Έχει σχέση με το μυαλό μας και μέχρι εκεί...Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑16 Αύγ 2019, 11:05Είναι σίγουρο ότι με κάποιο τρόπο συνδέονται οι περασμένες ζωές μας με το ντέζα βου. Εγώ έχω πολύ συχνά ντέζα βου και προσωπική μου άποψη είναι ότι επειδή είμαι πολύ αισθαντικό άτομο πιάνω συμπαντικά σήματα από τις προηγούμενες ζωές μου που περιφέρονται στον αιθέρα. Αυτό που είναι παράξενο είναι η αίσθηση ότι αυτό που νιώθω όχι μόνο το έχω ξαναζήσει αλλά το ζω παράλληλα με κάποιον άλλον σωσία μου που ζει κάπου σε ένα σύμπαν παράλληλο με το δικό μας και εκείνη τη στιγμή κάνει και εκείνος την ίδια σκέψη.Natasha έγραψε: ↑15 Αύγ 2019, 21:55Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑15 Αύγ 2019, 16:00
Αγαπητέ μου, αν κάνετε μια ερώτηση στα ίντερνετ θα σας παρουσιάσουν δεκάδες ιστορίες από ανθρώπους που θυμήθηκαν τις περασμένες ζωές τους. Προσωπικά μετά από ύπνωση που έλαβε χώρα στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του '88 θυμήθηκα περασμένη ζωή μου όπου ήμουν γνωστός γιατρός του Λονδίνου τι αρχές του 18ου αιώνα και για όσο διήρκησε η ύπνωση μιλούσα άπταιστα αγγλικά και είχα ιατρικές γνώσεις αφαίμαξης άρρωστου αίματος με βδέλλες.
Αυτό που λες με την υπνωση Πορφυριε δεν το εχω ψαξει, μπορέι και να αληθευει. Αν ισχυει, τότε ΟΝΤΩΣ κατι ζησαμε πριν και ερχεται στην μνημη.
Το deja vu μήπως είναι αισθηση μνημης της ίδιας ζωης που εχουμε ξαναζησει;
Πώς θα γίνει η τελική Κρίση των ψυχών;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Re: Πώς θα γίνει η τελική Κρίση των ψυχών;
Παρατηρητής...
-
Ακριβώς έτσι είναι ksk.
Άλλωστε για το ντέζα βου υπάρχει επιστημονική αναφορά:
https://www.lifo.gr/articles/science_articles/111288
Μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες κατάφεραν να συσχετίσουν τα συχνά επεισόδια déjà vu με αγχώδεις διαταραχές, αλλά και διαταραχές προσωπικότητας, ακόμη και σχιζοφρένεια.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Xμμ πολύ ενδιαφέρον αυτό που παραθέτει ο Vassilis_1. Με κάνει να αναρωτηθώ, αλήθεια αδέλφια μου, τι είναι αυτό που η ψυχιατρική προσφέρει άραγε; Αυτή η γενική επιστήμη επάνω στην ανθρώπινη κατάσταση; Είναι τυχαίο που η επιστήμη αυτή έχει θεμελιωθεί από Εβραίους; Όχι αδέλφια μου. Οι Εβραίοι είναι πίσω από οτιδήποτε πλανερό. Ο Σίγκμουντ Φρόυντ ο κοκαινομανής, ήτο Εβραίος και χρηματοδοτούνταν από σιωνιστικές οργανώσεις για να επαναπροσδιορίσει το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας σε κάτο αρρωστημένο και επιβλαβές όπως το οιδιπόδειο σύμπλεγμα σύμφωνα με το οποίο όλα τα αγοράκια θέλουν να πλαγιάσουν με τη μητέρα τους.
Αρρωστημένες καταστάσεις με ερμηνεία ονείρων σύμφωνα με την οποία όλα έχουν να κάνουν με το σεξ. Ο κοκάκιας κος Φρόυντ που σνίφαρε 1 κιλό κοκαίνη κάθε μέρα προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλοι έχουμε πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και με τους σημερινούς ψυχιάτρους που διαγνώσκουν αρρώστιες που δεν υπάρχουν.
Η πνευματικότητα μας όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Εμείς, νιώθουμε και αγγίζουμε τα πνεύματα που πλανιούνται τη νύχτα. Εμείς, έχουμε το βάρος της αιωνιότητας στην πλάτη μας. Εμείς τα πραγματικά τέκνα του Ουράνιου Πατέρα μας. Μπροστά οι σαλπιγκτές αγγέλοι. Πίσω τους εμείς, πάντα συγχωρώντας, πάντα απλώνοντας το χέρι, χαμογελώντας, τεντωμένοι με τις αναρίθμητες ζωές μας από το τίποτα μέχρι την αιωνιότητα. Με την μία αθάνατη ψυχή μας.
Αρρωστημένες καταστάσεις με ερμηνεία ονείρων σύμφωνα με την οποία όλα έχουν να κάνουν με το σεξ. Ο κοκάκιας κος Φρόυντ που σνίφαρε 1 κιλό κοκαίνη κάθε μέρα προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλοι έχουμε πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και με τους σημερινούς ψυχιάτρους που διαγνώσκουν αρρώστιες που δεν υπάρχουν.
Η πνευματικότητα μας όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Εμείς, νιώθουμε και αγγίζουμε τα πνεύματα που πλανιούνται τη νύχτα. Εμείς, έχουμε το βάρος της αιωνιότητας στην πλάτη μας. Εμείς τα πραγματικά τέκνα του Ουράνιου Πατέρα μας. Μπροστά οι σαλπιγκτές αγγέλοι. Πίσω τους εμείς, πάντα συγχωρώντας, πάντα απλώνοντας το χέρι, χαμογελώντας, τεντωμένοι με τις αναρίθμητες ζωές μας από το τίποτα μέχρι την αιωνιότητα. Με την μία αθάνατη ψυχή μας.
Πορφυριε, γραφεις ωραία!Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑17 Αύγ 2019, 17:29Xμμ πολύ ενδιαφέρον αυτό που παραθέτει ο Vassilis_1. Με κάνει να αναρωτηθώ, αλήθεια αδέλφια μου, τι είναι αυτό που η ψυχιατρική προσφέρει άραγε; Αυτή η γενική επιστήμη επάνω στην ανθρώπινη κατάσταση; Είναι τυχαίο που η επιστήμη αυτή έχει θεμελιωθεί από Εβραίους; Όχι αδέλφια μου. Οι Εβραίοι είναι πίσω από οτιδήποτε πλανερό. Ο Σίγκμουντ Φρόυντ ο κοκαινομανής, ήτο Εβραίος και χρηματοδοτούνταν από σιωνιστικές οργανώσεις για να επαναπροσδιορίσει το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας σε κάτο αρρωστημένο και επιβλαβές όπως το οιδιπόδειο σύμπλεγμα σύμφωνα με το οποίο όλα τα αγοράκια θέλουν να πλαγιάσουν με τη μητέρα τους.
Δυο συνδεσμοι για τον Φρουντ που ανεφερες:
https://www.iatropedia.gr/psychiki-ygei ... eMhckLnOWA
http://www.pathfinder.gr/stories/433817 ... wWSlNCG0uU
"Άχρι καιρού..."
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Νατάσα μου δεν υπάρχει λόγος να αποδομούμε κατεστραμμένα όντα. Η ιστορία τους έχει αποδομήσει ήδη. Πλήρως και απολύτως. Απολύτως. Ο μαθητής του, Καρλ Γιουνγκ αλλα και ο αλλος ο κινσευ ήταν αρρωστημένα πλάσματα. Για να μη μιλήσουμε καθόλου για τους σύγχρονους ψυχοάτρους και ψυχαναλητές που είναι όλοι τους τρελοί εθισμένη στο σεξ στην κοκαινη και στο χρήμα.
-
Vassilis_1 έγραψε: ↑15 Αύγ 2019, 15:34Εδώ μας λέει σαφέστατα ο Χριστός, ο δημιουργός της ζωής και των πάντων, ότι θα κριθούμε βάσει των έργων μας στη μοναδική ζωή μας εδώ στη γή.Vassilis_1 έγραψε: ↑13 Αύγ 2019, 13:23Πολύ ευχαρίστως.
Δεν υπάρχουν πολλοί εαυτοί μας ούτε πολλές ζωές μας.
Ένας εαυτός μας υπάρχει και μία ζωή μας υπάρχει.
Αυτό αποσαφηνίζεται από τον Απόστολο Παύλο ως εξής:Αποσαφηνίζεται και από το Χριστό ως εξής:Εβρ. 9,27 καὶ καθ᾿ ὅσον ἀπόκειται τοῖς ἀνθρώποις ἅπαξ ἀποθανεῖν, μετὰ δὲ τοῦτο κρίσιςΣαφέστατα εδώ ο Χριστός δεν αφήνει περιθώρια ύπαρξης άλλης ζωής, παρόμοιας με αυτή που ζούμε τώρα.«Τὶ γὰρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδήσῃ, τὴν δὲ ψυχὴν αὑτοῦ ζημιωθῇ;» [Ματθ. ιστ’ 26]Ιδού:Απόδοση σε απλή γλώσσα:(Ματθ. κε΄ 31 – 46)
Εἶπεν ὁ Κύριος• όταν ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἅγιοι ἄγγελοι μετ᾿ αὐτοῦ, τότε καθίσει ἐπὶ θρόνου δόξης αὐτοῦ, καὶ συναχθήσεται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφοριεῖ αὐτοὺς ἀπ᾿ἀλλήλων ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων, καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ, τὰ δὲἐρίφια ἐξ εὐωνύμων.
Τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ• δεῦτε οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου. Ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με.
Τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ οἱ δίκαιοι λέγοντες• κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα καὶ ἐθρέψαμεν, ἢ διψῶντα καὶ ἐποτίσαμεν; Πότε δέ σε εἴδομεν ξένον καὶ συνηγάγομεν, ἢ γυμνὸν καὶ περιεβάλομεν; Πότε δέ σε εἴδομεν ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ ἤλθομεν πρός σε;
Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς• ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε.
Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων• πορεύεσθε ἀπ᾿ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ. Ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με.
Τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες• κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι;
Τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων• ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε.
Καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.Εἶπε ὁ Κύριος:
«Ὅταν θα ἔλθῃ ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου μὲ ὅλην του τὴν δόξαν καὶ ὅλοι οἱ ἄγγελοι μαζί του, τότε θὰ καθήσῃ εἰς τὸν θρόνον τῆς δόξης του καὶ θὰ μαζευθοῦν ἐνώπιόν του ὅλα τὰ ἔθνη καὶ θὰ χωρίσῃ τοὺς μὲν ἀπὸ τοὺς δέ, ὅπως ὁ βοσκὸς χωρίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τὰ κατσίκια, καὶ θα τοποθετήσῃ τὰ μὲν πρόβατα πρὸς τὰ δεξιά του, τὰ δὲ κατσίκια πρὸς τὰ ἀριστερά του.
Τότε θὰ πῇ ὁ βασιλεὺς εἰς ἐκείνους, ποὺ θὰ εἶναι πρὸς τὰ δεξιά, «Ἐλᾶτε οἱ εὐλογημένοι τοῦ Πατέρα μου, κληρονομῆστε τὴν βασιλείαν, ἡ ὁποία εἶναι ἐτοιμασμένη γιὰ σᾶς ἀπὸ τὸν καιρὸν τῆς δημιουργίας τοῦ κόσμου. Διότι ἐπείνασα καὶ μοῦ ἐδώκατε νὰ φάγω, ἐδίψασα καὶ μ’ ἐποτίσατε, ξἐνος ἤμουνα καὶ μ’ ἐπήρατε εἰς τὸ σπίτι, γυμνὸς ἤμουνα καὶ μ’ ἐνδύσατε, ἀρρώστησα καὶ μ’ ἐπισκεφθήκατε, εἰς τὴν φυλακὴν ἤμουνα καὶ ἤλθατε σ’ ἐμέ».
Τότε θὰ τοῦ ἀποκριθοῦν οἱ δίκαιοι καὶ θὰ ποῦν, «Κύριε, πότε σὲ εἴδαμε νὰ πεινᾷς καὶ σ’ ἐθρέψαμε ἢ νὰ διψᾷς καὶ σ’ ἐποτίσαμε; Πότε δὲ σὲ εἴδαμε ξένον καὶ σ’ ἐπήραμε εἰς τὸ σπίτι ἢ γυμνὸν καὶ σ’ ἐνδύσαμε; Πότε σὲ εἴδαμε ἄρρωστον ἢ φυλακισμένον καὶ ἤλθαμε σ’ἐσέ;».
Ὁ βασιλεὺς θὰ ἀπαντήσῃ καὶ θὰ τοὺς πῇ, «Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ὅ,τι ἐκάνατε εἰς ἕνα ἀπὸ τούτους τοὺς ἀσήμαντους ἀδεφλοὺς μου, σ’ ἐμὲ τὸ ἐκάνατε».
Τότε θὰ πῇ σ’ ἐκείνους, ποὺ θὰ εἶναι πρὸς τὰ ἀριστερά, «Φύγετε ἀπ’ ἐμέ, καταραμένοι, στὴν αἰώνια φωτιά, ποὺ ἔχει ἐτοιμασθῆ διὰ τὸν διάβολον καὶ τοὺς ἀγγέλους του, διότι ἐπείνασα καὶ δὲν μοῦ ἐδώκατε νὰ φάγω, ἐδίψασα καὶ δὲν μ’ ἐποτίσατε, ξένος ἤμουνα καὶ δὲν μ’ ἐπήρατε εἰς τὸ σπίτι, γυμνὸς ἤμουνα καὶ δὲν μ’ ἐνδύσατε, ἀσθενὴς ἤμουνα καὶ φυλακισμένος καὶ δὲν μ’ ἐπισκεφθήκατε».
Τότε θὰ ἀποκριθοῦν καὶ αὐτοὶ καὶ θὰ ποῦν, «Κύριε, πότε σὲ εἴδαμε νὰ πεινᾷς ἢ νὰ διψὰς καὶ νὰ εἶσαι ξένος ἢ γυμνὸς ἢ ἀσθενὴς ἢ φυλακισμένος καὶ δὲν σὲ ὑπηρετήσαμε;»
Τότε θὰ ἀποκριθῇ εἰς αὐτοὺς καὶ θὰ πῇ, «Ἀλήθεια σᾶς λέγω, ὅ,τι δὲν ἐκάνατε εἰς ἕνα ἀπὸ τοὺς ἀσήμαντους τούτους, οὔτε εἰς ἐμὲ ἐκάνατε».
Καὶ αὐτοὶ θὰ μεταβοῦν εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον»
Με απλά ελληνικά εσύ Natasha, είναι σαν να λες:
Χριστέ, δεν τα ξέρεις καλά! Ή λες ψέματα!
Σύμφωνα με το φωτισμό που έχω, η ζωή μας εδώ στη γή, δεν είναι η μοναδική!
Επίσης σαφέστατα ο Χριστός μας λέει ότι η κόλαση θα είναι αιώνια και χωρίς τέλος. «Μαρ. 44, ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται.»
Με απλά ελληνικά εσύ Natasha, είναι σαν να λες:
Χριστέ, δεν τα ξέρεις καλά! Ή λες ψέματα!
Σύμφωνα με το φωτισμό που έχω, η κόλαση δεν θα είναι αιώνια, αλλά θα έχει τέλος!
Natasha, πρόσεξε σε παρακαλώ και το κάτω χωρίο:Β΄ κορ, 14. καὶ οὐ θαυμαστὸν• αὐτὸς γὰρ ὁ σατανᾶς μετασχηματίζεται εἰς ἄγγελον φωτός.
Αν ήσασταν πραγματικά τέκνα του Ουράνιου Πατέρα, θα συμβαδίζατε με ό,τι λέει ο Χριστός, ο δημιουργός της ζωής και των πάντων, ο οποίος όπως βλέπουμε στη παράθεση, αποφαίνεται ότι θα κριθούμε βάσει των έργων μας στη μοναδική ζωή μας εδώ στη γή.Εμείς τα πραγματικά τέκνα του Ουράνιου Πατέρα μας.
Αν ήσασταν πραγματικά τέκνα του Ουράνιου Πατέρα, θα συμβαδίζατε με ό,τι λέει ο Χριστός, ο δημιουργός της ζωής και των πάντων, ο οποίος όπως βλέπουμε στη παράθεση, αποφαίνεται ότι η κόλαση θα είναι αιώνια και χωρίς τέλος.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Εντάξει... Εσύ το πηγες πολύ παραπέρα...τα συχνά επεισόδια θα μπορούσαν να στρεσαρουν τον εγκέφαλο αλλα ουτε κατα διάνοια δεν ειναι αποτέλεσμα πάθησης του.Vassilis_1 έγραψε: ↑17 Αύγ 2019, 11:45Ακριβώς έτσι είναι ksk.
https://www.lifo.gr/articles/science_articles/111288Μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες κατάφεραν να συσχετίσουν τα συχνά επεισόδια déjà vu με αγχώδεις διαταραχές, αλλά και διαταραχές προσωπικότητας, ακόμη και σχιζοφρένεια.
Παρατηρητής...
-
Την ύπαρξη ψυχής την θεωρούμε δεδομένη δηλαδή;
O Kάρλ Γιούνγκ μου αρέσει, δεν έχω βρει τον χρόνο για να μελετήσω περισσότερα γραπτά του, αλλά απ' ότι έχω διαβάσει γράφει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, πολύ πνευματικά.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑18 Αύγ 2019, 10:33Νατάσα μου δεν υπάρχει λόγος να αποδομούμε κατεστραμμένα όντα. Η ιστορία τους έχει αποδομήσει ήδη. Πλήρως και απολύτως. Απολύτως. Ο μαθητής του, Καρλ Γιουνγκ αλλα και ο αλλος ο κινσευ ήταν αρρωστημένα πλάσματα. Για να μη μιλήσουμε καθόλου για τους σύγχρονους ψυχοάτρους και ψυχαναλητές που είναι όλοι τους τρελοί εθισμένη στο σεξ στην κοκαινη και στο χρήμα.
Ο Φρόυντ από την άλλη δεν με έπεισε, άρχισα να αναρωτιέμαι για τον εαυτό μου, για την μάνα, τον πατέρα, τα αδέρφια και όποιο παιδί συναντούσα αν υποφέρουμε από τέτοια σύνδρομα.

- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΗ + ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ = ΔΥΣΙΣ = 814 =>
ΖΩΗ = 815
Η ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΗ + Ο ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ = ΑΤΛΑΝΤΙΣ = 892
ΖΩΗ = 815
Η ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΗ + Ο ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΣ = ΑΤΛΑΝΤΙΣ = 892
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
ΚΡΙΣΙΣ ΝΕΚΡΟΥ = ΘΗΒΑ + ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΣ = ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑ = ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ = ΕΙΜΙ Ο ΘΩΜΑΣ = 1185
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
-
Το πήγα εκεί που το πήγε η Επιστήμη.ksk έγραψε: ↑18 Αύγ 2019, 14:46Εντάξει... Εσύ το πηγες πολύ παραπέρα...Vassilis_1 έγραψε: ↑17 Αύγ 2019, 11:45Ακριβώς έτσι είναι ksk.
https://www.lifo.gr/articles/science_articles/111288Μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες κατάφεραν να συσχετίσουν τα συχνά επεισόδια déjà vu με αγχώδεις διαταραχές, αλλά και διαταραχές προσωπικότητας, ακόμη και σχιζοφρένεια.
-
Ασφαλώς.
Καθώς η Επιστήμη απέδειξε αληθείς τις βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής,
κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=8 ... ostcount=3
Λιγη σοβαροτητα δεν θα εβλαπτε.Vassilis_1 έγραψε: ↑10 Αύγ 2019, 11:56
Φίλε axilmar, η άποψή σου δεν έχει βάση.
Διότι η Επιστήμη απέδειξε αληθείς τις βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, θέσεις
της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα περί Δημιουργίας θέματα: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=8 ... ostcount=3
Αρα ο Θεος δεν μπορει να υπαρχει απο μονος του, καποιος αλλος Θεος θα πρεπει να τον εχει δημιουργησει, ετσι;O I έγραψε: ↑09 Αύγ 2019, 14:50Πλην όλων τούτων που... δεν υπάρχουν για κάποιον που τα βλέπει όλα για ύλη, η βεβαιότητά οποιουδήποτε για μη ύπαρξη εξω-χωρο-χρονικού Θεού/Δημιουργού που αντίκειται μάλιστα στη λογική, είναι παροιμιώδης:Εγώ αντίθετα από σένα, βάση της επικρατέστερης και πιο εξακριβωμένης επιστημονικής θεωρίας περί διαστολής τού σύμπαντος βλέπω ότι ο χώρος και ο χρόνος διαστέλλονται ταυτόχρονα ξεκινώντας από το τίποτα.axilmar έγραψε: ↑09 Αύγ 2019, 01:37Οι θρησκείες είναι προιον της ανθρώπινης φαντασίας. Δεν μπορεί να υπαρξει θεός, αντίκειται στην Λογική. Η έννοια της Δημιουργίας είναι ασυμβατη με την έννοια του Θεού: η δημιουργία προϋποθέτει χωροχρόνο έξω από τον δημιουργό.
Δεν υπάρχει και η παραμικρή απόδειξη ότι υπάρχει κάτι μεταφυσικό.
Βέβαια η επιστήμη μπορεί να φτάσει μέχρι το σημείο αρχής τής διαστολής αλλά για πιο πριν είναι αδύνατον να πάει, στο φαινομενικά "τίποτα" που ούτε αποδεδειγμένα χώρος μπορεί να υπάρχει ούτε χρόνος.
Οπότε, ότι και να αποφανθεί ο οποιοσδήποτε για "πριν" την διαστολή, θα είναι καθαρά πίστη επειδή ότι ερευνά βρίσκεται πάντα στα όρια τού υπάρχοντος χωρο-χρόνου και ποτέ έξω από αυτόν. Όμως το φαινομενικά "τίποτα" που δημιούργησε τη διαστολή αποτελεί λογικό ερώτημα που δεν μπορεί να παραβλέψει κανένας λογικός νους όσο κι αν λέει ότι είναι παράλογο Αυτό να υπάρχει.
Ο.Ι.
Infinite recursion δλδ.
Ατοπο.
Και αρα δεν υπαρχει Θεος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο Άδης των Ιουδαίων και η κρίση των ψυχών
από tanipteros » 18 Δεκ 2024, 03:08 » σε Θρησκειολογία - 13 Απαντήσεις
- 405 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
19 Δεκ 2024, 20:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αποσυμβολισμός του μύθου του Ερμαφρόδιτου, η ένωση των ψυχών
από tanipteros » 05 Ιαν 2025, 01:20 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 151 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
05 Ιαν 2025, 01:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση AfD - η τελική λύση για το στεγαστικό;
από Dwarven Blacksmith » 06 Αύγ 2024, 19:18 » σε Διεθνής πολιτική - 69 Απαντήσεις
- 2107 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
01 Σεπ 2024, 13:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στην τελική ευθεία για παραίτηση Μητσοτάκη ?
από Unique » 16 Φεβ 2025, 13:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 9 Απαντήσεις
- 239 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
16 Φεβ 2025, 19:22
-