Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
foscilis
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από foscilis » 24 Ιουν 2019, 14:47
fagano3 έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:41
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:24
Belladonna έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:22
Η ουσία είναι η επιβίωση αγαπητέ μου.
Αυτό ρε πούστη μου.
Που κλέβεις το διπλανό σου (που πληρώνει φόρους) και παντελονιάζεις 500 μαύρα συνεισφέροντας μηδέν στον ίδιο ακριβώς κουμπαρά από τον οποίον βασίζεσαι, αλλά
πρέπει να το παρουσιάσεις σαν κάποιου είδους Σταυρό του Μαρτυρίου για το οποίο σου αξίζει εικόνισμα.
Αυτό είναι Έλληνας.
Aυτο ειναι το κρατος προνοιας.
Στη δυτικη Ευρωπη ειναι πολυ χειροτερα.
Οι μονοι που δουλευουν σε τετοιες δουλειες ως υπαλληλοι ειναι μεταναστες που δεν εχουν συμπληρωσει ακομα τα απαραιτητα χρονια για να τρωνε απο την προνοια.
Δεν πρεπει να δινεται ουτε ενα σεντ κρατικη βοηθεια σε καποιον που δεν δουλευει.Θελει να παιρνει επιδομα ενοικιου,μμμ,ανεργιας; 8 ωρη απασχοληση ακομα και να καθαριζει τα παρκα απο σκατα σκυλου αλλα οχι να καθεται.Και αδιαφορο τι επαγγελματικα προσοντα εχει.Αν δεν καταδεχεται τη δουλεια ουτε μισο σεντ επιδομα.
Συριζα ισον τσαβοκρατια.
όχι ντάξει δεν αντιλέγω ότι το φαινόμενο του παρασιτισμού είναι ευρύτερο.
Αλλά θεωρώ καθαρά ελληνική τη συνοδεία με κλάψα και την προσπάθεια να βγεις ο άγιος της υπόθεσης που απλά
αγωνίζεται. Δεν ξέρω, ίσως και τίποτα Τούρκοι που έχουν παρόμοιες σαπουνόπερες.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 24 Ιουν 2019, 14:49
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:20
Δηλαδή στην ουσία τα επιδόματα παροτρύνουν τον άλλον να κάθεται και να ξύνει τ' αρχίδια του εκτός αν πληρώνεται 2.000 ευρώ για 8ωρη δουλειά σε καθαριστήριο.
ΟΚ.
Πολύ καλό επιχείρημα για να αντικατασταθούν με τεκμήριο 10.000 ευρώ και φόρο 20% από το 1ο.
οχι, στην ουσια τα 100 ευρω μισθος ειναι ο λογος που δε θελουν να χασουν τα επιδοματα κλπ.
εκτος απο τα 100 και τα 2.000 που ειναι πλως τραβηγμενα νουμερα, υπαρχει και η πραγματικοτητα. δηλαδη αν πληρωνει κοντα στο χιλιαρικο και δεν παει κανεις για δουλεια για να μη χασουν τα 300, ειναι τεμπεληδες. αν πληρωνει 400, απλως δεν εχουν αλλο τροπο επιβιωσης.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2019, 14:49
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:02
Ότι έχοντας ανοίξει οι δουλειές λόγω των πολλών AirBnB στην περιοχή ψάχνει εδώ και αρκετό καιρό για υπάλληλο αλλά δε μπορεί να βρει γιατί όλοι θέλουν να είναι από εντελώς μαύρα έως part time κανονικά και το υπόλοιπο μαύρα, ώστε να μη χάσουν τα διάφορα επιδόματα (στέγασης, ανεργίας, κοινωνικό τιμολόγιο). Αυτή δεν δέχεται γιατί είναι Αλβανίς και κατά συνέπεια κωλοβυθομετράται αρκετά συχνά από τις αρχές (όταν καταργήθηκαν οι Κυριακές έφαγε 15.000 πρόστιμο επειδή ήταν ανοιχτά παρ' όλο που δουλεύουν μόνο εκείνη και ο άντρας της)
Thoughts.
Επί ποίου θέματος;
Έτσι ακριβώς είναι, ανεξαρτήτως εθνικότητας του εργοδότη ή εργαζόμενου.
Θα προσθέσω ότι πιθανόν ο άντρας της να παρουσιάζεται επίσης ως άνεργος για να μην δηλώνεται μεγάλο οικογενειακό εισόδημα.
Στην τελική, γιατί να κατηγορήσεις κάποιους αν επιλέγουν αυτό που τους συμφέρει περισσότερο σε σχέση ανταποδοτικότητας με αυτό που κάνουν... ή δεν κάνουν;
Οπότε, μάλλον εσύ θα πρέπει να αναθεωρήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
από Πορφύριος Εξαρχίδης » 24 Ιουν 2019, 14:51
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:26
ότι ο Κούλης είναι απολύτως αναγκαίος. Αρκετά παίξατε 5-6 χρόνια πόσα είναι, πίσω στο κοινωνικό περιθώριο τώρα.
Καλωσόρισες φίλτατε στη μεγάλη δεξιά οικογένεια όπου είναι αυτονόητο ότι για την επιβίωση η εργασία είναι απαραίτητη.
-
Γάταρος
- Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος
από Γάταρος » 24 Ιουν 2019, 14:51
foscilis έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:38
Επίσης με τους ανασφάλιστους παρ' όλο που συμφωνώ επί της αρχής με την καθολική πρόσβαση στην υγεία βρίσκω εξωφρενικό ότι έχουν τα πάντα τζάμπα ενώ ο ασφαλισμένος έχει συμμετοχή (και πρέπει και να πληρώνει με το μήνα). Πρώτον από πού κι ως πού "ανασφάλιστος" σημαίνει και άπορος που δεν έχει να δώσει ούτε ένα εικοσάευρω για μια εξέταση.
Εγώ είμαι ανασφάλιστος. Όλοι γύρω μου μού λένε ότι πρέπει να κάνω μια ασφάλεια υγείας αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να πληρώσω για κάτι που έχω τσάμπα και δεν ξέρω γιατί πληρώνουν όσοι πληρώνουν. Πέρυσι είχα πυρετό και δεν έπεφτε μετά από μια εβδομάδα. Ανησύχησα. Λέω τι στον πούτσο, Η1Ν1 έχω; Πήγα στο εφημερεύον νοσοκομείο, έκανα τις εξετάσεις μου, πήρα τα φάρμακά μου και δεν πλήρωσα τίποτα. Δεν είχα πια πυρετό αλλά ο έντονος βήχας συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να πάθω κάτι σαν θλάση και να έχω έντονο πόνο στα πλευρά. Πάλι ανησύχησα γιατί δεν ήξερα τι ήταν. Επέστρεψα στο νοσοκομείο, έκανα τις εξετάσεις μου τσάμπα και όλα καλά.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
-
paul25
από paul25 » 24 Ιουν 2019, 14:52
ΤΣΟΛΙΑΣ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:13
πατησιωτης έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:10
Απλώς επιβεβαιώνεται η αρχή του οικονομικού φιλελευθερισμού.Εάν στρεβλώσεις την αγορά με κοινωνικά ή "κοινωνικά" κριτήρια,οι άνθρωποι δεν θα πάψουν να ενεργούν ατομιστικά και άρα θα ελιχθούν ανάλογα.Εάν το επιδοματικό κίνητρο είναι αρκετά μεγάλο γιατί ο άλλος να θέλει νόμιμη εργασία και όχι μαύρη;
Γι αυτό είναι λάθος τα επιδοματικά μέτρα και σωστή η κοινωνική πρόνοια γι αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Έτσι ακριβώς δηλαδή ,όπως σχεδιάζει να πορευτεί η νέα κυβέρνηση.
Πρέπει να σκεφτείτε και τους άλλους παράγοντες, η αστάθεια της αγοράς σε κάνει να θες το σταθερό επίδομα. Αν πχ πας σε μια δουλειά και μετά από κάνα 10μηνο σου πει "φίλε δεν πάνε καλά τα πράγματα τελικά μάλλον θα πρέπει να σε αφήσω" και μετά για να βρει δουλειά θέλει άλλους 5-6 μήνες που παίζει να είναι πάλι για λίγο, ε! Δεν νομίζω πως κανένας λογικός άνθρωπος θα παραιτούνταν από το επίδομα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
-
Γάταρος
- Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος
από Γάταρος » 24 Ιουν 2019, 14:55
Κάνω πλάκα και στους φίλους μου που δουλεύουν. Τους λέω "άντε δουλέψτε, γιατί θέλω να παίξω στο καζίνο το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης".
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2019, 14:59
Επίσης με τους ανασφάλιστους παρ' όλο που συμφωνώ επί της αρχής με την καθολική πρόσβαση στην υγεία βρίσκω εξωφρενικό ότι έχουν τα πάντα τζάμπα ενώ ο ασφαλισμένος έχει συμμετοχή (και πρέπει και να πληρώνει με το μήνα). Πρώτον από πού κι ως πού "ανασφάλιστος" σημαίνει και άπορος που δεν έχει να δώσει ούτε ένα εικοσάευρω για μια εξέταση.
Βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους να καμαρώνουν που κάνουν θεραπείες των 15.000 το μήνα τζάμπα και ταυτόχρονα να κράζουν για το πεντάευρω που είχε βάλει εισιτήριο ο Άδωνις. Όχι καριόλη μου. Αν είναι να σε ξελασπώσω από 15.000 το μήνα έξοδα, πλήρωσε ένα γαμημένο πεντάευρω έστω συμβολικά, μην πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα που έτσι κι αλλιώς γι' αυτό το λόγο βρέθηκες με χημειοθεραπεία in the first place παρακμιακέ.
Δεύτερον αν είναι ρε αρχιμαλάκα να έχεις καθολική πρόσβαση στην υγεία να καταργήσεις τελείως τις εισφορές για όλους και να έχεις κονδύλι από τον προϋπολογισμό και ολόιδιους όρους πρόσβασης για το σύνολο. Αυτό πάει να πει καθολική πρόσβαση. Όχι πληρώνω εγώ που δε μπορώ να κρύψω ούτε ευρώ για να έχει τα πάντα δωρεάν ο άλλος που δουλεύει μαύρα, τόσο νιονιό θέλει γαμώ το φελέκι μου ότι αυτό είναι κίνητρο για να δουλεύεις μαύρα;
Καλώς ήρθατε, στην πραγματικότητα.
Μπορείς να μου εξηγήσεις με κάποιο στοιχειωδώς λογικό επιχείρημα γιατί πρέπει να δουλεύει κάποιος 20 ή 30 χρόνια για να πάρει στα εξηντατόσα του μια σύνταξη που θα είναι 100 ή 200 περισσότερα ή στη χειρότερη το ίδιο ποσό με κάποιον που έχει 200, 1000 ή μηδενικά ένσημα;
Κάνε και την ίδια αντιστοίχιση στα 40 με 25 χρόνια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Juno
από Juno » 24 Ιουν 2019, 15:01
πατησιωτης έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:10
Απλώς επιβεβαιώνεται η αρχή του οικονομικού φιλελευθερισμού.Εάν στρεβλώσεις την αγορά με κοινωνικά ή "κοινωνικά" κριτήρια,οι άνθρωποι δεν θα πάψουν να ενεργούν ατομιστικά και άρα θα ελιχθούν ανάλογα.Εάν το επιδοματικό κίνητρο είναι αρκετά μεγάλο γιατί ο άλλος να θέλει νόμιμη εργασία και όχι μαύρη;
Γιατι όταν δεν θα ειναι 20 χρονών πια και θα χρειαστεί φάρμακα και νοσηλεία, θα κλαίει.
Πραγματική ιστορία: γνωστή μου που έβγαζε σχεδόν 2.000 τον μήνα, μαύρα βεβαίως βεβαίως για να μην χάσει τη σύνταξη αγάμου θυγατέρας, έβγαλε βαρύ αυτοάνοσο στα 34 και τώρα που έμεινε άνεργη με την κρίση, της πληρώνει η μητέρα της τα έξοδα ροκανίζοντας τα έτοιμα.
Φυσικά ψήφισαν Συριζα. Πιο πριν ήταν πασόκοι.
-
Eθνικοκοινωνιστης
από Eθνικοκοινωνιστης » 24 Ιουν 2019, 15:02
το ποιος ειναι παρασιτικος σε μια οικονομια ειναι σχετικο
ο ελ επιδοματουχος ειναι λιγοτερο παρασιτικος απο τον εμπορα που εισαγει,τον εισοδηματια που εισπραττει νοικια απο τα σπιτια και τις επαγγελματικες στεγες που του κληρονομησε ο λαδεμπορας πατερας του,απο τον αστυνομικο που πληρωνεται για εργο που αξιζει το 1/10 με βαση την αγοραια αξια του,την γκομενα ή την κορη του αφεντικου που καμωμενεται οτι εχει ρολο στην οικογενειακη επιχειρηση και ολη την δουλεια της την βγαζουν εσπατζηδες και πρακτικαριοι
εν τελει το κοστος του ελ επιδοματουχου απο το 2012 και μετα εν συγκρισει με το κοστος ολου του υπολοιπου αντιπαραγωγικου κατιμα διαχρονικα ειναι η αντιστοιχια ποταμιου με ωκεανο
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
-
Juno
από Juno » 24 Ιουν 2019, 15:05
Βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους να καμαρώνουν που κάνουν θεραπείες των 15.000 το μήνα τζάμπα και ταυτόχρονα να κράζουν για το πεντάευρω που είχε βάλει εισιτήριο ο Άδωνις. Όχι καριόλη μου. Αν είναι να σε ξελασπώσω από 15.000 το μήνα έξοδα, πλήρωσε ένα γαμημένο πεντάευρω έστω συμβολικά, μην πάρεις ένα πακέτο τσιγάρα που έτσι κι αλλιώς γι' αυτό το λόγο βρέθηκες με χημειοθεραπεία in the first place παρακμιακέ.
Δεύτερον αν είναι ρε αρχιμαλάκα να έχεις καθολική πρόσβαση στην υγεία να καταργήσεις τελείως τις εισφορές για όλους και να έχεις κονδύλι από τον προϋπολογισμό και ολόιδιους όρους πρόσβασης για το σύνολο. Αυτό πάει να πει καθολική πρόσβαση. Όχι πληρώνω εγώ που δε μπορώ να κρύψω ούτε ευρώ για να έχει τα πάντα δωρεάν ο άλλος που δουλεύει μαύρα, τόσο νιονιό θέλει γαμώ το φελέκι μου ότι αυτό είναι κίνητρο για να δουλεύεις μαύρα;
Συμφωνουμε με τη διαφορά πως αν τα έγραφα εγώ αυτά, θα μου την έπεφτες παρέα με τους Ex-Banned-Avengers (νερουλη, ελτσάβη, μπλάκι, κλπ) και θα βρίζατε πάλι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Juno την 24 Ιουν 2019, 15:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
από Belladonna » 24 Ιουν 2019, 15:05
fagano3 έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:41
Θελει να παιρνει επιδομα ενοικιου,μμμ,ανεργιας; 8 ωρη απασχοληση ακομα και να καθαριζει τα παρκα απο σκατα σκυλου αλλα οχι να καθεται.Και αδιαφορο τι επαγγελματικα προσοντα εχει.Αν δεν καταδεχεται τη δουλεια ουτε μισο σεντ επιδομα.
Μα... αυτό είναι δουλειά. Σκουπιδιάρης.
Που σημαίνει κανονικός μισθός και ασφάλιση.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2019, 15:09
Προσωπικώς, προτείνω σε όλους τους σχετικά νέους να κάνουν μια ιδιωτική ασφάλιση γι' αυτούς και την οικογένεια τους.
Υπάρχουν δεκάδες προγράμματα, για όλα τα εισοδήματα και αναλογικά με το ταμείο και την εργασία του καθένα.
Δεν θα το μετανοιώσουν.
Αν καθυστερήσουν, ευελπιστώντας ότι το ασφαλιστικό θα στρώσει απλώς κάποια στιγμή θα κλαίνε για τον χρόνο που έχασαν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΓΑΛΗ την 24 Ιουν 2019, 15:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
talaipwros
από talaipwros » 24 Ιουν 2019, 15:10
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑24 Ιουν 2019, 14:59
Καλώς ήρθατε, στην πραγματικότητα.
Μπορείς να μου εξηγήσεις με κάποιο στοιχειωδώς λογικό επιχείρημα γιατί πρέπει να δουλεύει κάποιος 20 ή 30 χρόνια για να πάρει στα εξηντατόσα του μια σύνταξη που θα είναι 100 ή 200 περισσότερα ή στη χειρότερη το ίδιο ποσό με κάποιον που έχει 200, 1000 ή μηδενικά ένσημα;
Κάνε και την ίδια αντιστοίχιση στα 40 με 25 χρόνια.
τετοιες ιστοριες εγιναν προσφατως και στην αγγλια. Πολλοι γιατροι φυγαν στα 55 τους ή το γυρισαν σε 2 μερες την βδομαδα χωρις εφημεριες κλπ, διοτι δεν τους συνεφερε λογω της εφοριας/συνταξης ( μειωθηκε η φοροαπαλλαγη στο pension pot και απλως τα επαιρνε ολα η εφορια απο ενα σημειο και μετα. καθηστε χωρις γιατρους τωρα στο παγωτο)
-
-
- 60 Απαντήσεις
- 1766 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
12 Απρ 2024, 11:31
-
-
- 23 Απαντήσεις
- 633 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
25 Νοέμ 2024, 10:40
-
-
- 49 Απαντήσεις
- 1317 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zelda
13 Ιουν 2024, 22:26
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 1512 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
01 Αύγ 2023, 14:23
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.