Ένοχος ο Κορκονέας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Re: Ένοχος ο Κορκονέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 31 Ιούλ 2019, 14:17

Cavaliere έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 14:07
sharp έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 12:41
Και δυστυχώς κανείς δεν ασχολείται με αυτό το πρόβλημα, κανείς δεν το θίγει όπως το λες. Άλλωστε αν τολμήσει κανείς να το πει έτσι θα τον αποκαλέσουν φασίστα.
Ο κόσμος είναι ηλίθιος, με τον ίδιο τρόπο που είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είναι και αριστερός-δεξιός. Έτσι, οι μεν ουρλιάζουν αν βγει ο Κουφοντίνας, οι δε αν βγει ο Κορκονέας. Λες και αν ο Κορκονέας ήταν σε σκανδιναυική χώρα θα καθόταν 20 χρόνια στη σαλαμούρα. Πέντε αστέρων διακοπές θα έκαμε, και αν ήταν φρόνιμη κούκλα, θα έβγαινε σε δέκα χρόνια. Θέλουν να γίνουν Σκανδιναυία, αλλά σκέφτονται σαν ιμάμηδες από το Σουδάν. Δε γίνεται δουλειά έτσι. Επίσης να πω στους συντρόφους μου τους αριστερούς, δεν είναι φυσιολογικό ένα παιδί 15 ετών να ξενυχτάει στα Εξάρχεια και να κάνει μανούρες με μπάτσους. Κάτι έχει γίνει λάθος. Κάποιος έπρεπε να του πει, μαζέψου μέσα, μαλακισμένο, αύριο έχεις σχολείο, και πρόσεχε με τις μαλακίες μην βρεθείς καμιά μέρα λίπασμα για ροδάκινα. Αυτά είναι ταμπού στην οπαδίστικη νοοτροπία να υποστηρίζεις ιδεολογίες.
:goodpost:
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Last Veteran » 31 Ιούλ 2019, 14:18

Σας έχει ψωλιασει ο καβαλιερε.
Σωστότατος.

Και όχι, δεν υποστηρίζω κανέναν δολοφόνο παιδιού.
Ούτε καν γι' αστείο.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 31 Ιούλ 2019, 14:39

Last Veteran έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 14:18
Σωστότατος.
Αν το έγραφε ο under θα το υποστήριζες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 31 Ιούλ 2019, 14:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 31 Ιούλ 2019, 14:40

Philip Mortimer έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 13:58
sharp έγραψε:
L. Άλλωστε αν τολμήσει κανείς να το πει έτσι θα τον αποκαλέσουν φασίστα.
Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό.
Κι όμως. Οι πράξεις της 17Ν τις δεκαετίες 80, 90 είχαν την σιωπηρή αποδοχή του κόσμου. Αισθάνονταν ότι πολεμούσε τους κακούς πλουσίους, έτσι το παρουσίαζαν και οι ίδιοι. Αυτή είναι η ελληνική νοοτροπία, δεν διαφέρει από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μόνον το Πασοκ μπορούσε να τους "δώσει" γιατί είχε πετύχει να θεωρείται μη δεξιό κόμμα, άσχετα τι έκανε στην πράξη. Εάν τους είχε πιάσει η ΝΔ, δεν είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα το έβλεπε θετικά. Θα έλεγαν όλοι πολύ εύκολα ότι είναι η Δεξιά που θέλει να προστατεύσει τους δικούς της, λες και δεν είναι υποχρέωση του κρατικού μηχανισμού να το κάνει για όλους τους πολίτες. Μόνον αν έχει αλλάξει η νοοτροπία λόγω νέας γενιάς θα μπορέσει να κάνει κάτι ο Μητσοτάκης. Παρεμπ. ούτε ο Σαμαράς "έβγαλε τις κουκούλες" όπως είχε πει προεκλογικά.

Άβαταρ μέλους
Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Last Veteran » 31 Ιούλ 2019, 14:43

sharp έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 14:39
Last Veteran έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 14:18
Σωστότατος.

Και όχι, δεν υποστηρίζω κανέναν δολοφόνο παιδιού.
Ούτε καν γι' αστείο.
Αν το έγραφε ο under θα το υποστήριζες;
Αν έγραφε τι, γίνε πιο συγκεκριμένος.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 31 Ιούλ 2019, 14:48

sharp έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 14:40
Philip Mortimer έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 13:58
sharp έγραψε:
L. Άλλωστε αν τολμήσει κανείς να το πει έτσι θα τον αποκαλέσουν φασίστα.
Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό.
Κι όμως. Οι πράξεις της 17Ν τις δεκαετίες 80, 90 είχαν την σιωπηρή αποδοχή του κόσμου. Αισθάνονταν ότι πολεμούσε τους κακούς πλουσίους, έτσι το παρουσίαζαν και οι ίδιοι. Αυτή είναι η ελληνική νοοτροπία, δεν διαφέρει από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μόνον το Πασοκ μπορούσε να τους "δώσει" γιατί είχε πετύχει να θεωρείται μη δεξιό κόμμα, άσχετα τι έκανε στην πράξη. Εάν τους είχε πιάσει η ΝΔ, δεν είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα το έβλεπε θετικά. Θα έλεγαν όλοι πολύ εύκολα ότι είναι η Δεξιά που θέλει να προστατεύσει τους δικούς της, λες και δεν είναι υποχρέωση του κρατικού μηχανισμού να το κάνει για όλους τους πολίτες. Μόνον αν έχει αλλάξει η νοοτροπία λόγω νέας γενιάς θα μπορέσει να κάνει κάτι ο Μητσοτάκης. Παρεμπ. ούτε ο Σαμαράς "έβγαλε τις κουκούλες" όπως είχε πει προεκλογικά.
Δεν είχαν καμία σιωπηρή αποδοχή οι 17Ν, μην τρελαθουμε κιόλας. Και ο Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να τηρήσει όπως και να έχει το πρόγραμμα με το οποίο ψηφίστηκε.
Γι αυτο ο πρωθυπουργός προκύπτει μέσα από εκλογές.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 31 Ιούλ 2019, 15:16

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 07:52
Highlander έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 00:55
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
30 Ιούλ 2019, 22:59

Η δικαιοσύνη σωφρονιζει η εκδικείται ;
Η δικαιοσύνη πρέπει να σωφρονίζει και μόνο.
Αυτό δεν ισχύει και για τον Κορκονεα η τον Ρουπακιά;
Σοβαρά ρωτάω
Βέβαια.

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 31 Ιούλ 2019, 15:17

Το ότι ένα παιδί 15 χρονών αποφάσισε να ξενυχτάει στα Εξάρχεια είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο για την ηλικία του. Το λέω αυτό και γιατί και εγώ ήμουν θυμωμένος πιτσιρικάς και ξέρω πως πάει, άλλα και επειδή αργότερα λόγω δουλειάς ήρθα σε επαφή με αρκετά πλουσιόπαιδα από τα μέρη του Γρηγορόπουλου, από τα οποία 8 στα 10 ξεκίναγαν να περιγράφουν την οικογένειά τους ως εξής "ο πατέρας μου ο μαλάκας και η μάνα μου η πουτάνα". Ένας 15χρονος δεν επαναστατεί απέναντι στην κοινωνία ,γιατί δεν την γνωρίζει, αλλά απέναντι στην οικογένεια. Ένα παιδί στα 15 δεν μπορεί να κριθεί, δικαιούται να μεγαλώσει και να έχει την ευκαιρία να αναθεωρήσει όταν πήξει ο εγκέφαλος.

Από την άλλη έχεις έναν 35αρη μαντράχαλο, ένστολο, ο οποίος τράβηξε πιστόλι σε ένα 15χρονο. Πόσο μα πόσο μαλάκας είναι αυτός ο άνθρωπος; Το ότι αποφυλακίστηκε μετά από 11 χρόνια με χαλάει κάπως, θα προτιμούσα να καθόταν 3-4 χρονιά ακόμα μέσα, αλλά τι να κάνω που θεωρώ τον εαυτό μου δημοκράτη και πρέπει να αποδέχομαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλιώς την γαμήσαμε. Σε σχέση με τον δολοφόνο του Μελίστα 30 χρόνια πριν που του έδωσαν και προαγωγή, είναι μεγάλη πρόοδος.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 31 Ιούλ 2019, 15:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 12:49
Lord Brum έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 12:46
alexandroso έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 12:35

Προφανώς και είναι κωμικό το τι καταλαβαίνεις απ τη συζήτηση.
το μόνο κωμικό στη συζήτηση είναι οι θιασώτες της σκληρότερηςκαι πιο απανθρωπης δικτατορίας να σκούζουν για την αστυνομική βία
Είναι η νοοτροπία του σαβοναρολισμού, που έχω αναφέρει κι άλλες φορές,

Η τελειότητα απαιτεί θυσίες. :)
H νοοτροπία της ένδειας επιχειρημάτων είναι.
Γιατί αφέθηκε ο Κορκονέας; Γιατί στις ΕΣΣΔ οι μπάτσοι βαράγανε. :goodpost:
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 31 Ιούλ 2019, 15:20

stargazer έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 15:17
Από την άλλη έχεις έναν 35αρη μαντράχαλο, ένστολο, ο οποίος τράβηξε πιστόλι σε ένα 15χρονο. Πόσο μα πόσο μαλάκας είναι αυτός ο άνθρωπος; Το ότι αποφυλακίστηκε μετά από 11 χρόνια με χαλάει κάπως, θα προτιμούσα να καθόταν 3-4 χρονιά ακόμα μέσα, αλλά τι να κάνω που θεωρώ τον εαυτό μου δημοκράτη και πρέπει να αποδέχομαι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλιώς την γαμήσαμε. Σε σχέση με τον δολοφόνο του Μελίστα 30 χρόνια πριν που του έδωσαν και προαγωγή, είναι μεγάλη πρόοδος.
Συμφωνώ! :+1:

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 31 Ιούλ 2019, 15:22

Για τον Ρουπακιά δεν ισχύει το ίδιο. Ήταν στέλεχος όχι απλό μέλος μιας οργάνωσης με στρατιωτική δομή, εγκληματική δραστηριότητα και αντισυνταγματικούς στόχους, και πρέπει να μπει σε ειδικό πρόγραμμα σωφρονισμού. Δεν ήταν η κακιά η ώρα, όπως το κάψιμο του Κορκονέα, ήτανε συνειδητή δράση οργανωμένη, είχε εκπαιδευτεί για αυτό, και συμμετείχε σε επιχείρηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Εάν μπει σε πρόγραμμα αποναζιστικοποίησης και μετανιώσει, δικαιούται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του σε κελλί που να μπαίνει λίγο φως και να μην τρώει σούπα με κατσαρίδες.
Ordem e Progresso.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 31 Ιούλ 2019, 15:23

Περί Εξαρχείων, τα φοιτητικά μου χρόνια εκεί τα πέρασα. Είχε γαμώ τα μαγαζιά και ήταν γεμάτα φοιτητές. Το πρωί όταν άρχιζε η συγκοινωνία γυρίζαμε σπίτι, μια που δεν υπήρχε σάλιο για ταξί. Και βέβαια όλοι γίναμε τρομοκράτες απ αυτό. Κόφτε τις μαλακίες ρε, ντροπή είναι.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 31 Ιούλ 2019, 15:25

Cavaliere έγραψε:
31 Ιούλ 2019, 15:22
Για τον Ρουπακιά δεν ισχύει το ίδιο. Ήταν στέλεχος όχι απλό μέλος μιας οργάνωσης με στρατιωτική δομή, εγκληματική δραστηριότητα και αντισυνταγματικούς στόχους, και πρέπει να μπει σε ειδικό πρόγραμμα σωφρονισμού. Δεν ήταν η κακιά η ώρα, όπως το κάψιμο του Κορκονέα, ήτανε συνειδητή δράση οργανωμένη, είχε εκπαιδευτεί για αυτό, και συμμετείχε σε επιχείρηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Εάν μπει σε πρόγραμμα αποναζιστικοποίησης και μετανιώσει, δικαιούται να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του σε κελλί που να μπαίνει λίγο φως και να μην τρώει σούπα με κατσαρίδες.
Αν δεν είναι το ίδιο θα του αναλογεί μεγαλύτερη ποινή. Όχι όμως παράλογη.
Όλοι οι κρατούμενοι δικαιούνται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης είτε μετανοήσουν είτε όχι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Highlander την 31 Ιούλ 2019, 15:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 31 Ιούλ 2019, 15:26

Κι εγώ, ως φοιτητής πήγαινα στα Εξάρχεια, είτε για ποτό, είτε για ρεμπέτικα, είτε για μάσα, και ξενυχτούσαμε. Δεν ήμουν όμως 15 χρονών, ήμουν μια χαρά ενήλικος, και δεν πήγαινα να μανουριάζω.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 31 Ιούλ 2019, 15:27

Πάντως το να πυροβολήσεις ένα 15χρονο δε νομίζω ότι είναι και τόσο καλύτερο από τον φόνο του φύσσα, μάλλον (πολύ) χειρότερο είναι.
Βέβαια μπαίνει σαν παράμετρος και η ένταξη σε μία εγκληματική οργάνωση, που είναι διαφορετική από μία πράξη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών