Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
-
Ασέβαστος
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Ασέβαστος » 27 Ιουν 2019, 20:28
hellegennes έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 19:33
Ναι κι εσύ την έχεις αυτήν την ικανότητα. Μπορείς π.χ. πολύ εύκολα να καταλάβεις αν είναι ψέμα ή αλήθεια ότι το 1980 κοιμήθηκα δυο εβδομάδες στην προεδρική σουίτα του μεγαλύτερου -τότε- ξενοδοχείου της Χαλκιδικής.
μια δεκαετια μετα, με εδιωχναν απο την προεδρικη σουιτα του μεγαλυτερου τοτε ξενοδοχειου των πατρων, οπου εμενα επι περιπου ενα εξαμηνο, χωρις να πληρωνω. γιατι ειχε ερθει ο ανδρεας παπανδρεου, και ηθελαν να βαλουν αυτον. νταξ, μετα απο λιγες μερες, την ξαναπηρα.
αληθεια η ψεμματα;
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 27 Ιουν 2019, 20:29
Εδώ που τα λέμε παίδες, διαφέρει εμπειρία από εμπειρία.
Είναι άλλο πράγμα οι καταστάσεις που έχουν ένα χ σκηνοθετικό μπαγκράουντ (ο χαρακτηρισμός που δίνω σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι "κινηματογραφικό σύνδρομο") και άλλο αυτές που μας φορτίζουν συναισθηματικά. Προσωπικώς τουλάχιστον, τις πιο φορτισμένες μου στιγμές τις έχω ζήσει σε τελείως συνηθισμένο περιβάλλον.
Όπως μετράει και το βάρος των πραγμάτων. Οι γεννήσεις, οι θάνατοι, οι ασθένειες και ο τρόπος που ανταποκρινόμαστε σε αυτά. Σκεφθείτε απλώς τι βίωσαν άνθρωποι που γεννήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και πέθαναν "πλήρεις ημερών". Τι ακριβώς μπορεί να αντιπαραβάλλει κάποιος στις δικές τους εμπειρίες;
Και το κυριώτερο, ποιος είναι τόσο μάγκας ώστε να ήθελε να τις βιώσει και ο ίδιος ως εμπειρία;
Έτσι για να λέει κάποτε ότι έζησε κάτι όντως σημαντικό, βρε παιδί μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 27 Ιουν 2019, 20:30
Ασέβαστος έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:28
μια δεκαετια μετα, με εδιωχναν απο την προεδρικη σουιτα του μεγαλυτερου τοτε ξενοδοχειου των πατρων, οπου εμενα επι περιπου ενα εξαμηνο, χωρις να πληρωνω. γιατι ειχε ερθει ο ανδρεας παπανδρεου, και ηθελαν να βαλουν αυτον. νταξ, μετα απο λιγες μερες, την ξαναπηρα.
αληθεια η ψεμματα;
Αλήθεια, δούλευες στο ξενοδοχείο, ή σουίτα ήταν συνέχεια άδεια και στην είχαν δώσει όσο δεν την ζήταγε κανείς.
Μήπως όμως πήδαγες και την διευθύντρια;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Μηχανικός την 27 Ιουν 2019, 20:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 27 Ιουν 2019, 20:35
Μηχανικός έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:30
αληθεια η ψεμματα;
Αλήθεια, δούλευες στο ξενοδοχείο, ή σουίτα ήταν συνέχεια άδεια και στην είχαν δώσει όσο την την ζήταγε κανείς.

Είχε αναλάβει κάτι με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 27 Ιουν 2019, 20:37
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:35
Είχε αναλάβει κάτι με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.
Όχι μικρός δούλευε στο ξενοδοχείο, το έχει ξαναπεί.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 27 Ιουν 2019, 20:41
Μηχανικός έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:30
αληθεια η ψεμματα;
Αλήθεια, δούλευες στο ξενοδοχείο, ή σουίτα ήταν συνέχεια άδεια και στην είχαν δώσει όσο την την ζήταγε κανείς.

ρε μονι, στη cia δουλευεις;
κοντα εισαι, δουλευα, υπηρχει ξεχωριστο κτιριο προσωπικου οπου γινοταν συντηρηση, αν θυμαμαι καλα απο καποιο σεισμο υπηρχε προβλημα και ειχαν δωσει στους εργαζομενους οτι δωματια υπηρχαν αδεια.με ξεσπιτωσαν γιατι ημανε πατρινος, και ειχα σπιτι να μεινω.
στο αλλο εχασες, τα ψαρακια μου τα ψηνω απο τη μια μερια μονο, το ιδιο και ο τοτε διευθυντης.

-
Ερμής
από Ερμής » 27 Ιουν 2019, 20:48
Έχω περπατήσει από Βούλα μέχρι Φλοίσβο με το ποδήλατο παραμάσχαλα νυχτιάτικο επειδή μου έσπασε το λάστιχο.

"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
από alekhine » 27 Ιουν 2019, 21:25
Ερμής έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:48
Έχω περπατήσει από Βούλα μέχρι Φλοίσβο με το ποδήλατο παραμάσχαλα νυχτιάτικο επειδή μου έσπασε το λάστιχο.

χαθηκε να ερθει κανας γνωστος να σε μαζεψει?

πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
-
Μηχανικός
από Μηχανικός » 27 Ιουν 2019, 21:37
Όταν ήμουν φοιτητής στην Πάτρα ένα βράδυ που δεν νύσταζα πήγα για βόλτα με τα πόδια μέχρι το Αίγιο από την εθνική οδό.
Έφτασα το πρωί στις 8, έκανα και μερικές βόλτες μέσα στην πόλη και γύρισα με το λεωφορείο το μεσημέρι.
Το μαθαίνει ένας φίλος και μου λέει γιατί δεν τον πείρα μαζί, αυτός φοβόταν μόνος την νύχτα.
Πήγαμε πάλι μια άλλη νύχτα μαζί.
-
hellegennes
από hellegennes » 27 Ιουν 2019, 21:58
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:01
hellegennes έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 15:59
Ας πούμε, ο ΓΓ πιο πάνω είπε κάτι απλό. Ότι έκανε σκοποβολή με τενεκεδάκια στο Κιλκίς, κάτι που φαντάζει νορμάλ. Ο άλλος περιγράφει την δική του σκοποβολή σαν να είναι κάποιο μοναδική εμπειρία. Ένας άνθρωπος που ζει «ελεύθερος» και γυρίζει τον κόσμο, δεν περιγράφει τις εμπειρίες του σαν κάτι ξεχωριστό. Αν βιώσεις κάτι έξω απ' τα νερά σου μια φορά, ναι, το βλέπεις σαν μοναδικό, το περιγράφεις σαν μοναδικό. Για κάποιον που ζει τέτοιου είδους ζωή, τίποτα απ' αυτά δεν είναι έξω απ' τα νερά του. Αυτά ΕΙΝΑΙ τα νερά του. Εκεί κολλάει το σχόλιο της Γαλής.
Αυτό δεν ισχύει φυσικά, εξαρτάται από τον άνθρωπο.
Υπάρχουν άνθρωποι που και την πιο καθημερινή κοινοτοπία μπορούν να την κάνουν να ακούγεται μοναδική εμπειριά, χωρίς να πουν ψέμματα, και το κάνουν τακτικά.
Αυτό είναι τελείως άλλο πράγμα απ' αυτό που συζητάμε. Μ' αρέσει που συμφωνεί η άλλη μαζί σου. Πραγματικά, πού στον κόρακα βλέπεις να κολλάει αυτό που λες με αυτό που λέω; Μιλάς για ανθρώπους που η ζωή τους είναι κοινότοπη αλλά αφηγούνται τα πάντα σαν να είναι εντυπωσιακά. Κι εγώ λέω ότι το άτομο που ζει διαρκώς μια ζωή έξω από ένα κλασικό μοτίβο, δεν το βλέπει σαν κάτι ιδιαίτερο γιατί αυτή είναι η ζωή του. Εντελώς άσχετα μεταξύ τους πράγματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Ερμής
από Ερμής » 27 Ιουν 2019, 22:01
alekhine έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 21:25
Ερμής έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:48

χαθηκε να ερθει κανας γνωστος να σε μαζεψει?

Θα έπρεπε να είχε βάση για το ποδήλατο αλλιώς δεν .
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 27 Ιουν 2019, 22:07
hellegennes έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 21:58
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 20:01
hellegennes έγραψε: ↑27 Ιουν 2019, 15:59
Ας πούμε, ο ΓΓ πιο πάνω είπε κάτι απλό. Ότι έκανε σκοποβολή με τενεκεδάκια στο Κιλκίς, κάτι που φαντάζει νορμάλ. Ο άλλος περιγράφει την δική του σκοποβολή σαν να είναι κάποιο μοναδική εμπειρία. Ένας άνθρωπος που ζει «ελεύθερος» και γυρίζει τον κόσμο, δεν περιγράφει τις εμπειρίες του σαν κάτι ξεχωριστό. Αν βιώσεις κάτι έξω απ' τα νερά σου μια φορά, ναι, το βλέπεις σαν μοναδικό, το περιγράφεις σαν μοναδικό. Για κάποιον που ζει τέτοιου είδους ζωή, τίποτα απ' αυτά δεν είναι έξω απ' τα νερά του. Αυτά ΕΙΝΑΙ τα νερά του. Εκεί κολλάει το σχόλιο της Γαλής.
Αυτό δεν ισχύει φυσικά, εξαρτάται από τον άνθρωπο.
Υπάρχουν άνθρωποι που
και την πιο καθημερινή κοινοτοπία μπορούν να την κάνουν να ακούγεται μοναδική εμπειριά, χωρίς να πουν ψέμματα, και το κάνουν τακτικά.
Αυτό είναι τελείως άλλο πράγμα απ' αυτό που συζητάμε. Μ' αρέσει που συμφωνεί η άλλη μαζί σου. Πραγματικά, πού στον κόρακα βλέπεις να κολλάει αυτό που λες με αυτό που λέω; Μιλάς για ανθρώπους που η ζωή τους είναι κοινότοπη αλλά αφηγούνται τα πάντα σαν να είναι εντυπωσιακά. Κι εγώ λέω ότι το άτομο που ζει διαρκώς μια ζωή έξω από ένα κλασικό μοτίβο, δεν το βλέπει σαν κάτι ιδιαίτερο γιατί αυτή είναι η ζωή του. Εντελώς άσχετα μεταξύ τους πράγματα.
Δεν κατάλαβες καθόλου τι λέω.
Μιλάς για ανθρώπους που η ζωή τους είναι κοινότοπη αλλά αφηγούνται τα πάντα σαν να είναι εντυπωσιακά.
Όχι, μιλάω για τύπο ανθρώπου, ανεξαρτήτως τι ζωή ζει. Αν ζει κοινότυπη λέω, θα βρει κάτι ιδιαίτερο και στην κοινότοπη.
Αν ζει ασυνήθιστη, δεν το είπα αλλά εννοείται ότι θα βρει κάτι ιδιαίτερο και σ' αυτή.
Αυτό το ΚΑΙ που μεγένθυνα έπρεπε να σε υποψιάσει ότι μιλάω ΑΚΟΜΑ και για κοινότοπη, όχι αποκλειστικά για κοινότοπη.

Vladimir, STOP!

-
hellegennes
από hellegennes » 27 Ιουν 2019, 22:13
Δεν ξέρω, δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιον άνθρωπο. Αυτό που λες είναι ιδιότητα ανθρώπου που το πολύ-πολύ να έχει πάει δυο ταξίδια στο εξωτερικό και να το είδε σαν κάποιου είδους μοναδική περιπέτεια. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό, γιατί για κάποιον που μια τέτοια εμπειρία είναι σπάνια, έχει μια λογική βάση ακόμη και να την μεγαλοποιεί. Οι άνθρωποι που αφηγούνται την καθημερινότητά τους σαν κάτι ξεχωριστό, έχουν υπερβολικά μονότονη καθημερινότητα. Αυτό κάνουν ας πούμε συστηματικά οι ταξιτζήδες, που είναι από τα πιο μονότονα επαγγέλματα που υπάρχουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Feindflug
από Feindflug » 27 Ιουν 2019, 22:17
Καλά τα λένε οι τύποι, ότι όλα είναι θέμα οπτικής. Φανταστείτε τι λένε για το πχόρουμ κάποιοι άλλοι.
Σε ένα φόρουμ, κάποιοι τύποι μαλώνουν για τον εμφύλιο, πόσοι πέθαναν στο Πολυτεχνείο, αν υπάρχει Θεός και ποιοι ήταν οι Ινδοευρωπαίοι, ενώ γράφουν για το τι φάγανε και πώς το μαγειρέψανε. Κι όλα αυτά, ταυτόχρονα.
Για την πλειοψηφία εδώ μέσα, όλα τα παραπάνω είναι απλά Τετάρτη απόγευμα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.