Μειώνουν το αφορολόγητο στις 6.500 ευρώ!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Μειώνουν το αφορολόγητο στις 6.500 ευρώ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 22 Αύγ 2019, 19:29

Ασέβαστος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 17:14
Στύγιος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 16:03
Αφού το δημόσιο μισθοδοτεί ρε χαμένε, π.χ 1400 μικτά > 900 καθαρά , τα υπόλοιπα 500 δεν τα παίρνει ποτέ ο υπάλληλος.

Χριστέ μου !!
αυτα τα υπολοιπα 500 ειναι οι φοροι. αυτα δεν τα δινει το δημοσιο πουθενα. ουτε τα παιρνει απο καπου, ουτε υπαρχουν σε οποιοαδηποτε χρονικη στιγμη για να χρησιμοποιηθουν. ειναι σαν να μην υπαρχουν/υπηρξαν ποτε.

δηλαδη οι δυ πληρωνουν φορο με χρημα που δεν υπαρχει. δηλαδη δεν πληρωνουν.

για φορο εισοδηματος και ασφαλιστικες εισφορες μιλαμε, αμα πανε να παρουν σοκολατα, φυσικα και πληρωνουν, οπως ολοι.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει εδώ ο Στύγιος είναι εάν το κράτος θα αυξήσει τον μισθό του αν αποφασίσει αύριο να καταργήσει την άμεση φορολόγηση. Και η απάντηση είναι «όχι». Θα παίρνει τα λεφτά που τώρα ονομάζει καθαρά.

Ή, αντίστροφα, αν αύριο το κράτος πει «σου αυξάνω τον μισθό στα 2500 αλλά θα παίρνεις τα ίδια καθαρά», σημαίνει αυτό ότι αυξήθηκε η φορολόγησή του;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Αύγ 2019, 19:33

kameron έγραψε:
22 Αύγ 2019, 18:23
Είναι σωστή κίνηση να συσχετισθεί το αφορολόγητο πέραν ενός ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τα νυν όρια είναι υπερβολικά χαμηλά, πρέπει να ανέβουν αρκετά, τουλάχιστον στο 40% του οικογενειακού εισοδήματος.
Ρε kameron το σύστημα είναι άδικο και μαλακισμένο.
Παλιά, πριν την κρίση και την επιβολή των καρτών, μάζευα σαν τρελός αποδείξεις για να καλύψω το αφορολόγητο. Όμως ήμουν υψηλά αμειβόμενος μισθωτός, άγαμος και δεν κατάφερνα ποτέ να μαζέψω το ποσόν που χρειαζόταν.
Το σύστημα με έσπρωχνε να καταναλώνω πράγματα που δεν χρειαζόμουν κάτι που δεν θα το έκανα.
Πλήρωνα μάλιστα και το πρόστιμο για την διαφορά και προσπαθούσα να το μειώσω μαζεύοντας αποδείξεις συναδέλφων με οικογένεια που τους περίσσευαν. Μαλακία σύστημα σου λέω!
Τώρα τα καταφέρνω επειδή είμαι χαμηλοσυνταξιούχος.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 22 Αύγ 2019, 19:42

Nandros έγραψε:
22 Αύγ 2019, 19:33
kameron έγραψε:
Είναι σωστή κίνηση να συσχετισθεί το αφορολόγητο πέραν ενός ορίου με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Τα νυν όρια είναι υπερβολικά χαμηλά, πρέπει να ανέβουν αρκετά, τουλάχιστον στο 40% του οικογενειακού εισοδήματος.
Παλιά, πριν την κρίση και την επιβολή των καρτών, μάζευα σαν τρελός αποδείξεις για να καλύψω το αφορολόγητο. Όμως ήμουν υψηλά αμειβόμενος μισθωτός, άγαμος και δεν κατάφερνα ποτέ να μαζέψω το ποσόν που χρειαζόταν.
Το σύστημα με έσπρωχνε να καταναλώνω πράγματα που δεν χρειαζόμουν κάτι που δεν θα το έκανα.
Πλήρωνα μάλιστα και το πρόστιμο για την διαφορά και προσπαθούσα να το μειώσω μαζεύοντας αποδείξεις συναδέλφων με οικογένεια που τους περίσσευαν. Μαλακία σύστημα σου λέω!
Κοίτα, δεν είναι παράλογο το κράτος να προσπαθεί να ωθήσει τον κόσμο προς την κατανάλωση, κοινώς να κινηθεί το χρήμα και η οικονομία, ανεξάρτητα αν ενίοτε μας κακοφαίνεται. Πρέπει να μειωθεί η φοροδιαφυγή, δεν γίνεται να την πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί/συνταξιούχοι, ώστε να μπορέσει μετά να γίνει πιο δίκαιο και ορθολογικό το σύστημα και για τους μη μισθωτούς.
Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που λέω είναι ότι το σημερινό όριο για ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι της πλάκας και περισσότερο για τα μάτια του κόσμου (δλδ των δανειστών), μπορούν και πρέπει να το πάνε αρκετά πιο πάνω, λέω 40% γιατί κανονικά θα έπρεπε να πω 60% από τη στιγμή που σχεδόν όλα πλέον τα καταστήματα και πολλοί ε.ε. έχουν μηχανηματάκι.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Αύγ 2019, 19:53

kameron έγραψε:
22 Αύγ 2019, 19:42
Nandros έγραψε:
22 Αύγ 2019, 19:33
kameron έγραψε:
Κοίτα, δεν είναι παράλογο το κράτος να προσπαθεί να ωθήσει τον κόσμο προς την κατανάλωση, κοινώς να κινηθεί το χρήμα και η οικονομία, ανεξάρτητα αν ενίοτε μας κακοφαίνεται. Πρέπει να μειωθεί η φοροδιαφυγή, δεν γίνεται να την πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί/συνταξιούχοι, ώστε να μπορέσει μετά να γίνει πιο δίκαιο και ορθολογικό το σύστημα και για τους μη μισθωτούς.
Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που λέω είναι ότι το σημερινό όριο για ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι της πλάκας και περισσότερο για τα μάτια του κόσμου (δλδ των δανειστών), μπορούν και πρέπει να το πάνε αρκετά πιο πάνω, λέω 40% γιατί κανονικά θα έπρεπε να πω 60% από τη στιγμή που σχεδόν όλα πλέον τα καταστήματα και πολλοί ε.ε. έχουν μηχανηματάκι.
Είναι πανηλίθιο το κράτος όταν σπρώχνει σε κατανάλωση αγαθών που δεν παράγουμε, αλλά εισάγουμε, για να εισπράξει φόρους. Η εξαγωγή συναλλάγματος (και το ευρώ είναι συνάλλαγμα) για εισαγωγές είναι μεγαλύτερη αιμορραγία από το κέρδος που περιμένει από τους φόρους.
Οι μισθωτοί /συνταξιούχοι δεν μπορούν να κρυφτούν. Τα έσοδα τους είναι ολοφάνερα. Είναι άδικο να τους φορτώνεις την αδυναμία του μπουρδέλου να ελέγξει την φοροδιαφυγή.
Γιατί να ξοδεύω παραπάνω από όσα χρειάζομαι, έστω και με σχετική σπατάλη;
Για να καλύψω την ανάγκες του αδηφάγου κράτους, που με βλέπει σαν εχθρό;
Μην επιμένεις. Το σύστημα είναι γελοίο!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 22 Αύγ 2019, 19:59

10% είναι πολύ χαμηλό, αλλά υπάρχει και το άνω όριο του ενοικίου που δεν μετράει ως ηλεκτρονική συναλλαγή.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 22 Αύγ 2019, 20:01

Nandros έγραψε:
22 Αύγ 2019, 19:53

Είναι πανηλίθιο το κράτος όταν σπρώχνει σε κατανάλωση αγαθών που δεν παράγουμε, αλλά εισάγουμε, για να εισπράξει φόρους. Η εξαγωγή συναλλάγματος (και το ευρώ είναι συνάλλαγμα) για εισαγωγές είναι μεγαλύτερη αιμορραγία από το κέρδος που περιμένει από τους φόρους.
Οι μισθωτοί /συνταξιούχοι δεν μπορούν να κρυφτούν. Τα έσοδα τους είναι ολοφάνερα. Είναι άδικο να τους φορτώνεις την αδυναμία του μπουρδέλου να ελέγξει την φοροδιαφυγή.
Γιατί να ξοδεύω παραπάνω από όσα χρειάζομαι, έστω και με σχετική σπατάλη;
Για να καλύψω την ανάγκες του αδηφάγου κράτους, που με βλέπει σαν εχθρό;
Μην επιμένεις. Το σύστημα είναι γελοίο!
.
Πρόσεξε κάτι, κακώς/κάκιστα, αλλά η ελληνική οικονομία βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές (ακόμα βασίζεται), πολλοί βγάζουν το ψωμί τους από αυτές, εκ των πραγμάτων η κατανάλωση είναι αυτή που τροφοδοτεί την ανάπτυξη, οι πολλές εισαγωγές είναι παθογένεια βέβαια, αλλά έτερο ζήτημα. Δεν γίνεται να πεις επειδή κάνω εισαγωγές, καλύτερα να μην καταναλώνουμε ως κοινωνία και οικονομία, εσύ ως άτομο μπορείς να το πεις, αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση όχι. Το να αυξήσουμε την εθνική παραγωγή είναι αναγκαιότητα, αλλά εξίσου αναγκαίο είναι να καταπολεμηθεί και η φοροδιαφυγή. Και η φοροδιαφυγή δεν καταπολεμείται με ευχολόγια, αλλά με αποδείξεις και ηλεκτρονικές συναλλαγές, μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Το καλύτερο παράδειγμα εν προκειμένω είναι οι ΗΠΑ.

Το κράτος είναι λογικό να μάχεται εμμέσως την αποταμίευση, το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί, το χρήμα πρέπει να γεννάει χρήμα όχι να κάθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο ιδιώτης κοιτάζει το ατομικό του συμφέρον, το κράτος πρέπει να κοιτάζει το συνολικό.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 22 Αύγ 2019, 20:42

hellegennes έγραψε:
22 Αύγ 2019, 19:29

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει εδώ ο Στύγιος είναι εάν το κράτος θα αυξήσει τον μισθό του αν αποφασίσει αύριο να καταργήσει την άμεση φορολόγηση. Και η απάντηση είναι «όχι». Θα παίρνει τα λεφτά που τώρα ονομάζει καθαρά.

Ή, αντίστροφα, αν αύριο το κράτος πει «σου αυξάνω τον μισθό στα 2500 αλλά θα παίρνεις τα ίδια καθαρά», σημαίνει αυτό ότι αυξήθηκε η φορολόγησή του;

Εγώ δεν έχω να απαντήσω τίποτα και σε κανέναν .1150 παίρνω με 3 παιδιά και σύζυγο άνεργη .. αυτό.

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 22 Αύγ 2019, 21:51

Στύγιος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 20:42

Εγώ δεν έχω να απαντήσω τίποτα και σε κανέναν .1150 παίρνω με 3 παιδιά και σύζυγο άνεργη .. αυτό.
Τα βλέπεις συνάδελφε Ηράκλειτε;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 22 Αύγ 2019, 23:02

Στύγιος έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Δεν χρειάζεται να λογοδοτήσεις για το πόσα παίρνεις ούτε ισχυρίζεται κανείς ότι ζεις άνετα οικογένεια 5-6 ατόμων με αυτά τα λεφτά. Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που έχουν 3 παιδιά, άνεργη σύζυγο και παίρνουν 600 ευρώ, γιατί το κράτος δεν πληρώνει και τον δικό τους φόρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 22 Αύγ 2019, 23:07

hellegennes έγραψε:
22 Αύγ 2019, 23:02
Στύγιος έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Δεν χρειάζεται να λογοδοτήσεις για το πόσα παίρνεις ούτε ισχυρίζεται κανείς ότι ζεις άνετα οικογένεια 5-6 ατόμων με αυτά τα λεφτά. Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που έχουν 3 παιδιά, άνεργη σύζυγο και παίρνουν 600 ευρώ, γιατί το κράτος δεν πληρώνει και τον δικό τους φόρο.
Αυτά να τα πεις σ' αυτούς που φοροδιαφεύγουν

Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηράκλειτος » 22 Αύγ 2019, 23:09

Στύγιος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 21:51
Στύγιος έγραψε:

Βλέπω. Γω παίρνω 1085 με ένα παιδί και σύζυγο με 850. Πάλι καλά είμαι δηλαδή.
God.exe is missing. Universe will restart.

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 22 Αύγ 2019, 23:09

Και είναι 15 γαμημένα δις ,ούτε εγώ ,ούτε εσύ

Και στη ΑΑΔΕ επίσης

Στύγιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 22 Αύγ 2019, 23:12

Ηράκλειτος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 23:09
Στύγιος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 21:51
Στύγιος έγραψε:

Βλέπω. Γω παίρνω 1085 με ένα παιδί και σύζυγο με 850. Πάλι καλά είμαι δηλαδή.
Τι να πω ρε πστ μου ,τρελαίνομαι ,δε βγαίνω κι από πάνω ακούω και μαλακίες..

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 22 Αύγ 2019, 23:15

Στύγιος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 23:09
Και είναι 15 γαμημένα δις ,ούτε εγώ ,ούτε εσύ

Και στη ΑΑΔΕ επίσης
Δεν είναι 15 δις. Το νούμερο αυτό είναι πλασματικό κι έχω εξηγήσει πολλές φορές γιατί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηράκλειτος » 22 Αύγ 2019, 23:16

Στύγιος έγραψε:
22 Αύγ 2019, 23:12
Τι να πω ρε πστ μου ,τρελαίνομαι ,δε βγαίνω κι από πάνω ακούω και μαλακίες..
Να συμπληρώσω ότι ο γιος μου σπουδάζει Θεσσαλονίκη, εγώ να δεις πώς βγαίνω. :a040:
God.exe is missing. Universe will restart.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών