The end.

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: The end.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Ιουν 2019, 22:20

Feindflug έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:17
Καλά τα λένε οι τύποι, ότι όλα είναι θέμα οπτικής. Φανταστείτε τι λένε για το πχόρουμ κάποιοι άλλοι.

Σε ένα φόρουμ, κάποιοι τύποι μαλώνουν για τον εμφύλιο, πόσοι πέθαναν στο Πολυτεχνείο, αν υπάρχει Θεός και ποιοι ήταν οι Ινδοευρωπαίοι, ενώ γράφουν για το τι φάγανε και πώς το μαγειρέψανε. Κι όλα αυτά, ταυτόχρονα.

Για την πλειοψηφία εδώ μέσα, όλα τα παραπάνω είναι απλά Τετάρτη απόγευμα.
Αν εξαιρέσεις τους ΙΕ, όλα τα άλλα είναι τυπικό ελληνικό καφενείο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Ιουν 2019, 22:21

hellegennes έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:13
Δεν ξέρω, δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιον άνθρωπο. Αυτό που λες είναι ιδιότητα ανθρώπου που το πολύ-πολύ να έχει πάει δυο ταξίδια στο εξωτερικό και να το είδε σαν κάποιου είδους μοναδική περιπέτεια. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό, γιατί για κάποιον που μια τέτοια εμπειρία είναι σπάνια, έχει μια λογική βάση ακόμη και να την μεγαλοποιεί. Οι άνθρωποι που αφηγούνται την καθημερινότητά τους σαν κάτι ξεχωριστό, έχουν υπερβολικά μονότονη καθημερινότητα. Αυτό κάνουν ας πούμε συστηματικά οι ταξιτζήδες, που είναι από τα πιο μονότονα επαγγέλματα που υπάρχουν.
Ρε συ αν ο άλλος είναι πχ 40 και έχει ζήσει καμιά δεκαριά τέτοιες εμπειρίες δεν θα τις αναπολεί με ενθουσιασμό;

Είχαμε ενοικιάσει με φίλη ένα τροχόσπιτο και κάναμε όλη την Ελλάδα γύρω. Και σταματάγαμε σε παραλίες και χωριά και είχαμε περάσει πολύ ωραία.
Αλήθεια ή ψέμα;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Ιουν 2019, 22:30

Naida έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:21
hellegennes έγραψε:
Δεν ξέρω, δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιον άνθρωπο. Αυτό που λες είναι ιδιότητα ανθρώπου που το πολύ-πολύ να έχει πάει δυο ταξίδια στο εξωτερικό και να το είδε σαν κάποιου είδους μοναδική περιπέτεια. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό, γιατί για κάποιον που μια τέτοια εμπειρία είναι σπάνια, έχει μια λογική βάση ακόμη και να την μεγαλοποιεί. Οι άνθρωποι που αφηγούνται την καθημερινότητά τους σαν κάτι ξεχωριστό, έχουν υπερβολικά μονότονη καθημερινότητα. Αυτό κάνουν ας πούμε συστηματικά οι ταξιτζήδες, που είναι από τα πιο μονότονα επαγγέλματα που υπάρχουν.
Ρε συ αν ο άλλος είναι πχ 40 και έχει ζήσει καμιά δεκαριά τέτοιες εμπειρίες δεν θα τις αναπολεί με ενθουσιασμό;

Είχαμε ενοικιάσει με φίλη ένα τροχόσπιτο και κάναμε όλη την Ελλάδα γύρω. Και σταματάγαμε σε παραλίες και χωριά και είχαμε περάσει πολύ ωραία.
Αλήθεια ή ψέμα;
Αλήθεια.

Γιατί δεν το ξανάκανες αν το αναπολείς με ενθουσιασμό;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Ιουν 2019, 22:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:30
Naida έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Αλήθεια ή ψέμα;
Αλήθεια.

Κάτσε να το κάνω πρώτη φορά και θα το αναπολώ :lol:

Αλλά γενικότερα όταν κάτι το αναπολείς και το θυμάσαι με ενθουσιασμό δε σημαίνει οτι οι συγκυρίες είναι ίδιες και μπορείς να το ξαναζήσεις.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Ιουν 2019, 22:39

Naida έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:34
ΓΑΛΗ έγραψε:

Αλήθεια.

Αλλά γενικότερα όταν κάτι το αναπολείς και το θυμάσαι με ενθουσιασμό δε σημαίνει οτι οι συγκυρίες είναι ίδιες και μπορείς να το ξαναζήσεις.
Ακριβώς. Οι καλές φάσεις απλώς τυχαίνουν. Αν προσπαθήσεις να τις επαναλάβεις, σχεδόν πάντα είναι απογοητευτικές. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Ιουν 2019, 22:43

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:39
Naida έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:34
ΓΑΛΗ έγραψε:

Αλήθεια.

Ακριβώς. Οι καλές φάσεις απλώς τυχαίνουν. Αν προσπαθήσεις να τις επαναλάβεις, σχεδόν πάντα είναι απογοητευτικές. :wink

Ακριβώς. Σε κάποιους ανθρώπους τυχαίνουν πολλές καλές φάσεις γιατί είναι έτοιμοι να βουτήξουν,δεν συμβιβάζονται στα λίγα, δεν φοβούνται και ορμάνε :klino:

Ε κάπως έτσι δημιουργούν εμπειρίες που στους άλλους μοιάζουν δύσκολες.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Ιουν 2019, 22:54

Naida έγραψε:
Αλήθεια ή ψέμα;
Κατάλαβε κάτι. Αυτή η δήλωση δεν περιέχει αντιφάσεις. Ούτε νοηματικές ούτε λογικές. Ίσως αν παίζαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων να καταλάβαινα αν λες αλήθεια ή όχι.

Ο άλλος λέει «δεν έχεις ζήσει αν δεν έχεις διασχίσει την Αλάσκα με έλκηθρο που σέρνουν σκυλιά», λες και είμαστε στο 1890 και υπάρχουν έλκηθρα με σκυλιά. Και όχι «αν δεν έχεις κάνει ταξίδι με έλκηθρο -σαν τουρίστας-» αλλά «αν δεν έχεις διασχίσει την Αλάσκα».

Έτσι, για σύγκριση, αυτή είναι η Αλάσκα πάνω από την Ευρώπη:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Ιουν 2019, 23:02

hellegennes έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:54
Naida έγραψε:
Αλήθεια ή ψέμα;
Κατάλαβε κάτι. Αυτή η δήλωση δεν περιέχει αντιφάσεις. Ούτε νοηματικές ούτε λογικές. Ίσως αν παίζαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων να καταλάβαινα αν λες αλήθεια ή όχι.

Ο άλλος λέει «δεν έχεις ζήσει αν δεν έχεις διασχίσει την Αλάσκα με έλκηθρο που σέρνουν σκυλιά», λες και είμαστε στο 1890 και υπάρχουν έλκηθρα με σκυλιά. Και όχι «αν δεν έχεις κάνει ταξίδι με έλκηθρο -σαν τουρίστας-» αλλά «αν δεν έχεις διασχίσει την Αλάσκα».

Έτσι, για σύγκριση, αυτή είναι η Αλάσκα πάνω από την Ευρώπη:

Εικόνα
Δε ξέρω πως διασχίζουν την Αλάσκα,ούτε ανέφερε πως το έχει κάνει.
Όλη μου η ένσταση είναι που πέσατε όλοι πάνω του. Όχι επειδή μπορείτε να διακρίνετε κάτι ψευτικο στα λόγια του. Απλά επειδή είναι ο bp. Αν τα έλεγε πχ ο fagano3 ,θα τον πιστεύατε.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Ιουν 2019, 23:08

Ο συνδυασμός είναι ψεύτικος. Αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι. Δες λίγο την κλίμακα που παράθεσα και αναλογίσου πόσο λογικό είναι να σου λέει κάποιος «δεν έχεις ζήσει αν δεν έχεις διασχίσει με σκυλιά αυτήν την αχανή έκταση», το οποίο βγάζει λιγότερο νόημα από το «δεν έχεις ζήσει αν δεν έχεις πατήσει στην Σελήνη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Ιουν 2019, 23:11

hellegennes έγραψε:
27 Ιουν 2019, 23:08
Ο συνδυασμός είναι ψεύτικος. Αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι. Δες λίγο την κλίμακα που παράθεσα και αναλογίσου πόσο λογικό είναι να σου λέει κάποιος «δεν έχεις ζήσει αν δεν έχεις διασχίσει με σκυλιά αυτήν την αχανή έκταση», το οποίο βγάζει λιγότερο νόημα από το «δεν έχεις ζήσει αν δεν έχεις πατήσει στην Σελήνη.
Δεν βλέπω κάποιο συσχετισμό. Και υπερβολή να έβαλε στην αναφορά του στην Αλάσκα οκ δεν σχετιζεται με τα υπόλοιπα. Τέσπα ο καθένας έχει την οπτική του.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 27 Ιουν 2019, 23:16

Αφήστε τις Αλάσκες.
Εδώ οι περισσότεροι δεν έχετε κοιμηθεί ποτέ μόνοι σας σε μια ερημιά μακρυά από σπίτι.
Και θα πεθάνετε χωρίς να το έχετε κάνει. :D

Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav » 27 Ιουν 2019, 23:21

Naida έγραψε:
27 Ιουν 2019, 23:11
hellegennes έγραψε:
Δεν βλέπω κάποιο συσχετισμό. Και υπερβολή να έβαλε στην αναφορά του στην Αλάσκα οκ δεν σχετιζεται με τα υπόλοιπα. Τέσπα ο καθένας έχει την οπτική του.
Στάζεις με φορουμική περσόνα βλακπέιντ, νάιδα.
Που είναι οκ (μάλλον :-? ) αλλά μην το κρύβεις,βγες και φωναξέ το

Άγνωστος Πατέρας Χελώνων

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Ιουν 2019, 23:22

Naida έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:43
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Ιουν 2019, 22:43
Ακριβώς. Σε κάποιους ανθρώπους τυχαίνουν πολλές καλές φάσεις γιατί είναι έτοιμοι να βουτήξουν,δεν συμβιβάζονται στα λίγα, δεν φοβούνται και ορμάνε :klino:

Ε κάπως έτσι δημιουργούν εμπειρίες που στους άλλους μοιάζουν δύσκολες.
Νομίζω ότι το βλέπεις περισσότερο ρομαντικά.
Εγώ θαυμάζω περισσότερο τους ανθρώπους που αντλούν ικανοποίηση ή χαρά από συνηθισμένα πράγματα.
Τις εξτρίμ φάσεις τις θυμάμαι απλώς ως αστείες καταστάσεις και τίποτε περισσότερο.
Και τους τύπους που δεν μπορούν να στήσουν κώλο κάτω από μια ηλικία και μετά, τους θεωρώ κουραστικούς και όχι ενδιαφέροντες.

Κατά τα άλλα, υπάρχει ένας αναμφισβήτητος παράγων. Το ότι οι άνθρωποι που σήμερα βουτάνε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και αύριο μπορεί να βουτήξουν στον Αμαζόνιο, συνήθως είναι μόνοι τους.
Η περιπέτεια σπανίως είναι ταγκό για δύο ή τρεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 27 Ιουν 2019, 23:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Ιουν 2019, 23:24

elchav έγραψε:
27 Ιουν 2019, 23:21
Naida έγραψε:
27 Ιουν 2019, 23:11
hellegennes έγραψε:
Στάζεις με φορουμική περσόνα βλακπέιντ, νάιδα.
Που είναι οκ (μάλλον :-? ) αλλά μην το κρύβεις,βγες και φωναξέ το

Νομίζω υπερβάλεις υπερβολικά.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 27 Ιουν 2019, 23:28

Μηχανικός έγραψε:
27 Ιουν 2019, 23:16
Αφήστε τις Αλάσκες.
Εδώ οι περισσότεροι δεν έχετε κοιμηθεί ποτέ μόνοι σας σε μια ερημιά μακρυά από σπίτι.
Και θα πεθάνετε χωρίς να το έχετε κάνει. :D
Ας πούμε ότι δεν το έχουμε κάνει. Και;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών