αιτίαι ομοφυλοφιλίας κατα γέροντα Πορφύριον

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: αιτίαι ομοφυλοφιλίας κατα γέροντα Πορφύριον

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 28 Ιούλ 2019, 15:29

Προφανώς λέει πως δεν μπορεί να τεκμηριωθεί τέτοια παρλαπίπα.

Από κει και πέρα το τι κάνει ο καθένας στο σεχ μας αφήνει παντελώς αδιάφορους φρονώ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιούλ 2019, 15:30

vagabondo έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 15:26
Nandros έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 15:21
vagabondo έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 14:58
Άρα δεν το έλεγξε. Διαφορετικά, θα αράδιαζες καμιά δεκαριά λινκς.
Να ψάξει τί η Επιστήμη; Το αν η έγκυος κάνει πρωκτικό το παιδί θα βγει γκέυ;
Ο αρχιτράγος το έψαξε;
Αν συμφωνείς μαζί του, τότε πρόσεξε που θα βάλεις το πουλί σου, όταν έλθει η ώρα.
Δουλειά της επιστήμης είναι να ψάχνει. Εσύ είπες ότι είσαι με την επιστήμη. Τι λέει λοιπόν η επιστήμη επ' αυτού;
Για υπηρέτες ψάχνεις; Ψάξε μόνος σου!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 28 Ιούλ 2019, 15:36

Nandros έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 15:30
vagabondo έγραψε:
Nandros έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 15:21
Να ψάξει τί η Επιστήμη; Το αν η έγκυος κάνει πρωκτικό το παιδί θα βγει γκέυ;
Ο αρχιτράγος το έψαξε;
Αν συμφωνείς μαζί του, τότε πρόσεξε που θα βάλεις το πουλί σου, όταν έλθει η ώρα.
Δουλειά της επιστήμης είναι να ψάχνει. Εσύ είπες ότι είσαι με την επιστήμη. Τι λέει λοιπόν η επιστήμη επ' αυτού;
Έτσι μπράβο.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιούλ 2019, 15:48

vagabondo έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 15:36
Nandros έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 15:30
vagabondo έγραψε:
Έτσι μπράβο.
Αν συμφωνείς με τον αρχιτράγο, τότε πρόσεξε που θα βάλεις το πουλί σου, όταν έλθει η ώρα.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 28 Ιούλ 2019, 17:13

BILLO έγραψε:
27 Ιούλ 2019, 20:26
O I έγραψε:
26 Ιούλ 2019, 23:55

Και συμφωνούμε απ' ότι βλέπω.

Το θέμα "ομοφιλοφιλία" είναι γνωστό ότι στις μέρες μας γίνεται αποδεκτό ως "φυσιολογική" παρέκληση στη σύγχρονη κοινωνία και πολύ καλά τοποθετείσαι μέσω επιστημονικών πηγών που το ξεκαθαρίζουν.

Σ' αυτό που πρέπει να σταθούμε, νομίζω, δεν είναι οι ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές αποκλίσεις ή οι ετεροφυλοφιλικές μέσα στο σεξ αλλά κατα πόσο αυτές εηρεάζουν το κυοφορούμενο βρέφος και κατα πόσο αυτές επηρεάζουν την μετέπειτα ψυχοσύνθεσή του. Αυτό που πραγματεύεται το εδώ νήμα.

Γνωρίζουμε ότι τη λεχώνα τη συμβουλεύουν οι γιατροί να μη καπνίζει, να μη πίνει, να μη παίρνει γενικώς ψυχοτρόπες ουσίες διότι συμβάλουν άμμεσα στη διαταραχή του κυοφορούμενου εμβρίου. Αν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας προέρχεται από ουσίες είτε από αυτές που εκρίνει ο εγκέφαλός της, δηλαδή προέρχονται εσωτερικά είτε εξωτερικά, διοχετεύονται στο αίμα της που με τη σειρά του θρέφει το έμβριο.
Κατ' επέκταση αυτό δηλώνει ότι το έμβριο, όχι μόνο από τις ουσίες που ίσως καταναλώνει η λεχώνα αλλά και από έντονα συναισθήματα όπου βιώνει κατά την κυοφορία, επηεάζουν το κυοφορούμενο βρέφος και είναι λογικό.

Αυτό είναι το ζητούμενο εδώ φίλε BILLO και θα με ενδιέφερε η άποψή σου

Ο.Ι.
Για τους μη χριστιανους και το τονιζω αυτο, ο πατερας Πορφυριος ειναι απλα ενας τρελογερος και μπορω να καταλαβω τη σταση τους.
Γι αυτους τους ανθρωπους το θεμα μαλλον τελειωνει εκει που αρχιζει.
Για εμενα ο πατερ Πορφυριος ειναι ενας αγιος. Οποτε και βρισκομαι ειλικρινα σε δυσκολη θεση οταν τα λεγομενα καποιου Θεοφορου πατερα δεν ταιριαζουν με την αποψη που εχω εγω σχηματισει απο αυτα που εχω πληροφορηθει απο τους επιστημονες. Παρ ολα αυτα θα τολμησω να πω οτι το να εχω προσωπικη αποψη δεν με εβλαψε ποτε ολα τα χρονια της ζωης μου, με βοηθησε σε παρα πολλα πραγματα αλλα με βοηθησε (μαζι με τη βοηθεια του Θεου) ακομα και στο να γινω καλυτερος χριστιανος. Με καθε σεβασμο προς το προσωπο του αγιου, διατηρω τις επιφυλαξεις μου.
Ο Γεροντας Πορφυριος ηταν ενας ανθρωπος πολυ φιλος της επιστημης και πολυ καλος φιλος της ιατρικης. Αυτο γι αυτους που γνωριζουμε το ιστορικο του ειναι γνωστο. Παρ ολα αυτα δεν υπαρχουν οι παραμικρες ενδειξεις απ οσο ξερουμε οτι μια σεξουαλικη συμπεριφορα της μητερας περναει κατα καποιο τροπο στο παιδι σε βαθμο τετοιο που να του αλλαξει τον του σεξουαλικο προσανατολισμο. Η γυναικα απλα βιωνει εναν οργασμο κατα τον ιδιο τροπο που θα βιωνε και εναν κολπικο εργασμο. Εγω θα κρατησω αυτο.
Εαν θεωρητικα ειχαμε τη δυνατοτητα να κανουμε αλλη μια κουβεντα για το θεμα με τον ιδιο τον Πατερ Πορφυριο, θα ημουν ανοιχτος στο να ακουσω με σεβασμο αυτα που θα μου πει.
Ο Πατερας Νικολαος Λουδοβικος, θεολογος στο ΑΠΘ που ειχε και την τυχη να γνωρισει αγιους ανθρωπους, ειχε πει καποτε το εξης. Ειναι λεει σα να βλεπεις δυο ανθρωπους σε εναν οταν συναντας εναν αγιο. Θα δεις λεει τον θεοφορο ανθρωπο, τον μετοχο του θεου, θα δεις και την ιδιοσυγκρασια του γηινου ανθρωπου. Ολες οι κουβεντες με εναν αγιο δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι και αυτη καθ αυτη η αποκαλυψη του Θεου, γι αυτο και ειχαν μια πολυ ανθρωπινη σχεση με αυτους τους ανθρωπους και μια οικειοτητα που δεν θα μπορουσε να υπαρχει εαν οτι εβγαινε απο το στομα ενος αγιου ηταν και ο λογος του Θεου. Καποιες φορες, ηταν αυτος καθ αυτος ο λογος του Θεου. Καποιες φορες.
Ο Πατερας Πορφυριος μπορει να το ειπε αυτο κατ οικονομια, μπορει να το ειπε εννοωντας το λιγο διαφορετικα ετσι που να βγαινει αλλο γενικο συμπερασμα, μπορει απλα να εκανε ενα ανθρωπινο λαθος, μπορει πραγματι να ειδε αποκαλυπτικα ενα φαινομενο στη φυσιολογια του ανθρωπου που εμεις δεν το βλεπουμε. Ολα μπορει να συνεβησαν. Εγω προς το παρον θα κρατησω τη δικη μου αποψη.
Ακομα και στους λογους του Πατερα Παισιου που σεβομαι και τιμω απεριοριστα αλλα και επικαλουμαι για βοηθεια, υπαρχουν δεκα κουβεντες του, που δεν της δεχομαι. Μαζι με αλλες χιλιες που τις δεχομαι και με εχουν βοηθησει. Υπαρχει ενα ρισκο να θεωρηθω ο ανθρωπος που ακουει οτι του αρεσει απο τους αγιους αλλα περισσοτερο θελω να το βλεπω σαν μια τιμια διαφωνια ενος παιδιου με τον πνευματικο του πατερα.
Δεν ειμαι εγω αξιος να αδειασω τον Πατερα Πορφυριο αλλα γενικα δεν αντιλαμβανομαι την εκκλησια σαν ενα συστημα που απο τα μελη της βγαινουν παντα οι απολυτες αληθειες για τα παντα, αλλα σαν ενα συνολο ανθρωπων που ακολουθουν μια ιστορικη Θεικη αποκαλυψη και ενα ιστορικο καλεσμα και παραλληλα μπορουν και να εχουν τις επιφυλαξεις τους για πραγματα που δεν γνωριζουν, μπορουν να εχουν διαφορετικες αποψεις για κοσμικα θεματα, μπορουν να διαφωνουν ακομα και με τους αγιους τους που εχουν βρεθει και σε αχαρτογραφητες περιοχες της πνευματικης ζωης.

Ειναι αδικο αυτο που συμβαινει και στον Πατερα Νεοφυτο, ο οποιος εχει τελειωσει τη νομικη, ειναι ανθρωπος και της επιστημης και αντιμετωπιζεται αυτες τις μερες απο ενα αποσπασμα σαν ενας κοινος ταλιμπανος. Αλλα θα το αντεξει. Εβαλε και ο ιδιος τον εαυτο του σε μια διαδικασια να κανει αναλυσεις επι των λεγομενων των νεοτερων πατερων οπως ο ιδιος τα ακουσε και ερμηνεια των προφητειων και αυτο εχει κινδυνους. Εχει ωστοσο παρα πολυ ωραια και χρησιμα βιντεο που μιλαει για τους Αγιους οπως τους εζησε.
Δεν χρειάζεται να απολογείσαι. Δεν είναι πρωτάκουστος ο πνευματικός κανόνας και συμβουλή ότι κατά την εγκυμοσύνη καλό είναι να αποφεύγεται ή να μειώνεται έστω η ερωτική επαφή, ειδικά όσο αυξάνουν οι μήνες για πνευματικούς λόγους. Προεκτείνοντας το λογικά η πρωκτική επαφή θα είναι ακόμα πιο επιβαρυντική πνευματικά. Τώρα η σύνδεση με την ομοφυλοφιλία ήταν όντως περίεργη και πιθανόν να μπήκε εμβόλιμη κάποια στιγμή. ΘΑ μπορουσε να παράξει κατα περίπτωση και αυτό το αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει ότι είναι το αποκλειστικό αίτιο ή ότι δεν υπάρχουν και υλικοί παράγοντες, όπως ακούγεται στην χάλια διατύπωση του συγκεκριμένου.
όσο για την επιστήμη, δεν έχει θέσεις για όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα. Ας μας ξεκαθαρίσει πρώτα αν τελικά το να τρώμε αυγά είναι ασφαλές και δεν προκαλεί χολιστερίνη καρδιακά κοκ ή όχι.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιούλ 2019, 19:06

@ BILLO

Πέραν του γενικού κανόνα οτι ούτε οι Άγιοι δεν είναι αλάθητοι- το οποίο σηκώνει μεγάλη κουβέντα σε τί και ποιά θέματα δεν είναι αλάθητοι, τέσπα-θα σταθώ σε κάποια σημεία του ποστ σου. Λες λοιπόν:
Για εμενα ο πατερ Πορφυριος ειναι ενας αγιος. Οποτε και βρισκομαι ειλικρινα σε δυσκολη θεση οταν τα λεγομενα καποιου Θεοφορου πατερα δεν ταιριαζουν με την αποψη που εχω εγω σχηματισει απο αυτα που εχω πληροφορηθει απο τους επιστημονες.
Μπλέκεις τα επιστημονικά δεδομένα-τα οποία όπως και ο ίδιος επισημαίνεις παρακάτω και γνωρίζεις ο Άγιος τα εξέταζε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον-με τα πνευματικά. Δεν σημαίνει οτι αυτά που έβλεπε ο Άγιος επειδή δεν τα βλέπει η επιστήμη δεν υπάρχουν, ούτε καταργούν την επιστήμη αυτή καθεαυτή (μπορεί βέβαια η Χάρη του Θεού να καταργήσει οποιαδήποτε στιγμή το οποιοδήποτε επιστημονικό εύρυμα ή δεδομένο). Υπήρξαν φορές που ο Άγιος Πορφύριος πήγε παραπάνω από την επιστήμη και είμαι σίγουρη οτι γνωρίζεις περιπτώσεις.

Και παρακάτω:
Ο Γεροντας Πορφυριος ηταν ενας ανθρωπος πολυ φιλος της επιστημης και πολυ καλος φιλος της ιατρικης. Αυτο γι αυτους που γνωριζουμε το ιστορικο του ειναι γνωστο. Παρ ολα αυτα δεν υπαρχουν οι παραμικρες ενδειξεις απ οσο ξερουμε οτι μια σεξουαλικη συμπεριφορα της μητερας περναει κατα καποιο τροπο στο παιδι σε βαθμο τετοιο που να του αλλαξει τον του σεξουαλικο προσανατολισμο
Με όσα είπαμε παραπάνω, με αυτήν την λογική, γιατί πρέπει αναγκαστικά η επιστήμη να είναι σε θέση να διακρίνει την ψυχοπνευματική κατάσταση του εμβρύου και πώς αυτή αναπτύσσεται και επηρεάζεται όταν η επιστήμη δεν έχει σε τίποτα να κάνει με πνευματικές καταστάσεις?
Μήπως η επιστήμη έχει τίποτα ενδείξεις για αναστημένα σώματα ωστε να αμφισβητήσει κάποιος πιστός την Ανάσταση επειδή για την επιστήμη απλώς δεν τίθεται θέμα?
Ή έχει η επιστήμη ενδείξεις για θέματα πχ δαιμονισμού όπου ένας επιστήμονας, που δεν αποδέχεται τον πνευματικό κόσμο, θα μιλήσει οπωσδήποτε για σχιζοφρένεια, ψύχωση και δεν θα είναι ίσως σε θέση καν να διακρίνει με επιστημονικά δεδομένα την μία κατάσταση από την άλλη?
Ο Άγιος Πορφύριος είχε πει οτι ο άνθρωπος "κουβαλά αιώνες μέσα του", και δεν το είχε πει σαν μια ρομαντική τοποθέτηση, νομίζω καταλαβαίνεις.
Όπως υπάρχουν κληρονομικές ασθένειες ή ταλέντα, ενδεχομένως υπάρχουν αντίστοιχα πνευματικές ασθένειες και χαρίσματα.
Το πώς γίνεται αυτό ή σε ποιές περιπτώσεις και πώς και σε τί βαθμό, εμείς δεν είμαστε ικανοί και άξιοι να διακρίνουμε, ένας Άγιος όπως ο Άγιος Πορφύριος εγώ λέω πως είναι.
Ούτε για το συγκεκριμένο θέμα, εμείς και η επιστήμη έχουμε αντιληφθεί όσα "διαδραματίζονται" κατα την σεξουαλική επαφή, ενέργειες που ανταλάσσονται (για να χρησιμοποιήσω όρους τους σειρμού αν και δεν είναι μάλλον το πλέον ωφέλιμο) και λοιπά.

Εφόσον είσαι πιστός Χριστιανός, θα σου επισημάνω και κάτι άλλο: Η Παναγία, όπως λένε οι Πατέρες, είναι το καθαρότερο πλάσμα που υπήρξε ποτέ σε αυτόν τον κόσμο και ο κόσμος όπως περιγράφουν και εκκλησιαστικοί ποιητές, εργαζόταν ουτως ώστε να έλθει η Παναγία για να σαρκωθεί ο Λόγος. Εαν σκεφθείς αυτό και το γενεαλογικό δένδρο που η ίδια η Καινή Διαθήκη δίνει για την Παναγία, μπορεί να πάει κάπου το μυαλό σου.
Όλοι οι "μεγάλοι" άνδρες στην Π.Διαθήκη σημειώνεται οτι προήλθαν από γονείς ιδιαιτέρως ευλαβείς και καθαρούς στο πνεύμα και το σώμα (βλέπε πχ πρόδρομο Ιωάννη)

'Αλλωστε, ο ψαλμός λέει ήδη εδώ και αιώνες κάτι συγκλονιστικό:
"εν αμαρτίαις συνελήφθην και εν ανομίαις εκύσησέ με η μήτηρ μου"

Με όλα τα παραπάνω, θέλω να πω οτι δεν υπάρχει επιχειρηματολογία για το συγκεκριμένο θέμα που να μπορεί κάποιος-πιστός όχι άθεος-να απορρίψει το τί είδε και τί δεν είδε ο Άγιος. Διαφωνία με έναν Άγιο γνώμη μου είναι οτι εσύ κι εγώ δεν μπορούμε να έχουμε. Να δηλώνουμε την έκπληξή μας επειδή δεν κατανοούμε ή μπερδευόμαστε, ναι.

Εαν πάλι θεωρείς οτι ο Μητροπολίτης Νεόφυτος δεν μετέφερε ακριβώς αυτά που του είπαν οι Άγιοι, αυτό είναι άλλο θέμα. Εαν έχει υποπέσει σε σφάλμα δεν γνωρίζω. Προσωπικά πιστεύω οτι μάλλον δεν είπε κάτι δικό του αλλά μετέφερε σωστά στο συγκεκριμένο. Και ο ίδιος σε ομιλία του που έχω ακούσει έχει επισημάνει οτι οι άγιοι γέροντες που γνώρισε του έλεγαν οτι θα λες ό,τι ακούς και δεν θα λες τα δικά σου.

Πρέπει να ομολογήσω επιπλέον, οτι οι ομιλίες του πατρός Νεόφυτου και για τους αγίους που γνώρισε και για πνευματικά θέματα είναι πολύ δυνατές και ωφέλιμες (έχει και χιούμορ ο πατέρας και βοηθά γιατί μιλάει για βαρειά πράγματα) . Και δική μου- και άλλων από ό,τι καταλαβαίνω- γνώμη είναι οτι ο λόγος του στηρίζει. Και ίσως, επειδή στηρίζει ΠΟΛΥ, σε κάποιον (καταλαβαίνεις) να μην αρέσει καθόλου.

Επίσης να επισημάνω οτι έχει πει για αυτά συγκεκριμένα τα θέματα τα σεξουαλικά οτι έχει δωθεί προτροπή άνωθεν (εκ Θεού) οι ιερείς ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ. Και χαριτολόγησε λέγοντας "κι εγώ, από συμφέρον μου μιλώ". Προσωπικά πιστεύω πως ό,τι είπε το είπε με απόλυτη συνείδηση και κατα συνείδηση όταν στις ημέρες μας ολόκληρη η κοινωνία τραβά έναν δρόμο τελείως άγνωστο μέχρι τα όσα είχαμε ζήσει, οι δικές μας γεννιές τουλάχιστον, μέχρι τώρα.

Και τέλος, για να μην φανεί οτι ο-οποιοσδήποτε-μητροπολίτης είναι ο ταλιμπάν και ο κολλλημένος, κανείς από τους Αγίους δεν αμνήστευσε το θέμα της ομοφυλοφιλίας και τα λοιπά σεξουαλικά. Ιδιαιτέρως τόνιζαν δε την ανάγκη για αγιασμένους γονείς στην οικογένεια.

Βρήκε ο "κόσμος" όμως τώρα να πετροβολήσει και να κάνει βάιραλ τους ιερείς και την θρησκεία μέσα απο το πρόσωπο του Μητροπολίτη, λες και η Εκκλησία δεν έχει αιώνες τώρα θέσεις συγκεκριμένες επι αυτών των θεμάτων. Λες και οι Πατέρες δεν έχουν επισημάνει τους πνευματικούς κινδύνους που προκύπτουν μέσα από τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων, μας πείραξε γιατί ο π.Νεόφυτος βγήκε και τα είπε πιο χύμα. Όχι απλά δηλαδή τα είπε χύμα, έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά για να πληροφορήσει τον σύγχρονο άνθρωπο μέσα από τους λόγους και τις αποκαλύψεις συγχρόνων αγίων για θέματα που η Εκκλησία μιλά από αρχής.-

Έχει πολύ σθένος ο πατέρας Νεόφυτος που βγαίνει και μιλά με τον τρόπο που μιλά ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ και ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ όσα έζησε και άκουσε από ΑΓΙΟΥΣ. Ας μην το ξεχνάμε αυτό και θυμόμαστε τί καλός και πράος που ήταν ο Άγιος Πορφύριος όταν πέρνουμε ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ αποσπάσματα απο τους λόγους του που μας αναπαύουν.

Για το άλλο γελοίο του θέματος στο οποίο έγινε παρανόηση είναι οτι ο πατέρας Νεόφυτος δεν υποστήριξε οτι το συγκεκριμένο γεγονός είναι η απόλυτη αιτία που κάποιος θα έχει ομοφυλόφιλες τάσεις, είπε οτι υπάρχει επηρεασμός χωρίς οπωσδήποτε να εξαιρεί και άλλα αίτια και παράγοντες που οδηγούν στο ομοφυλόφυλο σεξ.

Τί να κάνουμε, δεν είναι απαραίτητο σε ό,τι λέει η Ψυχολογία να συμφωνεί απαραιτήτως και η Εκκλησία με τους Αγίους BILLO μου.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιούλ 2019, 19:21

Λεχθέντα του Μητροπολίτη Μόρφου σχετικά με ότ,ι άκουσε από τον Άγιο (όχι μόνο τον Άγιο Πορφύριο και ο Μόρφου δεν ήταν ο μόνος που τα άκουσε αυτά):

"Δίδασκε ὅτι «τό παιδί καθορίζεται ἀπό τήν ζωήν τῆς μητέρας κατά τήν κύησηνκαί τή ζωήν τοῦ ζεύγους γενικότερα. Ὅλα νά τά κάνει κανείς τέλεια, ἄν ἡ σχέση μέτόν σύζυγο ἤ τή σύζυγο εἶναι διασαλευμένη, πᾶνε χαμένα. Κατά τήν διάρκειαν τῆςκυήσεως δέν συνερχόμαστε κι ἄς λένε οἱ γιατροί ὅτι δέν ὑπάρχει πρόβλημα μέχρι τόνἕκτον μήνα. Τό βρέφος ταράζεται, ξαφνιάζεται καί συμμετέχει σ’ αὐτήν τήν ὅποιασχέση ἐρωτική τῶν συζύγων. Εἶναι λάθος νά νομίζουν οἱ σύζυγοι, ὅταν εἶναι ἔγκυος ἡγυναίκα ὅτι ἄν συνέλθουν ἐκείνη τήν περίοδον τῶν ἐννέα μηνῶν, ὅτι εἶναι μόνον ὁἄνδρας καί ἡ γυναίκα παρόντες. Εἶναι καί τό παιδάκι παρόν καί εἰσπράττει τό παιδί τίςἐπιθυμίες τῶν γονέων καί αὐτό καθορίζει πάρα πολλές συμπεριφορές, πολύ λεπτές.Πολύ λεπτές συμπεριφορές πού ἔχει ὁ ἄνθρωπος, πού μέχρι σήμερα ἡ ἐπιστήμηψάχνει νά τίς ἑρμηνεύσει καί δέν ἑρμηνεύονται. Νά φέρω ἕναν παράδειγμα. Τίπροβληματισμός γίνεται σήμερα γιά τήν ὁμοφυλοφιλία. Νομίζουν ὅτι θά τό λύσουντό πρόβλημα μέ τό νά κάνουν Σύμφωνα Συμβίωσης, νά κάνουν νομοθεσίες, λές καί ὁἄνθρωπος εἶναι νόμος. Κι ὅμως αὐτό τό ὁποῖον εἶναι οἱ ὁμοφυλόφιλοι, τί εἶναι; Εἶναιἄνθρωποι πού τούς καθόρισεν ἡ σεξουαλική συμπεριφορά τῶν γονιῶν τους. Διότικατά τούς Ἁγίους Πατέρες αὐτούς καί Παΐσιον καί Πορφύριον, πού καί αὐτό τό εἶδανμέ τό ‘μάτι’ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, αὐτοί οἱ ἄνθρωποι εἶδαν ὅτι ὁ ἄνθρωποςκαθορίζεται ἐκείνην τήν ὥρα ἐάν τό ζευγάρι δέν ἔχει φυσικήν σχέσην καί στάση κατάτήν διάρκειαν τῆς κυοφορίας. Δηλαδή ἐάν γίνεται ὁποιαδήποτε παρά φύσιν σχέση,ἔλεγαν, μεταξύ τῶν γονέων, κατά τήν διάρκειαν τῆς κυοφορίας, τότε αὐτό τό παράφύσιν, ἐπειδή εἶναι ἐπιθυμία δυνατή καί μεταδίδεται εἰς τό παιδί, αὐτό καθορίζει τήνσεξουαλική συμπεριφορά τοῦ παιδιοῦ καί αὐτό θά ξεδιπλώσει στά χρόνια τῆςἐφηβείας. Αὐτό εἶναι μία πολύ δυνατή ἑρμηνεία, τήν ὁποίαν δέν ἔχουμε ἀκόματολμήσει οὔτε κἄν νά τήν ποῦμε πρός τά ἔξω ἐμεῖς πού γνωρίσαμεν τόν ἍγιονΠορφύριον» "

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιούλ 2019, 19:57

Σουβλίτσα έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 19:21
Λεχθέντα του Μητροπολίτη Μόρφου
....
"Αὐτό εἶναι μία πολύ δυνατή ἑρμηνεία, τήν ὁποίαν δέν ἔχουμε ἀκόμα τολμήσει οὔτε κἄν νά τήν ποῦμε πρός τά ἔξω ἐμεῖς πού γνωρίσαμεν τόν ἍγιονΠορφύριον[/u]"
Τόλμησε αυτός να τα πει προς τα έξω και ξεφτίλισε διεθνώς εαυτόν, την εκκλησία σας και σας, που τον υποστηρίζετε.

Σας προτείνω, όταν αρρωστήσετε εσείς ή τα παιδιά σας, να πάτε στον πνευματικό να σας κάνει καλά και όχι στον γιατρό.
Ο Μόρφου απέδειξε ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν όσα γνωρίζουν οι "άγιοι" σας.
.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιούλ 2019, 20:07

Βρε Νάνδρε, κοίτα πώς ξεφτυλίζεις εσύ τον εαυτό σου σε κάθε ποστ χυδαίου υβρεολογίου που χρησιμοποιείς και άφησε τους Ιερείς να κάνουν αυτό για το οποίο ετάχθησαν.
Φιλικά στο λέω, κρίμας είναι.

Άβαταρ μέλους
Nandros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιούλ 2019, 20:25

Σουβλίτσα έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 20:07
Βρε Νάνδρε, κοίτα πώς ξεφτυλίζεις εσύ τον εαυτό σου σε κάθε ποστ χυδαίου υβρεολογίου που χρησιμοποιείς και άφησε τους Ιερείς να κάνουν αυτό για το οποίο ετάχθησαν.
Φιλικά στο λέω, κρίμας είναι.
Τίποτα δεν είναι κρίμας.
Μας διαβάζουν επισκέπτες - και ίσως νέοι/παιδιά - και οι απατεώνες και ψεύτες πρέπει να κατονομάζονται.
Ουδείς έδωσε σε παπά το δικαίωμα να κάνει κουμάντο στα εργαλεία μας. Εσείς εξαιρείστε.

Δεν είμαι εγώ που ξεφτιλίστηκα στις εφημερίδες παγκοσμίως και στο ιντερνέτ.
Την γνώμη σου και του συναφιού σου για μένα, να μην σου πω ΠΟΥ την γράφω.

Γι αυτό, έχεις σχόλιο; Σας προτείνω, όταν αρρωστήσετε εσείς ή τα παιδιά σας, να πάτε στον πνευματικό να σας κάνει καλά και όχι στον γιατρό.
.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιούλ 2019, 20:29

Καλά, να σου πω, στους γιατρούς (καρδιολόγους, ογκολόγους κτλ) πχ των Αγίων Πορφυρίου, Παισίου κτλ που βγαίνουν και μιλούν επωνύμως για εκείνους και εκτός από τις μαρτυρίες για τους χαρακτήρες των αγίων δίνουν και μαρτυρίες για τα θαυμαστά γεγονότα που έχουν ζήσει μαζί τους, τί θα τους έλεγες ακριβώς, πού να πάνε να κοιταχτούν? ΛΟΛ

Νάνδρε, Χ-Α-Λ-Α-Ρ-Ω-Σ-Ε

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 28 Ιούλ 2019, 20:36

Nandros έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 20:25

Τίποτα δεν είναι κρίμας.
Μας διαβάζουν επισκέπτες - και ίσως νέοι/παιδιά - και οι απατεώνες και ψεύτες πρέπει να κατονομάζονται.
Και πες ότι μας διαβάζουν νέοι/παιδιά, τι θα πάθουν δηλαδή αν δεν πάρουν και από κώλο την γκαστρωμένη; :lol:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 28 Ιούλ 2019, 20:38

Gherschaagk προτείνω μεταφορά σε θρησκειολογία. :003:

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιούλ 2019, 20:40

Σωστά, να κάνει και ο ΟΥΤΙΣ καμιά δουλειά, πολύ χαλαρό τον βρίσκω νομίζω :003:

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 28 Ιούλ 2019, 20:42

Highlander έγραψε:
28 Ιούλ 2019, 20:38
Gherschaagk προτείνω μεταφορά σε θρησκειολογία. :003:
Το περι ανέμων είναι η πιο κατάλληλη ενότητα 2η είναι οι εναλλακτικές. Η θρησκειολογία είναι πολύ κάτω

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών