Να απαγορευτεί ΑΜΕΣΑ η καύση νεκρών!!!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: Να απαγορευτεί ΑΜΕΣΑ η καύση νεκρών!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Ιουν 2019, 11:28

Εμενα η μάνα μου που κανει 10 προσευχές την ημερα μου εχει ζητησει να καει

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 11 Ιουν 2019, 11:28

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
11 Ιουν 2019, 11:25
Nero έγραψε:
11 Ιουν 2019, 11:15
είπαμε είναι power play και τα αρχικά κίνητρα πίσω του είναι αμελητέα όποια και να είναι. Το ζήτημα είναι "απαγορεύω την αποτέφρωση γιατί έτσι γουστάρω". Τα διλήμματα που θέτουν οι οπαδοί του "έτσι θέλω" είναι φενάκη απλά γιατί ξέρουν ότι το "έτσι θέλω" δεν μπορεί να είναι επιχείρημα σε μια συζήτηση...όταν γίνεται θεωρητικά, στην πράξη προφανώς το έτι θέλω εφαρμόζεται κανονικα και πετυχαίνει
Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων επικαλούμαστε ένα γενικό και αόριστο power play.

Η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως διατυπώθηκε με απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της είναι κάθετα αντίθετη με την πρακτική της καύσης του σώματος: «η Εκκλησία απορρίπτει την καύσιν των νεκρών ως θεσμόν απάδοντα προς την παράδοσιν Αυτής» (Εγκύκλιος υπ' αριθμ. 2734 του 2002). Μάλιστα η τελευταία απόφαση της Ιεραρχίας, στην Συνεδρία της 12ης Μαΐου 2010, λέγει: «Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η Εκκλησία γνωρίζει και συνιστά ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή σύμφωνα με την αγία Διδασκαλία Της και την από αιώνων Παράδοσή Της».

Ενώ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στο άρθρο που μας παρέθεσε ο Φος, γράφει,

η τέλεση της εξοδίου ακολουθίας για όσους αποφασίζουν προηγουμένως να αποτεφρωθούν είναι προβληματική.

Η Ιερά Σύνοδος ασφαλώς δεν έχει λόγο για τους ετεροδόξους και ετεροθρήσκους και φυσικά δεν μπορεί να επιμείνει γι' αυτούς οι οποίοι είτε επιλέγουν την πολιτική κηδεία είτε δέχονται να φύγουν χωρίς εκκλησιαστική ιεροπραξία.

Αντιλαμβάνεται όμως κανείς το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις περιπτώσεις που κάποιοι ζητούν από την Εκκλησία να παραβεί τις αρχές και την εκκλησιαστική πράξη της.

Ούτε τις ακολουθίες μπορούμε να αλλάξουμε ούτε φυσικά την παράδοση και την πίστη μας να αλλοιώσουμε.
Αν έχεις άλλες απορίες, πες μου.
το έτσι γουστάρω πάντως θα ήταν πολύ πιο τίμια θέση απο αυτές τις πουστιές που επιχειρείς, έτσι για την ιστορία

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 11 Ιουν 2019, 11:29

foscilis έγραψε:
11 Ιουν 2019, 11:24
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
foscilis έγραψε:
11 Ιουν 2019, 11:04
άντε πάλι

https://www.iefimerida.gr/news/39083/%C ... E%B9%CE%BF
Διάβασες την εγκύκλιο του Μητροπολίτη;
Ναι.

Θα μου φέρετε επίσημη θέση της Εκκλησία που να απαγορεύει την δημιουργία αποτεφρωτηρίων και να απαγορεύει την καύση των νεκρών σε αλλόθρησκους ή άθεους ή θα παίζουμε την κολοκυθιά;
συγνώμη τους έχεις για τίποτα πιτσιρίκια; Εννοείται ότι δε θα το πούνε ρητά. Θα πούνε όμως κάτι σαν "Πιστεύουμε ὅτι ἡ ἀπόφαση ἦταν μᾶλλον βιαστικὴ, μὲ κίνητρο τὴν ἐνδεχόμενη ἐπίλυση οἰκονομικῶν προβλημάτων τοῦ Δήμου. Μὲ κανέναν τρόπο δὲν μποροῦμε νὰ φαντασθοῦμε ὅτι τὸ Δημοτικὸ Συμβούλιο εἶχε διάθεση ἀντιπαράθεσης μὲ τὴν Ἐκκλησία ἢ πρόκλησης τοῦ αἰσθητηρίου τοῦ πιστοῦ λαοῦ, μέσα στὸν ὁποῖο αἰσθανόμαστε πὼς καὶ οἱ ἴδιοι ἀνήκουν. Γι’ αὐτὸ καὶ ἐλπίζουμε ὅτι μὲ ὡριμότερη σκέψη θὰ μποροῦσε τὸ ὅλο σκεπτικὸ νὰ ἀξιολογηθεῖ ὀρθότερα καὶ ἡ Ἀπόφαση τοῦ Δήμου νὰ ἀλλάξει κατεύθυνση." ή θα τους πιάσει ο πόνος για αυτόν που βαθιά μέσα του ήταν στην πραγματικότητα ελληνορθόδοξος και δεν ήθελε καύση αλλά ο νόμος παραβιάζει το δικαίωμά του επιτρέποντας στη χήρα με μια δήλωση να διαλέξει για αυτόν. Ή θα σημειώσουν ότι μολονότι τα έσοδα από τις ταφές αποδίδονται στους δήμους τα περισσότερα κοιμητήρια είναι ενοριακοί χώροι.

Δεν την διάβασες μάλλον προσεκτικά. Δες την προηγούμενη δημοσίευση μου.

Και στο κάτω κάτω, δεν μπορούμε να κάνουμε δίκη προθέσεων. Υπάρχει νόμος του κράτους που επιτρέπει την ίδρυση αποτεφρωτηρίων. Αν κάποιοι Δήμοι δεν επιτρέπουν την ίδρυση τους κατόπιν απόφασης των ΔΣ, επειδή εκεί επικρατούν οι θρησκόληπτοι, τι να κάνουμε, αυτά έχει η Δημοκρατία. Όσοι είναι υπέρ των αποτεφρωτηρίων να εξηγήσουν ότι αυτά αφορούν μόνο τους άθρησκους, άθεους ή ετερόδοξους και ότι δεν βλάπτουν το περιβάλλον και ότι προφανώς δεν αφορούν τους χριστιανούς, ώστε να κερδίσουν την πλειοψηφία.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Ιουν 2019, 11:30

Υδράργυρος έγραψε:
11 Ιουν 2019, 11:26
Athos έγραψε:
Υδράργυρος έγραψε:
11 Ιουν 2019, 09:29
Ακομα αυτα τα αποτεφρωτηρια; μου αρεσει που μιλανε για καινοτομια σε αυτη τη χωρα
νιώθεις ότι σου αποστερούν κάτι ;
Φυσικα και μου αποστερουνε. Εχω τον πατερα μου στα αλιωτα
Μετα απο 7 χρονια?

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 11 Ιουν 2019, 11:31

Nero έγραψε:
11 Ιουν 2019, 11:28
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Nero έγραψε:
είπαμε είναι power play και τα αρχικά κίνητρα πίσω του είναι αμελητέα όποια και να είναι. Το ζήτημα είναι "απαγορεύω την αποτέφρωση γιατί έτσι γουστάρω". Τα διλήμματα που θέτουν οι οπαδοί του "έτσι θέλω" είναι φενάκη απλά γιατί ξέρουν ότι το "έτσι θέλω" δεν μπορεί να είναι επιχείρημα σε μια συζήτηση...όταν γίνεται θεωρητικά, στην πράξη προφανώς το έτι θέλω εφαρμόζεται κανονικα και πετυχαίνει
Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων επικαλούμαστε ένα γενικό και αόριστο power play.

Η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως διατυπώθηκε με απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της είναι κάθετα αντίθετη με την πρακτική της καύσης του σώματος: «η Εκκλησία απορρίπτει την καύσιν των νεκρών ως θεσμόν απάδοντα προς την παράδοσιν Αυτής» (Εγκύκλιος υπ' αριθμ. 2734 του 2002). Μάλιστα η τελευταία απόφαση της Ιεραρχίας, στην Συνεδρία της 12ης Μαΐου 2010, λέγει: «Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, η Εκκλησία γνωρίζει και συνιστά ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή σύμφωνα με την αγία Διδασκαλία Της και την από αιώνων Παράδοσή Της».

η τέλεση της εξοδίου ακολουθίας για όσους αποφασίζουν προηγουμένως να αποτεφρωθούν είναι προβληματική.

Η Ιερά Σύνοδος ασφαλώς δεν έχει λόγο για τους ετεροδόξους και ετεροθρήσκους και φυσικά δεν μπορεί να επιμείνει γι' αυτούς οι οποίοι είτε επιλέγουν την πολιτική κηδεία είτε δέχονται να φύγουν χωρίς εκκλησιαστική ιεροπραξία.

Αντιλαμβάνεται όμως κανείς το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις περιπτώσεις που κάποιοι ζητούν από την Εκκλησία να παραβεί τις αρχές και την εκκλησιαστική πράξη της.

Ούτε τις ακολουθίες μπορούμε να αλλάξουμε ούτε φυσικά την παράδοση και την πίστη μας να αλλοιώσουμε.
το έτσι γουστάρω πάντως θα ήταν πολύ πιο τίμια θέση απο αυτές τις πουστιές που επιχειρείς, έτσι για την ιστορία
Μπορείς να με βρίζεις όσο θέλεις, ακόμη όμως δεν έχεις προσκομίσει ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η Εκκλησία απαγορεύει την ίδρυση αποτεφρωτηρίων και ότι απαγορεύει την καύση νεκρών που δεν ανήκουν στο Σώμα της.

Προσωπικά, είμαι υπέρ της ίδρυσης αποτεφρωτηρίων. Το δήλωσα ευθύς εξαρχής.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 11 Ιουν 2019, 11:33

Υδράργυρος έγραψε:
Athos έγραψε:
Υδράργυρος έγραψε:
11 Ιουν 2019, 09:29
Ακομα αυτα τα αποτεφρωτηρια; μου αρεσει που μιλανε για καινοτομια σε αυτη τη χωρα
νιώθεις ότι σου αποστερούν κάτι ;
Φυσικα και μου αποστερουνε. Εχω τον πατερα μου στα αλιωτα
Χεσ΄τα κι άστα, φίλε. Εμείς φέτος πήραμε τον σχεδόν υποχρεωτικό χρόνο παράταση (απορώ που ακόμα έχουν τα 3 χρόνια στα στάνταρ, λες και τα κρατάει ποτέ κανείς...) για 3 άτομα: πατέρας, πεθερά και θεία σε πολύ μικρό διάστημα (είχαμε και τέταρτη κηδεία, αλλά αρκετούς μήνες μετά). Όταν θα 'ρθει η ώρα να τους ξεθάψουμε, θα έχουμε σόου...

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 11 Ιουν 2019, 11:35

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
11 Ιουν 2019, 11:31
Nero έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Μπορείς να με βρίζεις όσο θέλεις, ακόμη όμως δεν έχεις προσκομίσει ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η Εκκλησία απαγορεύει την ίδρυση αποτεφρωτηρίων και ότι απαγορεύει την καύση νεκρών που δεν ανήκουν στο Σώμα της.

δε βρίζω εσένα βρίζω τις πουστιές που επιχειρείς. Παλιότερα ίσως να έβριζα κι εσένα αλλά είναι τόσο κοινότυπα πλέον αυτά τα τερτίπια, και εδω μέσα και αλλού που τα έχω συνηθίσει και δεν αξίζει

Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 11 Ιουν 2019, 11:35

Εμένα με απασχολεί το τι θα γίνει η αθάνατη ψυχή μου αν με κάνουν στάχτη.

Έχω διαβάσει ότι ο Θεός, ενώ μπορεί να ανασυστήσει τον καθένα από τα κόκαλά του εν όψει της Β' Παρουσίας, δεν μπορεί προς το παρόν να το κάνει από τη στάχτη του.

Αν λοιπόν είναι θέμα ανικανότητός Του, έχουμε πρόβλημα ( εκτός αν, αργότερα, μάθει κι αυτή την τεχνική).

Διλήμματα... :p2:
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
      perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Ιουν 2019, 11:36

Εμενα που ηταν με χημειοθεραπεια πηγε 7 απο μονο του

Άβαταρ μέλους
      perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Ιουν 2019, 11:37

Saliveros έγραψε:
      11 Ιουν 2019, 11:35

Έχω διαβάσει ότι ο Θεός, ενώ μπορεί να ανασυστήσει τον καθένα από τα κόκαλά του εν όψει της Β' Παρουσίας, δεν μπορεί προς το παρόν να το κάνει από τη στάχτη του.

Αν λοιπόν είναι θέμα ανικανότητός Του, έχουμε πρόβλημα ( εκτός αν, αργότερα, μάθει κι αυτή την τεχνική).

Εσυ εβαλες τα νομισματα στα ματια του Ιουλιου Καισαρα και παραπονιέσαι?

Άβαταρ μέλους
        Pam

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam » 11 Ιουν 2019, 11:39

shrike έγραψε:
        Μηχανικός έγραψε:
        11 Ιουν 2019, 11:22
        shrike έγραψε:
        11 Ιουν 2019, 11:19
        Εννοείται, καύση και πάλι καύση. Α, και φυσικά υπάρχουν και χειρότερα απ' το τυπικό των Ελληνορθόδοξων. Υπάρχουν και οι Καθολικοί που δεν κάνουν εκταφές και ή επεκτείνουν κάθε τρεις και λίγο τα νεκροταφεία τους (έχω δει με τα μάτια μου το νεκτροταφείο της Αβάνας και δεν το πίστευα πόσο είναι) ή τους θάβουν τον έναν πάνω απ' τον άλλον. Αυτό το τελευταίο το κάνουν και Ορθόδοξοι, στο εξωτερικό.
        Μεγαλύτερα νεκροταφεία = νέες θέσεις για δημοτικούς υπαλλήλους
        Έπρεπε να στηρίζουν οι αριστεροί.
        Το θέμα είναι ότι στις χώρες που δεν κάνουν εκταφή, έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα νεκροταφεία.
        Τον ξάδερφό μου που τον πέθανε πέρσι (Αυστραλία), τον θάψανε πάνω απ' τον γιο του. Και υπάρχει χώρος και για έναν ακόμα...

Και μιλάμε για Αυστραλία, ε; Εκεί κι αν υπάρχει περισσευούμενος χώρος...
        Η αποτέφρωση εμφανίζεται και σε περιοχές του κόσμου που έχουν υπερπληθυσμό και ελέιψεις σε χώρους ταφής.Φαντάσου μεγάλες πόλεις στον κόσμο με πολύ μεγάλο πληθυσμό και χώρες με επίσης μεγάλο πληθυσμό.Για παράδειγμα στην Ινδία το 80-85% των θανάτων είναι αποτέφρωση(το άλλο 15-20% που δεν κάνει αποτέφρωση είναι κυρίως μουσουλμάνοι και χριστιανοί).Στην δε Ιαπωνία το ποσοστό της αποτέφρωσης στους θανάτους είναι πάνω από 98% λόγω της έλλειψης χώρου και υπερπληθυσμού(π.χ το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη πόλη παγκοσμίως).Ακόμα και σε περιοχές με πρόβλημα υπερπληθυσμού που κυριαρχούν χριστιανοί όπως π.χ στην υποσαχάρια Αφρική και στις Φιλλιπίνες κτλ εμφανίζεται το πρόβλημα της έλλειψης χώρου https://globalpressjournal.com/africa/z ... s-grounds/ αλλά εκεί μπαίνει στόπ στην αποτέφρωση για την ώρα για θρησκευτικούς λόγους κυρίως.Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού(το αντίθετο θα έλεγα).Άρα απουσιάζει και ένας λόγος που θα μπορούσε να σπρώξει τα πράγματα να κινηθούν πιο γρήγορα όσον αφορά την δημιουργία του αποτεφρωτηρίου.
        Τάδε έφη Αρίστος:
        ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.

Άβαταρ μέλους
        Saliveros
        Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros » 11 Ιουν 2019, 11:41

perseus έγραψε:
        11 Ιουν 2019, 11:37
        Saliveros έγραψε:
        Εσυ εβαλες τα νομισματα στα ματια του Ιουλιου Καισαρα και παραπονιέσαι?
        Κίβδηλα ήταν.
        Σιγά μη ξόδευα Ευρώπουλα για τον ντιγκιντάγκα...
          Σας κάναμε ανθρώπους.
          Πάνος Σκουρλέτης

Άβαταρ μέλους
          ΟΥΤΙΣ
          Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 11 Ιουν 2019, 11:44

Nero έγραψε:
          ΟΥΤΙΣ έγραψε:
          Nero έγραψε:

δε βρίζω εσένα βρίζω τις πουστιές που επιχειρείς. Παλιότερα ίσως να έβριζα κι εσένα αλλά είναι τόσο κοινότυπα πλέον αυτά τα τερτίπια, και εδω μέσα και αλλού που τα έχω συνηθίσει και δεν αξίζει
          Εντάξει.

Υπάρχει νόμος του κράτους που να επιτρέπει την ίδρυση αποτεφρωτηρίων; Υπάρχει.

Εμπόδισε η Εκκλησία την ψήφιση του νόμου; Όχι.

Ενδιαφέρεται ή εμποδίζει η Εκκλησία αν θα αποτεφρωθεί η σωρός κάποιου που δεν ανήκει στο Σώμα της; Όχι.

Οφείλει η Εκκλησία να ενημερώνει τα μέλη της, τους πιστούς, ότι η διαδικασία αυτή δεν γίνεται αποδεκτή για εκείνη; Οφείλει.

Είναι υποχρεωμένη η Εκκλησία να αποδεχτεί την αποτέφρωση για τα μέλη της και να την εντάξει στα τελετουργικά της. Όχι, δεν είναι, με βάση το δικαίωμα στην θρησκευτική ελευθερία.

Τι άλλος θες;

Καλύτερα να παραδεχτείτε ότι είστε προκατειλημμένοι έναντι της Εκκλησίας να τελειώνουμε.

Άβαταρ μέλους
          perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Ιουν 2019, 11:46

Παιζεις με τις λεξεις

Άβαταρ μέλους
          shrike
          Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 11 Ιουν 2019, 11:49

Pam έγραψε:
          11 Ιουν 2019, 11:39
          shrike έγραψε:
          Μηχανικός έγραψε:
          11 Ιουν 2019, 11:22

Μεγαλύτερα νεκροταφεία = νέες θέσεις για δημοτικούς υπαλλήλους
          Έπρεπε να στηρίζουν οι αριστεροί.
          Το θέμα είναι ότι στις χώρες που δεν κάνουν εκταφή, έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα νεκροταφεία.
          Τον ξάδερφό μου που τον πέθανε πέρσι (Αυστραλία), τον θάψανε πάνω απ' τον γιο του. Και υπάρχει χώρος και για έναν ακόμα...

Και μιλάμε για Αυστραλία, ε; Εκεί κι αν υπάρχει περισσευούμενος χώρος...
          Η αποτέφρωση εμφανίζεται και σε περιοχές του κόσμου που έχουν υπερπληθυσμό και ελέιψεις σε χώρους ταφής.Φαντάσου μεγάλες πόλεις στον κόσμο με πολύ μεγάλο πληθυσμό και χώρες με επίσης μεγάλο πληθυσμό.Για παράδειγμα στην Ινδία το 80-85% των θανάτων είναι αποτέφρωση(το άλλο 15-20% που δεν κάνει αποτέφρωση είναι κυρίως μουσουλμάνοι και χριστιανοί).Στην δε Ιαπωνία το ποσοστό της αποτέφρωσης στους θανάτους είναι πάνω από 98% λόγω της έλλειψης χώρου και υπερπληθυσμού(π.χ το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη πόλη παγκοσμίως).Ακόμα και σε περιοχές με πρόβλημα υπερπληθυσμού που κυριαρχούν χριστιανοί όπως π.χ στην υποσαχάρια Αφρική και στις Φιλλιπίνες κτλ εμφανίζεται το πρόβλημα της έλλειψης χώρου https://globalpressjournal.com/africa/z ... s-grounds/ αλλά εκεί μπαίνει στόπ στην αποτέφρωση για την ώρα για θρησκευτικούς λόγους κυρίως.Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού(το αντίθετο θα έλεγα).Άρα απουσιάζει και ένας λόγος που θα μπορούσε να σπρώξει τα πράγματα να κινηθούν πιο γρήγορα όσον αφορά την δημιουργία του αποτεφρωτηρίου.
          Το ότι η αποτέφρωση επιβάλλεται σαν καλή λύση σε χώρες με υπερπληθυσμό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή πρακτική και για τις υπόλοιπες.

Και σε τελική ανάλυση, όπως και για ένα σωρό πράματα που έχουν αλλάξει τις συνήθειές μας τις τελευταίες δεκαετίες, ας υπάρχει σαν επιλογή. Δεν είπαμε να είναι υποχρεωτικό.

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
          11 Ιουν 2019, 11:44
          SpoilerShow
          Nero έγραψε:
          ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Εντάξει.

Υπάρχει νόμος του κράτους που να επιτρέπει την ίδρυση αποτεφρωτηρίων; Υπάρχει.

Εμπόδισε η Εκκλησία την ψήφιση του νόμου; Όχι.

Ενδιαφέρεται ή εμποδίζει η Εκκλησία αν θα αποτεφρωθεί η σωρός κάποιου που δεν ανήκει στο Σώμα της; Όχι.

Οφείλει η Εκκλησία να ενημερώνει τα μέλη της, τους πιστούς, ότι η διαδικασία αυτή δεν γίνεται αποδεκτή για εκείνη; Οφείλει.

Είναι υποχρεωμένη η Εκκλησία να αποδεχτεί την αποτέφρωση για τα μέλη της και να την εντάξει στα τελετουργικά της. Όχι, δεν είναι, με βάση το δικαίωμα στην θρησκευτική ελευθερία.

Τι άλλος θες;

Καλύτερα να παραδεχτείτε ότι είστε προκατειλημμένοι έναντι της Εκκλησίας να τελειώνουμε.
          Και τότε, γιατί δεν προχώρησε η δημιουργία τους;

Λες ότι η Εκκλησία δεν φρενάρει την διαδικασία. ΟΚ, ας το δεχτούμε. Άλλωστε, από ό,τι λες, δεν υπάρχει επίσημη θέση της Εκκλησίας πάνω στο θέμα. Για να μην προχωράει όμως, κάποιος πρέπει να το φρενάρει, έτσι; Ποιος μπορεί να είναι αυτός άραγε; Ποιος έχει προς το παρόν τα... "δικαιώματα" πάνω στο θέμα ταφής, κηδειών κλπ και ποιος είναι αυτός που πιθανόν να ζημιώσει από κάτι νέο;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
            Απαντήσεις
            Προβολές
            Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών