Κατά την άποψή σου, είναι φασιστικό να επιβάλλεται η βούληση της πλειοψηφίας και οχι της μειοψηφίας?Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 23:29Οκ μου αρκεί που παραδέχεσαι ότι θέλετε να προστατέψετε κάτι το οποίο θίγεται μεταξύ των άλλων και με λόγια ή απόψεις.Kauldron έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 23:23Να το κάνω πιο απλό, οι οπαδοί της παράδοσης, θέλουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα της πλειοψηφίας, οι πισίδες θέλουν οι μειοψηφίες του 0.1% να καπελώσουν τις πλειοψηφίες και να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Φαντάζομαι οτι θα διαφωνήσεις (ΟΚ), αλλά αυτή είναι η οπτική μου γωνία.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑21 Μάιος 2018, 23:20
Ναι πιστεύω οι περισσότεροι είναι υπερ, απλά διαφωνούν στο ποιες θα είναι οι προστατευόμενες ομάδες.
Οι μεν θέλουν να προστατέψουν πιο πολύ ομάδες που έχουν να κάνουν με το φύλο, τη φυλή, τις θρησκείες κλπ,
οι δε θέλουν να προστατέψουν τις εθνικές αφηγήσεις, τα σύμβολα, τη δική τους θρησκεία μόνο, κοκ.
Εγώ αυτό το κατατάσσω στην πολιτική ορθότητα.
Η βούληση της πλειοψηφίας μιλάει πχ για γάμους μεταξυ ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.
Είναι φασιστικό να ζητάς δημοψήφισμα για μεγάλο θέμα, όπως πχ το θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας?
Ποιοί είναι οι "ανελεύθεροι" και οι "μη δημοκράτες", αυτοί που ζητούν ν' ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας, ή αυτοί που επιχειρούν να πνίξουν την πλειοψηφία υπέρ της μειοψηφίας?