Κριση πανικου

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Κριση πανικου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 19 Μάιος 2018, 22:03

Ξεδιπλωσε ασχετοσύνη. Δείχνει κςξ το βάρος των απόψεων σε άλλα νήματα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 19 Μάιος 2018, 22:08

bizeli έγραψε:
19 Μάιος 2018, 21:52
lyna έγραψε:
19 Μάιος 2018, 21:43

οχι, να πηγαίνουν .
και να μενει το εμφραγμα να περιμενει 5 ωρες στη σειρά , έτσι για να μάθει που δεν εχει κατι το φανταστικό :011:
Δεν είπα αυτό ρε παιδάκι μου.
Άμα δεν αισθάνεσαι καλά εννοείται ότι και θα πας στο νοσοκομείο. Μπορεί όντως να έχεις κάτι και να είναι επείγον και ούτε θα το ρισκάρεις. Καλύτερα να πας και ας μην είναι τίποτα.
Εκ των υστέρων, όμως, και σε μια δεύτερη ανάλυση,άμα αποδειχθεί ότι δεν έχεις τίποτα, αισθάνεσαι λίγο μαλάκας που σπατάλησες τον χρόνο του γιατρού για ένα θέμα που κατά βάση είναι ψυχολογικό.
Πάνε και στον γιατρό να αποκλείσεις όλα τα ενδεχόμενα αλλά πάνε και μια βόλτα από κανέναν ψυχολόγο αν έχεις βαρύ θέμα και δεν μπορείς να ηρεμήσεις. Αυτό λέω.
Καμια σπαταλη χρονου. Ο ταλαιπωρος παλια ειχε συμβουλευσει λαιβ ενα μελος που εγραψε οτι νιωθει πονο στην πλατη να κλεισει το πισι και να παει στα επειγοντα. Τα βηματα που κανεις ειναι α) παιρνεις το 166 για να σε κατευθυνουν β) πας στη διαλογη (αν δε σε πανε με ασθενοφορο) γ) εξεταζεσαι. Αν χρειαζεσαι αλλη ειδικοτητα σε στελνουν στο καταλληλο τμημα. Αν δεν εχεις κατι παθολογικο παραπεμπεσαι σε ψυχιατρο. Δεν τους πληρωνουμε για να καθονται τους ψυχιατρους ξερετε. Η κριση πανικου ειναι απο μονη της σοβαρη παθηση.

Προβλημα δημιουργουν καποιοι πονηρηδηδες που λενε ψεμματα στο 166 για να τους παρει ασθενοφωρο και να τους βαλει μεσα μπροστα απι τους αλλους. Καμια σχεση με οσα συζηταμε. Τα υπολοιπα προβληματα δημιουργουνται απο την ανευθυνοτητα και την τεμπελια των γιατρων και απο την ανωριμοτητα του ελληνικου λαου. Δε θα χρειαζοταν να γραψω αυτη την αναλυση σε ξενους.

Ακου "αρρωστοφοβικοι"...

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 19 Μάιος 2018, 22:10

Otto Weininger έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:03
εαν πηγαινε για μενα αυτο, που ακριβως βρισκεται η ασχετοσυνη; Εχω παει σε αθλια κατασταση στα επειγοντα και αυτο που ειπα εκαναν.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 19 Μάιος 2018, 22:12

blackpaint έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:00
Ορέστης 35 έγραψε:
blackpaint έγραψε:
19 Μάιος 2018, 21:40

Δεν νομιζω οτι το εκαναν γι αυτο αλλα γιατι στα επειγοντα εχει πιο σοβαρες περιπτωσεις που χρηζουν αμεσοτερης και σοβαροτερης φροντιδας και οι κλινικες ενδειξεις ηταν αρκετα ασφαλεις για να δωσουν προτεραιοτητα σε πιο σοβαρα περιστατικα.
Δεν ισχυει αυτο που λες γιατι ηρθαν ατομα που ηρθαν μετα απο εμενα που δεν φαινονταν να εχουν τιποτα και εφυγαν πρωτοι. Απλα ξεσπανε στον αδυναμο. Μου μαλιστα στην αρχη για να με φοβερισουν ειπαν αχ χασαμε τις εξετασεις ελατε να σας τσιμπησουμε αλλη μια φορα και πανω που θα με τσιμπουσαν, τσουπ, βρεθηκαν οι εξετασεις. Καραγκιοζιλικια μικρονοικων και αγραμματων γυναικων. Τα περιστατικα πρεπει να αντιμετωπιζονται με συγκεκριμενα πρωτοκολλα και οχι με τις εμπνευσεις της παλιας νοσοκομας για να εξαλειφονται τα bias.
bizeli έγραψε:
19 Μάιος 2018, 21:41

Βασικά δίκιο έχουν και οι γιατροί από τη μία.
Άμα πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο όλοι οι αρρωστοφοβικοί στο νοσοκομείο, πάει βούλιαξε το ΕΣΥ.
Εγω δεν ειμαι γιατρος για να κανω αυτοδιαγνωση. Ξερω μονο τα συμπτωματα μου που ηταν πολυ σοβαρα. Αλλωστε ειχα τηλεφωνησει στο 166 και εκεινοι με συμβουλευσαν να παω στο συγκεκριμενο νοσοκομειο.
Αυτες οι σκεψεις ειναι τα αποτελεσματα της ανυπαρκτης αυτοεκτιμησης σου. Απο το 166 πηραν χαμπαρι πως δεν ειχες κατι το σοβαρο. Αν στα επιγοντα εχεις κατι σοβαρο, σηκωνουν μεχρι και ατομο απο κρεβατι για σενα.
Αν πρεπει να μπεις μεσα αμεσα στελνουν ασθενοφορο. Τα αλλα που λες δειχνουν την ελλειψη εμπειριας σου με το ΕΣΥ. Πετας στα συννεφα.

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 19 Μάιος 2018, 22:14

Ορέστης 35 έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:08

Καμια σπαταλη χρονου. Ο ταλαιπωρος παλια ειχε συμβουλευσει λαιβ ενα μελος που εγραψε οτι νιωθει πονο στην πλατη να κλεισει το πισι και να παει στα επειγοντα. Τα βηματα που κανεις ειναι α) παιρνεις το 166 για να σε κατευθυνουν β) πας στη διαλογη (αν δε σε πανε με ασθενοφορο) γ) εξεταζεσαι. Αν χρειαζεσαι αλλη ειδικοτητα σε στελνουν στο καταλληλο τμημα. Αν δεν εχεις κατι παθολογικο παραπεμπεσαι σε ψυχιατρο. Δεν τους πληρωνουμε για να καθονται τους ψυχιατρους ξερετε. Η κριση πανικου ειναι απο μονη της σοβαρη παθηση.

Προβλημα δημιουργουν καποιοι πονηρηδηδες που λενε ψεμματα στο 166 για να τους παρει ασθενοφωρο και να τους βαλει μεσα μπροστα απι τους αλλους. Καμια σχεση με οσα συζηταμε. Τα υπολοιπα προβληματα δημιουργουνται απο την ανευθυνοτητα και την τεμπελια των γιατρων και απο την ανωριμοτητα του ελληνικου λαου. Δε θα χρειαζοταν να γραψω αυτη την αναλυση σε ξενους.

Ακου "αρρωστοφοβικοι"...
Οκ δεν διαφωνούμε κάπου εκτός από τη γενίκευση που κάνεις περί ανευθυνότητας και τεμπελιάς των γιατρών.
Πιστεύω ότι και οι γιατροί στα ελληνικά νοσοκομεία δουλεύουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για να τους κατηγορούμε όσοι είμαστε έξω από τον χορό.

Τέσπα, εδώ μιλάμε από την πλευρά του ασθενή και όχι ως γιατροί οπότε καλύτερα να μην μπερδεύω τη συζήτηση με άλλα θέματα.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 19 Μάιος 2018, 22:14

fagano3 έγραψε:
19 Μάιος 2018, 21:58
Τι ωρα πηγες;
Βραδυ, ισως μεταμεσονυχτια. Εφυγα πρωι. Και οταν ολλησα Η1Ν1 παρομοιες ξαταστασεις αντιμετωπισα. Ευτυχως εκει με εσωσε μια γιατρος, οχι αυτη που με ανελαβε, που με λυπηθηκε και μου εδωσε παυσιπονα για τους πονους που με ειχαν τσακισει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ορέστης 35 την 19 Μάιος 2018, 22:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 19 Μάιος 2018, 22:14

blackpaint έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:10
Otto Weininger έγραψε:
εαν πηγαινε για μενα αυτο, που ακριβως βρισκεται η ασχετοσυνη; Εχω παει σε αθλια κατασταση στα επειγοντα και αυτο που ειπα εκαναν.
Η φράση "ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση" που του έγραψες είναι δείγμα ασχετοσύνης. Εκτός κι αν ήθελες να πεις κάτι άλλο.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 19 Μάιος 2018, 22:16

Ορέστης 35 έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:12

Αν πρεπει να μπεις μεσα αμεσα στελνουν ασθενοφορο. Τα αλλα που λες δειχνουν την ελλειψη εμπειριας σου με το ΕΣΥ. Πετας στα συννεφα.
κανονικα αυτο ισχυει, εαν ομως εισαι τοσο χαλια οσο ημουνα εγω οταν εφτασα εκει (δεν γινοταν καν να περιμενω ασθενοφορο) παιρνεις αμεσα προτεραιοτητα. Αν δεν το ειχαν κανει, θα ειχα πεθανει.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 19 Μάιος 2018, 22:17

Ορέστης 35 έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:08
bizeli έγραψε:
lyna έγραψε:

οχι, να πηγαίνουν .
και να μενει το εμφραγμα να περιμενει 5 ωρες στη σειρά , έτσι για να μάθει που δεν εχει κατι το φανταστικό :011:
Άμα δεν αισθάνεσαι καλά εννοείται ότι και θα πας στο νοσοκομείο. Μπορεί όντως να έχεις κάτι και να είναι επείγον και ούτε θα το ρισκάρεις. Καλύτερα να πας και ας μην είναι τίποτα.
Εκ των υστέρων, όμως, και σε μια δεύτερη ανάλυση,άμα αποδειχθεί ότι δεν έχεις τίποτα, αισθάνεσαι λίγο μαλάκας που σπατάλησες τον χρόνο του γιατρού για ένα θέμα που κατά βάση είναι ψυχολογικό.
Πάνε και στον γιατρό να αποκλείσεις όλα τα ενδεχόμενα αλλά πάνε και μια βόλτα από κανέναν ψυχολόγο αν έχεις βαρύ θέμα και δεν μπορείς να ηρεμήσεις. Αυτό λέω.

Ακου "αρρωστοφοβικοι"...
Εχει σημασια και ποτε πηγες.

Οι γιατροι δεν δουλευουν μονο νυχτερινη βαρδια.Ειναι απο 12 μεχρι 30 ωρες συνεχομενα στην εφημερεια.

Αυτο που μου λενε συχνα οι φιλοι μου γιατροι ειναι οτι αρκετοι ασθενεις το κωλοβαρανε ολη την μερα και τους ερχεται επιφοιτηση να πανε στα εειγοντα στις 2 τα μεσανυχτα οταν ο γιατρος προσπαθει να κοιμηθει κανενα δυωρο.Βραδυ πας στο νοσοκομειο μονο οταν ειναι ζητημα ζωης και θανατου.Πανε 1νωρις το απογευμα οταν θα εχει αλλαξει σιγουρα η βαρδια και θα ειναι ξεκουραστος ο γιατρος.Ανθρωποι ειναι οι γιατροι οχι σουπερμαν.

Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna » 19 Μάιος 2018, 22:18

bizeli έγραψε:
lyna έγραψε:

οχι, να πηγαίνουν .
Ρε μπιζέλακι μη τσιμπάς
Ο νεύροφυτικος στα επείγοντα φαίνεται , όπως και ο πασχον .
Το ρπροβλημα με τους εξαρτημένους από τις δομές υγείας είναι ότι θα έρθουν και θα περιμένουν μέχρι να ασχοληθείς μαζί τους και αν κουμαντάρουν τη πάθηση τους θα πάνε σπίτι και θα ξαναέρθουν την επόμενη ενώ αν δεν την κουμαντάρουν θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ανοίξει η εφημερία του επόμενου νοσοκομείου .
Ενώ αυτός που πονάει δεν μπορεί να φωνάξει γτ πονάει .

Εγώ είμαι υπέρ να έχουν όλοι πρόσβαση σε γιατρό , δεν ζούμε Αμερική να πληρώνουμε ιατροφαρμακευτική ασφάλεια και να σκας στα επείγοντα το 70αρι.
Σε νοσοκομείο διαφωνώ να έχουν πρόσβαση όλοι. Δεν βγαίνουμε .
~~¥~~

Άβαταρ μέλους
Λευκός Λύκος
Phorum.gr user: Λευκός Λύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λευκός Λύκος » 19 Μάιος 2018, 22:20

fagano3 έγραψε:
19 Μάιος 2018, 20:09
Σας εχει τυχει ποτε να εχετε κριση πανικου;Πως το ξεπερασατε;

Φοβιες δεν εχω (ειχα μικρος μην παρει ο παοκ το πρωταθλημα αλλα βοηθησε ο ιδιος ο παοκ να το ξεπερασω :D )

αλλα εχω ασχημο βερτιγκο.Μπορει να ζαλιστω και μονο περπατωντας σε λασπωμενο εδαφος.

Δυστυχως οσο περνανε τα χρονια το βερτιγκο χειροτερευει.

Πρωτη κριση πανικου στην ζωη μου επαθα πριν μερικους μηνες στο Γιβραλταρ.

Το Γιβραλταρ ειναι βραχος.Μεγααααλος βραχος.Επισης στο γιβραλταρ ζουν μαιμουδες οι οποιες ειναι αρκετα επιθετικες λογω τουριστων που τις ταιζουν.

Ειχαμε δυο δυνατοτητες να παμε πανω στην κορυφη.Η μια ηταν με τελεφερικ και η αλλη με αυτοκινητο.Λεω παιδια εγω ζαλιζομαι ας παμε με εκδρομικο αυτοκινητο πανω.Αν θελετε με τελεφερικ μπορειτε εσεις να πατε και γω να σας περιμενω κατω τους ειπα ελπιζοντας οτι θα πανε.Οχι θα παμε με αυτοκινητο για να μην χασεις το θεαμα. :e040:

Πηραμε το εκδρομικο και αυτο αρχιζει και ανεβαινει και να ανεβαινει και να βλεπω εγω την χαραδρα κατω.Ε λεω που θα παει φτανουμε κορυφη θα τελειωσει το μαρτυριο.

Και φτανουμε στην κορυφη που χωραει εναμισι αυτοκινητο και μας λεει ο ξεναγος βγειτε να απολαυσετε την θεα.

Ποια θεα ανθρωπε μου και απο τις δυο μεριες χαραδρες εχει. :o Θες να με πεθανεις.Του λεω εγω θα σας περιμενω μεσα γιατι εχω βερτιγκο.

Και μενω μεσα μονος και και να βλεπω αριστερα και να βλεπω δεξια και να νομιζω οτι το αυτοκινητο πεφτει και απο τις πλευρες του γκρεμου ταυτοχρονα.Και εκει που εχει αρχισει ο πανικος ακουω κατι γκουπα γκουπα στην οροφη του αυτοκινητου σαν να πεφτουν βραχια.Ηταν οι κωλομαιμουδες που ειχαν ανεβει στην οροφη και χοροπηδουσαν.

Πεθαινωωωωω.

Και τοτε τον βλεπω.

Ο αρχηγος πιθηκος μπηκε απο το παραθυρο στην θεση του οδηγου και αρχισα να εχω παραισθησεις οτι παει να τραβηξει το χειροφρενο.

Ηταν τετοια η κριση πανικου που επαθα που ουτε να μιλησω ουτε να κουνηθω προς την μαιμου μπορουσα.Απλα περιμενα να πεθανω.Το ειχα σιγουρο.Ηταν πραγματικα απιστευτο και πρωτογνωρο συναισθημα.Ιχνος λογικης.Απλα τρομος.

Ευτυχως το ειδε ο ξεναγος και την εδιωξε γελωντας.

Με το που εδιωξε την μαιμου ηρεμησα.Ουτε οι χαραδρες δεν με ενοχλουσαν.Καλα δεν βγηκα εξω αλλα χαζευα ηρεμος απο το παραθυρο.

Ξερω οτι δεν πρεπει κανεις να ντρεπεται για κριση πανικου αλλα ενιωσα ασχημα γιατι δεν εχω συνηθισει να σκεφτομαι ετσι.Να φανατιζομαι και να παθιαζομαι ναι το εχω αλλα εκει το ελεγχω οποτε θελω και το αφηνω μονο σε κανενα φορουμ, αλλα σε αυτην την περιπτωση ενιωσα και αδυναμος και χαζος.
Αδερφε συγχώραμε αλλά από εκεί που γράφεις ότι μπήκε η μαιμού συο αμαξι έκλαψα από το γέλιο.
Συγνώμη και πάλι.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 19 Μάιος 2018, 22:20

Otto Weininger έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:14
blackpaint έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:10
Otto Weininger έγραψε:
Η φράση "ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση" που του έγραψες είναι δείγμα ασχετοσύνης. Εκτός κι αν ήθελες να πεις κάτι άλλο.
χαμηλη αυτοεκτιμηση ηθελα να γραψω, αλλα παραηταν ηπια εκφραση. Δεν ειναι αδοκιμη εκφραση παντως.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 19 Μάιος 2018, 22:21

blackpaint έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:16
Ορέστης 35 έγραψε:
19 Μάιος 2018, 22:12

κανονικα αυτο ισχυει, εαν ομως εισαι τοσο χαλια οσο ημουνα εγω οταν εφτασα εκει (δεν γινοταν καν να περιμενω ασθενοφορο) παιρνεις αμεσα προτεραιοτητα. Αν δεν το ειχαν κανει, θα ειχα πεθανει.
Δοξα το Θεο λειτουργησαν σωστα. Εγω δε λεω οτι παντα κανουν λαθη. Ουτε οτι παντα σε ταλαιπωρουν χωρις λογο και χωρις ωφελος για κανεναν. Αλλα οταν δεν υπαρχει καλη οργανωση και ευσυνειδησια (χρειαζονται και τα δυο) δημιουργουνται προβληματα.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 19 Μάιος 2018, 22:22

Μα και εγω γελαω τωρα που το θυμαμαι.Ηταν εντελως σουρεαλ σκηνικο.

Α και που να εβλεπες και τον ξεναγο.

Φατσα αγλου χουλιγκαν και εγγλεζικη προφoρα trainspotting.

Nα μιλαει τσαβικα στην μαιμου και να λεω ποτε εφαγα μανιταρια και δεν το θυμαμαι :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fagano3 την 19 Μάιος 2018, 22:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 19 Μάιος 2018, 22:23

Εμένα πάντως ο κολλητός δεν πολύ γελάει όταν το θυμάται.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών