Πώς θα γίνει η τελική Κρίση των ψυχών;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Πώς θα γίνει η τελική Κρίση των ψυχών;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 07 Αύγ 2019, 09:45

Δεν νομίζω ότι δικαιούσαι να μελετάς τίποτα είτε από κοντά, είτε από απόσταση. παρά μόνο την δική σου άβυσσο της ψυχής. Εκτός και αν είσαι ειδικός και σε έχει εξουσιοδοτήσει ο άνθρωπος.
Κατά τα άλλα δεν κάθομαι να συζητήσω. Για μένα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Από εδώ θα πάρουν πόδι. Αυτό είναι το έργο που πρέπει να γίνει, όχι να συζητάμε με λαό εγκληματικό και απατεώνα και να είμαστε ραγιάδες μετά από τόσες θυσίες για απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. Αν αυτό γίνει από θεούς, μακάρι να γίνει.
Δεν υπάρχει συζήτηση με ψεύτες και εγκληματίες. Ούτε τρίτο παγκόσμιο θα κάνουν, ούτε τίποτα.
Νομίζω είπα ότι ήρθαν με καραβιές για να γεννοβολήσουν και να μας κατακτήσουν, όπως κάνουν σε όλες τις χώρες. Είτε με θεωρεί ο άλλος τρελή, είτε όχι, σε εμένα αυτό ειπώθηκε, για να μην το κουράζω πολύ με συζητήσεις και ερωτηματικά. Που είναι ο εχθρός, εδώ, εκεί, οι δημόσιοι, οι ιδιωτικοί κλπ. όπως γίνεται με όλους όσους αναρωτιούνται.
Τώρα αν θέλετε εσείς να πληρώνετε φόρους για έρευνες κλπ. για να το παίζουν τα σκροφόνια θεές ποσώς με ενδιαφέρει. Θα το αντιμετωπίσω, αυτά θα κυνηγηθούν στον αιώνα τον άπαντα, για χάρη των δικών μας ανθρώπων. Με χειρουργική ακρίβεια, όχι να δημιουργήσουν μπάχαλο κατά την προσφιλή τους τακτική.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 07 Αύγ 2019, 12:14

Antares έγραψε:
06 Αύγ 2019, 19:07
alexandroso έγραψε:
06 Αύγ 2019, 18:48
Οχι. Αυτό που μου λες είναι ότι ένας πολιτισμός (έστω λαμπρός) που λάτρευε τη σελήνη και τον ήλιο σα θεούς και νόμιζαν ότι η γη είναι επίπεδη ήταν αλάνθαστος ενώ όλοι οι σημερινοί πολιτισμοί, και οι θρησκείες τους, είναι όλες λανθασμένες. Γιατί; Γιατί έτσι. Που τη βλέπεις τη σαφήνεια; Εγώ βλέπω μόνο ότι πιστεύεις κάτι γιατί θες να το πιστέψεις.
Αν αρχίσουν οι Ολύμπιοι να ρίχνουν φάπες θα μπορεί να ιδωθεί η σαφήνεια. Εκεί συμφωνώ.
Άκου εκεί πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη, που και σε αυτά τα λίγα που σώθηκαν περιγράφουν την ελικοειδή κίνηση του ηλιακού συστήματος.
Σ' αυτή την χώρα η ιστορία είναι ζωντανή και δεν θα πεθάνει ποτέ. Να το γνωρίζουν οι σφετεριστές.
Υπάρχουν και αυτοί αλλά αυτό που επικρατούσε στις αντιλήψεις της εποχής ήταν άλλο...
http://www.greek-language.gr/digitalRes ... e_009.html

[...]Στον χάρτη του Αναξίμανδρου η επιφάνεια της Γης θα πρέπει να απεικονιζόταν σαν ένας κυκλικός δίσκος με συμμετρική κατανομή των γνωστών περιοχών της οικουμένης. Αν παρακάμψουμε προς στιγμήν την έμφαση στη συμμετρία, η εικόνα αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με την παλαιότερη, παραδοσιακή σύλληψη της μορφής της Γης. Τόσο στα ομηρικά έπη όσο και στις κοσμολογικές αφηγήσεις των ανατολικών λαών η Γη θεωρείται ακίνητη και επίπεδη, καταλαμβάνει κεντρική θέση στο σύμπαν, και μάλλον έχει σχήμα κυκλικό. Η αντίληψη αυτή υιοθετείται και από τον Θαλή, με τη διαφορά ότι ο Θαλής προβληματίζεται πλέον για το υποστήριγμα της ακίνητης Γης, για να καταλήξει τελικά στο συμπέρασμα ότι η Γη επιπλέει στο νερό.[...]

Γαι τα υπόλοιπα και την πίστη τους ότι ουράνια σώματα όπως η σελήνη, ο ήλιος, ο εωσφόρος κλπ κλπ ήταν Θεοί θα πεις τίποτα ή να περιμένω να αναστηθεί ο Ιππαρχος και να μ'αρχίσει στις φάπες;
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 07 Αύγ 2019, 12:20

Kωστας έγραψε:
06 Αύγ 2019, 19:57
Αρχικα, οι Ελληνες δεν πιστευαν οτι η γη ειναι επιπεδη( τουλαχιστον οι φιλοσοφοι-επιστημονες).
Επισης, εγω δεν αναφερθηκα ποτε στο σημερα. Τωρα εσυ γιατι το εξελαβες ετσι δεν ξερω. Το μονο που ειπα ειναι οτι αν εισαι τοσο αδαης που πιστευεις και βασιζεις την ζωη σου σε κατι ανυπαρκτο , τοτε προφανως και το εργο σου θα ειναι αναλογο. Απο τη στιγμη που ολος ο συγχρονος κοσμος παραδεχεται την σπουδαιοτητα του ελληνικου πολιτισμου, τοτε εγω δεν μπορω να δεχτω οτι οι Ελληνες ησαν τοσο βλακες ωστε να πιστεουν σε φαντασματα. Σκεψου λιγο τι γινοταν φερ'ειπειν στην περσικη αυτοκρατορια. Ο ορισμος της κτηνωδιας και της βαρβαροτητας. Οι περσες και γενικως οι λαοι της ανατολης παρισταναν τους θεους τους με ταρατωδεις μορφες( πχ βααλ), ενω οι Ελληνες με ανθρωπινες. Θελω να πω πως ο,τι εισαι αυτο καθρεπτιζεται και στον πολιτισμο σου. Δεν ξερω ποσο πιο σαφης μπορω να γινω...
Τι θα πει δεν πιστεύεις ότι είναι βλάκες και δεν πιστεύουν στα φαντάσματα; Φυσικά και δεν ήταν βλάκες, φυσικά όμως και πίστευαν ένα κάρο μαλακίες συμπεριλαμβανομένων των φαντασμάτων. Στο κάνει αυτό το γεγονός ότι ήταν 2500 χρόνια πίσω συγκριτικά με τις σημερινές αποκαλύψεις.
Οπότε η βεβαιότητά σου ότι αποκλείεται να κάναν λάθος γιατί ήταν λαμπρός πολιτισμός θα πρέπει να συνοδεύεται από το πλήρες γενεαλογικό δέντρο του ήλιου σαν γιο του Υπερίωνα με αδέρφια τη σελήνη και την Ηώ.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 07 Αύγ 2019, 12:27

alexandroso έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:14

[...]Στον χάρτη του Αναξίμανδρου η επιφάνεια της Γης θα πρέπει να απεικονιζόταν σαν ένας κυκλικός δίσκος με συμμετρική κατανομή των γνωστών περιοχών της οικουμένης. Αν παρακάμψουμε προς στιγμήν την έμφαση στη συμμετρία, η εικόνα αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με την παλαιότερη, παραδοσιακή σύλληψη της μορφής της Γης. Τόσο στα ομηρικά έπη όσο και στις κοσμολογικές αφηγήσεις των ανατολικών λαών η Γη θεωρείται ακίνητη και επίπεδη, καταλαμβάνει κεντρική θέση στο σύμπαν, και μάλλον έχει σχήμα κυκλικό. Η αντίληψη αυτή υιοθετείται και από τον Θαλή, με τη διαφορά ότι ο Θαλής προβληματίζεται πλέον για το υποστήριγμα της ακίνητης Γης, για να καταλήξει τελικά στο συμπέρασμα ότι η Γη επιπλέει στο νερό.[...]

Γαι τα υπόλοιπα και την πίστη τους ότι ουράνια σώματα όπως η σελήνη, ο ήλιος, ο εωσφόρος κλπ κλπ ήταν Θεοί θα πεις τίποτα ή να περιμένω να αναστηθεί ο Ιππαρχος και να μ'αρχίσει στις φάπες;
Πρώτα πρώτα θα προτιμούσα να διαβάσω τους ίδιους. Ακόμη και έτσι να είναι υπήρχε ένας πλουραλισμός απόψεων και ο Αρίσταρχος ο Σάμιος και οι Πυθαγόρειοι πρότειναν το ηλιοκεντρικό σύστημα, για να τους μελετήσει μετά από 2000 χρόνια ο Κοπέρνικος. Όσο για την πίστη λυπάμαι δεν πείθεις για την αμάθεια και την δεισιδαιμονία των αρχαίων Ελλήνων, εκτός από αυτούς που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα αρχαίο κείμενο.
Δεν πρόκειται να ξαναανακαλύψω τον τροχό σχετικά με τους αρχαίους Έλληνες. Εξάλλου υπάρχουν και οι Ευρωπαίοι που μελετάνε τις ρίζες τους αν εμείς δεν το κάνουμε.
Υπάρχουν σοβαρά θέματα στο σήμερα και όπως βλέπεις από το προηγούμενο μου πόστ είμαι αρκετά τρελή και δεν δέχομαι άλλη οπτική. Εξάλλου θεός μου το υπέδειξε. Ελπίζω μόνο να γίνει επέμβαση.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 07 Αύγ 2019, 12:31

Antares έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:27
alexandroso έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:14

Πρώτα πρώτα θα προτιμούσα να διαβάσω τους ίδιους. Ακόμη και έτσι να είναι υπήρχε ένας πλουραλισμός απόψεων και ο Αρίσταρχος ο Σάμιος και οι Πυθαγόρειοι πρότειναν το ηλιοκεντρικό σύστημα, για να τους μελετήσει μετά από 2000 χρόνια ο Κοπέρνικος. Όσο για την πίστη λυπάμαι δεν πείθεις για την αμάθεια και την δεισιδαιμονία των αρχαίων Ελλήνων, εκτός από αυτούς που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα αρχαίο κείμενο.
Δεν πρόκειται να ξαναανακαλύψω τον τροχό σχετικά με τους αρχαίους Έλληνες. Εξάλλου υπάρχουν και οι Ευρωπαίοι που μελετάνε τις ρίζες τους αν εμείς δεν το κάνουμε.
Υπάρχουν σοβαρά θέματα στο σήμερα και όπως βλέπεις από το προηγούμενο μου πόστ είμαι αρκετά τρελή και δεν δέχομαι άλλη οπτική. Εξάλλου θεός μου το υπέδειξε. Ελπίζω μόνο να γίνει επέμβαση.
Βρε πια αμάθεια και δεισιδαιμονία; Κανείς δεν αρνείται τον σπουδαίο πολιτισμό που ανέπτυξαν μόνο που την σημαντικότερη παρακαταθήκη που άφησαν στην ανθρωπότητα την περιφρονείτε παραδειγματικά. Κι αυτή είναι ο ορθολογισμός. Οταν λοιπόν ξεκινάμε τη συζήτηση με το αξίωμα ότι επειδή είχαν οι αρχαίοι σπουδαίο πολιτισμό δεν κάναν λάθη ο ορθολογισμός μόλις πετάχτηκε από το παράθυρο και υπέκυψε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 07 Αύγ 2019, 12:46

alexandroso έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:31

Βρε πια αμάθεια και δεισιδαιμονία; Κανείς δεν αρνείται τον σπουδαίο πολιτισμό που ανέπτυξαν μόνο που την σημαντικότερη παρακαταθήκη που άφησαν στην ανθρωπότητα την περιφρονείτε παραδειγματικά. Κι αυτή είναι ο ορθολογισμός. Οταν λοιπόν ξεκινάμε τη συζήτηση με το αξίωμα ότι επειδή είχαν οι αρχαίοι σπουδαίο πολιτισμό δεν κάναν λάθη ο ορθολογισμός μόλις πετάχτηκε από το παράθυρο και υπέκυψε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Μάλλον βαλτός είσαι για να μας τρως τον χρόνο. Φυσικά και σήμερα έχουμε όλες τις επιστήμες αναπτυγμένες και ξεχωριστές. Μήπως όμως θα φτάναμε στο ίδιο σημείο 2000 χρόνια νωρίτερα;
Επίσης τα ιστορικά στοιχεία πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους και να μην εξαφανίζονται ή να παραποιούνται. Όλο και κάτι μπορεί να βρεθεί που ίσως έχει σημασία, όπως η θεωρία των τριγώνων στον Τίμαιο του Πλάτωνα για την δομή της ύλης που έδωσε την έμπνευση για την θεωρία των αιτιακών δυναμικών τριγωνισμών.
Πιθανότατα μεταφέρουν γνώση από παλαιότερο πολιτισμό ανώτερο από τον σημερινό.
Αφού πιθανόν να υπήρχε κάτι τέτοιο κάπου θα βρίσκονται και οι δημιουργοί του (σε κάποιον άλλον πλανήτη, γαλαξία κλπ.) που μάλλον δεν σου αρέσει αυτή η προοπτική. Με την εβραική ιστορία είμαστε κομπλέ.

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 07 Αύγ 2019, 12:50

Antares έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:46
alexandroso έγραψε:

Μάλλον βαλτός είσαι για να μας τρως τον χρόνο. Φυσικά και σήμερα έχουμε όλες τις επιστήμες αναπτυγμένες και ξεχωριστές. Μήπως όμως θα φτάναμε στο ίδιο σημείο 2000 χρόνια νωρίτερα;
Επίσης τα ιστορικά στοιχεία πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους και να μην εξαφανίζονται ή να παραποιούνται. Όλο και κάτι μπορεί να βρεθεί που ίσως έχει σημασία, όπως η θεωρία των τριγώνων στον Τίμαιο του Πλάτωνα για την δομή της ύλης που έδωσε την έμπνευση για την θεωρία των αιτιακών δυναμικών τριγωνισμών.
Αφού πιθανόν να υπήρχε κάτι τέτοιο κάπου θα βρίσκονται και οι δημιουργοί του (σε κάποιον άλλον πλανήτη, γαλαξία κλπ.) που μάλλον δεν σου αρέσει αυτή η προοπτική. Με την εβραική ιστορία είμαστε κομπλέ.
Μα σε τι απαντάς με αυτό; Στο ότι οι αρχαίοι δεν κάνανε λάθη άρα οι Ολύμπιοι ήταν πραγματικοί; Πιστεύεις ότι αυτό ήταν απάντηση; Τεσπα, μάλλον τον δικό μου χρόνο χαλάω εδώ μέσα. Αφού στα αποκάλυψε και Θεός όλα αυτά τί να πω εγώ ένας κοινός θνητός; Αντε και καλή σας τύχη μάγκες. Σας αφήνω να συνεχίσετε απερίσπαστοι. :wave:

Kωστας
Phorum.gr user: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kωστας » 07 Αύγ 2019, 12:53

alexandroso έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:50
Antares έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:46
alexandroso έγραψε:

Μα σε τι απαντάς με αυτό; Στο ότι οι αρχαίοι δεν κάνανε λάθη άρα οι Ολύμπιοι ήταν πραγματικοί; Πιστεύεις ότι αυτό ήταν απάντηση; Τεσπα, μάλλον τον δικό μου χρόνο χαλάω εδώ μέσα. Αφού στα αποκάλυψε και Θεός όλα αυτά τί να πω εγώ ένας κοινός θνητός; Αντε και καλή σας τύχη μάγκες. Σας αφήνω να συνεχίσετε απερίσπαστοι. :wave:

εσυ φιλε εισαι αθεος;;

alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso » 07 Αύγ 2019, 12:55

Kωστας έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:53

εσυ φιλε εισαι αθεος;;
Ναι.

Kωστας
Phorum.gr user: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kωστας » 07 Αύγ 2019, 13:05

alexandroso έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:55
Kωστας έγραψε:

εσυ φιλε εισαι αθεος;;
Ναι.
Απο τη στιγμη που εισαι αθεος ποιος ο λογος να μπαινεις στη κατηγορια θρησκειολογια;; προφανως αναφερεται σε ατομα που δεν ειναι αθεα.

Αρρηνmax41postspermonth
Phorum.gr user: Μητσάκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth » 07 Αύγ 2019, 13:14

alexandroso έγραψε:
07 Αύγ 2019, 12:55
Kωστας έγραψε:

εσυ φιλε εισαι αθεος;;
Ναι.
και από τους πιο γνωστούς και μαλιστα ο πολυγραφότερος χρηστης στο παλιό Φόρουμ ... υπήρξε βέβαια και κάποιος Αλεξανημέ που κοντευε να τον φτάσει, ένας πιτσιρικάς,οποίος είναι πολύ θρήσκος χριστιανός ορθόδοξος και είχε έντονες κόντρες με το χελεγκενες θυμάμαι ,να τα λέμε αυτά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρρηνmax41postspermonth την 07 Αύγ 2019, 13:14, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 07 Αύγ 2019, 13:14

Δεν είμαστε όλοι θρήσκοι εδώ. Σιγά μην μου επιβάλλουν εμένα παλαιές διαθήκες και μπαρμπούτσαλα. Την διδασκαλία του Χριστού την μελετώ, εξάλλου έδειξε του υπηρέτες του Σατανά και τους κατακεραύνωσε, μετά έγινε θρησκεία της αγάπης και κεράκια, αρκουδάκια, τσιριμόνιες κλπ.

Αρρηνmax41postspermonth
Phorum.gr user: Μητσάκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρρηνmax41postspermonth » 07 Αύγ 2019, 13:16

Antares έγραψε:
07 Αύγ 2019, 13:14
Δεν είμαστε όλοι θρήσκοι εδώ. Σιγά μην μου επιβάλλουν εμένα παλαιές διαθήκες και μπαρμπούτσαλα. Την διδασκαλία του Χριστού την μελετώ, εξάλλου έδειξε του υπηρέτες του Σατανά και τους κατακεραύνωσε, μετά έγινε θρησκεία της αγάπης και κεράκια, αρκουδάκια, τσιριμόνιες κλπ.
πρηγουμένως έγραψες τη λέξη τρελή Σχετικά με το άτομο σου, εγώ θυμάμαι κάποιον αντάρες στο παλιό Φόρουμ ..κοπέλα ήτανε ;τι να πω; ναι βέβαια αυτός σίγουρα δεν πίστευε

διαχρονικά τείνω στο συμπέρασμα ότι, δεν ξέρω για τους άλλους, πάντως οι παλιοι και νέοι φορουμιτες άθεοι,αθεοι θα πεθάνουν και σίγουρα οι κομμουνιστές κομμουνιστές θα πεθάνουν! Δατς φορ σιουρ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρρηνmax41postspermonth την 07 Αύγ 2019, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Aράζω ξάπλα oλημερίς
και κάνω μαύρες σκέψεις:
Mην πεις για τoν Mελιγαλά,
Aρ(ρ)η(ν) (!!!!), γιατί θα μπλέξεις...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 07 Αύγ 2019, 13:17

Natasha έγραψε:
03 Αύγ 2019, 11:57
Γνωρίζετε πως θα γίνει η Κρίση μας;
Πώς θα κριθουμε στην Δευτερα Παρουσία;
Έχω την εντύπωση ότι ο νεοέλληνας ψάχνει ήδη παραθυράκια ρωτώντας και ψάχνοντας την πιο εργονομική στάση ζωής για να πάει στον Παράδεισο... :a108:

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 07 Αύγ 2019, 13:20

πρηγουμένως έγραψες τη λέξη τρελή Σχετικά με το άτομο σου, εγώ θυμάμαι κάποιον αντάρες στο παλιό Φόρουμ ..κοπέλα ήτανε ;τι να πω; ναι βέβαια αυτός σίγουρα δεν πίστευε
Τι να κάνουμε τώρα. Άιντε παρατάτε μας με τους Εβραίους. Πακετάκι θα φύγουν από εδώ αφού δικαστούν πρώτα και δεν σαπίσουν στη φυλακή. Αυτοί παίρνουν πολλά λεφτά για να σκοτώνουν χριστιανούς ή Έλληνες , αν θέλετε πείτε το έτσι. Δεν υπάρχει καμία τύψη γι' αυτούς, θεωρούν εαυτόν και ευλογημένο.
Δεν σας έχουν κολλήσει τέτοιες βδέλλες και δεν ξέρετε, ή μπορεί να σας έχουν κολλήσει και δεν το ξέρετε ακόμη.
Ότι θέλεις φτιάχνουν, ακόμη και θανάτους παιδιών. Τα δικά μας παιδιά.
Για να μου πει Ολύμπιος γι' αυτούς είναι μεγάλο ζήτημα. Από τότε πιστεύω στους Ολυμπίους και φυσικά στον δημιουργό τους και τον δικό μου δημιουργό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 07 Αύγ 2019, 13:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών