Ευφυης Σχεδιασμος

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
chris

Re: Ευφυης Σχεδιασμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » 04 Απρ 2018, 16:16

Nandros έγραψε:
04 Απρ 2018, 15:36
OANNHSEA έγραψε:
04 Απρ 2018, 07:59
Είχε τις βάσεις της επιστήμης π.χ. φυσικής και μαθηματικών ένας αρχαίος Έλληνας για να εξηγήσει την βασική λειτουργία του ήλιου;
ΟΧΙ!!! Τις ανακάλυψαν μετά...
Έτσι και εσύ δεν έχεις τις επιστήμες που θα σου δώσουν την ικανότητα να εξηγήσεις φαινόμενα όπως ο πληθωρισμός του σύμπαντος ή η μαύρη ενέργεια! Είναι τόσο απλό... Τι δεν μπορείς να καταλάβεις;
Αυτή ακριβώς η άγνοια του Ανθρώπου ήταν που έθρεψε τις θρησκείες!
Ο πρωτόγονος άνθρωπος θεοποίησε ότι φοβόταν και προσπαθούσε να το εξευμενίσει.
Το σκοτεινό δάσος με τους κινδύνους του, το ποτάμι που πλημμυρίζει ξαφνικά και πνίγει, τον κεραυνό, κλπ
Ξεκίνησε από τις δεισιδαιμονίες, τον ανιμισμό, την πολυθεΐα και κατέληξε στις Αβρααμικές θρησκείες, η κάθε μια με την δική της μυθολογία.

Όσο περισσότερες οι γνώσεις του Ανθρώπου τόσο λιγότερη η επήρεια της θρησκείας.
.
Να προσθέσω επ'αυτού ότι ο Dawkins και άλλοι ισχυρίζονται ότι τα θρησκευτικά συναισθήματα ξεκινούν από την παιδική ηλικία και εκφράζονται σαν υπακοή στους γονείς (μην βάζεις παιδί μου το δάχτυλο στην πρίζα! ) και το οποίο σου μένει καθώς μεγαλώνεις και εύκολα μετατρέπεται σε συναίσθημα υπακοής σε κάποιο Θεό μετέπειτα (ειδικά άμα ο Θεός είναι αγαθός και καλός και σε αγαπάει και αυτός σαν τους γονείς σου).

Αυτό αρχικά αποτελεί εξελικτικό πλεονέκτημα (επιβιώνουν περισσότερα παιδιά που ... ακούν τους γονείς τους ως νήπια και αποφεύγουν τις πρίζες) αλλά στην πορεία κάποιο τζιμάνι είχε την φαεινή ιδέα και είπε να το κάνει επάγγελμα (βλέπε σαμάνος ή κάτι αντίστοιχο) και να "πουλάει" υπηρεσίες σαν αυθεντία (βλέπε χορός της βροχής).
Ε μετά, δεν θέλει και πολύ να μπούνε κι' άλλοι στο κόλπο, και με αυτά και με αυτά, κάπως έτσι έχουμε την γέννηση της θρησκείας.

ΥΣ: Βέβαια, ο Dawkins λέει ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συνεπικουρούν αλλά u get the general idea! :-)
c/

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 04 Απρ 2018, 16:20

chris έγραψε:
04 Απρ 2018, 16:16

Να προσθέσω επ'αυτού ότι ο Dawkins και άλλοι ισχυρίζονται ότι τα θρησκευτικά συναισθήματα ξεκινούν από την παιδική ηλικία και εκφράζονται σαν υπακοή στους γονείς (μην βάζεις παιδί μου το δάχτυλο στην πρίζα! ) και το οποίο σου μένει καθώς μεγαλώνεις και εύκολα μετατρέπεται σε συναίσθημα υπακοής σε κάποιο Θεό μετέπειτα (ειδικά άμα ο Θεός είναι αγαθός και καλός και σε αγαπάει και αυτός σαν τους γονείς σου).

Αυτό αρχικά αποτελεί εξελικτικό πλεονέκτημα (επιβιώνουν περισσότερα παιδιά που ... ακούν τους γονείς τους ως νήπια και αποφεύγουν τις πρίζες) αλλά στην πορεία κάποιο τζιμάνι είχε την φαεινή ιδέα και είπε να το κάνει επάγγελμα (βλέπε σαμάνος ή κάτι αντίστοιχο) και να "πουλάει" υπηρεσίες σαν αυθεντία (βλέπε χορός της βροχής).
Ε μετά, δεν θέλει και πολύ να μπούνε κι' άλλοι στο κόλπο, και με αυτά και με αυτά, κάπως έτσι έχουμε την γέννηση της θρησκείας.

ΥΣ: Βέβαια, ο Dawkins λέει ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συνεπικουρούν αλλά u get the general idea! :-)
Πάντως, εμένα με έβαζαν υποχρεωτικά να κοινωνήσω σε μικρή ηλικία και το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάζω την αδερφή μου (μικρότερη) μπροστά να γλείψει όλα τα μικρόβια από το κουτάλι. Θέλω να πω ότι ήμουν με υπάκουη, αλλά φαινόταν το πράγμα ότι δεν... Η αδερφή μου εξελικτικά, πήγαινε πίσω από την ξαδέρφη μου.

Η ξαδέρφη μου, που μας βγήκε ορίτζιναλ θρήσκα, πήγαινε πίσω από κάτι γιαγιάδες..
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
chris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » 04 Απρ 2018, 16:48

Cecily Anne έγραψε:
04 Απρ 2018, 16:20
chris έγραψε:
04 Απρ 2018, 16:16

Πάντως, εμένα με έβαζαν υποχρεωτικά να κοινωνήσω σε μικρή ηλικία και το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάζω την αδερφή μου (μικρότερη) μπροστά να γλείψει όλα τα μικρόβια από το κουτάλι. Θέλω να πω ότι ήμουν με υπάκουη, αλλά φαινόταν το πράγμα ότι δεν... Η αδερφή μου εξελικτικά, πήγαινε πίσω από την ξαδέρφη μου.

Η ξαδέρφη μου, που μας βγήκε ορίτζιναλ θρήσκα, πήγαινε πίσω από κάτι γιαγιάδες..
χαχαχαχαχαχαχα
εμείς πάλι πλακωνόμασταν ποιός θα κοινωνήσει πρώτος - άσε που μέχρι δημοτικό βοηθούσα στην εκκλησία, παπαδοπαίδι δηλαδή, έψελνα κιόλας (μερικά τροπάρια ειδικά πασχαλινά είναι καταπληκτικά), ήξερα κάποτε όλη την λειτουργία απ' έξω...

Από την άλλη βέβαια, δεν έχω πάει ούτε μια φορά στη ζωή μου για εξομολόγηση - πως να πας όσο μικρός και να είσαι, όταν βλέπεις τον παπά να πίνει τσιπουράκι μαζί με τον πατέρα σου και άλλους ακριβώς πριν το μυστήριο! :-)
Υπ'όψιν, ο παπάς μας είναι καταπληκτικός τύπος!
Αργότερα, πίναμε και μαζί τσιπουράκι :-))))
c/

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 04 Απρ 2018, 16:52

chris έγραψε:
04 Απρ 2018, 16:48

Αργότερα, πίναμε και μαζί τσιπουράκι :-))))
Έτσι είναι και ο δικός μας!! Βρίζει κιόλας. Όταν βαφτίζαμε τον ανηψιό μου, είχε μπερδέψει τα ονόματα της μάνας και της γιαγιάς και φώναζε τη μάνα όπως τη γιαγιά. Κάποια στιγμή η μάνα αγανακτισμένη του λέει "πάτερ ΑΑΑΑ με λένε, ΒΒΒΒ λένε τη μαμά μου". Και γυρνάει και της κάνει αγανακτισμένος "ΔΕ ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΑ ΕΓΩ!!!!!"

χοχοχοοχ

Τεσπα. Οι παπάδες είναι μεγάλη συζήτηση από μόνη της. Ξέφυγα του θέματος, σόρρυ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
chris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » 04 Απρ 2018, 17:09

Cecily Anne έγραψε:
04 Απρ 2018, 16:52
Τεσπα. Οι παπάδες είναι μεγάλη συζήτηση από μόνη της. Ξέφυγα του θέματος, σόρρυ.
Όντως ξεφύγαμε ολίγον τι, συγνώμη και από μένα.
c/

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 04 Απρ 2018, 17:41

Nandros έγραψε:
03 Απρ 2018, 20:29
Thor1 έγραψε:
02 Απρ 2018, 17:27
θα μας πει ο Σταυροτετοιος οταν εγγραφει.
Αν πάρει ξεκάθαρη θέση ο στραβοτέτιος, να μου τρυπήσεις την μύτη.
Απλά θα συνεχίσει να επιτίθεται κατά της ΘτΕ, όπως έκανε σε όλη την καριέρα του σε όσα ελληνικά φόρα συμμετείχε!
.
κι ομως,εχει επεκτεινει τη καριερα του και στ'αθλητικα.
Εχει δωσει και συνεχιζει να δινει ρεσιταλ και στ'αθλητικα!
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 04 Απρ 2018, 17:43

relativer777 έγραψε:
04 Απρ 2018, 01:44
Thor1 εννοείς Μήπως τον το Τρόλ stavrogin ?
Εάν ναί δύσκολο να απαντήσει, λόγω του ότι είχε ακούσει χοντρά μπινελίκια στο φόρουμ από τους εκεί Moderator και ιδιαίτερα από τον HrirtosX.
Αυτή την εποχή έχει εξαφανιστεί από όλα τα φόρουμ.
Ακόμη και άν εγγραφεί δέν θα παραμείνει για πολύ,
Μιάς και θα αρχίσει να βρίζει τους Moderator, οπότε θα τον μπανάρουν.

οχι.
Το νικ του ειναι καπως ετσι:stayromnr.
Ο Νανδρος θα μας το πει καλυτερα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Απρ 2018, 18:18

Thor1 έγραψε:
04 Απρ 2018, 17:43
relativer777 έγραψε:
04 Απρ 2018, 01:44
Thor1 εννοείς Μήπως τον το Τρόλ stavrogin ?
Εάν ναί δύσκολο να απαντήσει, λόγω του ότι είχε ακούσει χοντρά μπινελίκια στο φόρουμ από τους εκεί Moderator και ιδιαίτερα από τον HrirtosX.
Αυτή την εποχή έχει εξαφανιστεί από όλα τα φόρουμ.
Ακόμη και άν εγγραφεί δέν θα παραμείνει για πολύ,
Μιάς και θα αρχίσει να βρίζει τους Moderator, οπότε θα τον μπανάρουν.
οχι.
Το νικ του ειναι καπως ετσι:stayromnr.
Ο Νανδρος θα μας το πει καλυτερα.
stavmanr. Εγώ τον αποκαλούσα στραβομανούρα και του ταίριαζε απόλυτα! :D
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 04 Απρ 2018, 20:06

Nandros έγραψε:
.
Μην το δένεις κόμπο αυτό...
Ποτέ δεν ξέρεις με ποιόν τρόπο θα δέσουν μία θρησκεία πάνω στους ανθρώπους - π.χ. σαϊεντολογία...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Απρ 2018, 20:32

OANNHSEA έγραψε:
04 Απρ 2018, 20:06
Nandros έγραψε:
.
Μην το δένεις κόμπο αυτό...
Ποτέ δεν ξέρεις με ποιόν τρόπο θα δέσουν μία θρησκεία πάνω στους ανθρώπους - π.χ. σαϊεντολογία...
Όποιος ξεφεύγει από τις θρησκείες δεν ξαναμπαίνει σε μαντρί.
Στην Δ. Ευρώπη, Β.Αμερική και Ιαπωνία ο αριθμός των ενθέων μειώνεται σταδιακά.
Εικόνα
http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... will-grow/

Εικόνα
http://www.pewresearch.org/fact-tank/20 ... ard-march/
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 04 Απρ 2018, 22:25

Nandros έγραψε:
04 Απρ 2018, 15:17
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
03 Απρ 2018, 23:14
Αν έμενε στο δεν μπορούμε να ξέρουμε, δεν θα σχολίαζα. Δεν μένει μόνο εκεί, όμως. Αμέσως μετά μας λέει ότι, κατά την άποψη του, ο δημιουργός, ακόμη κι αν υπάρχει, έχει εξαφανιστεί και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Άρα, αν έδινε σημεία ζωής, θα τα αναγνώριζε/αναγνωρίζαμε. Αυτό μας λέει.

Πουθενά δεν δήλωσα ότι γνωρίζω. Και καλόν είναι να αποσύρεις τον χαρακτηρισμό. Πρώτον, διότι δεν απευθύνθηκα σε εσένα. Δεύτερον, επειδή μπορεί να είμαι καυστικός στο σχόλιο μου, αλλά σίγουρα δεν κάνω χαρακτηρισμούς. Τρίτον, για να μην γελοιοποιείσαι.
Αυτό είναι ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και θα σχολιάζω όποτε και όπου μου γουστάρει και όποιος ενοχλείται να μην ασχολείται.
Γελοιοποιείται αυτός που ζητάει εξηγήσεις από κάποιον που γράφει: δεν γνωρίζω, λες και ο αιτών τις εξηγήσεις γνωρίζει!
.

Να σχολιάζεις μπορείς όσο θέλεις, να είσαι αυθάδης όμως, όχι. Από εκεί και πέρα τα είπαμε. Αυτός που λέει δεν ξέρω καλό είναι να μένει στο δεν ξέρω και όχι στο δεν ξέρω, αλλά αφού δεν ξέρω άρα δεν υπάρχει.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 04 Απρ 2018, 22:35

Ασέβαστος έγραψε:
04 Απρ 2018, 08:22
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
03 Απρ 2018, 23:14
Αν έμενε στο δεν μπορούμε να ξέρουμε, δεν θα σχολίαζα. Δεν μένει μόνο εκεί, όμως. Αμέσως μετά μας λέει ότι, κατά την άποψη του, ο δημιουργός, ακόμη κι αν υπάρχει, έχει εξαφανιστεί και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Άρα, αν έδινε σημεία ζωής, θα τα αναγνώριζε/αναγνωρίζαμε. Αυτό μας λέει.
μα, αυτο ακριβως ειναι ενα "σημειο ζωης". κατι που μπορουμε να αναγνωρισουμε, ολοι. μια θεοτητα με ικανοτητες να κατασκευαζει κοσμους, ε, του πουστη και του κερατα, θα εχει και την ικανοτητα να κανει σαφη και αδιαμφισβητητη την υπαρξη του. οποτε, ειτε υπαρχει και μας εχει απολυτα γραμμενους στα παπαρια του, δεν εχει δωσει ποτε κανενα σημειο ζωης, ειτε, το απλο, δεν υπαρχει.

Ο θεός, αν υπάρχει, δεν έχει ανάγκη να καθιστά την παρουσία του με τέτοιον τρόπο γνωστή, ώστε να την αναγνωρίζουν όλοι. Αν το έκανε θα παραβίαζε την ελεύθερη βούληση ενός εκάστου. Θεωρώ ότι το απολύτως ελεύθερο ον, ο θεός, θα ήθελε να αναγνωρίζετε από ελεύθερα όντα.

Επίσης, ισχύει πάντοτε ότι εμείς μπορεί να μην διαθέτουμε τις γνώσεις(και την θέληση, προσθέτω) για να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του, ακόμη κι αν αυτός τα παρέχει αφειδώς κάθε μέρα. Δεν υπάρχει καμία λογική στον συλλογισμό σου ότι ο θεός πρέπει να καθιστά σαφή την παρουσία του έτσι ώστε να τον κατανοούν άπαντες. Για ποιο λόγο να το κάνει; Δεν έχει ανάγκη ο θεός από τίποτα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Απρ 2018, 23:39

'
Από ότι φαίνεται εσείς που υποστηρίζετε την ύπαρξη θεού, γνωρίζετε πολλά γι αυτόν. Πώς τα μάθατε; Σας τα εκμυστηρεύτηκε όταν παίζατε τάβλι μαζί; Κάτι άλλο;
.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 05 Απρ 2018, 00:38

OANNHSEA έγραψε:
04 Απρ 2018, 07:59

ritzeri έγραψε:
04 Απρ 2018, 02:04
εστω οτι φτανει ο πρωτος ανθρωπος στον Αρη και εκει που κανει την βολτα του συνανταει το από κατω.
Το θέμα το υπεραπλουστεύεις.
Είναι σαν να γράφεις ότι: βρήκαμε μονοκύτταρους οργανισμούς στον Άρη που πλησιάζουν τα προκαρυωτικά δικά μας κύτταρα και άρα κάπου θα κρύβονται και αρειανοί με διαστημόπλοια...
Δεν είναι καλό αυτό....

Δεν κατάλαβα τίποτα.
Θεωρείς ότι το τηλεκατευθυνόμενο φτιάχτηκε μόνο του ή κάποιος το έφτιαξε, πιο συγκεκριμενα

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 05 Απρ 2018, 00:40

Ασέβαστος έγραψε:
04 Απρ 2018, 08:24
ritzeri έγραψε:
04 Απρ 2018, 02:04
για να συνδεσω κι αυτο το θεμα, με το αντιστοιχο που τρεχει στο αλλο φορουμ,
εστω οτι φτανει ο πρωτος ανθρωπος στον Αρη και εκει που κανει την βολτα του συνανταει το από κατω.

ποια θα ειναι η λογικη εξηγηση να δωσει
1. καποιος το εφτιαξε
2. εγινε τυχαια απο μονο του

Εικόνα
3, καποιος του κανει πλακα, καποιος το εφτιαξε στη γη, σε ενα εργοστασιο στην κινα, και καποιος το εφερε μεχρι εδω.
Άρα, έστω κι έτσι, προτιμάς να πιστεύεις οτι κάποιος το έφτιαξε.
Ότι μόνα τους δεν μπορούν να γίνουν ούτε αυτοκινητακια

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών