ΒΟΜΒΑ: Ήρθε η ώρα του «λογαριασμού» - Στο σκαμνί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Οι «σκοτεινοί» φάκελοι που τον «καίνε»

Το Μαξίμου ετοιμάζεται να στείλει στη δικαιοσύνη, τουλάχιστον 10 υποθέσεις-σκάνδαλα, που απασχόλησαν τη χώρα, τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σκοπός όπως λένε κυβερνητικές πηγές, είναι να ριχθεί άπλετο φως και να αναζητηθούν πέρα από τις πολιτικές και οι όποιες ποινικές ευθύνες υπάρχουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το περασμένο Σάββατο, μέσα στις 10 υποθέσεις, περιλαμβάνεται το υποτιθέμενο σκάνδαλο της Novartis, η αναβάθμιση των F-16, το πως φτάσαμε στο δημοψήφισμα-παρωδία και τα Capital Controls, που γύρισαν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, η πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τα ταξίδια του Ν.Παππά στη Βενεζουέλα.
Επίσης, από τη λίστα, δε λείπει η υπόθεση των καταγγελιών Καμμένου για Κοτζιά, οι οικονομικές ατασθαλίες για σίτιση και στέγαση προσφύγων, τα δάνεια Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής, καθώς και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Ο Α.Τσίπρας πριν μερικά 24ωρα, στη Βουλή, προκάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τον βουλευτή του και πρώην αναπλ.υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.
Ταυτόχρονα, ενώ οι υποθέσεις που θα στείλει το Μαξίμου στη δικαιοσύνη είναι γνωστές, άγνωστος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει να κινηθεί.Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν αποκλείεται μάλιστα και το ενδεχόμενο να στηθούν εξεταστικές επιτροπές.
Το τελευταίο διάστημα, ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντιμετώπιζαν το δίλημμα, του αν θα έπρεπε να σταλούν όλοι οι φάκελοι μονομιάς στη δικαιοσύνη ή αν θα έπρεπε να ακολουθηθεί μια πιο ήπια προσέγγιση.
Οι ίδιες πηγές, λένε πως ο Κ.Μητσοτάκης, δεχότανε εισηγήσεις και για τις δυο εκδοχές. Η κυβέρνηση θα ήθελε να αποφύγει τη μαζική αποστολή των υποθέσεων στη δικαιοσύνη, ώστε να μη κατηγορηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές ρεβανσισμού.
Από την άλλη, μια τέτοια ενέργεια θα είχε σίγουρα ένα αισθητό ψυχολογικό αντίκτυπο στους πολίτες. Το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός, μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη, να «καθίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, στο σκαμνί της δικαιοσύνης.
https://www.el.gr/ellada/kommata/vomva- ... asmoy-sto/