη επιρροής του κράτους δημιουργώντας αυτό που λέμε επικράτεια. Εφόσον θα υπάρχει κεντρικό Ευρωπαϊκό κράτος θα προστατεύει όλη την επικράτεια του.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 16 Μάιος 2018, 11:02

Ασέβαστος έγραψε:
16 Μάιος 2018, 10:55
fagano3 έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

γιατι, οι αθηναιοι βλεπουν σαν ισοτιμους τους τριπολιτσιωτες; οχι βεβαια. αυτο δεν εμποδιζει σε κατι την υπαρξη του κρατους, ομως
Nαι αλλα οι Αθηναιοι δεν πουλανε οπλα στον Ιμπραημ οπως κανει η Γερμανια με τους Τουρκους

ουτε οι Τριπολιτσιωτες βαζουν βετο ή τρικλοποδιες για μη καταδικη της Ρωσσιας οπως εκανε π.χ. το ελληνικο κρατος σε αρκετες περιπτωσεις.
θες να δουμε ποσες φορες στην ιστορια εκαναν τετοια και χειροτερα η μια ελληνικη πολη/περιοχη στην αλλη; απο τα "καπακια" το 21 μεχρι το σε ποια χωρια πετανε τα σκουπιδια τους οι μεγαλυτερες πολεις σημερα.
Και σταματησαν να το κανουν οταν ενα βασιλειο οι Μακεδονες εθεσαν φρουρες σε ολους τους αλλους.Παντως ομοσπονδια δεν ειχανε.

Με γιουροβιζιον και ερασμους δεν κανεις κρατος.

Η Γερμανια βεβαια επιχειρησε να δημιουργησει ευρωπαικο κρατος πριν 70 χρονια με τα γνωστα αποτελεσματα.

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 16 Μάιος 2018, 11:03

Ως ομοσπονδιακό κράτος η ΕΕ είναι καταδικασμένη να αποτύχει αφ' ενός μεν λόγω συμφερόντων - εμείς θα γίνουμε επιτέλους οι σερβιτόροι της ευρώπης, τα πιο εύρωστα οικονομικά κράτη θα καταδυναστεύσουν τα πιο αδύναμα, κάτι που ήδη γίνεται, ο λόγος του ισχυρού θα επιβάλλεται στο δίκαιο του ανίσχυρου κλπ, και αφ' ετέρου δε, το σύστημα έχει ήδη αποτύχει με περίτρανο παράδειγμα αυτό της ΕΣΣΔ. Θα μου πείτε υπάρχει μεγάλη διαφορά λόγω πολιτικού συστήματος. Υπάρχουν όμως και πολλές κοινές συνιστώσες.
Ψηφίζω όχι. Θέλω να κάνω εγώ κουμάντο στο σπίτι μου. Και αυτό ισχύει θεωρητικά βέβαια γιατί ήδη δεν κάνουμε κουμάντο εμείς αλλά οι "ισχυροί" της ευρώπης.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 16 Μάιος 2018, 11:04

paul25 έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:00
Η Εθνική κυριαρχία ή η κυριαρχία ενός λαού ταυτίζεται με την ζώνη επιρροής του κράτους δημιουργώντας αυτό που λέμε επικράτεια. Εφόσον θα υπάρχει κεντρικό Ευρωπαϊκό κράτος θα προστατεύει όλη την επικράτεια του.
Δεν υπαρχει ευρωπαικος λαος.Υπαρχουν 50 διαφορετικοι λαοι που δεν εχουν καν ουτε κοινη επισημη γλωσσα.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 16 Μάιος 2018, 11:07

fagano3 έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
Υδράργυρος έγραψε:
16 Μάιος 2018, 09:18
Μας δουλευεις;
Τι σε κανει να πιστευεις οτι οι γερμανοι και οι ολλανδοι θα σε δουν ποτε σαν ισοτιμο;

ναι....επειδή η Ελλάδα είναι κράτος δεν θα μπορούσε η Αθήνα να πουλήσει όπλα που θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της τρίπολης.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 16 Μάιος 2018, 11:11

gassim έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:07
fagano3 έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:

ναι....επειδή η Ελλάδα είναι κράτος δεν θα μπορούσε η Αθήνα να πουλήσει όπλα που θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της τρίπολης.
Γιατι ξερεις κανενα κρατος που να το κανει;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μάιος 2018, 11:26

Isomnia έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:03
Ως ομοσπονδιακό κράτος η ΕΕ είναι καταδικασμένη να αποτύχει αφ' ενός μεν λόγω συμφερόντων - εμείς θα γίνουμε επιτέλους οι σερβιτόροι της ευρώπης, τα πιο εύρωστα οικονομικά κράτη θα καταδυναστεύσουν τα πιο αδύναμα, κάτι που ήδη γίνεται, ο λόγος του ισχυρού θα επιβάλλεται στο δίκαιο του ανίσχυρου κλπ, και αφ' ετέρου δε, το σύστημα έχει ήδη αποτύχει με περίτρανο παράδειγμα αυτό της ΕΣΣΔ. Θα μου πείτε υπάρχει μεγάλη διαφορά λόγω πολιτικού συστήματος. Υπάρχουν όμως και πολλές κοινές συνιστώσες.
Ψηφίζω όχι. Θέλω να κάνω εγώ κουμάντο στο σπίτι μου. Και αυτό ισχύει θεωρητικά βέβαια γιατί ήδη δεν κάνουμε κουμάντο εμείς αλλά οι "ισχυροί" της ευρώπης.
κι εγω θελω να κανω κουμαντο σπιτι μου.

