Φιλελεύθερη συμμαχία ένα ακραίο και γραφικό νανοκομματίδιο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Re: Φιλελεύθερη συμμαχία ένα ακραίο και γραφικό νανοκομματίδιο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 25 Ιουν 2019, 18:22

DIOMEDESGR έγραψε:
25 Ιουν 2019, 18:13
southern έγραψε:
25 Ιουν 2019, 17:55
.................................
Νιώθω ένα ιδεολογικό κενό, θέλω κάτι να είναι σοβαρό και να πιέζει εκ δεξιών.
Ερώτηση, αυτό το ΠΑΘΟΣ με την "δεξιά πίεση", που νομίζεις ότι εδράζεται?

Σε αποθημένα λόγω Αριστερής ιδεολογικής κυριαρχίας τα χρόνια της Μεταπολίτευσης?

Σε ακατανίκητη λαχτάρα για "πάτημα αυταρχικής μπότας" στο σβέρκο του αλαζονικού Ραγιά?

Σε υποβόσκουσα, λανθάνουσα ιδεοληψία ότι μόνο οι Κοτζαμπάσηδες των Οτζακιών μπορούν να επαναφέρουν την ευμάρεια του 2004-2010 στην χώρα?

Άλλο?

:102:
Στο έχω ξαναγράψει είμαστε μειονότητες. Κυρίως θέλω να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως θα στρώσουν σε θέματα δημόσιας τάξης τα πράγματα. Κρατάω μια επιφύλαξη για το οικονομικό σκέλος της διακυβέρνησης. Θα αναλάβουν καμμένη γη. Θα πάρει πολλά χρόνια για να γίνουμε έστω σαν τη Κύπρο, ακόμα και με σοβαρή προσπάθεια. Δεν νομίζω πως κολλάς με το Τζημερο
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 25 Ιουν 2019, 18:29

southern έγραψε:
25 Ιουν 2019, 18:22
Στο έχω ξαναγράψει είμαστε μειονότητες. Κυρίως θέλω να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως θα στρώσουν σε θέματα δημόσιας τάξης τα πράγματα. Κρατάω μια επιφύλαξη για το οικονομικό σκέλος της διακυβέρνησης. Θα αναλάβουν καμμένη γη. Θα πάρει πολλά χρόνια για να γίνουμε έστω σαν τη Κύπρο, ακόμα και με σοβαρή προσπάθεια. Δεν νομίζω πως κολλάς με το Τζημερο
Βρε άσε με εμένα, εσύ γιατί νιώθεις τόση απέχθεια για τους Συριζαίους?

Δεν το βλέπεις ότι λόγω ανεπάρκειας της αγαπημένης σου Δεξιάς θα ΞΑΝΆΡΘΟΥΝ καβάλα στο άλογο για δύο τετραετίες?

Δεν καταλαβαίνεις ότι ο διπολισμός ευννοεί τους Σοσιαλιστές?

Πως μετατράπηκε η ΝΔ από μισό-Φιλελεύθερο κόμμα σε μπλε ΠΑΣΟΚ?

Τίποτε δεν διδάχτηκες από το παρελθόν?

Υ. Γ. Στο μόνο που διαφωνώ με τον Τζήμερο είναι η Ισλαμοφοβία του και το κόλλημά του με τους γραφικούς Μεκεδονομάχους στην συμφωνία των Πρεσπών. Υπήρξα από την αρχή ψηφοφόρος ΚΑΙ του Τζήμερου.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 25 Ιουν 2019, 18:38

DIOMEDESGR έγραψε:
25 Ιουν 2019, 18:29
southern έγραψε:
25 Ιουν 2019, 18:22
Βρε άσε με εμένα, εσύ γιατί νιώθεις τόση απέχθεια για τους Συριζαίους?

Δεν το βλέπεις ότι λόγω ανεπάρκειας της αγαπημένης σου Δεξιάς θα ΞΑΝΆΡΘΟΥΝ Καβάλα στο άλογο για δύο τετραετίες?

Πως μετατράπηκε η ΝΔ από μισό-Φιλελεύθερο κόμμα σε μπλε ΠΑΣΟΚ?

Τίποτε δεν διδάχτηκες από το παρελθόν?

Ελπίζω να βγει άλλος σοσιαλδημοκράτης ηγέτης στη θέση του Τσίπρα. Απλά σιχαίνομαι το Τσίπρα. Ας δούμε σε βάθος διετίας πως θα πάει ο Μητσοτάκης και τότε ας κρίνουμε. Η επιβολή του δόγματος νόμος και τάξη είναι πιο εφικτή. Πώς να γίνουν αποκρατικοποιήσεις στην ΕΘΕΛ και το τραμ που επίσης είναι ζημιογόνο όταν είναι μέσα και η γαλάζια δακε; Το μη χειρο βέλτιστο, μην περιμένεις πολλά σε αυτό το τόπο. Ξέρεις ότι αυτά που διαφωνείς εσύ με το Τζημερο, είναι εκείνα που εγώ βρίσκω πιο ενδιαφέροντα σε αυτόν..
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 25 Ιουν 2019, 19:02

Το φαντάστηκα για τον Τζήμερο, δες τι σε ρωτάω παραπάνω.

:wave:

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 26 Ιουν 2019, 00:03

DIOMEDESGR έγραψε:
25 Ιουν 2019, 18:13

Σε ακατανίκητη λαχτάρα για "πάτημα αυταρχικής μπότας" στο σβέρκο του αλαζονικού Ραγιά?
Αυτο και μονο αυτο.

Άβαταρ μέλους
southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 26 Ιουν 2019, 00:10

εξαρτάται τι εννοείς ως αυταρχισμό. το να αντιμετωπίζεις όποιον κουνιέται για ταραχές όπως ο Μακρόν (σοσιαλφιλελές κιόλας) δεν συνιστά αυταρχισμό.

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 27 Ιουν 2019, 08:43

Δεν τους είδα στη λίστα συνδυασμών των βουλευτικών εκλογών και στη σελίδα τους δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 27 Ιουν 2019, 08:55

DIOMEDESGR έγραψε:

Ο διπολισμός αλλά και κάθε πολισμός :D ευνοεί αυτόν που οι ιδέες του είναι πλειοψηφούσες στη δεδομένη κοινωνία.Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα ήσαν οι σοσιαλιστικές ιδέες και άρα τις ευνοούσε.Δηλαδή τι νομίζεις ότι θα γινόταν εάν είχαμε απλή αναλογική όλα αυτά τα χρόνια - κάτι άλλο;
Tώρα όμως είμαστε στην περίοδο της μεταχρεωκοπίας.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 27 Ιουν 2019, 10:48

πατησιωτης έγραψε:
27 Ιουν 2019, 08:55
DIOMEDESGR έγραψε:

Ο διπολισμός αλλά και κάθε πολισμός :D ευνοεί αυτόν που οι ιδέες του είναι πλειοψηφούσες στη δεδομένη κοινωνία.Στη μεταπολιτευτική Ελλάδα ήσαν οι σοσιαλιστικές ιδέες και άρα τις ευνοούσε.Δηλαδή τι νομίζεις ότι θα γινόταν εάν είχαμε απλή αναλογική όλα αυτά τα χρόνια - κάτι άλλο;
Tώρα όμως είμαστε στην περίοδο της μεταχρεωκοπίας.
Μα ναι, για την συγκεκριμένη Ελληνική πραγματικότητα το γράφω και εγώ, σωστό το σχόλιό σου.

Θα διαφωνήσω λίγο με το θέμα της απλής αναλογικής διότι αν το 1950 μόνον η ενισχυμένη απονομή εδρών εξασφάλιζε την ομαλότητα και την ειρήνη σε ένα μεταπολεμικό καθημαγμένο πολιτικό σκηνικό, 10 χρόνια μετά θα έπρεπε να απεμποληθεί, όπως και έγινε προσπάθεια απτον Γεώργιο Παπανδρέου, απέτυχε όμως λόγω του Παλατιού και του γέρου Καραμανλή.

Πάγια απαίτηση ΌΛΩΝ των ψηφοφόρων σήμερα θα πρέπει να είναι η απλή αναλογική και η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ. Ούτε στο 1950 είμαστε ούτε ειδικές πολιτικές συνθήκες έχουν προκύψει. Αυτό το ""περίοδος μεταχρεωκοπίας" χρυσώνει το χάπι" και είναι λιγάκι "χάϊδεμα στα αυτιά" των ραγιάδων που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ενηλικιωθούν Πολιτικά.

:xena:

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 28 Ιουν 2019, 19:00

southern έγραψε:
22 Ιουν 2019, 19:17
Η φιλελεύθερη συμμαχία έχει την πολύ ορθή θέση της ίδρυσης των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Άβαταρ μέλους
southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 28 Ιουν 2019, 19:09

Philip Mortimer έγραψε:
28 Ιουν 2019, 19:00
southern έγραψε:
Η φιλελεύθερη συμμαχία έχει την πολύ ορθή θέση της ίδρυσης των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
τι ακριβώς εννοεί;; κατάργηση των εθνικών κυβερνήσεων;; αυτό δεν νομίζω να αρέσει και στους Έλληνες πολιτικούς.
λίγο ανεδαφικό.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 28 Ιουν 2019, 19:15

southern έγραψε:
28 Ιουν 2019, 19:09
Philip Mortimer έγραψε:
28 Ιουν 2019, 19:00
southern έγραψε:
τι ακριβώς εννοεί;; κατάργηση των εθνικών κυβερνήσεων;; αυτό δεν νομίζω να αρέσει και στους Έλληνες πολιτικούς.
λίγο ανεδαφικό.
Άμα υλοποιηθεί το σχέδιο των ηνωμένων πολιτειών της Ευρώπης θα σωθούμε. Και από τις απειλές της Τουρκίας, και από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική καθυστέρηση.
Δυστυχώς όμως ενισχύεται ο ευρωσκεπτικισμος πανευρωπαϊκά και αυτό το εγχείρημα καθίσταται κάθε χρόνο που περνά και πιο δυσκολο και μακρινό.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών