«Ο νέος Ποινικός Κώδικας κάνει τον βιασμό πλημμέλημα»:
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: «Ο νέος Ποινικός Κώδικας κάνει τον βιασμό πλημμέλημα»:
Οχι βιαμος θα ηταν εαν εσυ με το μεμε σου αναγκαζες ανδρα σε πραξη πιυ δεν συναινουσε ,αμα σου βαζουν πραγματακια απο πίσω ειναι σοδομισμις η πσρα φυσιν ασέλγεια ,ας μας τα πει καλυτερα ενας δικηγορος
Βρε μάτια μου, δεν ήθελα ακαδημαϊκή προσέγγιση.
Όλα αυτά που περιγράφεις είναι κλασσικά συμπτώματα ψυχολογικών τραυμάτων, που μπορούν να προκύψουν και από καταστάσεις τελείως άσχετες με βιασμό. Πέντε πράγματα από ψυχολογία, έχω διαβάσει κι εγώ.
Τη δική σου γνώμη ήθελα.
Και φυσικά, όποιου άλλου θέλει να απαντήσει.
Όλα αυτά που περιγράφεις είναι κλασσικά συμπτώματα ψυχολογικών τραυμάτων, που μπορούν να προκύψουν και από καταστάσεις τελείως άσχετες με βιασμό. Πέντε πράγματα από ψυχολογία, έχω διαβάσει κι εγώ.
Τη δική σου γνώμη ήθελα.
Και φυσικά, όποιου άλλου θέλει να απαντήσει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Είτε σου βαζουν πραγματάκια απο μπρός είτε απο πίσω, ειτε ειναι πέος, είτε στραπον είτε οτιδήποτε άλλο είναι βιασμός απ τη στιγμή που δεν υπάρχει συναίνεση.Ουσιαστικά εννοώ, γιατί νομικά αναλόγως με τη χώρα ο ορισμός ποικίλει Κι ο μονος τροπος για να αντιληφθείτε τον βιασμό ειναι να αναρωτηθείτε πως θα ηταν να σας βαζουν οτιδήποτε μέσα σας.
Εσείς σκέφτεστε μια γυναίκα που με τα μεμέ της σας καυλωσε και το κάνατε χωρίς να το θέλετε. Σκεφτείτε έναν άντρα να σας βιάζει
Το έγραψα καμάρι μου στις δύο τελευταίες σειρές. Γιατί θεωρώ ότι ο βιασμός είναι τόσο ολοκληρωτικός για τον ψυχισμό του ανθρώπου που θα του αφήσει κάποιο "κουσούρι" σε όλη του τη ζωή ακόμα κι αν φαινομενικά είναι φυσιολογικός. Γιατί δε θα εμπιστευθεί ποτέ τους ανθρώπους και τον εαυτό του, γιατι θα ζει με κατάθλιψη, με εφιάλτες με προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις και τη σεξουαλικότητά του.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 11:34Βρε μάτια μου, δεν ήθελα ακαδημαϊκή προσέγγιση.
Τη δική σου γνώμη ήθελα.
Δεν έχω ακούσει ποτέ περίπτωση βιασμένου όπου συνέχισε τη ζωή του σα να μη συνέβη τίποτα, δεν είναι ένα χτύπημα ή μια γρατζουνιά που θα επουλωθεί.
Oτιδηποτε γινεται ειτε με σωματικη βια ειτε με απειλες, π.χ. θα χασεις την δουλεια σου, ειτε με χρηση ουσιων χωρις τη συγκαταθεση και τη γνωση του θυματος ειναι βιασμος , ειναι κακουργημα και πρεπει να τιμωρειται με ισοβια.
Οτιδηποτε αλλο, εφοσον δεν εγινε ξεκαθαρη η αρνηση του θυματος, ΔΕΝ ειναι βιασμος.Το αν ειχε πιει,εφοσον δεν την πιεσε κανεις, αν ενιωθε ευαλωτη , εαν ο ερμης ηταν αναδρομος κλπ κλπ δεν μας ενδιαφερει.Απο τη στιγμη που δεν ειναι ανηλικο και δεν μπορουμε να μιλαμε για αποπλανηση ανηλικου ισχυει το ας προσεχε.
Δεν θα βγαλουμε θυματα βιασμου την καθε μουρλεγκο , την καθε εκδικητικια καργια που την παρατησε ο γκομενος,την καθε εκβιαστρια και την καθε πρωην βιζιτου οπως ειναι οι περισσοτερες ηθοπιοι μελη του μι του στο χολογουντ.
Οτιδηποτε αλλο, εφοσον δεν εγινε ξεκαθαρη η αρνηση του θυματος, ΔΕΝ ειναι βιασμος.Το αν ειχε πιει,εφοσον δεν την πιεσε κανεις, αν ενιωθε ευαλωτη , εαν ο ερμης ηταν αναδρομος κλπ κλπ δεν μας ενδιαφερει.Απο τη στιγμη που δεν ειναι ανηλικο και δεν μπορουμε να μιλαμε για αποπλανηση ανηλικου ισχυει το ας προσεχε.
Δεν θα βγαλουμε θυματα βιασμου την καθε μουρλεγκο , την καθε εκδικητικια καργια που την παρατησε ο γκομενος,την καθε εκβιαστρια και την καθε πρωην βιζιτου οπως ειναι οι περισσοτερες ηθοπιοι μελη του μι του στο χολογουντ.
Επισης οι γυναικες να παψουν να σκεφτονται σαν τους ποδηλατες στην Γερμανια.
Τι να το κανεις να εχεις προτεραιοτητα αν σε χτυπησει νταλικα.Βλεπε πριν πεταχτεις στο δρομο.
Ετσι και οι γυναικες. Καλοι χρυσοι οι νομοι αλλα θελει και κοινη λογικη.
Πανε και σουρωνουνε στα μπαρ,φευγουν με τον καθε αγνωστο και μετα παραπονιουνται γιατι δεν αποδεικνυεται βιασμος.Πως να αποδειχθει αφου εφυγες μαζι του;Εσυ μπορει να μετανιωσες , να του το πες αλλα ποιος σε ακουσε και το κυριοτερο ποιος μπορουσε να σε σωσει;Γιατι το σημαντικοτερο ειναι να μην γινει εξ αρχης το κακο.
Τι να το κανεις να εχεις προτεραιοτητα αν σε χτυπησει νταλικα.Βλεπε πριν πεταχτεις στο δρομο.
Ετσι και οι γυναικες. Καλοι χρυσοι οι νομοι αλλα θελει και κοινη λογικη.
Πανε και σουρωνουνε στα μπαρ,φευγουν με τον καθε αγνωστο και μετα παραπονιουνται γιατι δεν αποδεικνυεται βιασμος.Πως να αποδειχθει αφου εφυγες μαζι του;Εσυ μπορει να μετανιωσες , να του το πες αλλα ποιος σε ακουσε και το κυριοτερο ποιος μπορουσε να σε σωσει;Γιατι το σημαντικοτερο ειναι να μην γινει εξ αρχης το κακο.
Νομίζω ότι δραματοποιείς πολύ το θέμα. Ειλικρινά.Ίφιδα έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 11:43Είτε σου βαζουν πραγματάκια απο μπρός είτε απο πίσω, ειτε ειναι πέος, είτε στραπον είτε οτιδήποτε άλλο είναι βιασμός απ τη στιγμή που δεν υπλαρχει συναίνεση. Κι ο μονος τροπος για να αντιληφθείται τον βιασμό ειναι να αναρωτηθείτε πως θα ηταν να σας βαζουν οτιδήποτε μέσα σας.Το έγραψα καμάρι μου στις δύο τελευταίες σειρές. Γιατί θεωρώ ότι ο βιασμός είναι τόσο ολοκληρωτικός για τον ψυχισμό του ανθρώπου που θα του αφήσει κάποιο "κουσούρι" σε όλη του τη ζωή ακόμα κι αν φαινομενικά είναι φυσιολογικός. Γιατί δε θα εμπιστευθεί ποτέ τους ανθρώπους και τον εαυτό του, γιατι θα ζει με κατάθλιψη, με εφιάλτες με προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις και τη σεξουαλικότητά του.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 11:34Βρε μάτια μου, δεν ήθελα ακαδημαϊκή προσέγγιση.
Τη δική σου γνώμη ήθελα.
Δεν έχω ακούσει ποτέ περίπτωση βιασμένου όπου συνέχισε τη ζωή του σα να μη συνέβη τίποτα, δεν είναι ένα χτύπημα ή μια γρατζουνιά που θα επουλωθεί.
Και δεν το λέω για να τον "απαλύνω" ως πράξη αλλά για έναν πολύ απλό λόγο που αφορά απλώς στη μετάθεση των ρόλων. Πιστεύω δηλαδή ότι τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα θα προκύψουν μόνον στην περίπτωση που αποδεχθείς ψυχολογικά και όχι σωματικά το ρόλο του θύματος. Και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω βάσει ποιας λογικής πρέπει να νοιώσεις θύμα εσύ επειδή ο άλλος είναι ένας σαδιστής μαλάκας. Γιατί αυτό ακριβώς είναι. Μία ανύπαρκτη ερωτικά οντότητα που προσπαθεί να αποκτήσει κάποιο στοιχείο αρσενικής ταυτότητας μόνον μέσω της βίας. Και το πρόβλημα θα το έχω εγώ; Αυτός έχει να λύσει πολύ περισσότερα θέματα από μένα.

Για μένα θα είναι κάτι δυσάρεστο, ανεπιθύμητο, αηδιαστικό (πρόσθεσε όποιον άλλον προσδιορισμό θέλεις) αλλά να νοιώσω εγώ ξεφτιλισμένη επειδή είναι ξεφτίλας ο άλλος, το βλέπω μάλλον χλωμό. Και ναι, σαφώς και θα έκανα καταγγελία και αν γινόταν δίκη και εμφανιζόταν κάποιος δικηγόρος σαν αυτούς που λέει ο φόσι, με στόχο να με παρουσιάσουν ως εύκολη τσούλα άλλοι ήταν αυτοί που θα έφευγαν σοδομισμένοι. Για να βάλω στο θέμα και την οπτική του Περσέα.
Γι' αυτό και πιστεύω ότι τα ζόρικα θέματα μπορούν να προκύψουν μόνον όταν ο βιασμός γίνει στην παιδική ηλικία. Εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Νομίζω όμως ότι οι ενήλικες που θα πάθουν ζημιά, είχαν κάποια προβλήματα και πριν το βιασμό και ο βιασμός ήταν απλώς η αφορμή για να εκδηλωθούν. Η αφορμή όχι η αιτία.
*Υπενθυμίζω ότι αναφέρομαι στον βιασμό, που δεν αφήνει σωματικά τραύματα, όπως αυτός που ανέφερες στο παράδειγμα σου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
η Γαλή είναι ΟΚ να μπούνε δέκα γύφτοι στο σπίτι και να την περνάνε 4 μέρες μπροστά στο δεμένο γιο και άντρα της ("περιστρέφοντας" φυσικά ποιος είναι δεμένος και ποιος τον τρώει για να μη μείνουν παραπονεμένοι άντρας και γιος) αρκεί να μην αφήσουν τραύματα.
Φόσι καλό μου, σταμάτα να αντιδράς σαν 12χρονο που διαβάζει στο μπάνιο.
Σ' αυτό που έγραψε η Ίφιδα, αναφέρομαι.
Έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του θύματος.Σας παρακαλώ να βάλετε για λίγο τον εαυτό σας στη θέση του θύματος. Ας πούμε ότι βγαίνουμε μαζί να διασκεδάσουμε, πίνουμε πολύ και φεύγουμε. Εγώ (θύτης) σας δένω χειροπόδαρα ή σας έχω ρίξει κάτι στο ποτό που δε σας επιτρέπει να αντιδράσετε. Και μετά καλώ έναν άντρα να σας βιάσει ή σας βιάζω με κάποιο αντικείμενο. Δεν έχετε σωματικές βλάβες, δε σας χτύπησα , ούτε σας ξεσκισα. Παύει η πράξη μου να είναι κακουργηματική;
Και να συμπληρώσω κάτι βασικό. Δεν μου έτυχε ποτέ να πάω κάπου για να διασκεδάσω, να πιω πολύ και να φύγω με κάποιον που γνώρισα στο μπαρ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 10 Ιουν 2019, 12:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Δεν στα είπανε καλά, η συναίνεση πρέπει να ειναι ξεκάθαρη.
Επίσης, το να βρεις μια μεθυσμένη και να της ανοίξεις τα ποδια, ναι ειναι βιασμός γιατι εκεινη την στιγμή δεν εχει τα λογικά της να δώσει συναίνεση.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
United Kingdom disapproves this postμίστερ μαξ έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 12:23Δεν στα είπανε καλά, η συναίνεση πρέπει να ειναι ξεκάθαρη.
Επίσης, το να βρεις μια μεθυσμένη και να της ανοίξεις τα ποδια, ναι ειναι βιασμός γιατι εκεινη την στιγμή δεν εχει τα λογικά της να δώσει συναίνεση.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- Dante Alighieri
Ειστε πολυ μπερδεμενοι. Ο βιασμος δεν οριζεται με βαση τα σεξυαλικα σημεια του σωματος. Ειναι πιο συνθετη κατασταση. Τον Κανταφι τον μαχαιρωναν στον πρωκτο πριν τον σκοτωσουν. Δεν ειναι βιασμος αυτο επειδη περιπλεκεται ο πρωκτος.
Hec est vipera versa in viscera genitricis
Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε.Dante Alighieri έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 12:29Ειστε πολυ μπερδεμενοι. Ο βιασμος δεν οριζεται με βαση τα σεξυαλικα σημεια του σωματος. Ειναι πιο συνθετη κατασταση. Τον Κανταφι τον μαχαιρωναν στον πρωκτο πριν τον σκοτωσουν. Δεν ειναι βιασμος αυτο επειδη περιπλεκεται ο πρωκτος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Dante Alighieri
Αν της αρεσει ειναι συνεναιση. Δεν ειναι τοσο σπουδαια η πραξη ωστε να πρεπει να κανεις αιτηση να εξεταστει απο ειδικη επιτροπη και αποφασιστει η συνεναιση. Ολα αυτα τα λετε απο την ενοχη της ηδονης. Τραυματικο αυτομίστερ μαξ έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 12:23Δεν στα είπανε καλά, η συναίνεση πρέπει να ειναι ξεκάθαρη.
- Dante Alighieri
Μα αυτο λεω. Αναφερθηκε ενα παραδειγμα τετοιο βασανισμου. Σωματικη κακοποιηση ειναι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 12:31Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε.Dante Alighieri έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 12:29Ειστε πολυ μπερδεμενοι. Ο βιασμος δεν οριζεται με βαση τα σεξυαλικα σημεια του σωματος. Ειναι πιο συνθετη κατασταση. Τον Κανταφι τον μαχαιρωναν στον πρωκτο πριν τον σκοτωσουν. Δεν ειναι βιασμος αυτο επειδη περιπλεκεται ο πρωκτος.
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, την δέχονται.elchav έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 12:28United Kingdom disapproves this postμίστερ μαξ έγραψε: ↑10 Ιουν 2019, 12:23Δεν στα είπανε καλά, η συναίνεση πρέπει να ειναι ξεκάθαρη.
1. Austria
2. Belgium
3. Croatia
4. Cyprus
5. Denmark
6. Estonia
7. Finland
8. France
9. Germany
10. Greece
11. Iceland
12. Italy
13. Luxembourg
14. Malta
15. Netherlands
16. Norway
17. Poland
18. Portugal
19. Romania
20. Slovenia
21. Spain
22. Sweden
23. Switzerland

Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 174 Απαντήσεις
- 4036 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
05 Ιουν 2024, 19:10
-
- 247 Απαντήσεις
- 3297 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
01 Οκτ 2024, 14:00
-
-
Νέα δημοσίευση ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ.Λύτρας: Αποφυλάκιση και δίκη για πλημμέλημα προτείνει ο εισαγγελέας
από Μαδουραίος » 07 Σεπ 2024, 19:44 » σε Εσωτερική Πολιτική - 18 Απαντήσεις
- 439 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
08 Σεπ 2024, 00:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση αθώωση για κλεμμένες συντάξεις-πλημμέλημα η απάτη εφόσον το ποσό είναι κάτω απο 120.000
από Σενέκας » 15 Αύγ 2023, 15:32 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 274 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
15 Αύγ 2023, 16:00
-