Ακυρώνει την εγκύκλιο απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες ο Βρούτσης

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
gassim

Re: Ακυρώνει την εγκύκλιο απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες ο Βρούτσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 13 Ιούλ 2019, 00:38

Τοξοβόλος_UK έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 18:39
foscilis έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 18:33
Οι πρόσφυγες με αναγνωρισμένο στάτους πάντα είχαν τέτοιο δικαίωμα,
Οι αιτούντες άσυλο είναι το θέμα όχι οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που όλοι γνωρίζουμε οτι είναι μόνο μια μικρή μειοψηφία. Όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν αιτούντες άσυλο ακόμα και ύστερα από δεύτερη απορριπτική απόφαση ή όσο είναι σε εκκρεμοδικία στο τρίτο βαθμό. Μιλάμε για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που στοιβάζονται στα hotspots με τραγικές συνθήκες διαβίωσης , αρκετοί με χρόνια πρόβληματα. Διαβητικοί,καρκινοπαθείς,ανάπηροι πολέμου, καρδιοπαθείς,ψυχιατρικά νοσούντες κοκ.

Αυτό δεν είναι πολιτική. Απανθρωπιά του πούτσου είναι
βασικά στοιβάζονται στα hotspots επειδή ο Συριζα κατήργησε την Αμυγδαλέζα και τα αλλα κέντρα ως φασιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσο η Αμυγδαλέζα λειτουργούσε οι ροές εισόδου είχαν μειωθεί και οι επαναπατρισμοί με ειδικές πτήσεις είχαν ξεκινήσει.
Όμως ο Αλέξης ήταν ανθρωπιστής, έκλεισε τα κολαστήρια, αφησε τις οικογένειες των μεταναστων να φτάσουν μέχρι τα σύνορα με τα σκόπια και να περάσουν τον χειμώνα σε αντίσκηνα στις λάσπες. Όσοι έζησαν στοιβάχτηκαν κάνα χρόνο και βάλε στο Ελληνικό χωρίς καμία απολύτως υποδομή και ταυτόχρονα φτιάχτηκαν κάτι hotspots τύπου Μόρια που έχουν πρωταγωνιστησει σε ου ολίγα ντοκιμαντέρ στο εξωτερικό σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβιώσης.

Ταυτόχρονα η αντίληψη του Σύριζα για τους πρόσφυγες ήταν οτι είτε πρόκειται για κάτι τύπους που λιάζονται το καλοκαιράκι στον ήλιο και μετά εξαφανίζονται μυστηριωδώς είτε πρόκειται για πιθανούς επενδυτές που θα έπρεπε να πλευρίσουμε για να κάνουν καμιά επένδυση στην χώρα μας.

Άβαταρ μέλους
Pedro
Phorum.gr user: Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 13 Ιούλ 2019, 00:50

Nandros έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 00:07

Για τα παιδιά μας μιλώ για ΔΟΥΛΕΙΑ που θα τους ταΐσει και καλύψει λοιπές ανάγκες. Δουλειά δεν βρίσκουν και φεύγουν.
Βλεπεις και αυτοι εφυγαν για ενα καλυτερο μελλον,οποτε ποιο ειναι το προβλημα οταν το κανουν αλλοι;
Η απώλεια τους είναι τεράστιο οικονομικό βάρος, το οποίο επιδεινώνεται με την άφιξη πολλών χιλιάδων ξένων που δεν παράγουν - δεν πρόκειται να παράξουν για πολύ καιρό - και χρειάζονται φαγητό, στέγαση, κλπ.
Απο την μια λες οτι δεν εχουμε να τους ταισουμε και απο την αλλη οτι ειναι απωλεια :102: Για το αν θα παραξουν ή οχι εμεις ευθυνομαστε. Δεν εχει γινει καν η προσπαθεια. Επεισης,γνωριζεις πολυ καλα οτι δουλευουν αδηλωτοι σε χωραφια και αυτο ευνοει τους γαιοκτημονες. Οποτε ασε σε εμενα οτι δεν παραγουν. Υπαρχουν κ περιπτωσεις ξενων που ειναι ιατροι κ ο,τιδηποτε αλλο μπορεις να φανταστεις και αντι να «τρεξει» ο μηχανισμος της ενταξης ,τους αφηνουμε (αγνοουμε) συνειδητα γιατι οπως ειπα συμφερει καποιους.

Ευχομαι να μη σουσυμβει να πεινας και να αναγκαστεις να φυγεις απο τον τοπο σου επειδη σκανε βομβες διπλα σου,ωστε να μην χρειαστει να σε βοηθησει κανεις.
Η χώρα αδυνατεί να στηρίξει τους τεράστιους αυτούς αριθμούς.
Ας τρεξουν οι γμημενοι μηχανισμοι και μπορει να αλλαξει κατι,οι περισσοτεροι δεν θελουν να μει ουν εδω. Σε ρωτω λοιπον,γιατι δεν συμβαινει αυτο;
Και οι Έλληνες δεν γουστάρουν στο κάτω-κάτω να πληρώνουν κι άλλο, όταν ήδη είναι παραφορτωμένοι με φόρους.
Κατσε καλα εδω. Δεν εισαι εσυ ολη η ελλαδα,υπαρχουν και αλλοι.
Οι συνθήκες που υπογράψαμε μπορούν να αλλάξουν, όταν οι άλλοι δεν παίρνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.
Ποιος αλλος περα απο εσενα σε πολιτικο επιπεδο τολμα να το πει αυτο στους «εταιρους»;
Εσύ που έφυγες δεν δικαιούσαι να έχεις άποψη για μας που μείναμε. Να ασχοληθείς με την χώρα που κατοικείς. Για τον ίδιο λόγο εγώ που μένω πια στην επαρχία, δεν ψήφισα στις Δημοτικές εκλογές στην Α' Πειραιά όπου είμαι δημότης.
Εδω κανεις τεραστιο λαθος. Θα εχω αποψη και δεν θα μπορεσεις να με εμποδισεις κιολας. Θα την εκφραζω,ακομη κι αν αλλαξουν οι νομοι παψει να επικρατει η δημοκρατια. Ποτε και κανεις δεν θα μπορεσει να με σταματησει να εχω αποψη. Ποσο μαλλον εσυ.
Ο ανθρωπισμός/ αλληλεγγύη του συριζαϊκού κράτους δεν έδειξε έλεος για τα παιδιά μας, αλλά άνοιξε τις πόρτες για τους πάντες. Ο διεθνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πάντα για τους άλλους και ποτέ για τους δικούς μας.
Νανδρε,κοψε τι μλκς. Λες και ομσυριζα ευθυνεται για του 500.000 που εφυγαν. Πραγματικα πιστευεις αυτες τις βλακειες που λεει οι νδ οτι δηθεν θα κανουν ενεργειες ωστε να επιστρεψουν πισω οι νεοι; Ποιος ,απο την στιγμη που εχει βολευτει,θα επιστρεψει σε μια χωρα που κυβερνα ενα κομμα που μας εφερε σαυτο το χαλι; Επειδη δεν ειμαι ζαιος,για να καταλαβεις,επειδη δεν εθελοτυφλω,θα σου πω χονδρικα με ποσοστα οτι τα κομματα που κυβερνουσαν τα τελευταια 40+ χρονια το 80 τοι εκατο ευθυνονται πασοκ νδ συν κατι λαος κ παπαρες που για μηνες συγκυβερνησαν και 20% ο συριζα. Δεν θα αθωοθουν ξαφνικα αυτοι που μας εφραν εδω ,επειδη καποιο κομμα υποδυομενη την αριστερα τα εκανε λιγο χειροτερα.
Ξαναλέω: Το αριθμό που θα δεχτεί μια χώρα το αποφασίζει η ίδια και σε όποιον αρέσει, αλληλέγγυο ή μη. Όπως κατάλαβες την άποψη σου την έχουν γραμμένη.
Την δικη σου εχουν γραμμενη. Οι δικες μου ενιοτε,παρολο που δεν ειναι ιδια ιδεολογιας,συμβαδιζει - συμπορευεται με τις δικες τους.
Ποιος σου είπε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική ένταξης και αφομοίωσης; Επειδή το λες εσύ; Εγώ λέω όχι και οι λαοί της Ευρώπης άρχισαν ήδη να έχουν την ίδια γνώμη. Άσε που οι πιο πολλοί δεν θέλουν να αφομοιωθούν και το ξέρουμε αυτό.
Ε τοτε να τους πεταξουμε στην θαλασσα να τελειοωνουμε ρε νανδρε. Και πιστεψε με δεν ξερεις τιποτα,γιατι σχεδον ποτε δεν εγινε τετοιου ειδους προσπαθεια. Εδω στα ξενα,επειδη λειτουργουν αυτοι οι μηχανισμοι,σιγα σιγα με τον καιρο ολο και περισσοτερο αφομοιωνοντααι και εντασσονται ομαλα στην κοινωνια. Τα παιδια τους εχουν αρχισει να μιλανε Γερμανικα,αυτα μολις μεγαλωσουν δεν θα ει αι αλαχουακμοπαρ,θα εχουν αφομοιωθει και παρολο που εχουν αλλα πιστευω θα ναι τυπικοι και φορολογουμενοι πολιτες, εχει γινει και παλαιοτερα.
Ξεκίνησε ο Αμπντούλ από το χωριό του και κατάφερε να φτάσει στην Ευρώπη, με τα πλουσιοπάροχα επιδόματα!
Το έμαθαν οι Χασάν και Ομάρ και ξεκίνησαν κι αυτοί. Έφεραν και τις φαμίλιες και γεννοβολάν σαν κουνέλια. Και μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο, σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Θα σου χαλάσω το όνειρο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.
.

Ναι ναδρε. Ακριβως ετσι συνεβη. Ξεχασες μαλλον τις βομβες που σκαγανε τα τελευταια χρονια σε οροσμενες απο αυτες τις χωερς ετσι;
Golden Age έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:42
NKVD_SMERSH έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 16:41

Εξωκοινοβουλευτικέ ακροδεξιέ στηρίζεις Μάρτυρες του Ιαχωβά;
Εγώ απλά αγωνίζομαι για τη δημοκρατία.

Άβαταρ μέλους
Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 13 Ιούλ 2019, 00:53

Nandros έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 00:26
Pedro έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 00:19
Nandros έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 00:15

Δεν κατάλαβες καλά! Οι χώρες της Ευρώπης σε έχουν γραμμένο, εσένα και τις επιθυμίες σου/τους.
Ναι. Για αυτο εχουν ερθει τοσοι. Ασε μας μωρε νανδρε. Απο οσα βλεπω τα τελευταια χρονια,τις δικες σας αποψεις εχουν γραμμενες. Και με την καρολα ξανα επιβεβαιωθηκα.
Είπαμε, ας όψεται η διεθνιστική και ξεπουλημένη συριζοκρατία.
Κανονίστε με τις μαλακισμένες νοοτροπίες να σπρώξετε τον κόσμο στην ακροδεξιά, /όπως τα κατάφεραν στην Ευρώπη.
Πάντως εγώ περιμένω να δω τί θα γίνει από δω και μπρος. Κάποια σημάδια ήδη φάνηκαν.
.

Δεν ειμαι ζαιος. Και δεν ισχυει αυτο που λες. Ιστορικα δεν στεκει αυτο που λες και δεν προκειται να συμβει κατι τετοιο.
Ο κοσμος στρεφεται στην ακροδεξια,οχι επειδη καποιοι ειναι διεθνιστες,αλλα οι γαμω πολιτικες λιτοτητας και η συσσωρευση του πλουτου στο 5% του πληθυσμου. Επειδη το καπιταλιστικο και φιλελευθερο οικονομικο μοντελο με μαθηματικη ακριβεια μας οδηγει στην μη κατανομη του πλουτου ισαναλογα,ουτε καν δικαια μοιρασμενα αλλα να βρισκεται σε χερια ολιγων.
Golden Age έγραψε:
NKVD_SMERSH έγραψε:

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 13 Ιούλ 2019, 00:59

Τοξοβόλος_UK έγραψε:
12 Ιούλ 2019, 17:50
Ακυρώνει την εγκύκλιο απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες ο Βρούτσης

https://www.koutipandoras.gr/article/ak ... o-broytsis

Η φιλοσοφία της ΝΔ ''Κάτω η πρόσβαση υγείας στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και στους αιτούντες άσυλο, ξοδεύουν το σύστημα υγείας''

γαμώ το σπιτάκι τους γαμώ :003:
εξαιρετικό νέο.

Άβαταρ μέλους
Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 13 Ιούλ 2019, 01:02

Tzitzikas έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 00:55
Pedro έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 00:50
...
δεν είναι δουλειά της Ευρώπης να λύσει τα προβλήματα τους
η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και οφείλει να λύσει τα προβλήματα των κατοίκων της
Ρε συ τυπε. Εννοειτε οως ειναι δουλεια της τζιουροπα. Αφου χρειαζεται και εχει αναγκη απο χερια. Τι δεν ματαλαβαινεις;
Golden Age έγραψε:
NKVD_SMERSH έγραψε:

Άβαταρ μέλους
metaxoskolikas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από metaxoskolikas » 13 Ιούλ 2019, 01:04

στις επόμενες εκλογές λογικά θα αναγκαστώ να ψηφίσω νδ άμα δεν υπάρχει κόμμα δεξιά της (εκτός του βελόπουλου) που να έχει προοπτική εισόδου στο κοινοβούλιο. τουλάχιστον κάντε με να έχω όσο το δυνατόν λιγότερες τύψεις.

Άβαταρ μέλους
Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 13 Ιούλ 2019, 01:08

Tzitzikas έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 01:05
Pedro έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 01:02

Ρε συ τυπε. Εννοειτε οως ειναι δουλεια της τζιουροπα. Αφου χρειαζεται και εχει αναγκη απο χερια. Τι δεν ματαλαβαινεις;
όχι
έχει αρκετά χέρια για να μουτζώνουν όσους υποστηρίζουν αυτοκαταστροφικές πολιτικές,σαν εσένα

αυτό που κάνεις λέγεται συναισθηματικός εκβιασμός και χειραγώγηση
Ενταξει. Μηπως θεωρειται και τρομοκρατικη ενεργεια;
Golden Age έγραψε:
NKVD_SMERSH έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Pedro

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pedro » 13 Ιούλ 2019, 01:19

Tzitzikas έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 01:18
Pedro έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 01:08
Tzitzikas έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 01:05

όχι
έχει αρκετά χέρια για να μουτζώνουν όσους υποστηρίζουν αυτοκαταστροφικές πολιτικές,σαν εσένα

αυτό που κάνεις λέγεται συναισθηματικός εκβιασμός και χειραγώγηση
Ενταξει.

'καθόλου εντάξει
ίσα ίσα που είναι πολύ βλαβερό αυτό που κάνεις
Θα το υποστεις :smt005:
Golden Age έγραψε:
NKVD_SMERSH έγραψε:

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 13 Ιούλ 2019, 09:10

Το θέμα κατά την γνώμη μου μπορεί να εξεταστεί από διάφορες πλευρές. Την ηθική, την οικονομική, την πολιτική κοκ.
Σε θεωρητικό και ηθικό επίπεδο βοηθάς όποτε και όσο αυτό είναι δυνατόν κάθε άνθρωπο που θα βρεθεί στον δρόμο σου. Η πράξη είναι πιο πεζή και πιο σκληρή. Αν πχ τύχει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το πρωί που πηγαίνω στην δουλειά θα σταματήσω να προσφέρω ό,τι μπορώ με κίνδυνο να καθυστερήσω. Και νομίζω πως θα καταλάβουν και στην εργασία μου ότι αυτό είναι μια εξαιρετική περίπτωση και δεδομένου του ότι είμαι γενικά συνεπής δεν θα γκρινιάξουν ούτε θα υπάρξει κάποια συνέπεια. Αν αυτό όμως γίνεται μια φορά την εβδομάδα; Αν γίνεται ακόμα πιο συχνά; Θα βρεθώ χωρίς δουλειά. Δηλαδή ακόμα κι αν έχω την πρόθεση να βοηθήσω οποιονδήποτε έχει ανάγκη, στην πράξη αυτό θα καταστεί αδύνατο αν δεν γίνει συνολικά με κάποιο σύστημα παρά μόνο με την ατομική πρωτοβουλία μερικών. Το ίδιο αν δεχθώ να πάρω κάποιον άστεγο στο σπίτι μου. Το πιθανότερο είναι ότι θα θελήσει σε πρώτη φάση να μου φέρει και την οικογένειά του. Αν μαθευτεί ότι φιλοξενώ, πολύ σύντομα θα μου χτυπήσουν την πόρτα και άλλοι και γρήγορα θα καταλάβει κανείς ότι μια τέτοιου είδους βοήθεια έχει και όρια.
Αυτή είναι η λέξη κλειδί: όρια.
Ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι αιθεροβάμων, ειδικά όταν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ζω σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας και έχω γνωστούς κατεστραμμένους οικονομικά. Κάποιων οι οικογένειες διαλύθηκαν, κάποιοι άλλοι έχουν φύγει μόνοι στο εξωτερικό να στείλουν λεφτά σε γυναίκα και παιδί που έμειναν πίσω και τους βλέπουν τα παιδιά τους 2 φορές τον χρόνο, κάποιοι άλλοι κάνουν επί χρόνια δουλειές του ποδαριού, κάποιοι είναι μακροχρόνια άνεργοι και γενικά όλοι αυτοί με το ζόρι μπορούν να πληρώσουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Πολλοί καθυστερούν ιατρικές επεμβάσεις σε αρρώστιες που δεν είναι επείγουσες, επιβαρύνοντας ωστόσο την υγεία τους. Όσοι λέτε ότι θα πρέπει να προσφερθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε οποιονδήποτε μεταναστεύει με οποιοδήποτε καθεστώς στην χώρα μας, πρέπει να βρείτε και έναν τρόπο να καλύψετε δωρεάν στο 100% του κόστους και όλους τους Έλληνες. Αν ο τρόπος αυτός συνεπάγεται νέους φόρους, είναι σίγουρο ότι αρκετοί δεν θα έχουν να τους πληρώσουν. Αν μπορέσει ο ΑΙΝΕΙΑΝ και βρει τρόπο να φορολογήσει τους πλούσιους το ξανασυζητάμε.

@ Pedro. Το ότι χρειάζονται εργατικά χέρια στην Ευρώπη γενικώς δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων. Δεν μπορεί και το ξέρεις. Αν λοιπόν δεν υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική αυτό που προτείνεις θα έχει μόνο μία κατάληξη. Να έρθουν εδώ μερικά εκατομμύρια με την προοπτική να περάσουν σε βορειοδυτική Ευρώπη. Μετά την απορρόφηση μικρού αριθμού τα άλλα κράτη απλώς θα αρνηθούν και θα σου μείνουν εδώ σε άθλιες συνθήκες με όλους τους οργανισμούς να σε κατηγορούν για ανθρωπιστική κρίση. Δεν μιλάμε για κάτι υποθετικό. Το έργο το είδαμε με τις βλακείες της Τασίας και σία.

Υπάρχει και το θέμα που εντοπίζει ο foscilis και είναι εξαιρετικά σοβαρό. Δεν δίνεις ΑΜΚΑ ή οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο για πλάκα και χωρίς έλεγχο. Ξεφτιλίζεις συστήματα και διαδικασίες και υπάρχουν πολλές συνέπειες σε άλλους τομείς. Αν πρέπει οι μετανάστες να εμβολιάζονται (πρέπει κατά την γνώμη μου) να υπάρξει άλλη καταλληλότερη διαδικασία.

Ο Τοξοβόλος θα ήθελα να μας πει τι προβλέπεται στο UK σε ανάλογες περιπτώσεις. Δηλαδή αν τα σύνορα είναι ανοικτά για κάθε έναν που θέλει να τα διασχίσει και αν αυτό συνεπάγεται αυτομάτως πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Έχοντας ένα ΑΕΠ κάπου 10 φορές μεγαλύτερο πιστεύω θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια φιλανθρωπικής δράσης.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 13 Ιούλ 2019, 12:49

ST48410 έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 09:10
SpoilerShow
Το θέμα κατά την γνώμη μου μπορεί να εξεταστεί από διάφορες πλευρές. Την ηθική, την οικονομική, την πολιτική κοκ.
Σε θεωρητικό και ηθικό επίπεδο βοηθάς όποτε και όσο αυτό είναι δυνατόν κάθε άνθρωπο που θα βρεθεί στον δρόμο σου. Η πράξη είναι πιο πεζή και πιο σκληρή. Αν πχ τύχει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το πρωί που πηγαίνω στην δουλειά θα σταματήσω να προσφέρω ό,τι μπορώ με κίνδυνο να καθυστερήσω. Και νομίζω πως θα καταλάβουν και στην εργασία μου ότι αυτό είναι μια εξαιρετική περίπτωση και δεδομένου του ότι είμαι γενικά συνεπής δεν θα γκρινιάξουν ούτε θα υπάρξει κάποια συνέπεια. Αν αυτό όμως γίνεται μια φορά την εβδομάδα; Αν γίνεται ακόμα πιο συχνά; Θα βρεθώ χωρίς δουλειά. Δηλαδή ακόμα κι αν έχω την πρόθεση να βοηθήσω οποιονδήποτε έχει ανάγκη, στην πράξη αυτό θα καταστεί αδύνατο αν δεν γίνει συνολικά με κάποιο σύστημα παρά μόνο με την ατομική πρωτοβουλία μερικών. Το ίδιο αν δεχθώ να πάρω κάποιον άστεγο στο σπίτι μου. Το πιθανότερο είναι ότι θα θελήσει σε πρώτη φάση να μου φέρει και την οικογένειά του. Αν μαθευτεί ότι φιλοξενώ, πολύ σύντομα θα μου χτυπήσουν την πόρτα και άλλοι και γρήγορα θα καταλάβει κανείς ότι μια τέτοιου είδους βοήθεια έχει και όρια.
Αυτή είναι η λέξη κλειδί: όρια.
Ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι αιθεροβάμων, ειδικά όταν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ζω σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας και έχω γνωστούς κατεστραμμένους οικονομικά. Κάποιων οι οικογένειες διαλύθηκαν, κάποιοι άλλοι έχουν φύγει μόνοι στο εξωτερικό να στείλουν λεφτά σε γυναίκα και παιδί που έμειναν πίσω και τους βλέπουν τα παιδιά τους 2 φορές τον χρόνο, κάποιοι άλλοι κάνουν επί χρόνια δουλειές του ποδαριού, κάποιοι είναι μακροχρόνια άνεργοι και γενικά όλοι αυτοί με το ζόρι μπορούν να πληρώσουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Πολλοί καθυστερούν ιατρικές επεμβάσεις σε αρρώστιες που δεν είναι επείγουσες, επιβαρύνοντας ωστόσο την υγεία τους. Όσοι λέτε ότι θα πρέπει να προσφερθεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε οποιονδήποτε μεταναστεύει με οποιοδήποτε καθεστώς στην χώρα μας, πρέπει να βρείτε και έναν τρόπο να καλύψετε δωρεάν στο 100% του κόστους και όλους τους Έλληνες. Αν ο τρόπος αυτός συνεπάγεται νέους φόρους, είναι σίγουρο ότι αρκετοί δεν θα έχουν να τους πληρώσουν. Αν μπορέσει ο ΑΙΝΕΙΑΝ και βρει τρόπο να φορολογήσει τους πλούσιους το ξανασυζητάμε.

@ Pedro. Το ότι χρειάζονται εργατικά χέρια στην Ευρώπη γενικώς δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων. Δεν μπορεί και το ξέρεις. Αν λοιπόν δεν υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική αυτό που προτείνεις θα έχει μόνο μία κατάληξη. Να έρθουν εδώ μερικά εκατομμύρια με την προοπτική να περάσουν σε βορειοδυτική Ευρώπη. Μετά την απορρόφηση μικρού αριθμού τα άλλα κράτη απλώς θα αρνηθούν και θα σου μείνουν εδώ σε άθλιες συνθήκες με όλους τους οργανισμούς να σε κατηγορούν για ανθρωπιστική κρίση. Δεν μιλάμε για κάτι υποθετικό. Το έργο το είδαμε με τις βλακείες της Τασίας και σία.

Υπάρχει και το θέμα που εντοπίζει ο foscilis και είναι εξαιρετικά σοβαρό. Δεν δίνεις ΑΜΚΑ ή οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο για πλάκα και χωρίς έλεγχο. Ξεφτιλίζεις συστήματα και διαδικασίες και υπάρχουν πολλές συνέπειες σε άλλους τομείς. Αν πρέπει οι μετανάστες να εμβολιάζονται (πρέπει κατά την γνώμη μου) να υπάρξει άλλη καταλληλότερη διαδικασία.

Ο Τοξοβόλος θα ήθελα να μας πει τι προβλέπεται στο UK σε ανάλογες περιπτώσεις. Δηλαδή αν τα σύνορα είναι ανοικτά για κάθε έναν που θέλει να τα διασχίσει και αν αυτό συνεπάγεται αυτομάτως πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Έχοντας ένα ΑΕΠ κάπου 10 φορές μεγαλύτερο πιστεύω θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια φιλανθρωπικής δράσης.
Πολύ συγκροτημένη και σωστή σκέψη... :smt023
Yippie Kay Yay

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 13 Ιούλ 2019, 12:59

Διαφορά ΚΥΠΑ και ΑΜΚΑ για κάλυψη ως ανασφαλιστος: με το πρώτο τα έξοδα περίθαλψης πάνε στην Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ ή στην ΕΕ που διέθεσαν τεράστια κονδύλια για αυτόν το λόγο.

Με το δεύτερο πάνε στον φορολογούμενο και ασφαλισμένο της Ελλάδας.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 13 Ιούλ 2019, 13:16

Αυτό είναι το οικονομικό κομμάτι της κακοδιαχείρισης από τους Συριζαίους: γιατί να κάνω εγώ σωστά τη δουλειά μου και να τα πληρώσει ο ΟΗΕ, όταν μπορώ να ξύσω το παπάρι μου και να τα πληρώσει ο πωλητής της Σχεδίας που του έβαλα ΕΦΚΑ.

Το θεσμικό κομμάτι είναι όπως είπα ότι χαλάρωσαν τα κριτήρια για απόδοση ΑΜΚΑ (ο οποίος πιστοποιεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ ότι είσαι ενταγμένος σωστά στο σύστημα) σε σημείο που μπορούσε να έρθει η Έιμι η αληλέγγυα από το Νιου Γιορκ στις διακοπές της, να βάλει 200 άτομα στο σύστημα ως "ανήλικους πρόσφυγες" χωρίς ΚΑΝ υποχρέωση να δηλωθεί κάπου επίσημα ότι το έκανε εκείνη και αναλαμβάνει την ευθύνη σαν εκπρόσωπος. Καταστρατηγήθηκαν δηλαδή 2 βασικές αρχές του συστήματος, πρώτον ότι τα στοιχεία σου πρέπει να είναι ακριβή και να πιστοποιείται αυτό με έγκυρα χαρτιά και δεύτερον ότι στο σύστημα σε βάζει (και εγγυάται για σένα) κάποιος που είναι ήδη μέσα στο σύστημα: ο γονιός σου, ο εργοδότης σου, ο σπιτονοικοκύρης σου, έστω ο μαιευτήρας και ο ληξίαρχος εκει που γεννήθηκες προκειμένου για ανήλικα που γεννιούνται στην Ελλάδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 13 Ιούλ 2019, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK » 13 Ιούλ 2019, 13:18

To θέμα τώρα είναι πιέσει σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κ η υπόλοιπη αντιπολίτευση ώστε η εγκύκλιος που θα βγεί να διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση τους στο σύστημα υγείας χωρίς αστερίσκους.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 13 Ιούλ 2019, 13:20

Τοξοβόλος_UK έγραψε:
13 Ιούλ 2019, 13:18
To θέμα τώρα είναι πιέσει σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κ η υπόλοιπη αντιπολίτευση ώστε η εγκύκλιος που θα βγεί να διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση τους στο σύστημα υγείας χωρίς αστερίσκους.
Καλή τύχη με αυτό όταν όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουμε 7 ευρώ σε κάθε 100 μικτά που βγάζουμε για να έχουμε την ίδια πρόσβαση.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 13 Ιούλ 2019, 14:47

Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών