Για τα παιδιά μας μιλώ για ΔΟΥΛΕΙΑ που θα τους ταΐσει και καλύψει λοιπές ανάγκες. Δουλειά δεν βρίσκουν και φεύγουν.
Βλεπεις και αυτοι εφυγαν για ενα καλυτερο μελλον,οποτε ποιο ειναι το προβλημα οταν το κανουν αλλοι;
Η απώλεια τους είναι τεράστιο οικονομικό βάρος, το οποίο επιδεινώνεται με την άφιξη πολλών χιλιάδων ξένων που δεν παράγουν - δεν πρόκειται να παράξουν για πολύ καιρό - και χρειάζονται φαγητό, στέγαση, κλπ.
Απο την μια λες οτι δεν εχουμε να τους ταισουμε και απο την αλλη οτι ειναι απωλεια

Για το αν θα παραξουν ή οχι εμεις ευθυνομαστε. Δεν εχει γινει καν η προσπαθεια. Επεισης,γνωριζεις πολυ καλα οτι δουλευουν αδηλωτοι σε χωραφια και αυτο ευνοει τους γαιοκτημονες. Οποτε ασε σε εμενα οτι δεν παραγουν. Υπαρχουν κ περιπτωσεις ξενων που ειναι ιατροι κ ο,τιδηποτε αλλο μπορεις να φανταστεις και αντι να «τρεξει» ο μηχανισμος της ενταξης ,τους αφηνουμε (αγνοουμε) συνειδητα γιατι οπως ειπα συμφερει καποιους.
Ευχομαι να μη σουσυμβει να πεινας και να αναγκαστεις να φυγεις απο τον τοπο σου επειδη σκανε βομβες διπλα σου,ωστε να μην χρειαστει να σε βοηθησει κανεις.Η χώρα αδυνατεί να στηρίξει τους τεράστιους αυτούς αριθμούς.
Ας τρεξουν οι γμημενοι μηχανισμοι και μπορει να αλλαξει κατι,οι περισσοτεροι δεν θελουν να μει ουν εδω. Σε ρωτω λοιπον,γιατι δεν συμβαινει αυτο;
Και οι Έλληνες δεν γουστάρουν στο κάτω-κάτω να πληρώνουν κι άλλο, όταν ήδη είναι παραφορτωμένοι με φόρους.
Κατσε καλα εδω. Δεν εισαι εσυ ολη η ελλαδα,υπαρχουν και αλλοι.
Οι συνθήκες που υπογράψαμε μπορούν να αλλάξουν, όταν οι άλλοι δεν παίρνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.
Ποιος αλλος περα απο εσενα σε πολιτικο επιπεδο τολμα να το πει αυτο στους «εταιρους»;
Εσύ που έφυγες δεν δικαιούσαι να έχεις άποψη για μας που μείναμε. Να ασχοληθείς με την χώρα που κατοικείς. Για τον ίδιο λόγο εγώ που μένω πια στην επαρχία, δεν ψήφισα στις Δημοτικές εκλογές στην Α' Πειραιά όπου είμαι δημότης.
Εδω κανεις τεραστιο λαθος. Θα εχω αποψη και δεν θα μπορεσεις να με εμποδισεις κιολας. Θα την εκφραζω,ακομη κι αν αλλαξουν οι νομοι παψει να επικρατει η δημοκρατια. Ποτε και κανεις δεν θα μπορεσει να με σταματησει να εχω αποψη. Ποσο μαλλον εσυ.
Ο ανθρωπισμός/ αλληλεγγύη του συριζαϊκού κράτους δεν έδειξε έλεος για τα παιδιά μας, αλλά άνοιξε τις πόρτες για τους πάντες. Ο διεθνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Πάντα για τους άλλους και ποτέ για τους δικούς μας.
Νανδρε,κοψε τι μλκς. Λες και ομσυριζα ευθυνεται για του 500.000 που εφυγαν. Πραγματικα πιστευεις αυτες τις βλακειες που λεει οι νδ οτι δηθεν θα κανουν ενεργειες ωστε να επιστρεψουν πισω οι νεοι; Ποιος ,απο την στιγμη που εχει βολευτει,θα επιστρεψει σε μια χωρα που κυβερνα ενα κομμα που μας εφερε σαυτο το χαλι; Επειδη δεν ειμαι ζαιος,για να καταλαβεις,επειδη δεν εθελοτυφλω,θα σου πω χονδρικα με ποσοστα οτι τα κομματα που κυβερνουσαν τα τελευταια 40+ χρονια το 80 τοι εκατο ευθυνονται πασοκ νδ συν κατι λαος κ παπαρες που για μηνες συγκυβερνησαν και 20% ο συριζα. Δεν θα αθωοθουν ξαφνικα αυτοι που μας εφραν εδω ,επειδη καποιο κομμα υποδυομενη την αριστερα τα εκανε λιγο χειροτερα.
Ξαναλέω: Το αριθμό που θα δεχτεί μια χώρα το αποφασίζει η ίδια και σε όποιον αρέσει, αλληλέγγυο ή μη. Όπως κατάλαβες την άποψη σου την έχουν γραμμένη.
Την δικη σου εχουν γραμμενη. Οι δικες μου ενιοτε,παρολο που δεν ειναι ιδια ιδεολογιας,συμβαδιζει - συμπορευεται με τις δικες τους.
Ποιος σου είπε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική ένταξης και αφομοίωσης; Επειδή το λες εσύ; Εγώ λέω όχι και οι λαοί της Ευρώπης άρχισαν ήδη να έχουν την ίδια γνώμη. Άσε που οι πιο πολλοί δεν θέλουν να αφομοιωθούν και το ξέρουμε αυτό.
Ε τοτε να τους πεταξουμε στην θαλασσα να τελειοωνουμε ρε νανδρε. Και πιστεψε με δεν ξερεις τιποτα,γιατι σχεδον ποτε δεν εγινε τετοιου ειδους προσπαθεια. Εδω στα ξενα,επειδη λειτουργουν αυτοι οι μηχανισμοι,σιγα σιγα με τον καιρο ολο και περισσοτερο αφομοιωνοντααι και εντασσονται ομαλα στην κοινωνια. Τα παιδια τους εχουν αρχισει να μιλανε Γερμανικα,αυτα μολις μεγαλωσουν δεν θα ει αι αλαχουακμοπαρ,θα εχουν αφομοιωθει και παρολο που εχουν αλλα πιστευω θα ναι τυπικοι και φορολογουμενοι πολιτες, εχει γινει και παλαιοτερα.
Ξεκίνησε ο Αμπντούλ από το χωριό του και κατάφερε να φτάσει στην Ευρώπη, με τα πλουσιοπάροχα επιδόματα!
Το έμαθαν οι Χασάν και Ομάρ και ξεκίνησαν κι αυτοί. Έφεραν και τις φαμίλιες και γεννοβολάν σαν κουνέλια. Και μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο, σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Θα σου χαλάσω το όνειρο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή.
.
Ναι ναδρε. Ακριβως ετσι συνεβη. Ξεχασες μαλλον τις βομβες που σκαγανε τα τελευταια χρονια σε οροσμενες απο αυτες τις χωερς ετσι;