Για κάθε αγορά με κάρτα + 20 λεπτά μαύρα. Σας έχει τύχει;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
ritzeri

Re: Για κάθε αγορά με κάρτα + 20 λεπτά μαύρα. Σας έχει τύχει;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 20 Μάιος 2018, 14:41

gassim έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:37
ritzeri έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:35
Εγώ δεν είπα ότι είναι τράπεζα.
Εγώ λέω ποιες είναι οι κρατήσεις με Pos.

Σημ. τα 15 λεπτά ανά πακέτο δεν είναι καθαρό κέρδος, αφού από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν ρεύμα, λογιστής, ενοίκιο, ασφάλιση, μισθοί κλπ κλπ κλπ
Εσυ είπες ποιες είναι οι κρατήσεις για τις online αγορές και τα eshop και νομίζεις οτι είπες τις κρατήσεις για τα POS.
Ε ρε, γαμω τη δύναμη που έχετε, γαμω

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 20 Μάιος 2018, 14:41

ritzeri έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:38
gassim έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:25
ritzeri έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:19
3.5% και 0,24 αν έχεις ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΞΠΡΕΣ.
Τουτέστιν 39 λεπτά, αν δεν απατομαι...
Νταξει με κέρδος 15 λεπτά μπαίνεις μέσα μόνο 24 λεπτά ανά πακέτο.
Νταξει μωρέ τώρα σιγά , μάλλον ο περιπτεράς δεν θα είναι καλός επαγγελματίας.
Αν δε το χει με τις επιχειρήσεις, καλύτερα να κλείσει, όπως λεν και οι φίλοι μας οι καθυστερες
καλα είσαι και τυφλός, το 3,5 και 0,24 είναι για τις Online Πληρωμές όχι για τα POS.
Εκτός και αν αγοράζει κανείς τσιγάρα και πληρώνει on line απο το σπίτι του.

Με POS λέει παρακάτω 1,5% και πάλι σου εξηγώ οτι το viva wallet δεν ειναι τράπεζα.
Τυφλός εισαι εσύ, κατέβα παρακάτω και δες πόσο χρεώνει για Αμέρικαν εξπρές μέσω pos, στην ίδια σελίδα ειναι- μην μας τρελλαινεις
Το μηχανάκι της vivawallet προφανώς δεν δεχεται AMEX και κάνει την χρέωση μόνο με πληκτρολόγηση. Πιάνεις την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης και επιχειρείς να το γενικευσεις.

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 20 Μάιος 2018, 14:42

ritzeri έγραψε: Χαραμιζεσαι, τέτοιο επενδυτικό μυαλό να σπαταλάει το χρόνο του εδώ μέσα είναι αμαρτία από το Θεό.
Σε καλή μεριά παντως
Δεν έχω μετρητά και θα πρέπει να βγάλω 20 εύρω που θα το εξαφανίσω άμα το έχω στα χέρια μου.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Μάιος 2018, 14:42

MiGiSukhoI έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:37
Εγώ πάω σε ένα Mini market τώρα και θα πάρω πράγματα κάτω από 10 ευρώ, εννοείται με κάρτα. Με αυτή την αγορά έχω θα φτάσω το bonus των 5 ευρώ να εξαργυρώσω αύριο.
Κομμουνιστής στα λόγια, σκληρός καπιταλιστής στην πράξη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 20 Μάιος 2018, 14:44

Α νταξει, τα είδες τώρα;

Ωραία λοιπόν ας αφήσουμε τις υποπεριπτώσεις.
Το 1.5% που λες εσύ είναι αν παρει ο επαγγελματίας κάρτα πελατη με τράπεζα ιδια με τη δική του. Αν είναι η κάρτα οποιασδήποτε άλλης τράπεζας η προμήθεια δεν είναι 1.5% αλλά πολύ παραπάνω, γιατί η συναλλαγή είναι διατραπεζικη

Είναι κι αυτό υποπερίπτωση ή μήπως στατιστικώς είναι το πιθανότερο ;

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 20 Μάιος 2018, 14:45

MiGiSukhoI έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:42
ritzeri έγραψε: Χαραμιζεσαι, τέτοιο επενδυτικό μυαλό να σπαταλάει το χρόνο του εδώ μέσα είναι αμαρτία από το Θεό.
Σε καλή μεριά παντως
Δεν έχω μετρητά και θα πρέπει να βγάλω 20 εύρω που θα το εξαφανίσω άμα το έχω στα χέρια μου.
Όχι κάνεις λάθος. Αν τα έχεις στα χέρια σου δεν θα τα εξαφανίσεις. Αν τα έχεις στην κάρτα θα τα εξαφανίσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο για τον καταναλωτή να χάσει τον λογαριασμό του τι πληρώνει όταν χρησιμοποιεί κάρτα και στο τέλος να πληρώσει περισσότερα. Οι τράπεζες δημιούργησαν τις κάρτες ακριβώς με αυτόν τον σκοπό.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 20 Μάιος 2018, 14:45

MiGiSukhoI έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:42
Σε καλή μεριά παντως
Ε μα για αυτό το γράφω κι εγώ.
Φαίνεται ο άνθρωπος με σωστές επενδυτικές συμπεριφορες

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 20 Μάιος 2018, 14:47

Θέλω να αγοράσω μπογιά για εικαστικές παρεμβάσεις και βούρτσα. Δεν είμαι για έξοδα αυτή την περίοδο.

Η φοροδιαφυγή διώκεται βάναυσα στον σοσιαλισμό και στον κομμουνισμό. Τουλάχιστον εκεί φορολογούνται βαριά οι έχοντες τον πλούτο.

Η κάρτα είναι debit και προσέχω γιατί έχω θέσει ένα ψυχολογικό όριο.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 20 Μάιος 2018, 14:48

Δε ντρεπεσαι κοτζαμ γαιδουρι να κανεις ακομη γκραφιτι;

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 20 Μάιος 2018, 14:48

ritzeri έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:44
Α νταξει, τα είδες τώρα;

Το 1.5% που λες εσύ είναι αν παρει ο επαγγελματίας κάρτα πελατη με τράπεζα ιδια με τη δική του. Αν είναι η κάρτα οποιασδήποτε άλλης τράπεζας η προμήθεια δεν είναι 1.5% αλλά πολύ παραπάνω, γιατί η συναλλαγή είναι διατραπεζικη

Όχι αυτό δεν είναι υποπερίπτωση είναι κάτι που έβγαλες απο το μυαλό σου. Τα POS των τραπεζών δέχονται VISA AMEX και MASTER και οι χρεώσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο της κάρτας, πχ να έχει 1% η VISA και 1,5% η AMEX δεν έχει κάποια σημασία η τράπεζα έκδοσης.

Κάποιο σχόλιο για το οτι ο χρήστης κάρτας αποδεδειγμένα ξοδεύει 22% περισσότερα χρήματα έχεις να κάνεις;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 20 Μάιος 2018, 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 20 Μάιος 2018, 14:48

Ρε παιδια πολυ λαρτζ ειστε με τα λεφτα των αλλων.

Να εχει ο αλλος 3% μεικτο κερδος και να του παιρνει 1,5% νταβατζιλικι η τραπεζα η οποια φυσικα χρεωνει πολυ λιγοτερο τις μεγαλες επιχειρησεις.Να μην μεινει κανενας ανοικτος μονο μεγαλες αλυσιδες.Ολοι υπαλληλοι για 500 ευρω.

Θελει το κρατος να ελεγχει την χρηση του χρηματος ας πληρωνει αυτο το νταβατζηλικι στις τραπεζες αφαιρωντας τα τραπεζικα εξοδα απο το φπα.

Ηδη οι μεγαλες επιχειρησεις εχουν πλεονεκτηματα λογω του ογκου συναλλαγων τοσο σε προμηθειες οσο και στα λειτουργικα κοστη.Δεν χρειαζονται περαιτερω σπρωξιμο απο το κρατος για να σβησουν τους μικρομεσαιους.

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 20 Μάιος 2018, 14:50

fagano3 έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:48
Ρε παιδια πολυ λαρτζ ειστε με τα λεφτα των αλλων.

Να εχει ο αλλος 3% μεικτο κερδος και να του παιρνει 1,5% νταβατζιλικι η τραπεζα η οποια φυσικα χρεωνει πολυ λιγοτερο τις μεγαλες επιχειρησεις.Να μην μεινει κανενας ανοικτος μονο μεγαλες αλυσιδες.Ολοι υπαλληλοι για 500 ευρω.

Θελει το κρατος να ελεγχει την χρηση του χρηματος ας πληρωνει αυτο το νταβατζηλικι στις τραπεζες αφαιρωντας τα τραπεζικα εξοδα απο το φπα.

Ηδη οι μεγαλες επιχειρησεις εχουν πλεονεκτηματα λογω του ογκου συναλλαγων τοσο σε προμηθειες οσο και στα λειτουργικα κοστη.Δεν χρειαζονται περαιτερω σπρωξιμο απο το κρατος για να σβησουν τους μικρομεσαιους.
Αυτό θέλει το Κεφάλαιο και το Καπιταλιστικό σύστημα, να μην υπάρχουν οι μικροί. Πάντα αυτός ήταν ο στόχος.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 20 Μάιος 2018, 14:51

gassim έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:41
ritzeri έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:38

Τυφλός εισαι εσύ, κατέβα παρακάτω και δες πόσο χρεώνει για Αμέρικαν εξπρές μέσω pos, στην ίδια σελίδα ειναι- μην μας τρελλαινεις
Το μηχανάκι της vivawallet προφανώς δεν δεχεται AMEX και κάνει την χρέωση μόνο με πληκτρολόγηση. Πιάνεις την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης και επιχειρείς να το γενικευσεις.
Δεν είναι αυτό. Μάλλον μιλάει για κάρτες με ανέπαφες συναλλαγές ή όχι.
Αν δεν είναι ανεπαφη, και visa ή mastercard να είναι το ποσοστό είναι 2.4% και 0.24 συναλλαγή.
Δλδ πάλι μέσα μπαίνει ο άνθρωπος

Και ξαναλέω, αυτά δεν είναι τα καθαρά κέρδη του μαγαζιού του, αφού δεν έχει αφαιρέσει ενοικιαζόμενα ασφαλίσεις, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο κλπ κλπ

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 20 Μάιος 2018, 14:53

Υπάρχουν προϊόντα που ισορροπούν κάθε χασούρα.

Είναι τα ζαχαρώδη, σοκολάτες τα αναψυτικά και τα πλαστικά τσιπς.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 20 Μάιος 2018, 14:54

gassim έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:48
ritzeri έγραψε:
20 Μάιος 2018, 14:44
Α νταξει, τα είδες τώρα;

Όχι αυτό δεν είναι υποπερίπτωση είναι κάτι που έβγαλες απο το μυαλό σου. Τα POS των τραπεζών δέχονται VISA AMEX και MASTER και οι χρεώσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο της κάρτας, πχ να έχει 1% η VISA και 1,5% η AMEX δεν έχει κάποια σημασία η τράπεζα έκδοσης.

Κάποιο σχόλιο για το οτι ο χρήστης κάρτας αποδεδειγμένα ξοδεύει 22% περισσότερα χρήματα έχεις να κάνεις;
1. Όχι, εγώ έχω δίκιο πάλι και εσύ άδικο. Αν είναι από άλλη τράπεζα είναι άλλες χρεώσεις.
2. Ναι μου λέει. Αφού ο μαγαζάτορα μπαίνει μέσα, αν η συναλλαγή είναι ακόμη μεγαλύτερη τότε θα μπει ακόμη πιο πολύ μέσα. Απο μαθηματικά βλέπω δεν το έχεις και πολύ, ε;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών