Ένοχος ο Κορκονέας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ένοχος ο Κορκονέας
Εγω δεν εχω καταλαβει παντως γιατι η ζωη του Μελιστα εχει μικροτερη αξια απο την ζωη του Καλτεζα.Ο δευτερος πηγε να καψει ζωντανο τον πρωτο και μας τον παρουσιαζετε ως θυμα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ήταν.
Αυτό:
https://www.rizospastis.gr/page.do?publ ... -5RMc607Mk
Ξέρεις πόσες φορές πήγαν να με κάψουν σαν λαμπάδα αυτά τα κωλόπαιδα, οι φονιάδες οι κουκούλες; Ξέρεις με τι τέχνη φτιάχνουν και πετάνε τις μολότοφ; Πάνω στη μαρκίζα τις αμολάνε κάτω από κει που καθόμαστε να προστατευτούμε, κι έρχεται η φωτιά και σε λούζει... τρεις φορές με έχουνε κάψει και τη γλίτωσα με μέτρια εγκαύματα σε όλο το σώμα. Ξέρεις εσύ που με δείχνεις με το δάχτυλο, ξέρεις πόσες φορές γύρισα στο σπίτι με τα αίματα και το δέρμα μου καμένο και με ρωτούσαν τα παιδιά μου τι έπαθα και κρυβόμουνα για να μη με δουν καμένο και κλαίγανε;
Ενα κομμάτι ψωμί έβγαζα κι εγώ, το παιδί της παραδουλεύτρας από το χωριό, με τον πατέρα χαμένο στο πιοτό, να γυρίζει στο σπίτι και να τσακίζει στα χαστούκια κι εμένα και τη μάνα μου γιατί δεν του άρεσε πότε το ένα πότε το άλλο...
Πού 'σαι ρε ΜπλεΜπουμπυς;;;;
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Επειδή η ερμηνεία περί "σύννομου βίου" του (χασο)πρωτοδίκη δεν μου καθόταν στο στομάχι, έψαξα και βρήκα κάτι άλλο:alexandroso έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 16:40Εδώ τον άλλον που είχαν συλλάβει για κάτι πρίζες που πήγε να κλέψει τον κρατήσανε μέσα με τη λογική ότι επειδή είναι φτωχός είναι επιρρεπής στο να ξανακλέψει άμα τον αφήσουνε. Μιλάμε για σκεπτικό ποινικοποίησης της φτώχειας.Nandros έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 16:01Αν κατάλαβα καλά, ο πλούσιος που κάνει εμφανείς αγαθοεργίες - για να τις βλέπουν/ ακούν/ μαθαίνουν - έχει περισσότερα ελαφρυντικά από τον άνεργο, που και να θέλει, δεν μπορεί να κάνει αγαθοεργίες;Beria έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 00:07Ναι, είναι το άρθρο που έλεγα πριν ότι βάζει και το ζήτημα της ταξικής διάστασης του προτέρου εντίμου βίου
Η χρήση, δε, του όρου ΄΄σύννομη΄΄ έρχεται ουσιαστικά όχι για να υπονοήσει ότι η εν λόγω ελαφρυντική περίσταση καταφάσκεται ακόμη και με την ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου καθ΄ εαυτού, αλλά για να περιλάβει μια γενικότερη διατύπωση αίροντας τυχόν ανισότητες, που θα μπορούσαν να εμφανισθούν κατά την ποινική αντιμετώπιση των δραστών. Για παράδειγμα ο δράστης ενός εγκλήματος, που βρίσκεται σε μία καλή οικονομική κατάσταση θα μπορούσε να αναπτύξει πιο εύκολα θετική δράση για το κοινωνικό σύνολο ή στην επαγγελματική και εν γένει ατομική και επαγγελματική του ζωή και επομένως θα είχε θεωρητικά και τη δυνατότητα να του αναγνωρισθεί το εν λόγω ελαφρυντικό σε σχέση με έναν άνεργο δράστη ενός εγκλήματος, ο οποίος λόγω έλλειψης οικονομικών δυνατοτήτων δεν θα μπορούσε να έχει την αντίστοιχη δυνατότητα πλην από το να διάγει μια σύννομη ζωή, μια ζωή δηλαδή που καταδεικνύει με θετικές ενέργειες στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός το σεβασμό απέναντι στα έννομα αγαθά.
https://www.protagon.gr/apopseis/o-synn ... 4341884459
Ο Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι ο όρος του «σύννομου βίου» εισήχθη για να διασφαλίσει ανισότητες στην ποινική αντιμετώπιση των δραστών. Για παράδειγμα, ένας δράστης εγκλήματος που βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση θα μπορούσε πιο εύκολα να αναπτύξει θετική δράση και να προτάξει «έντιμο βίο», σε σχέση με έναν φτωχό, ο οποίος το μόνο που θα μπορούσε να επιδείξει θα ήταν το λευκό ποινικό μητρώο. «Επομένως, με τη νέα διάταξη και με τη χρήση του όρου σύννομη, σκοπό του νομοθέτη αποτελεί η άρση τυχόν ανισοτήτων, που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά την κατάγνωση της εν λόγω ελαφρυντικής περιστάσεως, χωρίς, όμως, ωστόσο, αυτό να σημαίνει ότι υπό τη νέα διάταξη αρκεί η ύπαρξη και μόνο λευκού ποινικού μητρώου για την κατάφαση του εν λόγω ελαφρυντικού. Αν ο νομοθέτης επεδίωκε τούτο θα το είχε ορίσει ρητά.»
.....
Το σκεπτικό της απόφασης για τον Κορκονέα και, ασφαλώς, ο Άρειος Πάγος (αν πάει εκεί η υπόθεση) θα φωτίσουν όλες τις πτυχές της ετυμηγορίας.
Κι άλλα για τον "σύννομο βίο":
Απαλλάχθηκε για την υπόθεση της ΔΕΗ λόγω παραγραφής ο Μυτιληναίος
έχει σύννομο βίο αυτός που έχει υπεξαιρέσει ή δωροδοκείται επειδή εξαλείφεται το αξιόποινο ή παραγράφεται;
Υπάρχει κάτι που δεν το έκαναν σκατά οι ζαίοι ρε πστ μου;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Εξαιρετικο. Δε θα αλλαζα τιποτα. Απο τις μεγαλες στιγμες του κομματος το οτι δεν παρασυρθηκε στην εντυπωσιοθηρια εκεινων των ημερων αλλα προσπαθησε να μεινει στην ουσια καποιων πραγματων.Beria έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 17:08Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ήταν.
Αυτό:
Ξέρεις πόσες φορές πήγαν να με κάψουν σαν λαμπάδα αυτά τα κωλόπαιδα, οι φονιάδες οι κουκούλες; Ξέρεις με τι τέχνη φτιάχνουν και πετάνε τις μολότοφ; Πάνω στη μαρκίζα τις αμολάνε κάτω από κει που καθόμαστε να προστατευτούμε, κι έρχεται η φωτιά και σε λούζει... τρεις φορές με έχουνε κάψει και τη γλίτωσα με μέτρια εγκαύματα σε όλο το σώμα. Ξέρεις εσύ που με δείχνεις με το δάχτυλο, ξέρεις πόσες φορές γύρισα στο σπίτι με τα αίματα και το δέρμα μου καμένο και με ρωτούσαν τα παιδιά μου τι έπαθα και κρυβόμουνα για να μη με δουν καμένο και κλαίγανε;
Ενα κομμάτι ψωμί έβγαζα κι εγώ, το παιδί της παραδουλεύτρας από το χωριό, με τον πατέρα χαμένο στο πιοτό, να γυρίζει στο σπίτι και να τσακίζει στα χαστούκια κι εμένα και τη μάνα μου γιατί δεν του άρεσε πότε το ένα πότε το άλλο...
Πού 'σαι ρεΜπλε Μπούμπης;;;;
Δυστυχως αυτο το αρθρο δεν υποστηριχθηκε οπως του αξιζε στη συνεχεια.
Το βρήκες, από την τσέπη του κόμματος θα τα πάρει.Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 08:23
Η ΝΔ σίγουρα θα τους δώσει και λεφτά. Σου θυμίζω οτι εξ αιτίας τους κάηκε όλη η Αθήνα.

Ακόμα κλαίτε για τον Κορκονέα ορισμένοι; Νισάφι.
Edit, α, βλέπω μπήκε και ο Μελίστας στην συζήτηση.
hint, τώρα μασουλάει την σύνταξη που πληρώνετε. Δεν σας χάλασε.
Edit, α, βλέπω μπήκε και ο Μελίστας στην συζήτηση.
hint, τώρα μασουλάει την σύνταξη που πληρώνετε. Δεν σας χάλασε.
Κάμω ταγκ και τον vantono που με ειρωνευτηκε νωρίτεραBeria έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 17:08Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ήταν.
Αυτό:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Έλα φίλεvantono έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 12:06Ψάξε βρες το κείμενο με το θύμα Κορκό εσύ, που ξυπνούσε το πρωί με πονο πσυχουλας να παει στη δουλίτσα του που αυτη η κακούργα κενωνία του επέβαλλε, κι ενα δάκρυ κυλούσε κάθε φορά καθως έπλενε τα δοντάκια του και το προσωπάκι του στο μπάνιο και ντυνόταν, και μην αναλώνεσαι δεξιά κι αριστερά. Αναμενομε με αγωνία να το διαβάσομεν!Lugozzi έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 11:55α μάλιστα οπότε ο κουφοντίνας καλώς παίρνει άδειες (το έσωσες με αναγκαίο τακτικό ελιγμό)alexandroso έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 11:53
Είπα εγώ τίποτα για τις άδειες; Ισα ίσα που ένας λόγος που θα θελα να μείνει μέσα είναι για να δω ποιός θα γκρινιάζει όταν θα παίρνει άδειες. Που εδώ που τα λέμε πρέπει να χε ήδη πάρει μερικές. Λες να χάλασε ο κόσμος και να μην το πήραμε χαμπάρι;
πάντως όσοι δεν δείχνουν μεταμέλεια (αριστεροί, ιδεολόγοι, επαναστάτες)
να σαπίζουν μέσα, ναι?
το βρήκε ο Beria
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- ΜπλεΜπουμπυς
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- Υπερκουλτουριάρης
Αλήθεια λέει το κείμενο. Ασφαλώς κρίμα που πέθανε ένα παιδί για μια εφηβική μαλακία, αλλά με ωμή μαρξιστική ματιά η όλη υπόθεση ήταν ταξική βία.Beria έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 17:08Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ήταν.
Αυτό:
Κάτι πλουσιόπαιδα που βαριόντουσαν τα Σάββατα, πήγαιναν και πετούσαν πέτρες σε φουκαράδες βιοπαλαιστές,λες και ήταν ζώα σε αρένα. Ε μια μέρα έπεσαν στον λάθος άνθρωπο.
https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... -korkoneas
Αλέξης Κούγιας: Γιατί αποφυλακίζεται ο Κορκονέας
«Θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα»
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kataras την 30 Ιούλ 2019, 17:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εντάξει γλυκέ μου Τσαουσέσκου εσύ, ό,τι πεις!

Το είδα, το διαβάζω.

Εν τω μεταξύ...
Μπούμπυ, γνωρίζουμε ποιος ακριβώς εχει γράψει αυτο το κείμενο-διήγημα? Τί καραμπαμπιές ειν'τούτες ρε, και ακομα ειμαι στην 3η παράγραφοΜόνο εκείνη η καριόλα η Λιάνα σα να μου φάνηκε πως το πλησίασε το θέμα, λέγοντας πως μ' έχουνε καρφωμένο δέκα χρόνια στα Εξάρχεια! Εχει τις πληροφορίες της αυτή, όπως όλοι στο σινάφι σας, μόνο που τις χρησιμοποιείτε όπως και όταν σας βολεύει...

Nαι αποφυλακίζεται.Πήξε! Δεν σε χάλασε..Kataras έγραψε: ↑30 Ιούλ 2019, 17:51https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... -korkoneas
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 291 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
15 Ιουν 2024, 23:11
-
-
Νέα δημοσίευση Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες ο Τραμπ
από Philip Mortimer » 31 Μάιος 2024, 01:28 » σε Διεθνής πολιτική - 209 Απαντήσεις
- 4234 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
21 Ιουν 2024, 19:35
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 557 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
12 Ιουν 2024, 19:18
-