Ένοχος ο Κορκονέας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
alexandroso

Re: Ένοχος ο Κορκονέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 02 Αύγ 2019, 09:32

Ασέβαστος έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:27
alexandroso έγραψε:
02 Αύγ 2019, 08:59
Ασέβαστος έγραψε:
01 Αύγ 2019, 18:48

η γη δεν ειναι επιπεδη, αυτο ειναι αντικειμενικη αληθεια, και ας διαφωνουν ορισμενοι.
Μόνο που δεν μιλάμε για κάτι επιστημονικά αποδεδειγμένο αλλά για κάτι που είναι αντικείμενο προπαγάνδας. Το οποίο είναι μάλιστα κωμικό όταν σκεφτείς ότι τα δημοκρατικά πελάγη εκτός ΕΣΣΔ ήταν μία θφήλιος γεμάτη χούντες εκ των οποίων οι περισσότερες είχαν υποστηριχθεί από τη γη της δημοκρατίας και της ελευθερίας, τις ΗΠΑ. Μαζεύτηκαν όλοι οι ιμπεριαλιστές και οι αποικιοκράτες να την πουν στις ΕΣΣΔ για αντιδημοκρατικότητα. :102:
αυτο το κοκκινο το λενε και οι flatearters. :102: δεν ισχυει ομως. ειναι καταγεγραμμενη και τεκμηριωμενη η ελλειψη ελευθεριας και δημοκρατιας στην εσσδ. χωρις καμμια αμφιβολια για το συνολο των ανθρωπων στον πλανητη, και ειδικα οσων εζησαν εκει και των απογονων τους σημερα.

ε, καλα, ειναι και κατι λιγοι που διαφωνουν. οπως οι flatearthers.
Αν έχεις πρόβλημα ανάγνωσης να μου το πεις να το ξέρω. Επαναλαμβάνω ότι δεν είπα ποτέ όταν ήταν όαση ελευθερίας. Ασχέτως αν σε πολλά παραδείγματα ήταν απείρως δημοκρατικότερη απ την κοινοβουλευτική δημοκρατία της δύσης. Αυτό που λέω είναι ότι είναι αστείο να κουνάνε το δάχτυλο οι δυτικοί και οι αποικιοκράτες που αιματοκυλούσαν τον κόσμο κι έβαζαν χούντες όπου δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα της λαικής βούλησης.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Αύγ 2019, 09:32

alexandroso έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:11

Είπαμε, κίνητρα πάντα υπάρχουν. ούτε στις ΕΣΣΔ ήταν ο μισθός του γιατρού ή του επιστήμονα ίδια με τους σερβιτόρου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τα λεφτά που δίνονται σε κορυφές της επιθστήμης ή του αθλητισμού (ή χορευτών) στις ΗΠΑ και στη δύση. Τα οποία γίνονταν ακόμα περισσότερα όταν συνδιάζονταν με μια καλή προπαγάνδα για τον άμοιρο Σοβιετικό που ήρθε να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Από κει και πέρα ας προσπαθήσουμε να μιλήσουμε λογικά. Είναι το Brain drain πρόβλημα για μια χώρα; Αν δεν είναι τελειώνει η συζήτηση εδώ.
Αν είναι τότε είτε ψάχνεις να βρεις τρόπο να το αντιμετωπίσεις ή κάθεσαι και κλαίγεσαι πάνω απ τις στατιστικές κάθε χρόνο όπως γίνεται εδώ. Αν θες να κάτσεις να κλαίγεσαι όταν οι πολίτες που έχεις ήδη ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά για να μεγαλώσουν και να μορφωθουύν εδώ φεύγουν για να παράγουν υπεραξία κάπου αλλού, υπεραξία η οποία θα μεγαλώσει το χάσμα που έχεις με τον αναπτυγμένο κόσμο, τότε εντάξει.
Αν θες να κάνεις κάτι ψάχνεις τρόπους. Σαφώς το να φυλάς τα σύνορα μπας και φύγουν οι πολίτες είναι βλακώδες και σε αναγκάζουν να πληρώνουν δυσανάλογο κόστος. Κόστος όχι μόνο οικονομικό αλλά και κοινωνικό και πολιτικό (μια που ρέπεις προς τον αυταρχισμό προκειμένου να το κάνεις αυτό) αλλά και προπαγανδιστικό μια που οι εχθροί σου κάνουν πάρτυ με τέτοιες μαλακίες. Οπότε θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι που θα δίνουν επιλογή στους πολίτες. Θα μπορείς δηλαδή να φύγεις και να βάλεις το ατομικό σου συμφέρον πάνω απ το συλλογικό αλλά αυτό θα πρέπει να έχει επιπτώσεις. Δεν είναι το σύνολο απλά ένα σκαλοπάτι για να πατήσεις πάνω του προκειμένου να μεγιστοποιήσεις τη δική σου ωφέλεια. Οχι στον σοσιαλισμό. Βάζεις τον εαυτό σου πάνω απ το συλλογικό συμφέρον; Στο καλό και να μας γράφεις.
η λυση του προβληματος, ειναι να κανεις τετοιες συνθηκες στο εσωτερικο της χωρας, που οχι απλα να μη θελουν να φυγουν οι δικοι σου, αλλα να θελουν να ερθουν και οι απεξω, ωστε να παθουν αυτοι brain drain.
δηλαδη να κανεις αυτο που εκαναν οι δυτικοι. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 02 Αύγ 2019, 09:35

Lugozzi έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:29
φίλε μου
το θέμα δεν είναι ο μισθός
το θέμα είναι οι επιλογές προϊόντων

οκ εγώ να δεχθώ ότι ο γιατρός έπαιρνε πιο πολλά από το σερβιτόρο
αλλά τα προϊόντα που αγόραζαν ήταν στάνταρ!

άντε να έκανε παραπάνω διακοπές στη μαύρη θάλασσα ο γιατρός
αλλά
τηλεόραση ίδια, αυτοκίνητο ίδιο, έπιπλά ίδια κλπ

οι μόνες καλές θέσεις που ήταν ως επί το πλείστον κληρονομικές
ήταν αυτές που εξασφάλιζαν διαβίωση στο εξωτερικό (διπλωμάτες, KGB)
Κοίτα, ήταν κι ο μισθός μια που τα εισαγόμενα ήταν πανάκριβα για τους απλούς πολίτες. Από κει και πέρα πρώτος εγώ είπα ότι δεν δούλευε πολύ καλά αυτό και ότι δεν ήταν σε θέση να κρατήσουν αυτούς που ήθελαν περισσότερα. Γι αυτό και τελικά δεν τους άφηναν να φύγουν. Μόνο, που κατά τη γνώμη μου, αυτό είχε χειρότερα αποτελέσματα στο τέλος, όπως εξήγησα σχετικά με το κόστος αυτής της πολιτικής.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 02 Αύγ 2019, 09:36

Ασέβαστος έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:32

η λυση του προβληματος, ειναι να κανεις τετοιες συνθηκες στο εσωτερικο της χωρας, που οχι απλα να μη θελουν να φυγουν οι δικοι σου, αλλα να θελουν να ερθουν και οι απεξω, ωστε να παθουν αυτοι brain drain.
Α, τόσο εύκολα δηλαδή μπορείς να ανταγωνιστείς εσύ σήμερα τις ΗΠΑ ή τη Γερμανία. Και γιατί δεν το κάνεις τότε και σηκώνονται όλοι και φεύγουν έξω; Γιατί δεν το έκανες τότε που άδειασε η μισή Ελλάδα και πηγαίναν όλοι στις φάμπρικες της Γερμανίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και γενικά οπουδήποτε αλλού;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Αύγ 2019, 09:37

alexandroso έγραψε:

Αν έχεις πρόβλημα ανάγνωσης να μου το πεις να το ξέρω. Επαναλαμβάνω ότι δεν είπα ποτέ όταν ήταν όαση ελευθερίας. Ασχέτως αν σε πολλά παραδείγματα ήταν απείρως δημοκρατικότερη απ την κοινοβουλευτική δημοκρατία της δύσης. Αυτό που λέω είναι ότι είναι αστείο να κουνάνε το δάχτυλο οι δυτικοί και οι αποικιοκράτες που αιματοκυλούσαν τον κόσμο κι έβαζαν χούντες όπου δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα της λαικής βούλησης.
μπορει να μοιαζει σαν να διαφωνουμε, αλλα εγω ξερω οτι στο βαθος τα ιδια λεμε.
ουτε εγω ειπα πουθενα οτι στη δυση ολα ηταν τελεια. απλως λεω οτι ειναι αστειο να κουνανε το δαχτυλο για ελευθεριες αυτοι που ειχαν πολυβολα στα συνορα να κοιτανε προς το εσωτερικο της χωρας.

αλλα θα ηθελα μερινα παραδειγματα για το κοκκινο. αν και περισσοτερο με νοιαζει η ελευθερια και οχι η δημοκρατια. μηπως εχεις και κανα παραδειγμα απειρως μεγαλυτερης ελευθεριας;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Αύγ 2019, 09:42

alexandroso έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:36
Ασέβαστος έγραψε:

Α, τόσο εύκολα δηλαδή μπορείς να ανταγωνιστείς εσύ σήμερα τις ΗΠΑ ή τη Γερμανία. Και γιατί δεν το κάνεις τότε και σηκώνονται όλοι και φεύγουν έξω; Γιατί δεν το έκανες τότε που άδειασε η μισή Ελλάδα και πηγαίναν όλοι στις φάμπρικες της Γερμανίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και γενικά οπουδήποτε αλλού;
εγω ειμαι μια μοναδα, δεν ειμαι κυριαρχος του συμπαντος για να κανω αυτο η το αλλο.

αλλα ναι, προφανως και ειναι τοσο ευκολο. κι αν δεν το κανω "εγω" το κανει η γερμανια, ηπα, αυστραλια, και γενικα το "οπουδηποτε αλλου". το βλεπουμε που το κανουν, αρα γινεται. :102:
οσοι βγαινουν χαμενοι σε μυαλα, προφανως κατι κανουν λαθος.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 02 Αύγ 2019, 09:46

Ασέβαστος έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:37
alexandroso έγραψε:

ουτε εγω ειπα πουθενα οτι στη δυση ολα ηταν τελεια. απλως λεω οτι ειναι αστειο να κουνανε το δαχτυλο για ελευθεριες αυτοι που ειχαν πολυβολα στα συνορα να κοιτανε προς το εσωτερικο της χωρας.

αλλα θα ηθελα μερινα παραδειγματα για το κοκκινο. αν και περισσοτερο με νοιαζει η ελευθερια και οχι η δημοκρατια. μηπως εχεις και κανα παραδειγμα απειρως μεγαλυτερης ελευθεριας;
Τα εργατικά συμβούλια και τα Σοβιέτ. Η βάση της ΕΣΣΔ λειτουργούσε αμεσοδημοκρατικά. Αν θες ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα πάρε την Κούβα. Προκειμένου να αποφασιστούν τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης (επί Φιντέλ λέμε) υπήρξε δημόσια διαβούλευση για μήνες, συζήτηση στους χώρους δουλειάς και άλλους χώρους, εκατοντάδες χιλιάδες προτάσεις πολιτών και εργατικών συμβουλιών που δημοσιεύονταν στην Γκραντμα (την Πράβντα της Κούβας) και κατόπιν κωδικοποίηση αυτών και ψήφισή τους. Πότε έχεις ακούσει να γίνεται κάτι τέτοιο στις δημοκρατίες της δύσης; Εδώ ένα δημοψήμισμα κάναμε, είπαμε όχι στα μέτρα της ΕΕ και την άλλη μέρα το κάνανε ναι, αμέσως. Ποιά δημοκρατία έχεις σήμερα όταν οι Βρυξέλλες σε απειλούν με πρόστιμα ή ακόμα χειρότερα αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε; Αλλο το "φαίνεσθε" άλλο η ουσία της δημοκρατίας. Στις ΕΣΣΔ ο εργάτης, τουλάχιστον για ένα διάστημα, είχε ρόλο στις αποφάσεις. Στη δύση ποτέ.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 02 Αύγ 2019, 09:48

Ασέβαστος έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:42
alexandroso έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:36
Ασέβαστος έγραψε:

εγω ειμαι μια μοναδα, δεν ειμαι κυριαρχος του συμπαντος για να κανω αυτο η το αλλο.

αλλα ναι, προφανως και ειναι τοσο ευκολο. κι αν δεν το κανω "εγω" το κανει η γερμανια, ηπα, αυστραλια, και γενικα το "οπουδηποτε αλλου". το βλεπουμε που το κανουν, αρα γινεται. :102:
οσοι βγαινουν χαμενοι σε μυαλα, προφανως κατι κανουν λαθος.
Α, δεν φταίει ας πούμε ότι μιλάμε για μια χαώδη διαφορά ανάμεσα στις ισχυρές πλούσιες χώρες του πλανήτη και σε φτωχές όπως η δικιά μας. Δεν παίζει κάνα ρόλο αν εσύ ήσουν σκλαβωμένος 400 χρόνια όταν οι άλλοι βγάζανε τα άντερά τους με την αποικιοκρατία και με δωρεάν εργατικό δυναμικό μέσω των σκλάβων. Είναι που κάτι δεν κάνουμε καλά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Αύγ 2019, 09:57

alexandroso έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:48

Α, δεν φταίει ας πούμε ότι μιλάμε για μια χαώδη διαφορά ανάμεσα στις ισχυρές πλούσιες χώρες του πλανήτη και σε φτωχές όπως η δικιά μας. Δεν παίζει κάνα ρόλο αν εσύ ήσουν σκλαβωμένος 400 χρόνια όταν οι άλλοι βγάζανε τα άντερά τους με την αποικιοκρατία και με δωρεάν εργατικό δυναμικό μέσω των σκλάβων. Είναι που κάτι δεν κάνουμε καλά.
κυπρος. κατι κανει καλα. δεν εχει τιποτα διαφορετικες συνθηκες απο εμας.

περα απο εμας, κατι κανει καλα η νοτια κορεα σε σχεση με τη βορεια, και κατι εκανε η δυτικη σε σχεση με την ανατολικη γερμανια.

και η κινα κατι εκανε καλα τα τελευταια χρονια που δεν εκανε καλα στο παρελθον.

και η ινδια, κατι κανει καλα που εφτασε απο το σημειο που ηταν υποδουλη στους αγγλους, που της εκαναν με την αποικιοκρατια αυτα που περιγραφεις, και σημερα εφτασε να αγοραζει τη jaguar και τη landrover.

τι;

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 02 Αύγ 2019, 10:44

Ασέβαστος έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:57
alexandroso έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:48

κυπρος. κατι κανει καλα. δεν εχει τιποτα διαφορετικες συνθηκες απο εμας.

περα απο εμας, κατι κανει καλα η νοτια κορεα σε σχεση με τη βορεια, και κατι εκανε η δυτικη σε σχεση με την ανατολικη γερμανια.

και η κινα κατι εκανε καλα τα τελευταια χρονια που δεν εκανε καλα στο παρελθον.

και η ινδια, κατι κανει καλα που εφτασε απο το σημειο που ηταν υποδουλη στους αγγλους, που της εκαναν με την αποικιοκρατια αυτα που περιγραφεις, και σημερα εφτασε να αγοραζει τη jaguar και τη landrover.

τι;
E τι τί; Μου συγκρίνεις φιατάκια με πόρσε. Η Ινδία, που χιλιάδες γυναίκες υποβάλλονται σε αφαίρεση μήτρας για να ναι πιο παραγωγικές στην εργασία τους, είναι απ τους μεγαλύτερους παθόντες του brain drain. Χιλιάδες Ινδοί, οι οποίοι θεωρούνται απ τα μεγαλύτερα μυαλά στην πληροφορική, στις ΗΠΑ και την μεγάλη Βρεττανία. Τί κάνανε; Μια τρύπα στο νερό κάνανε. Και μιλάνε για μια τεράστια χώρα με φοβερές παραγωγικές δυνατότητες. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία ψωμολυσσάει.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 02 Αύγ 2019, 10:59

Νημα για τον Κορκονέα

Σελίδα 73 : μιλάμε για την πρέζα

Σελίδα 83 : μιλάμε για την Ινδία

Σελίδα 93 : ???

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 02 Αύγ 2019, 11:02

Otto Weininger έγραψε:
02 Αύγ 2019, 10:59
Νημα για τον Κορκονέα

Σελίδα 73 : μιλάμε για την πρέζα

Σελίδα 83 : μιλάμε για την Ινδία

Σελίδα 93 : ???
Ινδούς και Γκούρκα στον Γράμμο

Elementary
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 02 Αύγ 2019, 12:33

alexandroso έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:46
Ασέβαστος έγραψε:
02 Αύγ 2019, 09:37
alexandroso έγραψε:

Τα εργατικά συμβούλια και τα Σοβιέτ. Η βάση της ΕΣΣΔ λειτουργούσε αμεσοδημοκρατικά. Αν θες ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα πάρε την Κούβα. Προκειμένου να αποφασιστούν τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης (επί Φιντέλ λέμε) υπήρξε δημόσια διαβούλευση για μήνες, συζήτηση στους χώρους δουλειάς και άλλους χώρους, εκατοντάδες χιλιάδες προτάσεις πολιτών και εργατικών συμβουλιών που δημοσιεύονταν στην Γκραντμα (την Πράβντα της Κούβας) και κατόπιν κωδικοποίηση αυτών και ψήφισή τους. Πότε έχεις ακούσει να γίνεται κάτι τέτοιο στις δημοκρατίες της δύσης; Εδώ ένα δημοψήμισμα κάναμε, είπαμε όχι στα μέτρα της ΕΕ και την άλλη μέρα το κάνανε ναι, αμέσως. Ποιά δημοκρατία έχεις σήμερα όταν οι Βρυξέλλες σε απειλούν με πρόστιμα ή ακόμα χειρότερα αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε; Αλλο το "φαίνεσθε" άλλο η ουσία της δημοκρατίας. Στις ΕΣΣΔ ο εργάτης, τουλάχιστον για ένα διάστημα, είχε ρόλο στις αποφάσεις. Στη δύση ποτέ.

σοβιετικη ...αμεσοδημοκρατια=κα γκε μπε+ γκουλαγκ+ 20.000.000θυματα του γεωργιανου φονια
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 02 Αύγ 2019, 13:50

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα
Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από το δικαστήριο αντίγραφο της απόφασης, ούτως ώστε να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να ασκήσει αναίρεση.

https://www.ant1news.gr/Society/article ... i-korkonew

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 02 Αύγ 2019, 13:51

Parrot έγραψε:
02 Αύγ 2019, 13:50
Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα
Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε από το δικαστήριο αντίγραφο της απόφασης, ούτως ώστε να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να ασκήσει αναίρεση.

https://www.ant1news.gr/Society/article ... i-korkonew
Ήταν απολύτως αναμενόμενο ρε σεις, να υπάρξει αίτηση αναίρεσης της απόφασης
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών