Leporello έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 00:36
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 00:32
Leporello έγραψε: ↑23 Ιουν 2019, 23:50
Ολα εξαρτώνται από ποιός βρήκε ότι έπαιρνε λεφτά αχρεωστήτως. Αν πήγε η ίδια και το δήλωσε και παρ'όλα αυτά πήγανε να την τυλίξουν σε μιά κόλλα χαρτί, ε, η υπόθεση είναι πιό σύνθετη απ'όσο λες.
Μα δεν το δήλωσε η ίδια. Πρώτα της ήρθε το χαρτί για όσα χρωστάει και μετά έκανε την προσφυγή. Είναι άλλο το "δηλώνω ότι έχω μεγαλύτερο εισόδημα και μπλαμπλά και δεν πρέπει να μου καταβάλλεται η σύνταξη" και άλλο το "σέβομαι το νομικό σύστημα και χρησιμοποιώ τα εννομα μέσα που διαθέτω για την αμφισβήτηση του ποσού που έχει καταχωρηθεί ως χρέος μου".
Από που συμπέρανες ότι πήγε η ίδια και το δήλωσε;
Από την δήλωσή της και μόνο. Δεν έχω άλλη πηγή. Αν δεν ισχύει αυτό, δεν ισχύουν και μερικά από όσα έγραψα. Λέει λοιπόν:
Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.
Η δήλωση της είναι μια απολύτως ασαφής δικηγορίστικη χαριτωμενιά, που υποκρύπτει εντέχνως ότι το διευρεύνησε αφού την ενημέρωσε το ασφαλιστικό ταμείο για την οφειλή. Ενίοτε, αυτά τα χαριτωμένα γίνονται δεκτά και από το δικαστήριο, εκτιμούν τους καλούς τρόπους.
Δεν τελείωσα πολυτεχνείο αλλά κάτι τέτοιες μαγκιές τις καταλαβαίνω με την πρώτη.
Και όχι, δεν είναι καθόλου δύσκολο για τον οποιονδήποτε να μάθει τι ακριβώς δικαιούται για σύνταξη ή οποιαδήποτε άλλη παροχή ακόμα κι αν έχει σχέση με 25 ταμεία. Στοιχειώδης λογική χρειάζεται και όλα βρίσκονται.
Μην ψαρώνετε έτσι με τους νόμους και
την πολυπλοκότητα τους. Σ' αυτό βασίζονται.