Κλιματική αλλαγή

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Re: Κλιματική αλλαγή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 29 Ιουν 2019, 14:21

enaon έγραψε:
07 Φεβ 2019, 01:46
Ρε παιδιά, δεν νοιώθετε ότι είναι σωστό να διαλέξουμε τι θα σημαίνει κλιματική αλλαγή; Θα πάει κάτω η θερμοκρασία, ή πάνω;

όταν μεγάλωνα είχαμε global cooling, λέγανε θα παγώσουμε, μετά το γύρισαν στο global warming, τώρα πήγε στο αλλαγή γενικά, πασπαρτού.

Δεν είναι δίκαιο έτσι, να πάρουμε ένα ρίσκο να έχουμε να συζητάμε.

https://en.wikipedia.org/wiki/Global_cooling
Πλακα κανεις ; Η θερμοκρασια αυξανεται πλανητικα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 29 Ιουν 2019, 14:37

enaon έγραψε:
Ρε παιδιά, δεν νοιώθετε ότι είναι σωστό να διαλέξουμε τι θα σημαίνει κλιματική αλλαγή; Θα πάει κάτω η θερμοκρασία, ή πάνω;

όταν μεγάλωνα είχαμε global cooling, λέγανε θα παγώσουμε, μετά το γύρισαν στο global warming, τώρα πήγε στο αλλαγή γενικά, πασπαρτού.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 29 Ιουν 2019, 14:48

enaon έγραψε:

Πως εξηγείται να κάνεις συνέχεια τις ίδιες ερωτήσεις και να μη μαθαίνεις ποτέ τις απαντήσεις;
Ή ηλίθιος είσαι, ή βαλτός.

Η συμφωνία του Παρισιου σου λύνει την απορία, θέτει ως στόχο η αύξηση της θερμοκρασίας να μην ξεπεράσει τον 1.5 βαθμό κελσίου μέχρι το 2050.
Άρα είναι global warming.

Το climate change ή climate crisis το λέμε επειδή οι συνέπειες της πλανητικής αύξησης του μέσου όρου θερμοκρασίας θα έχει άλλες προκλήσεις σε κάθε μέρος του πλανήτη. Αλλού θα είναι η ξηρασία, αλλού η άνοδος της στάθμης της θάλλασας, αλλού συνεχείς βροχές από νερό που εξατμίζεται αλλού, αλλού τυφώνες, ακόμα και τοπική μείωση της θερμοκρασίας λόγω αλλαγής των ρευμάτων.
Δηλαδή...η κλιματική αλλαγή. Ουάου, τόσο δύσκολο ήταν. Αποκλείεται να το θυμάσαι αύριο, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις πάλι.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Ιουν 2019, 17:04

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Ιουν 2019, 12:39
Θεέ μου, τι μπούρδες! :fp:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Ιουν 2019, 18:54

Οργισμένος έγραψε:
29 Ιουν 2019, 14:14
Ο φιλελευθερος καπιταλισμος μια χαρα θα μειωσει τον πλξθυσμο σε ανεκτα επιπεδα 5-10 δις αρκει να επικρατησει παντου. Οι μελετες για το θεμα ειναι αποκαλυπτικες.
Βρε Οργισμένος, η pal τα ισχυρίζεται τα κρυφο-ναζιστικά του ΟΗΕ, μην τα χώνεις σε μένα, εγώ μαζί σου είμαι.

:102:
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Ιουν 2019, 18:55

hellegennes έγραψε:
29 Ιουν 2019, 17:04

Θεέ μου, τι μπούρδες! :fp:
Α τους παλιανθρώπους!

Σε στεναχώρησαν βρε Helle?

Παλιόπαιδα, τι περιμένεις.

:003:

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 29 Ιουν 2019, 19:49

DIOMEDESGR έγραψε:
29 Ιουν 2019, 18:54
Οργισμένος έγραψε:
29 Ιουν 2019, 14:14
Ο φιλελευθερος καπιταλισμος μια χαρα θα μειωσει τον πλξθυσμο σε ανεκτα επιπεδα 5-10 δις αρκει να επικρατησει παντου. Οι μελετες για το θεμα ειναι αποκαλυπτικες.
Βρε Οργισμένος, η pal τα ισχυρίζεται τα κρυφο-ναζιστικά του ΟΗΕ, μην τα χώνεις σε μένα, εγώ μαζί σου είμαι.

Συζηταμε δεν πολεμαμε.

Ομως κι εσυ σφαλεις. Επειδη τυχαινει να εχω κανει διπλωματικη στον τομεα αυτο να ξερεις οτι το περιβαλλοντικο game οδηγει στην καταστροφη της ανθρωποτητας ακροβως λογω της ελλειψης καποιας πλανητικης αρχης η οποια θα σταματησει την περιβ καταστροφη που προκαλουν τα κρατη τα οποια αδιαφορουν για τις αρνητικες εξωτερικοτητες που προκαλει η αυξηση της παραγωγικοτητας τους οπως και η αυξηση του ΑΕΠ τους. Η κατασταση ειναι σοβαρη και σε 10 χρονια μη αναστρεψιμη οποτε δεν χωεουν δπγματισμοι και ιδεοληψιες.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 29 Ιουν 2019, 20:03

enaon έγραψε:

Λογω της αύξησης της θερμοκρασίας θα λιώσουν οι πάγοι της Αρκτικής. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια το να αλλοιωθεί η περιεκτικοτητα σε αλάτι του Ατλαντικού. Αυτό με τη σειρά του θα έχει σαν συνέπεια το να καταστραφεί το Ρεύμα του Κόλπου, η γκέλα δλδ που κάνει το ζεστό νερό που έρχεται από την Αφρική στην Καραϊβική και μετά έρχεται στην Ευρώπη, και την κάνει να έχει σχετικά ζεστό κλίμα για το γεωγραφικό της πλάτος. σσ. Η ΝΥ εχει ίδιο με την Ρωμη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ζενίθεδρος την 29 Ιουν 2019, 20:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Ιουν 2019, 20:03

Οργισμένος έγραψε:
29 Ιουν 2019, 19:49
Συζηταμε δεν πολεμαμε.

Ομως κι εσυ σφαλεις. Επειδη τυχαινει να εχω κανει διπλωματικη στον τομεα αυτο να ξερεις οτι το περιβαλλοντικο game οδηγει στην καταστροφη της ανθρωποτητας ακροβως λογω της ελλειψης καποιας πλανητικης αρχης η οποια θα σταματησει την περιβ καταστροφη που προκαλουν τα κρατη τα οποια αδιαφορουν για τις αρνητικες εξωτερικοτητες που προκαλει η αυξηση της παραγωγικοτητας τους οπως και η αυξηση του ΑΕΠ τους. Η κατασταση ειναι σοβαρη και σε 10 χρονια μη αναστρεψιμη οποτε δεν χωεουν δπγματισμοι και ιδεοληψιες.
Σεβαστή η επιστημονική σου άποψη αλλά δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για το μέλλον του πλανήτη.

1ον. Την λύση στο πρόβλημα, όπως έχουμε ξανασυζητήσει, θα την δώσει η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και μόνο, κανείς κεντρικά σχεδιασμένος γραφειοκρατικός οργανισμός.

2ον. Η "μη αναστρέψιμη κατάσταση" αποτελεί απαισιόδοξη σπέκουλα αυτών που θέλουν να πιέσουν (και καλά κάνουν) προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων.

Μια υπερθερμασμένη Γη δεν θα αποτελέσει και τεράστιο πρόβλημα, απλώς θα πάψει να υπάρχει ο κόσμος όπως τον έχουμε συνηθίσει εμείς σήμερα και θα γίνει διαφορετικός.

Η εξέλιξη, η αλλαγή ακόμη και ο πιθανός αφανισμός της ανθρωπότητας είναι μέσα στο παιχνίδι που λέγεται ΖΩΗ στον πλανήτη Γη.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 29 Ιουν 2019, 20:37

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Ιουν 2019, 21:22

Οργισμένος έγραψε:
29 Ιουν 2019, 14:09
ritzeri έγραψε:
30 Νοέμ 2018, 13:41
Το κλίμα αλλάζει.
Όχι μόνο τώρα, πάντα άλλαζε.

Θα ήθελα να συζητήσουμε αν και κατά πόσο η παρούσα κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενης
Οπως και να χει οφειλουμε να εκμηδενισουμε τις εκπομπες διοξειδιου ανθρακα.
Ξέρουμε την συσχέτιση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα με την θερμοκρασία;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Ιουν 2019, 21:47

DIOMEDESGR έγραψε:
Μια υπερθερμασμένη Γη δεν θα αποτελέσει και τεράστιο πρόβλημα, απλώς θα πάψει να υπάρχει ο κόσμος όπως τον έχουμε συνηθίσει εμείς σήμερα και θα γίνει διαφορετικός.
You have no idea. Αν και εξαρτάται τι εννοείς όταν λες διαφορετικός. Και η Αφροδίτη διαφορετική είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Ιουν 2019, 21:50

vagabondo έγραψε:
29 Ιουν 2019, 21:22
Ξέρουμε την συσχέτιση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα με την θερμοκρασία;
Ναι. Μπορείς να πειραματιστείς και μόνος σου. Δεν είναι δύσκολο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Ιουν 2019, 21:53

hellegennes έγραψε:
29 Ιουν 2019, 21:50
vagabondo έγραψε:
29 Ιουν 2019, 21:22
Ναι. Μπορείς να πειραματιστείς και μόνος σου. Δεν είναι δύσκολο.
Πως; Δεν έχω συσκευή μέτρησης CO2. :-?
Κανα έτοιμο πείραμα δεν υπάρχει;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vagabondo την 29 Ιουν 2019, 21:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 29 Ιουν 2019, 21:54

Αυτος που υποστηριζει οτι η κλιματικη αλλαγη δεν ειναι και κατι το φοβερο και ,ελα μωρε η τεχνολογια θα μας σωσει,ελα μωρε,μεσα στη ζωη ειναι.να κανει ενα χαρακιρι,διοτι βΛάπτει την ανθρωποτητα.Μαζι και ολοι οσοι συμφωνουν με αυτον.
Αυτο το ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ.ΔΕΝ Εχουν ιδεα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.Ειναι αυτο που λεμε,η βλακεια ειναι ανικητη,επισης και ακρως επικινδυνη.

Παλιοτερα τα λεγαμε καποιοι,ΜΑΛΙΑΖΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑς,μας ειχαν για υπερβολικους,τωρα τα λουζομαστε και ακομα ειμαστε αρχη.
Η κλιματικη αλλαγη δεν ειναι μια αρρωστια,δεν ειναι ενα ιος που μας επιτιθεται και φταιει αυτος.Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ και αν κατορθωσουμε να καταστραφουμε απο αυτην...θα ειναι η συνεπεια τηα μαλακινσης αυτων που δνε πιστευουν οτι κινδυνευουμε και ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.
ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 29 Ιουν 2019, 21:57, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών