Ξες, δεν μένω στην περιοχή (δεν είμαι καν στην ίδια πόλη), αλλά έχω συζητήσει πολλές φορές με ανθρώπους που μένουν εκεί, ή έχουν εκεί μαγαζιά κλπ.
"Από δω και πέρα φυλακή και ξύλο"
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Re: "Από δω και πέρα φυλακή και ξύλο"
Η χειροτερη αποψη που ακουστηκε απο καποιους ειναι οτι επιθυμουν την κυριαρχια της κινεζικης μαφιας για να συντριψει τους κομμουνιστας.
Τι θες να παω τωρα να αγορασω και να στο φωτογραφησω;shrike έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:14Ξες, δεν μένω στην περιοχή (δεν είμαι καν στην ίδια πόλη), αλλά έχω συζητήσει πολλές φορές με ανθρώπους που μένουν εκεί, ή έχουν εκεί μαγαζιά κλπ.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
ρε σράηκ, όχι και εσύ τέτοια πουτσιλίκια ρε αδερφέ μου! Εσύ δεν εισαι σαν τους αλλους, δεν το περιμενα απο σενα αυτο.

Δηλαδή θεωρείς ότι αν δεν είσαι ενταγμένος σε κάποια ειδική ομάδα δε μπορείς να περπατήσεις,να πιεις καφέ ,τσιπούρα κτλ;shrike έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:08Θεωρείς την κατάργηση του ασύλου θέμα εκδικητικότητας; Ή το να γίνουν κάποτε τα Εξάρχεια περιοχή που να μη χρειάζεσαι κέβλαρ για να πας μέχρι το περίπτερο να πάρεις τσιγάρα, αν είσαι ένας απ' τους απλούς, καθημερινούς και μη ενταγμένους στις "ειδικές" ομάδες κάτοικος της περιοχής;Naida έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 11:57Συμφωνώ η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε το δικό της σόου όταν βγήκε να χαϊδέψει ψηφοφόρους.shrike έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 11:47
Για να το παίξω λίγο γουατεμπαουτιστής, κάποιοι άλλοι με το που βγήκαν στην κυβέρνηση, το πρώτο-πρώτο πράμα που νομοθετήσανε ήταν η επιστροφή των αιωνίων φοιτητών (και στο καπάκι η επαναφορά -αλλά με "επιτήρηση!!!"- κάποιων επίορκων γιατρών σε νοσοκομεία).
Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το επικοινωνιακό κομμάτι. Μια μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων των προηγούμενων αυτά περιμέναν κι αυτά τους έδωσαν, με τους τωρινούς ισχύει κάτι άλλο.
Αλλά αν το δεις κι αλλιώς, υπάρχουν πολλά υπουργεία και το καθένα έχει τις αρμοδιότητές του. Σαφώς και είναι πολύ πιο σοβαρά πχ τα οικονομικά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το "Προστασίας του πολίτη" θα περιμένει με σταυρωμένα χέρια να λυθούν πρώτα όλα τα άλλα προβλήματα, για να αρχίσει να λύνει αυτά που αφορούν τον δικό του τομέα ευθύνης, έτσι δεν είναι;
Άλλο όμως επιστροφή των αιωνίων φοιτητών(λάθος) και άλλο η εκδικητικότητα μιας κυβέρνησης απέναντι σε μια κοινωνικοπολιτική ομάδα. Γιατί αν πάρουμε παράδειγμα από το φόρουμ κοίτα πως τα φασιστοειδή και μη αποθρασυνονται και ονειρεύονται ξύλο και αίματα και σφαίρες.
Αυτό όμως αντιλαμβάνεσαι δεν θα μείνει αναπάντητο. Έστω κι αν η κυβέρνηση(που μαύρη ώρα και στιγμή) φερθεί λαητ και κομψά. Οπότε τι θα γίνει; Τσι πουτανας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 09 Ιούλ 2019, 12:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εχω κινδυνευσει πολλες φορες στο κεντρο απο αλλοδαπους, εχω υποστει μπουλιγκ απο λουμπεν νοικοκυραιους (που υποστηριζουν τους πρωτους οταν ειναι χρησιμοι στις βρωμοδουλειες τους) αλλα στα Εξαρχεια δε με εχει πειραξει κανεις. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν πρεπει να καθαρισουν απο τα ναρκωτικα και την τρομοκρατια.Ορέστης 35 έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:18Τι θες να παω τωρα να αγορασω και να στο φωτογραφησω;
Η γνωμη μου ειναι οτι οσο χειροτερευουν οι γειτονιες γυρω απο τα Εξαρχεια τοσο χειροτερευουν και αυτα.
Αυτό ακριβώς έχει αλλάξει. Οι μπάχαλοι παίζαν σε ορισμένα σημεία. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν προστεθεί και πολλοί άποικοι στην περιοχή. Έχω ακούσει περιγραφές τύπου "δεν είμαι ρατσίστρια αλλά μου ξερίζωσαν τούφα για να μου πάρουν το κινητό, το πορτοφόλι κλπ". Να το ακούς αυτό από πρώην αλληλέγγυους ανταρσίτες που έμεναν εκεί και τα μάζεψαν για πιο ανώδυνους κοινωνικούς αγώνες, είναι αξία ανεκτίμητη. Τελικώς, τα βλαμμένα εκπλήρωσαν τις ευχές τους και έμειναν μόνα τους να αντιμετωπίσουν αυτό που δημιούργησαν.shrike έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:14Ξες, δεν μένω στην περιοχή (δεν είμαι καν στην ίδια πόλη), αλλά έχω συζητήσει πολλές φορές με ανθρώπους που μένουν εκεί, ή έχουν εκεί μαγαζιά κλπ.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
όπως σε πολλές άλλες περιοχές της Αθήνας.... γιατί ειδικά τα Εξάρχεια όμως? για πολιτική κατανάλωση.
Γνωστοί μου με χρόνια κατάστημα στα Εξάρχεια, με ιστορία στον αντιεξουαστικό χώρο, έφυγαν απο την περιοχή γιατί όπως μου είπαν "Δε παλεύεται άλλο".shrike έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:14Ξες, δεν μένω στην περιοχή (δεν είμαι καν στην ίδια πόλη), αλλά έχω συζητήσει πολλές φορές με ανθρώπους που μένουν εκεί, ή έχουν εκεί μαγαζιά κλπ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Sid Vicious
https://www.ethnos.gr/politiki/49405_sh ... arheia-vidΤο σχέδιο του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι να τεθεί η περιοχή των Εξαρχείων υπό αστυνομικό κλοιό με έντονη αστυνομική παρουσία και με στοχευμένες επιχειρήσεις θα γίνονται έφοδοι σε σπίτια όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, διακίνηση όπλων αλλά και σε χώρους όπου βρίσκουν καταφύγιο οι κουκουλοφόροι.
Η επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας αναμένεται να διαρκέσει για όσο χρειαστεί μέχρι να καθαρίσει η περιοχή
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- blackpaint
σε αυτο εξυπηρετει ολη η παραφιλολογια για τα εξαρχεια, σ ενα εμποριο φοβου και την πολιτικη εργαλειοποιηση του. Κατα τ αλλα, οποτε θες πας κι αραζεις ακομα και στη Μεσολογγιου (εκει που δολοφονηθηκε ο Γρηγοροπουλος) και πινεις καφε και δεν σ ενοχλει κανεις, και δεν χρειαζεται να εισαι σε ειδικη ομαδα.shrike έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:14Ξες, δεν μένω στην περιοχή (δεν είμαι καν στην ίδια πόλη), αλλά έχω συζητήσει πολλές φορές με ανθρώπους που μένουν εκεί, ή έχουν εκεί μαγαζιά κλπ.
Αλλα ναι, ολο το κεντρο εχει κινδυνους, αν κυκλοφορεις σε περιεργες ωρες. Πολυ λιγοτερους ομως απο αλλες ευρωπαικες πρωτευουσες.
Αυτό που θα έπρεπε να καταπολεμηθεί που όντως υπάρχει θέμα είναι τα ναρκωτικά. Αλλά νομίζω θα έπρεπε να ξεκινήσουν από πιο βαθιά για να φτάσουν στους εμπόρους. Αλλά μετράει η πρόθεση πόσο βαθιά θα βουτήξεις στη θάλασσα της ανομίας και τι καράβι θα χρησιμοποιήσεις για να μπεις.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
πρεπει να ξεμπηκσουν από κει την αλβανικη μαφια και λοιπες μαφιες από αφρικηRakomelofronas έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 08:54Αν γίνει κάποια ad hoc "δυναμική" κρατική παρέμβαση στα Εξάρχεια, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τους μετακινήσουν σε άλλα σημεία της πόλης. Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο (ήδη κάποιοι φαντάζονται αποκλεισμό της περιοχής και ξύλο της αρκούδας), απλώς θα αυξηθούν οι ασφαλίτες στην περιοχή και θα γίνονται ορισμένα ντου παραπάνω για να βγαίνει η εικόνα "εκκαθάρισης".
Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν ριζικά όψη τα Εξάρχεια είναι η αύξηση των τιμών στα ενοίκια, που ήδη ξεκίνησε. Δεν είναι τυχαία η εναντίωση των ακροαριστερών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Πού να αλλάζεις συνοικία τώρα... Επίσης, θα βοηθήσει και η τέταρτη γραμμή του Μετρό.
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Ορέστης 35 έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:16Η χειροτερη αποψη που ακουστηκε απο καποιους ειναι οτι επιθυμουν την κυριαρχια της κινεζικης μαφιας για να συντριψει τους κομμουνιστας.
αν ειπαν κατι τετοιο δεν ξερουν για τι πραμμα μιλουν
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Για καφεδιές, τσιπουριές κλπ μια χαρά είναι.vantono έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 12:18ρε σράηκ, όχι και εσύ τέτοια πουτσιλίκια ρε αδερφέ μου! Εσύ δεν εισαι σαν τους αλλους, δεν το περιμενα απο σενα αυτο.Θα με αναγκάσετε να σας προσκαλεσω ολους εδω μεσα να βγουμε Εξαρχεια εστω για ενα καφεδάκι, να δείτε οτι θα ειναι σαν να βγαίνετε Μαρούσι ή Ηράκλειο ξερω 'γω. Και μετά πάμε και στις υπόλοιπες περιοχες που αναφέρω εγώ, να δουμε για ποτε σας φεύγει πραγματικά η μαγκιά. Πραγματικά, απορω ποιος σας τις εχει καλλιεργησει αυτες τις πίπες, και εχετε σχηματίσει άποψη οτι τα Εξάρχεια ειναι Αφγανιστάν.
Για να μένεις εκεί μόνιμα, δεν είναι πια τόσο χαλαρό όσο ήταν πριν.
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε τη διαφορά;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 133 Απαντήσεις
- 2607 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
10 Ιαν 2025, 11:31
-
-
Νέα δημοσίευση Ξύλο και καράτε στον Άρη Πορτοσάλτε!
από Μαδουραίος » 20 Σεπ 2024, 19:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 92 Απαντήσεις
- 2266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
27 Σεπ 2024, 22:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ο τραμπούκος Μπεος πλακώνει στον ξύλο πλημμυροπαθή
από Μαδουραίος » 30 Σεπ 2023, 10:50 » σε Εσωτερική Πολιτική - 441 Απαντήσεις
- 10535 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
03 Οκτ 2023, 13:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση ''Λυρα'' εκατο ο γνωστος ποινικολογος που πλακωσε στο ξυλο την συζυγο του
από Μαδουραίος » 16 Ιουν 2024, 13:20 » σε Κοινωνικά θέματα - 971 Απαντήσεις
- 20458 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rocco Siffredi
16 Σεπ 2024, 20:54
-