Επιχειρηματα και θεσεις
- Dante Alighieri
Επιχειρηματα και θεσεις
Ανοιγω ενα νημα για να εκθετουμε ασοχιες που βλεπουμε να γραφουν οι χρηστες και που περναν απαρατηρητες πρωτιστως απο τους ιδιους αλλα και απο τους αλλους χρηστες. Δεν χρειαζεται να προσβαλουμε και δεν ανοιγω το νημα με τετοια διαθεση.
Hec est vipera versa in viscera genitricis
- Dante Alighieri
Re: Επιχειρηματα και θεσεις
Ξεκινω λοιπον απο αυτο που ποσταρε ο χρηστης στο κλειδωμενο νημα της juno για τους αλληλεγγυους.
Μα ολα τα παιδια του κοσμου;
Συμπερασμα:
Οταν θελουμε να πεισουμε για την αποψη μας καλο ειναι να μην περναμε στην υπερβολη και την παραννοια. Ας εξαλειψουμε επι τελους το μαγικο τροπο σκεψης που μας περασε η θρησκεια.
Φιλε μου αν συνεβαινε αυτο, η καταρευση της χωρας θα ηταν ο,τι πιο ασημαντο. εδω μιλαμε για θαυμα που θα το θυμουνται και 10.000 χρονια μετα.Παντογνωστης έγραψε: Ποιος μπορεί να κατηγορήσει ένα 6χρονο ; Κάνεις. Το πρόβλημα όμως είναι τούτο. Αν έρθουν στην Ελλάδα όλα τα 6χρονα από την Αφρική και την Ασία, τότε θα καταρρεύσει η χώρα και τότε να δω την δασκάλα να διδάσκει με άδειο στομάχι.

Συμπερασμα:
Οταν θελουμε να πεισουμε για την αποψη μας καλο ειναι να μην περναμε στην υπερβολη και την παραννοια. Ας εξαλειψουμε επι τελους το μαγικο τροπο σκεψης που μας περασε η θρησκεια.
Βλέπω ότι μπήκες με έντονη καθοδηγητική διάθεση. 
Παλιός κνίτης, που αναλύει τα προβλήματα που προκαλεί στο σκέπτεσθαι η δογματική θέαση των πραγμάτων;

Παλιός κνίτης, που αναλύει τα προβλήματα που προκαλεί στο σκέπτεσθαι η δογματική θέαση των πραγμάτων;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Αριθμητική γνωρίζεις; φαντάζεσαι τα εκατομμύρια που θα έρθουν;Dante Alighieri έγραψε: ↑18 Ιουν 2019, 17:55Ξεκινω λοιπον απο αυτο που ποσταρε ο χρηστης στο κλειδωμενο νημα της juno για τους αλληλεγγυους.Φιλε μου αν συνεβαινε αυτο, η καταρευση της χωρας θα ηταν ο,τι πιο ασημαντο. εδω μιλαμε για θαυμα που θα το θυμουνται και 10.000 χρονια μετα.Παντογνωστης έγραψε: Ποιος μπορεί να κατηγορήσει ένα 6χρονο ; Κάνεις. Το πρόβλημα όμως είναι τούτο. Αν έρθουν στην Ελλάδα όλα τα 6χρονα από την Αφρική και την Ασία, τότε θα καταρρεύσει η χώρα και τότε να δω την δασκάλα να διδάσκει με άδειο στομάχι.
Συμπερασμα:
επίσης ξέρεις οτι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν αυξάνεται;
Και αν σε κόπτει τόσο πολύ για τα παιδιά του κόσμου γιατί δεν πας σε καποιο επίσημο οργανισμό να βοηθήσεις
με αποστολές σε χώρες που αντιμετωπιζουν το πρόβλημα;
- Dante Alighieri
Αν ναι;

Μπηκες να γαργαλισεις και επιασε τοπο. Μ΄άρεσε. Ειναι χαλαρωτικο για τη διαθεση

Και μένα μ' αρέσει.Dante Alighieri έγραψε: ↑18 Ιουν 2019, 18:17Αν ναι;
Μπηκες να γαργαλισεις και επιασε τοπο. Μ΄άρεσε. Ειναι χαλαρωτικο για τη διαθεση
Η θρησκευτική παύλα δογματική προσέγγιση των πραγμάτων είναι το αγαπημένο μου θέμα.
Και τα τέως κομμούνια και νυν πολιτικώς ορθοί ζηλωτές, οι αγαπημένοι μου συνομιλητές.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Dante Alighieri
Ας τα παρουμε ενα ενα. Γνωριζω οτι εισαι ναζιστης και δεν περιμενω υγιη διαλογο μαζι σου. Ειδα τι μαργαριταρια εχεις γραψει αλλου.nemo έγραψε: ↑18 Ιουν 2019, 18:12Αριθμητική γνωρίζεις; φαντάζεσαι τα εκατομμύρια που θα έρθουν;Dante Alighieri έγραψε: ↑18 Ιουν 2019, 17:55Ξεκινω λοιπον απο αυτο που ποσταρε ο χρηστης στο κλειδωμενο νημα της juno για τους αλληλεγγυους.Φιλε μου αν συνεβαινε αυτο, η καταρευση της χωρας θα ηταν ο,τι πιο ασημαντο. εδω μιλαμε για θαυμα που θα το θυμουνται και 10.000 χρονια μετα.Παντογνωστης έγραψε: Ποιος μπορεί να κατηγορήσει ένα 6χρονο ; Κάνεις. Το πρόβλημα όμως είναι τούτο. Αν έρθουν στην Ελλάδα όλα τα 6χρονα από την Αφρική και την Ασία, τότε θα καταρρεύσει η χώρα και τότε να δω την δασκάλα να διδάσκει με άδειο στομάχι.
Συμπερασμα:
επίσης ξέρεις οτι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν αυξάνεται;
Και αν σε κόπτει τόσο πολύ για τα παιδιά του κόσμου γιατί δεν πας σε καποιο επίσημο οργανισμό να βοηθήσεις
με αποστολές σε χώρες που αντιμετωπιζουν το πρόβλημα;
Ο Παντογνωστης εγραψε για ολα τα παιδια απο την Αφρικη και την Ασια. Ειναι ενα λογικο σφαλμα. Ενα παραδοξο, πως το λενε;
Ξερω μια χαρα αρθμητικη, ξερω καλα και για τη θεωρια αριθμων.
Εμενα θα μου πεις αν ξερω οτι ειμαστε χωρα που δεν αυξανεται; Να οι ανησυχιες μου
Dante Alighieri @ Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκαλεί η κυβέρνηση
Τελος, που ξερεις αν εχω βοηθησει μεταναστες αλλα και Ελληνες που εχουν βρεθει σε δυσκολη θεση η ακομα αν εχω βρεθει κι εγω στην ιδια θεση μαζι τους; Εχουμε φιλοξενησει οικογενεια απο τη Συρια για δυο μηνες. Εχω συμετασχει σε διαφορες κινησεις - μια και με ρωτας για καποιον οργανισμο. να ξερεις οτι υπαρχουν και Ελληνες που εχουν αναγκη και οσο μπορω εχω μοιραστει τις δυναμεις μου μαζι τους.ΟΚ αλλα θα πω κι εγω τη δικη μου εμμονη αφου το κανουν ολοι. Οι Τουρκοι ηταν το 1971 και για ολη τη δεκαετια φανταζομαι περιπου 35.000.000. Εμεις ειμαστε 8.500.000
Απο το μαθημα της Γεωγραφιας τα θυμαμαι αυτα. Μετα τι εγινε; οσο χαζο και γραφικο σου φαινεται εγω κατηγορω τον δυτικο τροπο ζωης μας και οτι μας επεβαλαν ως προτυπα οι κυβερνησεις και οι "πηγες κουλτουρας". Καναλια (καλα 2 ηταν), περιοδικα, τροποι διασκεδασης και κοινωνικες δραστηριοτητες. Μια σταση ζωης που απαξιωνε την οικογενεια, το να κανεις παιια, τη συνεργασια, τη συμμετοχη και πολλα σχετικα με την ανδυναμωση της χωρας. Μπορει καποιος να πει 'μα θα κανπυμε παιδια για να εχει η Ελλαδα στρατο; Ενταξει οχι ακριβως ετσι. Αλλα κατι κοντα σε αυτο. Αν κανω λαθος τοτε ας δεχτουμε τη μιρα με περηφανια κιολας γιατι θα ειμαστε πραγματιστες και ορθλογιστες. Κι αυτη η μοιρα μπορει να εινα το χασιμο της γλωσσας και των παραδοσεων. Κατι αλλο δεν με πειραζει. ουτε η καταγωγη του γειτονα ουτε το χρωμα του. Μου αρκει να ασπαζεται την παραδοσιακη μας κουλτουρα και να μπορουμε στα δισεγγονα μας να μιλαμε την ιδια γλωσσα.
Ασε την κριτικη μεσω γενικευσης και ακυρωσης. Ειναι μηχανισμος δικαιολογιας της αδρανειας και της αντικοινωνικοτητας μας.
Βγες εξω και νιωσε τον κοσμο. Αυτο ειναι το να ζεις. Οχι ο καταναλωτισμος.
Dante Alighieri έγραψε: ↑18 Ιουν 2019, 18:33
Ασε την κριτικη μεσω γενικευσης και ακυρωσης. Ειναι μηχανισμος δικαιολογιας της αδρανειας και της αντικοινωνικοτητας μας.
Βγες εξω και νιωσε τον κοσμο. Αυτο ειναι το να ζεις. Οχι ο καταναλωτισμος.

Πιο πάνω εκθειάζεις την γειτονιά μετά λες θα είναι θαύμα αν έρθουν τα παιδιά όλου του κόσμου
Δεν το συνεχίζω γιατί κατάλαβα οτι είσαι καλοπροαίρετο άτομο και δεν το κάνεις επίτηδες
- Dante Alighieri
nemo έγραψε: ↑18 Ιουν 2019, 18:52Dante Alighieri έγραψε: ↑18 Ιουν 2019, 18:33
Βγες εξω και νιωσε τον κοσμο. Αυτο ειναι το να ζεις. Οχι ο καταναλωτισμος.Ακολουθεί μήνυμα: Η μετάδοση μιας εσφαλμένης εντύπωσης και η ανάκληση μιας εικόνας παραλύει την κριτική ικανότητα
Πιο πάνω εκθειάζεις την γειτονιά μετά λες θα είναι θαύμα αν έρθουν τα παιδιά όλου του κόσμου
Δεν το συνεχίζω γιατί κατάλαβα οτι είσαι καλοπροαίρετο άτομο και δεν το κάνεις επίτηδες
Το ξαναπροσδιοριζω γιατι δεν το καταλαβες. Οταν κεψ θαυμα δεν εννοω κατι ωραιο. εννοω κατι εξωπραγματικο. Μεταφυσικο, που δεν γινεται η που αν γινει δεν εξηγειται. Μα ακου την προταση!
Ολα τα παιδια της Αφρικης και της Ασιας.
Μετα θα πεις νταξει οταν λεμε "ολα" εννοουμε παρα πολλα.

Εντυπωσιασμος με μια λεξη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση 50. Επιχειρήματα υπέρ της Θεϊκής ύπαρξης
από tanipteros » 11 Ιούλ 2024, 23:21 » σε Θρησκειολογία - 15 Απαντήσεις
- 787 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
18 Ιούλ 2024, 12:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιχειρήματα Μπογδάνου και Σαπιρο εναντίον της τεκνοθεσίας ομοφυλόφιλων
από southern » 28 Νοέμ 2023, 09:42 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 279 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
28 Νοέμ 2023, 09:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον
από Sol » 23 Αύγ 2023, 11:58 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 49 Απαντήσεις
- 1933 Προβολές
-