Γιατί θεωρείται ο "δυτικός πολιτισμός" κάτι καλό;

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Γιατί θεωρείται ο "δυτικός πολιτισμός" κάτι καλό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 17 Αύγ 2019, 20:24

Акόμη πιό απλά: στον σύγχρονο πολιτισμό ζούν περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερα χρόνια. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 17 Αύγ 2019, 20:52

Γιάννης έγραψε:
17 Αύγ 2019, 20:08
Antigeist έγραψε:
16 Αύγ 2019, 22:02
Για ποιο λόγο αλήθεια; Εμένα μου φαίνεται ότι ο σύγχρονος "δυτικός πολιτισμός" είναι επιεικώς για τα σκουπίδια. Το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι η επιστήμη. Και τι μας έφερε αυτή η επιστήμη;
1. Χέστρα για να σουτάρεις το σκατό σου και να φεύγει μακριά να μην ζεις μέσα σε αυτό.
2. Σαπούνι να πλένεις τα χέρια σου και να τα απολυμαίνεις από τα μικρόβια που μαζεύουν όταν σκουπίζεις τον σκατωμένο κώλο σου.
3. Καθαρό τρεχούμενο νερό να πίνεις και να μην χέζεις τα σωθικά σου αμέσως μετά.
4. Υπολογιστές και ίντερνετ για να ποστάρεις τις παπαριές σου να τις διαβάζει ο κόσμος.
1. Χέστρα μπορώ να φτιάξω καλύτερη και στον κήπο μου

2. Σαπούνι έφτιαχνε και η προγιαγιά σου.

3. Mια απλή κιστέρνα σου παρέχει καθαρό νερό. Αλλιώς πρόσθεσε λίγο αλκοόλ και οι παθογόνοι οργανισμοί πεθαίνουν. Για αυτό οι αρχαίοι βάζανε νερό στο κρασί τους.

4. Οι υπολογιστές το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν την κοινωνία πιο ευάλωτη.

Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης » 17 Αύγ 2019, 20:59

sys3x έγραψε:
17 Αύγ 2019, 15:51
Antigeist έγραψε:
17 Αύγ 2019, 15:48
ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Αύγ 2019, 15:41

Οκ, κατάλαβα. Τρεις λαλούν, δυο χορεύουν κι ένας γράφει στίχους χαϊκού για καραόκε.

Συνέχισε τον αντιδυτικό σου διαφωτισμό και καλή τύχη. :)
Η επιστήμη βασίστηκε στην ολική αναίρεση της αρχαίας και μεσαιωνικής σοφίας και όχι στην συνέχειά της όπως νομίζεις εσύ. Ήταν ένα καινοτόμο δημιούργημα του δυτικού πολιτισμού από την Αναγέννηση και μετά. Οι αρχαίοι ούτε ρόλους κομπάρσου δεν παίξανε στην διαδικασία.
Γιωργης επειδή εγώ δε ξέρω απ αφτά, τι μας λέει εδώ ο συνΈλληνας; έχει δίκιο άραγες;
Στω.
Παικταρά μου δεν εχω διαβασει το νημα. Ζητησα διαγραφη. Σε λιγες ωρες θα αποτελω παρελθόν.

Να σαι καλα συσε. Ειχε πλακα οσο κρατησε παιχτη. Ομπβιουσλυ θα ξαναμπω στο μέλλον με νοε νικ γιατι η πρεζα δεν κόβεται.

Καλα να εισαι, καλες δουλειες να εχεις Ποντιαρα μου και υγεια παν' απ'όλα

Αυτο για σενα παιχταρα μου. Τα ποντιακα τα σιχαινομαι αλλα αυτο είναι καλο

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 17 Αύγ 2019, 21:13

Leporello έγραψε:
17 Αύγ 2019, 20:24
Акόμη πιό απλά: στον σύγχρονο πολιτισμό ζούν περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερα χρόνια. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.
Nαι. Χάρη στην αμμωνία, το φώσφορο και την ξεπάτωση του χώματος έχουν να φάνε σήμερα δισεκατομμύρια άνθρωποι ενώ διαφορετικά δεν θα ζούσαν ούτε δύο. Και δεν κινδυνεύουν από ασθένειες χάρη στα αντιβιοτικά και την επεξεργασία του νερού. Τα αντιβιοτικά όμως δεν διαρκούν για πάντα γιατί οι οργανισμοί που σκοτώνουν εξελίσσονται ραγδαία και η υποδομή καθαρού νερού και υγιεινής βασίζεται στο πετρέλαιο.

Και παλιά δεν πέθαιναν οι άνθρωποι στα 30 τους όπως νομίζουν ορισμένοι. Η παιδική θνησιμότητα σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα γεννητικότητας φταίει.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 17 Αύγ 2019, 21:18

Leporello έγραψε:
Ετσι από περιέργεια γνωρίζεις γιατί ζούμε πιο πολλά χρόνια και που οφείλεται;

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 17 Αύγ 2019, 21:29

nemo έγραψε:
17 Αύγ 2019, 21:18
Leporello έγραψε:

Σε πολλούς λόγους.π.χ. αυτός που ανακάλυψε την πτήση με αεροπλάνο,ο ένας από τους αδελφούς Ράιτ,μια ιδιοφυία,πέθανε στα σαράντα και κάτι από τυφοειδή πυρετό που προκλήθηκε από στάσιμα ελώδη νερά.Σήμερα δεν πεθαίνει κανένας από κάτι παρόμοιο σε χώρες με στοιχειώδες επίπεδο.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 17 Αύγ 2019, 21:34

Antigeist έγραψε:
17 Αύγ 2019, 21:13
Leporello έγραψε:
Nαι. Χάρη στην αμμωνία, το φώσφορο και την ξεπάτωση του χώματος έχουν να φάνε σήμερα δισεκατομμύρια άνθρωποι ενώ διαφορετικά δεν θα ζούσαν ούτε δύο. Και δεν κινδυνεύουν από ασθένειες χάρη στα αντιβιοτικά και την επεξεργασία του νερού. Τα αντιβιοτικά όμως δεν διαρκούν για πάντα γιατί οι οργανισμοί που σκοτώνουν εξελίσσονται ραγδαία και η υποδομή καθαρού νερού και υγιεινής βασίζεται στο πετρέλαιο.
Ανοησίες. Μπορεί να εξελίσσονται οι οργανισμοί, εξελίσσονται όμως και τα αντιβιοτικά. Ασε που μερικές ασθένειες εξαλείφθηκαν τελείως. Είναι αστείο να συγκρίνεις την θνησιμότητα από ασθένειες σήμερα με εκείνη τής αρχαιότητας. Εγώ ο ίδιος έχω πάθει τρείς ασθένειες που στο παρελθόν θα ήταν θανατηφόρες, όμως σε μένα προκάλεσαν μικρή βλάβη, μόνο στο πορτοφόλι μου.

Αλλη έκφραση που δείχνει εγκεφαλική βλάβη: το "ξεπάτωμα του χώματος". Ναι προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι, όχι το χώμα. Και πάντως, σήμερα οι άνθρωποι ξοδεύουν μόλις το 7% των πόρων που ξόδευαν στην Ρωμαϊκή εποχή γιά τα ίδια αγαθά, χάρις σε καλύτερη εκμετάλλευση αυτών των πόρων.

Και τέλος, όχι δεν βασίζεται στο πετρέλαιο η υποδομή του καθαρού νερού. Στην ενέργεια στηρίζεται, η οποία στο μέλλον μπορεί να προέρχεται από άλλες πηγές.
Antigeist έγραψε:
Και παλιά δεν πέθαιναν οι άνθρωποι στα 30 τους όπως νομίζουν ορισμένοι. Η παιδική θνησιμότητα σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα γεννητικότητας φταίει.
1. Αρα, αν πεθαίνουν παιδιά, δεν τρέχει και τίποτα, έτσι δεν είναι;

2. 30 χρονών μπορεί να μη πέθαιναν, αλλά πέθαιναν από λοιμώδεις ασθένειες, όποτε τις πάθαιναν. Ο Landes ξεκινάει το κλασσικό του βιβλίο γιά τον πλούτο και την φτώχεια των εθνών με την ιστορία του David Rothschild поυ πέθανε από ένα σπυρί που πολύνθηκε, πριν φθάσει στα 60.
1.
hellegennes έγραψε:
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 17 Αύγ 2019, 21:34

Γιωργης έγραψε:
17 Αύγ 2019, 20:59
sys3x έγραψε:
17 Αύγ 2019, 15:51
Antigeist έγραψε:
17 Αύγ 2019, 15:48

Η επιστήμη βασίστηκε στην ολική αναίρεση της αρχαίας και μεσαιωνικής σοφίας και όχι στην συνέχειά της όπως νομίζεις εσύ. Ήταν ένα καινοτόμο δημιούργημα του δυτικού πολιτισμού από την Αναγέννηση και μετά. Οι αρχαίοι ούτε ρόλους κομπάρσου δεν παίξανε στην διαδικασία.
Γιωργης επειδή εγώ δε ξέρω απ αφτά, τι μας λέει εδώ ο συνΈλληνας; έχει δίκιο άραγες;
Στω.
Παικταρά μου δεν εχω διαβασει το νημα. Ζητησα διαγραφη. Σε λιγες ωρες θα αποτελω παρελθόν.

Να σαι καλα συσε. Ειχε πλακα οσο κρατησε παιχτη. Ομπβιουσλυ θα ξαναμπω στο μέλλον με νοε νικ γιατι η πρεζα δεν κόβεται.

Καλα να εισαι, καλες δουλειες να εχεις Ποντιαρα μου και υγεια παν' απ'όλα

Αυτο για σενα παιχταρα μου. Τα ποντιακα τα σιχαινομαι αλλα αυτο είναι καλο

Με στεναχωράς πολύ ρε μ αυτό αλλά σε παραδέχομαι γιατί είσαι ίσιος, είσαι πραγματικός αδερφός.

Ευ πράττωμεν κ α μπιεντό μέχρι το βιρντεσήχεν

:a040:
:wave:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 17 Αύγ 2019, 21:34

nemo έγραψε:
Leporello έγραψε:
Σιγά μη δώσω εξετάσεις σ'εσένα.
1.
hellegennes έγραψε:

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 17 Αύγ 2019, 21:42

Leporello έγραψε:
17 Αύγ 2019, 21:34
nemo έγραψε:
Leporello έγραψε:
Είσαι ρατσιστής και νάζος και ..μπουμπούνας :smt005:

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 17 Αύγ 2019, 21:45

πατησιωτης έγραψε:
17 Αύγ 2019, 21:29
nemo έγραψε:
Leporello έγραψε:

Σε πολλούς λόγους.π.χ. αυτός που ανακάλυψε την πτήση με αεροπλάνο,ο ένας από τους αδελφούς Ράιτ,μια ιδιοφυία,πέθανε στα σαράντα και κάτι από τυφοειδή πυρετό που προκλήθηκε από στάσιμα ελώδη νερά.Σήμερα δεν πεθαίνει κανένας από κάτι παρόμοιο σε χώρες με στοιχειώδες επίπεδο.
Στην υγιεινή και στο ψυγείο

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 17 Αύγ 2019, 21:49

nemo έγραψε:
17 Αύγ 2019, 21:42
Leporello έγραψε:
nemo έγραψε:
Είσαι ρατσιστής και νάζος και ..μπουμπούνας :smt005:
Ρατσιστής πάντως δεν είμαι. Πιστεύω ότι οι ναζί δεν έχουν γενετική διαταραχή, αλλά αν μορφωθούν μπορούν να γίνουν άνθρωποι.
1.
hellegennes έγραψε:

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 17 Αύγ 2019, 22:04

Leporello έγραψε:
Antigeist έγραψε:
Leporello έγραψε:
Ανοησίες. Μπορεί να εξελίσσονται οι οργανισμοί, εξελίσσονται όμως και τα αντιβιοτικά. Ασε που μερικές ασθένειες εξαλείφθηκαν τελείως. Είναι αστείο να συγκρίνεις την θνησιμότητα από ασθένειες σήμερα με εκείνη τής αρχαιότητας. Εγώ ο ίδιος έχω πάθει τρείς ασθένειες που στο παρελθόν θα ήταν θανατηφόρες, όμως σε μένα προκάλεσαν μικρή βλάβη, μόνο στο πορτοφόλι μου.

Αλλη έκφραση που δείχνει εγκεφαλική βλάβη: το "ξεπάτωμα του χώματος". Ναι προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι, όχι το χώμα. Και πάντως, σήμερα οι άνθρωποι ξοδεύουν μόλις το 7% των πόρων που ξόδευαν στην Ρωμαϊκή εποχή γιά τα ίδια αγαθά, χάρις σε καλύτερη εκμετάλλευση αυτών των πόρων.

Και τέλος, όχι δεν βασίζεται στο πετρέλαιο η υποδομή του καθαρού νερού. Στην ενέργεια στηρίζεται, η οποία στο μέλλον μπορεί να προέρχεται από άλλες πηγές.
Antigeist έγραψε:
1. Αρα, αν πεθαίνουν παιδιά, δεν τρέχει και τίποτα, έτσι δεν είναι;

2. 30 χρονών μπορεί να μη πέθαιναν, αλλά πέθαιναν από λοιμώδεις ασθένειες, όποτε τις πάθαιναν. Ο Landes ξεκινάει το κλασσικό του βιβλίο γιά τον πλούτο και την φτώχεια των εθνών με την ιστορία του David Rothschild поυ πέθανε από ένα σπυρί που πολύνθηκε, πριν φθάσει στα 60.
Η επεξεργασία του πόσιμου νερού βασίζεται σε χημικά που βασίζονται στο πετρέλαιο. Η συντήρηση των υποδομών βασίζεται και αυτή στο πετρέλαιο. Η ηλεκτρική ενέργεια βασίζεται και αυτή τη πετρέλαιο. Ποιος σκάβει, μεταφέρει ορυκτά και συντηρεί τις υποδομές ενέργειας; Ντιζελομηχανές. Δεν έχεις ιδέα πόση ενέργεια απαιτεί η επεξεργασία νερού και αποβλήτων. Όχι δεν είναι δυνατόν να προέλθει από άλλες πηγές. Τα έχω εξηγήσει αυτά σε άλλο νήμα μου.

Όσο για τα αντιβιοτικά, δεν είσαι καλά ενημερωμένος αλλιώς θα είχες καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4418301612

http://energyskeptic.com/2019/antibiotic-resistance/

http://energyskeptic.com/2017/drinking- ... -of-energy

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Αύγ 2019, 22:59

Antigeist έγραψε:
17 Αύγ 2019, 14:00
hellegennes έγραψε:
17 Αύγ 2019, 00:57
Antigeist έγραψε:
16 Αύγ 2019, 23:55
Το φαστ φούντ προκαλεί και παραπροκαλεί ασθένειες, μεταξύ τους και καρκίνο. Φάε κάθε μέρα για ένα μήνα και θα δεις τι θα πάθεις.
Και μπρόκολο να τρώω, αν το τρώω κάθε μέρα θα πεθάνω πολύ σύντομα. Βασικά πιο σύντομα απ' ό,τι αν τρώω φαστ φουντ. Άρα το επιχείρημά σου χωλαίνει.
Antigeist έγραψε:
16 Αύγ 2019, 23:55
Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί πολέμησαν τους ναζί για πεζούς λόγους ισχύος και όχι για ιδεώδη.
Αφενός πολέμησαν τους ναζί γιατί οι ναζί τους κήρυξαν τον πόλεμο. Δεν πήγαν να τους πολεμήσουν για λόγους ισχύος. Αφετέρου, ναι, για να διατηρήσουν τα ιδεώδη, τα επιτεύγματα και την άνεση του δυτικού πολιτισμού πολέμησαν.
Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη σάχλα το τελευταίο διάστημα. Για γκούγκλαρε eat broccoli every day και μετά γκούγκλαρε eat fast food every day και σύγκρινε αποτελέσματα. Τίποτα δεν θα πάθεις αν τρως μπρόκολο κάθε μέρα αρκεί να μην τρως μόνο μπρόκολο.
Είσαι ιδιοφυΐα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 17 Αύγ 2019, 23:12

hellegennes έγραψε:
17 Αύγ 2019, 22:59
Antigeist έγραψε:
17 Αύγ 2019, 14:00
hellegennes έγραψε:
17 Αύγ 2019, 00:57

Και μπρόκολο να τρώω, αν το τρώω κάθε μέρα θα πεθάνω πολύ σύντομα. Βασικά πιο σύντομα απ' ό,τι αν τρώω φαστ φουντ. Άρα το επιχείρημά σου χωλαίνει.

Αφενός πολέμησαν τους ναζί γιατί οι ναζί τους κήρυξαν τον πόλεμο. Δεν πήγαν να τους πολεμήσουν για λόγους ισχύος. Αφετέρου, ναι, για να διατηρήσουν τα ιδεώδη, τα επιτεύγματα και την άνεση του δυτικού πολιτισμού πολέμησαν.
Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη σάχλα το τελευταίο διάστημα. Για γκούγκλαρε eat broccoli every day και μετά γκούγκλαρε eat fast food every day και σύγκρινε αποτελέσματα. Τίποτα δεν θα πάθεις αν τρως μπρόκολο κάθε μέρα αρκεί να μην τρως μόνο μπρόκολο.
Είσαι ιδιοφυΐα.
Όχι ρε τι λες. Ιδιοφυΐα είσαι εσύ που λες ότι δεν θα πάθεις τίποτα αν τρως fast food κάθε μέρα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών