Μηπως απαγορευσουμε και την ζαχαρη τελειως;
https://www.onmed.gr/diatrofi/story/363 ... anisyxoyme
Μηπως απαγορευσουμε και την ζαχαρη τελειως;
Κοιτα. Και εμενα που ειμαι καπνιστης δεν μαρεσει πχ σε εστιατοριο σε κλειστο χωρο να καπνιζουν. Γιατι με μπουκωνει και δεν μπορω να φαω. Συμφωνω οτι σε καποιους χωρους δεν πρεπει να επιτρεπεται. Αλλα διαφωνω πως,πρεπει να απαγορευθει παντου.πατησιωτης έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 07:51Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 02:36Εδω στην βαυαρια στην αρχη υπεγραφες ενα χαρτι οτι δεν εχεις προβλημα να καπνιζουν μεσα στο μαγαζι. Οποτε εαν σε ενοχλουσε ο καπνος,απλα δεν πηγαινες. Γιατι ομως,ενα καφενειο,το οποιο αποτελειται απο καπνιστες να μην μπορουν να καπνιζουν; Αφου σ´αυτο το καφενε δεν ερχεται η λιτσα και η μαρια. 20 χρονια τωρα λειτουργιας εμεις κ εμεις ειμαστε. Αναγκαζομαστε αργα το βραδυ να κλεινουμε πορτες και να παρανομουμε ,αλλα αν ερθουν μεσα θα πληρωσουνε ολοι,απο τον μαγαζατορα μεχρι και την σουζανα που φτιαχνει καφεδες.
Εάν θες τη γνώμη μου το σωστό είναι να επιτρέπονται εστιατόρια και μπαρ καπνιζόντων με μόνη υποχρέωση να έχουν μεγάλες πινακίδες που να προειδοποιούν τους πελάτες ότι είναι καπνιζόντων.Εκεί που πρέπει να απαγορεύεται είναι σε χώρους που είναι αναγκαστική η παρουσία μη καπνιζόντων όπως σχολεία,νοσοκομεία κλπ.
Οι υποχρεωτικές επιγραφές στα κουτιά με τα τσιγάρα με τις βλάβες που προκαλούν να διατηρηθούν.
Golden Age έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:42Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.NKVD_SMERSH έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:41
Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 09:42οχι οπως νομιζεις.Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 01:41Ενα οραγμα δεν μπορω να καταλαβω. Γιατι απλα δεν ρωταμε τους πολιτες τι θελουν; Εαν δλδ η πλειονοτητα επιθυμει να καπνιζει γιατι να απαγορευθει;
Αν για παραδειγμα το 80 %+ θελει να καπνιζει ,με ποιο δικαιωμα το απαγορευει καποιος; Για πειτε μας εσεις οι γνωστες,πως ακριβως λειτουργει στη δημοκρατια;
αν ρωτουσαμε τους πολιτες αν θελουν να κρεμαστει ο τσιπρας στην πλατεια συνταγματος, μπορει πανω απο 50% να συμφωνουσε. αυτο δε σημαινει οτι θα ηταν σωστο. μπορει το 90% των πολιτων να μη νοιαζονται αν θα παθουν καρκινο το υπολοιπο 10%. παλι δεν ειναι σωστο.
Golden Age έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:42Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.NKVD_SMERSH έγραψε: ↑28 Νοέμ 2019, 16:41
Πράγματι έχεις δίκιο ως προς το πρώτο. Ωστόσο το αλκοόλ είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρωπινο πολιτισμό και απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης. Επίσης είναι λιγότερο εθιστικό, οι πιο πολλοί μπορεί να πίνουν κάθε τόσο χωρίς να γίνουν αλκοολικοί.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 17:23Με την ίδια λογική που ισχύει για το τσιγάρο, θα έπρεπε να βάζουν φωτογραφίες με αρρώστους και στα μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά. Αν το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες, το αλκοόλ προκαλεί κίρρωση ήπατος πέρα από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η απώλεια συνείδησης του μεθυσμένου ή αλκοολικού στο περιβάλλον του. Που σαφώς είναι πολύ μεγαλύτερες γιατί αν μη τι άλλο οι καπνιστές δεν γίνονται βίαιοι ούτε μειώνονται τα αντανακλαστικά τους όταν καπνίζουν.
Αλλά δεν... τα ποτά -όπως και άλλα ανθυγιεινά προϊόντα- συνεχίζουν να διαφημίζονται ως λάιφ στάιλ επιλογές.
Οπότε, ας κόψουν τα παραμυθάκια γιατί αυτή η μέθοδος πρόληψης καταντά απαράδεκτη και γελοία όταν εφαρμόζεται επιλεκτικά.
Αυτό δεν είναι πρόληψη, είναι ένας άτυπος οργουελισμός.
Ελα τωρα. Τι ειναι αυτα που λες;gassim έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 10:05Γιατί δεν ρωτάμε τον κόσμο την γνώμη τους για τους βιασμούς γυναικών;Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 01:41Ενα οραγμα δεν μπορω να καταλαβω. Γιατι απλα δεν ρωταμε τους πολιτες τι θελουν; Εαν δλδ η πλειονοτητα επιθυμει να καπνιζει γιατι να απαγορευθει;
Αν για παραδειγμα το 80 %+ θελει να καπνιζει ,με ποιο δικαιωμα το απαγορευει καποιος; Για πειτε μας εσεις οι γνωστες,πως ακριβως λειτουργει στη δημοκρατια;
Μπορεί η πλειοψηφία να γουστάρει να παίρνει όποια του γυαλίσει στον δρόμο οπότε δημοκρατικά να τις υποχρεώσουμε να μας κάθονται.
Η σουζανα καπνιζει περισσοτερο απο εμας.gassim έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 10:18H Σουζάνα που δεν είναι θαμώνας αλλά υπάλληλος, είσαι σίγουρος οτι δεν την πειράζει που καπνίζετε;Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 02:36Εδω στην βαυαρια στην αρχη υπεγραφες ενα χαρτι οτι δεν εχεις προβλημα να καπνιζουν μεσα στο μαγαζι. Οποτε εαν σε ενοχλουσε ο καπνος,απλα δεν πηγαινες. Γιατι ομως,ενα καφενειο,το οποιο αποτελειται απο καπνιστες να μην μπορουν να καπνιζουν; Αφου σ´αυτο το καφενε δεν ερχεται η λιτσα και η μαρια. 20 χρονια τωρα λειτουργιας εμεις κ εμεις ειμαστε. Αναγκαζομαστε αργα το βραδυ να κλεινουμε πορτες και να παρανομουμε ,αλλα αν ερθουν μεσα θα πληρωσουνε ολοι,απο τον μαγαζατορα μεχρι και την σουζανα που φτιαχνει καφεδες.
Θα τοχω υποψην
Έμπαινε βαντόναρε. Και δες το και σε αντιδιαστολή με αυτό:vantono έγραψε: ↑10 Ιούλ 2019, 23:36Βγάλτε μας από τη βλαχοβαλκάνια παράδοση/αντίληψη επιτέλους,και απο την επόμενη 4ετία θα έχετε και τη δική μου ψήφο.Υπουργείο Υγείας: Άμεση εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις
Αναλυτικές οδηγίες με τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έλαβαν ήδη από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στον τομέα της Υγείας, το χαρτοφυλάκιο του οποίου αναλαμβάνει ο νέος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, στρατηγική επιλογή αποτελεί η ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες.
Στον φάκελο του Βασίλη Κικίλια, αναλύονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον τομέα της Υγείας, όπως είχαν εξάλλου εξαγγελθεί και κατά την προεκλογική περίοδο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτη από αυτές είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Εξίσου σημαντικό είναι και το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που θα είναι διαθέσιμο στους πολίτες.
Θα δοθεί ακόμη προτεραιότητα σε υπηρεσίες για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ, ασθενείς με καρκίνο κτλ.), όπως ραντεβού με γιατρούς εντός 24 ωρών, επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες και κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων.
Στο «μικροσκόπιο» του κ. Κικίλια θα βρεθεί και η αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας. Πέρα από το ατομικό ηλεκτρονικό ιστορικό υγείας, θα προβλεφθεί άμεση θεσμοθέτηση διαφανούς ηλεκτρονικού συστήματος για την εισαγωγή στα νοσοκομεία και ηλεκτρονική διακίνηση συνταγών και παραπεμπτικών.
Δυσεπίλυτο είναι το ζήτημα των αξιοπρεπών συνθηκών περίθαλψης, για την αντιμετώπιση του οποίου η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσλήψεις και η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα νοσοκομεία.
Ένα τελευταίο σημείο-κλειδί για τα σχέδια της ΝΔ στην Υγεία αποτελεί και η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη.
Αναλυτικά:
Οι στόχοι που καθορίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα για το υπουργείο Υγείας είναι οι εξής:
Ενημέρωση και πρόληψη για όλους
Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης για όλους
Αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας
Σεβασμός στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου
Σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση στην υγεία
Στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες για τον τομέα της Υγείας εντάσσονται:
Αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, εντατικοποίηση των ελέγχων με μεγαλύτερη εμπλοκή της αστυνομίας και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων.
Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS για τον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο.
Ραντεβού με γιατρούς εντός 24 ωρών για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ κλπ.)
Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες.
Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών (ασθενείς με καρκίνο, ΑΜΕΑ κλπ.)
Ατομικό ηλεκτρονικό ιστορικό υγείας για την καλύτερη διαχείριση της υγείας μας και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.
Άμεση θεσμοθέτηση διαφανούς ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Ηλεκτρονική διακίνηση συνταγών και παραπεμπτικών για λιγότερη ταλαιπωρία, εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για όλους.
Προώθηση συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη.
Δραστική αντιμετώπιση των νοσοκομειακών λοιμώξεων με αυστηρή εφαρμογή των διεθνών οδηγιών, ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και έλεγχο συμμόρφωσης.
Προβλέπεται ακόμη η ενίσχυση των νοσοκομείων με:
1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως με την απόκτηση της ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και όχι μόνο μετά την πρόσληψή τους στο εθνικό σύστημα υγείας όπως συμβαίνει σήμερα
2.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων σε βάθος 4ετίας.
Ενδεικτικά, στα συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς, ανήκε η εφαρμογή συστήματος κεντρικών προμηθειών στα νοσοκομεία, με στόχο 30% κεντρικές προμήθειες μέχρι τα μέσα του 2020 και 40% στα μέσα του 2022.
https://www.tovima.gr/2019/07/10/societ ... kou-nomou/
Ναι. Τα καυσαερια απο τα αυτοκινητα λες και δεν κανουν κακο. Και δεν ειναι μονο αυτο,υπαρχουν τοσα που βλαπτουν την υγεια μας. Εγω μια συνωμοτικη θεωρια για τον λογο που εχουν βγει αυτοι οι νομοι στην ΕΕ αλλα ειναι λιγο πσρστραβηγμενη. Οποτε το αφηνω προς το παρον.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 14:43Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 01:41Ενα οραγμα δεν μπορω να καταλαβω. Γιατι απλα δεν ρωταμε τους πολιτες τι θελουν; Εαν δλδ η πλειονοτητα επιθυμει να καπνιζει γιατι να απαγορευθει;
.
Οι υστερικοί Είναι ικανοί νά πάνε νά κατάσχουν τίς Πίπες τής Ειρήνης τών Ινδιάνων......
Ασε πού όταν ακούω ότι τό κράτος ενδιαφέρετσι γιά τήν υγεία μου ψάχνω τό πορτοφόλι μου.....
Στό Να'ι'ρόμπι απαγορεύεται ΚΑΙ στό ΔΡΟΜΟ !!!!!!! .καί από τήν άλλη ΚΑΙΝΕ τά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στούς ΔΡΟΜΟΥΣ.....
Πλαστικά καμμένα ΚΟΛΑΣΗ λαίμαι.....καί τούς φταίει τό τσιγάρο......
Ενα 3μηνο πόλεμο θάθελα..... ή ένα σεισμό 10άρι....μήπως ξυπνήσουμε από τόν εφιάλτη.....
.
Είναι σοβαρά επιχειρήματα τώρα αυτα? Να το πάμε και στην υπερθέρμανση του πλανήτη τότε, και στην οζοντότρυπα ρε παιδιά.Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 17:50Ναι. Τα καυσαερια απο τα αυτοκινητα λες και δεν κανουν κακο. Και δεν ειναι μονο αυτο,υπαρχουν τοσα που βλαπτουν την υγεια μας....ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 14:43Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 01:41Ενα οραγμα δεν μπορω να καταλαβω. Γιατι απλα δεν ρωταμε τους πολιτες τι θελουν; Εαν δλδ η πλειονοτητα επιθυμει να καπνιζει γιατι να απαγορευθει;
.
Οι υστερικοί Είναι ικανοί νά πάνε νά κατάσχουν τίς Πίπες τής Ειρήνης τών Ινδιάνων......
Ασε πού όταν ακούω ότι τό κράτος ενδιαφέρετσι γιά τήν υγεία μου ψάχνω τό πορτοφόλι μου.....
Στό Να'ι'ρόμπι απαγορεύεται ΚΑΙ στό ΔΡΟΜΟ !!!!!!! .καί από τήν άλλη ΚΑΙΝΕ τά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ στούς ΔΡΟΜΟΥΣ.....
Ενα 3μηνο πόλεμο θάθελα..... ή ένα σεισμό 10άρι....μήπως ξυπνήσουμε από τόν εφιάλτη.....
.
επίσης, κανένας προς το παρόν δεν έχει εισβάλλει με το όχημά του εντός κλειστού δημοσίου χώρου, να το στήσει με την εξάτμιση προς το μέρος μου και να μου μαρσάρει στη μάπα την ώρα που τρώω ή πίνω καφέ ή εργάζομαι. Οπότε, ολίγον άκυρη η σύγκριση τσιγάρου-καυσαερίων μηχανοκίνητων.vantono έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 17:54Είναι σοβαρά επιχειρήματα τώρα αυτα? Να το πάμε και στην υπερθέρμανση του πλανήτη τότε, και στην οζοντότρυπα ρε παιδιά.Pedro έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 17:50Ναι. Τα καυσαερια απο τα αυτοκινητα λες και δεν κανουν κακο. Και δεν ειναι μονο αυτο,υπαρχουν τοσα που βλαπτουν την υγεια μας....ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 14:43
.
.
Γραφικός έγραψε: ↑11 Ιούλ 2019, 13:21Συγκαπνιστές: Θετικά για εμάς από την απαγόρευση του καπνού εντός των κλαμπ και των μπαρ.
1. Δικαιολογία για να αποχωρήσουμε από μαλακισμένες παρέες.
2. Διάλειμμα από έντονες συζητήσεις και δυνατές μουσικές. Βαράει μέσα, λες "πάω για ένα τσιγάρο", έχει ησυχία έξω, ηρεμείς και μπαίνεις φρέσκος, με διαφορετική ενέργεια.
3. Δικαιολογία για να απομονώσουμε γκομενάκια (που θέλουν να απομονωθούν εννοείται, μη γίνεστε πιεστικοί μαλάκες): "Πάμε για ένα τσιγάρο;". Αν τα πράγματα έχουν πάει καλά την προηγούμενη ώρα και το γκομενάκιο δεν καπνίζει, μπορείτε να τολμήσετε και το "θα βγω για ένα τσιγάρο, έρχεσαι για παρέα;" Αν καταφέρεις κάποια σου κάνει μια μικρή χάρη, μετά σε γουστάρει περισσότερο από πριν.