στηριζω την αποσχιση του σπιτιου μου απο την ελλαδα και την ανακυρυξη του σε ανεξαρτητο κρατος.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 16 Μάιος 2018, 11:27

Ασέβαστος έγραψε:
16 Μάιος 2018, 10:51
Golden Age έγραψε:
16 Μάιος 2018, 10:24
Η ΕΕ ήδη έχει περιορίσει την εθνιθκή μας κυριαχία. Ως κράτος τη καταργεί τελείως. Τί νόημα έχει; Συν ότι ο κάθε μη Έλληνας που θα την εξουσιάζει θα μπορεί να παραχωρήσει εδάφη της όπου γουστάρει χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν Έλληνα. Η Γιουγκοσλαβία ήταν η μεγαλύτερη και ισχυρόιτερη χώρα που είχε προκύψει στα Βαλκάνια, με βασικό άξονα μάλιστα την Σερβία. Είχε προκύψει και αυτήν απο ένωση κρατών. Ο Τίτο ωστόσο περιόριζε και πετσόκοβε εδαφικά την Σερβία, έστω και στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας. Μ΄'εχρι σήμερα η Σρρβία ταλαιπωρείται απο αυτά τα προβλήματα.

Όσον αφορά τ περι στρατιωτικής ισχύος:

wooded glade έγραψε:
15 Μάιος 2018, 21:24
Τα πλεονεκτήματα:

1) Η Βέρμαχτ -επιτέλους- θα υποχρεωθεί να αντιπαραταχθεί στον Ερντογάν.
Τί να το κάνεις εαν θα έχει καταργηθεί η χώρα σου;

Άλλωστε, αυτά λύνονται και με στρατιωτικές συμμαχίες.
δεν καταργει την εθνικη μας κυριαρχια, την ενσωματωνει στην εθνικη κυριαρχια του ευρωπαικου κρατους, οταν αυτο γινει. καμμια σχεση με τιτο, η σημερινη ευρωπη. καμμια ομως.
Καλό αυτό... :lol:

Δεν την καταργεί, απλά την...ενσωματώνει. Δεν θα καταργηθεί όμως η εθνική μας κυριαρχία κι ας αποφασίζει για εμάς μια ξένη κυβέρνηση. :lol:

Απο αυτά που είπα για τον Τίτο, εσύ κολλησες στο ιδεολογικό. Ο λόγος της αναφοράς μου όμως είναι το πως το κράτος της Γιουγκοσλαβίας, είχε την δυνατότητα να περιορίσει εδαφικά την Σερβία. Και το είχε κάνει. Την ίδια ακριβώς δυνατότητα θα έχει και η ΕΕ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 16 Μάιος 2018, 11:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μάιος 2018, 11:27

fagano3 έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:04
paul25 έγραψε:
Δεν υπαρχει ευρωπαικος λαος.Υπαρχουν 50 διαφορετικοι λαοι που δεν εχουν καν ουτε κοινη επισημη γλωσσα.
αυτο δεν εμποδισε τον καναδα να ειναι κρατος.

Άβαταρ μέλους
Isomnia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 16 Μάιος 2018, 11:29

Ασέβαστος έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:26
Isomnia έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:03
κι εγω θελω να κανω κουμαντο σπιτι μου.

στηριζω την αποσχιση του σπιτιου μου απο την ελλαδα και την ανακυρυξη του σε ανεξαρτητο κρατος.
Έλα τώρα, μού 'δωσες ιδέα: τι θα γίνει αν το κάνουμε όλοι αυτό; Λίγο από Μπουκόφσκι μου κάνει...
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 16 Μάιος 2018, 11:30

fagano3 έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:04
paul25 έγραψε:
Ίσως γίνει κάποια στιγμή, όπως έγινε και με τα Έθνη-κράτη, μην το αποκλείεις σαν πιθανότητα. Μπορεί να γίνει και αντίστροφα, αφού δημιουργηθεί πρώτα το ενιαίο κράτος. Κάποτε κανένας δεν περίμενε ότι θα δημιουργούνταν Έθνη-κράτη και έγιναν κυριολεκτικά εν μια νυκτί.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μάιος 2018, 11:34

Golden Age έγραψε:
16 Μάιος 2018, 11:27

Καλό αυτό... :lol:

Δεν την καταργεί, απλά την...ενσωματώνει. Δεν θα καταργηθεί όμως η εθνική μας κυριαρχία κι ας αποφασίζει για εμάς μια ξένη κυβέρνηση. :lol:

Απο αυτά που είπα για τον Τίτο, εσύ κολλησες στο ιδεολογικό. Ο λόγος της αναφοράς μου όμως είναι το πως το κράτος της Γιουγκοσλαβίας, είχε την δυνατότητα να περιορίσει εδαφικά την Σερβία. Και το είχε κάνει. Την ίδια ακριβώς δυνατότητα θα έχει και η ΕΕ.
και το ελ κρατος εχει τη δυνατοτητα να περιορισει την εδαφικη κυριαρχια της ελλαδας, και, guess what, το κανει. οπως ιμια, χωρικα υδατα, κλπ.

ισως το ευρωπαικο, παρολο που θα εχει την ιδια δυνατοτητα, να μην το κανει, λογω ισχυος.

καποια στιγμη, θα παψουμε να υπαρχουμε ως εθνος. μενει να επιλεξουμε αν θα ειμαστε τουρκοι η ευρωπαιοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών