axilmar έγραψε: ↑20 Αύγ 2019, 11:24
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑19 Αύγ 2019, 14:24
axilmar έγραψε: ↑19 Αύγ 2019, 12:25
Απο πουθενα δεν προερχεται, γεννιεται απο αερα.
Οτι αξια υπαρχει επι της Γης την εχουμε δημιουργησει εμεις οι ανθρωποι.
Και ο χρυσος ειχε αξια γιατι εμεις του δωσαμε αξια.
Παλιοτερα που δεν υπηρχε το συστημα αυτο, ηταν καλυτερα; ηταν οι ανθρωποι πλουσιοτεροι; ειχαν περισσοτερα αγαθα;
Οχι βεβαια.
Όχι το χρήμα δεν προέρχεται από το πουθενά.Είναι εκτυπωμένο από την
κρατική Κεντρική Τράπεζα και από αυτήν περνάει στο τραπεζικό σύστημα
που το πολλαπλασιάζει.Οι κρατικοδίαιτοι τραπεζίτες επωφελούνται δανειζόμενοι
φτηνά και δίνοντας δάνεια στην αγορά.Κάθε κρατικοδίαιτος ιδιώτης είναι βάρος
για την κοινωνία και την παραγωγή πλούτου.
Οχι φιλε μου δεν τα ξερεις καλα. Το χρημα, η αξια του δλδ, προερχεται απο το πουθενα.
Επισης, το χρημα δεν εκτυπωνεται ως συνολο, δημιουργειται στον υπολογιστη. Το χρημα που 'κοβεται' (δλδ τα χαρτονομισματα που εκτυπωνονται και τα νομισματα που δημιουργουνται) ειναι απλως για την διευκολυνση των συναλλαγων.
Το οτι δανειζουν οι τραπεζες δεν ειναι κακο απο μονο του. Το προβλημα ειναι ο υπερβολικος δανεισμος, οχι ο δανεισμος. Ισα ισα, χωρις τον δανεισμο η οικονομικη αναπτυξη ειναι απο πολυ αργη εως αδυνατη.
Όχι μια χαρά τα ξέρω,επέτρεψε μου να έχω τη βεβαιότητα αυτή.Σε άλλα θέματα είμαι άσχετος,σε αυτό όχι.
Το χρήμα λες δεν έχει αξία.Προφανώς εννοείς ότι δεν έχει εσωτερική αξία.Δηλαδή,είναι ένα αγαθό το οποίο
δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη μιας αναγκης όπως η σίτιση και η διατροφή αλλά για την αγορά
των αγαθών που καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.Δε διαφωνώ.Αυτό όμως είναι διαφορετικό απ΄το να λές ότι
η αξία του χρήματος προέρχεται από το πουθενά.Το χρήμα έχει αξία ως μέσο συναλλαγών,σύγκρισης των τιμών
και διατήρησης της αξίας σε βάθος χρόνου,Εγγυητής όλων αυτών είναι η Κεντρική Τράπεζα που ανήκει στο Κράτος.
Οι τράπεζες παίρνουν το χρήμα που εκτυπώνει η ΚΤ και το πολλαπλασιάζουν αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν χρήμα
εκ του μηδενός εφόσον το εκδοτικό προνόμιο ανήκει στην ΚΤ και μόνο σε αυτήν.Για τον υεπρβολικό δανεισμό τα γράφω
πιο πάνω.