Ταχυθερμοσίφωνας
-
Re: Ταχυθερμοσίφωνας
Τα πραγματα ειναι απλα.
Θες στην χειροτερη για ταχυθερμοσιφωνα πανω 6,5-7kW.
H κλασσικη συνδεση στην Ελλαδα για θερμοσιφωνα αντε να σηκωσει 5Kw.
Mετα θες πιο χοντρο καλωδιο και 30αρα ασφαλεια.
Φωναξε ηλεκτρολογο να εισαι σιγουρος τι σηκωνει ο πινακας σου και τα καλωδια.
Θες στην χειροτερη για ταχυθερμοσιφωνα πανω 6,5-7kW.
H κλασσικη συνδεση στην Ελλαδα για θερμοσιφωνα αντε να σηκωσει 5Kw.
Mετα θες πιο χοντρο καλωδιο και 30αρα ασφαλεια.
Φωναξε ηλεκτρολογο να εισαι σιγουρος τι σηκωνει ο πινακας σου και τα καλωδια.
-
Δεν προσεξες τι εγραψα.Naida έγραψε: ↑17 Ιουν 2019, 22:36Είχα την εντύπωση ότι μετά τα 6kw θες ξεχωριστή γραμμή από τον πίνακα. Αλλά μάλλον θυμάμαι λάθος.stergiosbik έγραψε: ↑17 Ιουν 2019, 22:32Για μπανιο;
Δε νομιζω.Ιδιως τον χειμωνα δεν σε βλεπω καλα.
Γραμμη θες και για τα 4KW.Μην δοκιμασεις να βαλεις συσκευη 4Kw σε μπριζα.
Στην καλυτερη δεν θα την σηκωσει,στην χειροτερη αν εχεις πολυ μεγαλη ασφαλεια θα παρεις φωτια.
Γι αυτο και ο θερμοσιφωνας που ειναι συνηθως 4Kw εχει δικη του γραμμη συνδεδεμενη στον πινακα χωρις μπριζα.
Ο θερμοσιφωνας που ειναι 4kw εχει ξεχωριστη γραμμη.
Οπότε:
α) Πρέπει να μπει ξεχωριστή γραμμή, όπως και όπου απαιτείται (τώρα ο θερμοσίφωνας είναι 3.7kW...)
β) Πρέπει να έχει επαρκή παροχή νερού για το μπάνιο
Υπάρχει κάποια πρόταση για μοντέλο;
Είδα λιγο παραπάνω και βρήκα αυτά:
https://www.skroutz.gr/s/4833431/AEG-DD ... -24Kw.html
https://www.skroutz.gr/s/8311247/AEG-DD ... 21-24.html
Που βλέπω έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή.
α) Πρέπει να μπει ξεχωριστή γραμμή, όπως και όπου απαιτείται (τώρα ο θερμοσίφωνας είναι 3.7kW...)
Κεντρικό ψάχνεις;Archmage έγραψε: ↑17 Ιουν 2019, 22:54Οπότε:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εάν είναι να διαθέσεις τέτοιο ποσό, γιατί όχι ηλιακό;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
Παρε βρε ανθρωπε του Θεου εναν ηλεκτρολογο να σου πει τι μπορεις να βαλεις και ασε τα μοντελα.
Λογικα θα θες πανω απο 35-40Α ασφαλεια και αλλαγη ολου του καλωδιου μεχρι τον πινακα.
Επειτα μπορει συνολικα η ηλεκτρολογικη σου εγκατασταση να σηκωσει τετοια φορτια;
Παρε ηλεκτρολογο.
Λογικα θα θες πανω απο 35-40Α ασφαλεια και αλλαγη ολου του καλωδιου μεχρι τον πινακα.
Επειτα μπορει συνολικα η ηλεκτρολογικη σου εγκατασταση να σηκωσει τετοια φορτια;
Παρε ηλεκτρολογο.
Ναι βρε παιδί μου, δεν είπα ότι θα πάρω ότι μου πει το φόρουμstergiosbik έγραψε: ↑17 Ιουν 2019, 23:32Παρε βρε ανθρωπε του Θεου εναν ηλεκτρολογο να σου πει τι μπορεις να βαλεις και ασε τα μοντελα.

Γνώμη θέλω από άλλους που τυχόν έχουν, για πράγματα που πρέπει να προσέξω.
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Κάτι μικρά σε μορφή μπαταρίας (βρύσης) για κουζίνα είναι καλά; Έχει βάλει κανείς;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από ένα μικρό ταχυθερμοσιφωνακι που είχα πάρει από Τουρκία εδώ και κάμποσα χρόνια. Εκεί τα ονομάζουν sofben και χρησιμοποιούνται πολύ στα μπάνια τους καθώς έχουν εισαγωγή για το νερό και εξαγωγή απευθείας σε τηλέφωνο ντουζιερας. Με 7kw και το κουτί στη καμπίνα του ντους νιώθεις να παίζεις ρωσική ρουλέτα αλλά μου κάνει εντύπωση η δημοφιλια τους αλλά και η χαμηλή τιμή τους - γύρω στα 50-70 ευρώ.
Να μην πολυλογώ, έφερα ένα τέτοιο, του αφαίρεσα το τηλέφωνο του ντους και το προσαρμοσα κάτω από τη κουζίνα στη γραμμή του ζεστού νερού. Τράβηξα γραμμή από το ίδιο καλώδιο με την ηλεκτρική κουζίνα τοποθετώντας μια ακόμα 30ρα ασφάλεια. Έχει τρεις σκάλες, 3-5-7 kw αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και το φούρνο αναμμένο και τη σκάλα στο max.
- Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
Κι εγω έχω με γκάζι αλλά έχω το εξής θέμα:
Αν την ώρα που κάνω μπάνιο κλείσω το νερό, μετά όταν το ανοίξω ξανά το νερό είναι κρύο και για να έρθει ξανά το ζεστό νερό πρέπει ουσιαστικά να αδειάσει η σωλήνα από το νερό που έχει μέσα και να έρθει το "καινούριο" νερό που έχει θερμανθεί.
Αυτό είναι σπαστικό αφενός, μεγάλη άσκοπη κατανάλωση νερού αφετέρου και το πρόβλημα αυξ'ανεται όσο απομακρύνεται η βρύση από το λέβητα.
Πχ αν κατά τύχη η βρύση του μπανιου είναι κοντά στο λέβητα, ίσως να μην το καταλάβεις καν αυτό που σου λέω. Αν όμως είναι απομακρυσμένη, άστα να πάνε.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έχε πάντα στη μπανιέρα/ ντους δύο κουβάδες τους οποίους θα γεμίζεις με το κρύο νερό μέχρι να ζεστάνει. Μετά μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις αντί για καζανάκι. Χάσταγκ σαστέιναμπλ. Χάσταγκ σο γκριν
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
χάσταγκ πολύ βολικόΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2019, 10:51Έχε πάντα στη μπανιέρα/ ντους δύο κουβάδες τους οποίους θα γεμίζεις με το κρύο νερό μέχρι να ζεστάνει. Μετά μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις αντί για καζανάκι. Χάσταγκ σαστέιναμπλ. Χάσταγκ σο γκριν