Ας ξεχωρίσουμε τα 3 πράγματα για να βγάλουμε άκρη. Το γιατί δεν κρατούν πρακτικά στις συζητήσεις δεν το γνωρίζω και θα ήθελα να περισσότερες πληροφορίες για να πάρω θέση. Σε μια πρώτη ανάγνωση μου φαίνεται περίεργο όπως και σε σένα.Spiros252 έγραψε: ↑03 Ιουν 2019, 09:11Συγνώμη ρε Στάθη τώρα, αλλά βλέπεις ηθικό φραγμό στο να μην κρατούνται πρακτικά σε ένα όργανο της Ευρώπης που λαμβάνει εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές των πολιτών χώρων; Ποιο είναι πιο ανήθικο; Να μην κρατούνται πρακτικά ή να ηχογραφεί κάποιος τη συνομιλία;ST48410 έγραψε: ↑31 Μάιος 2019, 21:27Ο άνθρωπος που πήγαινε στις διασκέψεις και ηχογραφούσε τους συνομιλητές του είτε για να γράψει βιβλίο είτε για να τους το τρίψει στα μούτρα μετά μου φαίνεται ότι δεν έχει ηθικούς φραγμούς και η εξουσία στα χέρια του με τον χαρακτήρα που έχει θα τον έκανε ακόμα χειρότερο.
Το να ηχογραφεί ο Βαρουφάκης τους συνομιλητές του είναι επίσης ένα πράγμα και ένα άλλο το ότι βγήκε όλο κομπασμό και το είπε. Δηλαδή αν πηγαίνεις σε συνομιλίες που κρίνονται τόσα πολλά για το μέλλον της χώρας σου κατανοώ ότι θα παραβείς κάποιους κανόνες για να προστατέψεις ένα υψηλότερο αγαθό. Δεν μου αρέσει αλλά το καταλαβαίνω. Από την στιγμή που βγαίνεις και το λες γίνεσαι η κατίνα της παρέας και χάνεις κάθε ελπίδα να σε υποστηρίξει έστω και ανεπίσημα κάποιος που σε έβλεπε με συμπάθεια ή που μπορεί να θεωρούσε ότι οι βορειοευρωπαίοι σε αντιμετωπίζουν αυστηρά. Και αυτό τελικά το ζήσαμε. Δεν το φαντάζομαι. Είχαμε όλα τα υπόλοιπα κράτη να παίρνουν θέσεις εναντίον μας. Ποτέ πριν ή μετά δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο.
ΥΓ. Για να σου είμαι ειλικρινής και επειδή ο τύπος είναι μεγάλος φαφλατάς μπορεί και να μην τους ηχογραφούσε και να το είπε έτσι θεωρώντας ότι θα ψαρώσει κάποιους. Γενικώς δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη παρότι αναγνωρίζω ότι έχει αρκετές ικανότητες.