δε θαπαιρνε. το κρατος δεν εχει αυτα τα λεφτα για να τα δωσει. αυτα τα λεφτα απλως δεν υπαρχουν.foscilis έγραψε: ↑22 Αύγ 2019, 23:40
That said, ο εκλεκτός φίλος Χεληγεννής έχει άδικο. Αν αύριο καταργούσε το κράτος την άμεση φορολόγηση πράγματι θα έβλεπες μια αύξηση στο μισθό σου. Το ότι η φορολόγηση γίνεται στην πηγή και παίρνεις 80 αντί για 100 ευρώ δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει φόρος 20 ευρώ.
Μειώνουν το αφορολόγητο στις 6.500 ευρώ!
Re: Μειώνουν το αφορολόγητο στις 6.500 ευρώ!
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Εντάξει ίσως θα του τα χρώσταγε. Αλλά αυτά είναι τεχνικότητες.
Η ουσία είναι αν τον φόρο τον δεις σαν (λεφτά που παίρνω) - (λεφτά που μου αφήνει η εφορία) οι δημόσιοι υπάλληλοι όντως πληρώνουν φόρο.
Αν όμως τον φόρο τον δεις σαν (λεφτά που δίνω στο κράτος) - (λεφτά που μου δίνει το κράτος) οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από τον φόρο, δεν τον πληρώνουν, έχουν δηλαδή αρνητικό φόρο.
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ οι ίδιοι προτιμούν την πρώτη οπτική γωνία.
Η ουσία είναι αν τον φόρο τον δεις σαν (λεφτά που παίρνω) - (λεφτά που μου αφήνει η εφορία) οι δημόσιοι υπάλληλοι όντως πληρώνουν φόρο.
Αν όμως τον φόρο τον δεις σαν (λεφτά που δίνω στο κράτος) - (λεφτά που μου δίνει το κράτος) οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από τον φόρο, δεν τον πληρώνουν, έχουν δηλαδή αρνητικό φόρο.
δεν ειναι απλως θεμα οπτικης γωνιας, ειναι θεμα πραγματικοτητας. που τελικα δεν ειναι και τοσο σημαντικη, γιατι μιλαμε για εναν μονο φορο απο τους τοσους, τον φορο εισοδηματος. ολους τους υπολοιπους φορους το ιδιο τους πληρωνουμε ολοι, και αυτοι ειναι πολλαπλασιοι.foscilis έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 10:41Εντάξει ίσως θα του τα χρώσταγε. Αλλά αυτά είναι τεχνικότητες.
μια αλλη οπτικη, θα μπορουσε να ειναι οτι ουτε οι εε πληρωνουν φορους. οι πελατες τους ειναι που πληρωνουν.μερος της τιμης καθε προιοντος ειναι και ο φορος.
η ουσια ομως ειναι, αν αυτα που πληρώνονται, οι δυ για παραδειγμα, ειναι αναλογα της εργασιας που προσφερουν; ειναι αναλογα με το ποσα παιρνει ο ιυ για την ιδια δουλεια;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- wooded glade
Οι φόροι των ΔΥ είναι εικονικοί.
Τα καθαρά ποσά που παίρνουν μπορεί να είναι δίκαια, άδικα, μπορεί να είναι και σκανδαλώδη - υπάρχουν Ν χιλιάδες κατηγορίες.
Από τους υπόλοιπους πολίτες αφαιρούνται πραγματικά περιουσιακά στοιχεία πολλές φορές που υπερβαίνουν το εισόδημα τους και επίσης τους βάζουν λουκέτο.
Τα καθαρά ποσά που παίρνουν μπορεί να είναι δίκαια, άδικα, μπορεί να είναι και σκανδαλώδη - υπάρχουν Ν χιλιάδες κατηγορίες.
Από τους υπόλοιπους πολίτες αφαιρούνται πραγματικά περιουσιακά στοιχεία πολλές φορές που υπερβαίνουν το εισόδημα τους και επίσης τους βάζουν λουκέτο.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Nandros έγραψε: ↑22 Αύγ 2019, 19:53Είναι πανηλίθιο το κράτος όταν σπρώχνει σε κατανάλωση αγαθών που δεν παράγουμε, αλλά εισάγουμε, για να εισπράξει φόρους. Η εξαγωγή συναλλάγματος (και το ευρώ είναι συνάλλαγμα) για εισαγωγές είναι μεγαλύτερη αιμορραγία από το κέρδος που περιμένει από τους φόρους.kameron έγραψε: ↑22 Αύγ 2019, 19:42Κοίτα, δεν είναι παράλογο το κράτος να προσπαθεί να ωθήσει τον κόσμο προς την κατανάλωση, κοινώς να κινηθεί το χρήμα και η οικονομία, ανεξάρτητα αν ενίοτε μας κακοφαίνεται. Πρέπει να μειωθεί η φοροδιαφυγή, δεν γίνεται να την πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί/συνταξιούχοι, ώστε να μπορέσει μετά να γίνει πιο δίκαιο και ορθολογικό το σύστημα και για τους μη μισθωτούς.Nandros έγραψε: ↑22 Αύγ 2019, 19:33Ρε kameron το σύστημα είναι άδικο και μαλακισμένο.
Παλιά, πριν την κρίση και την επιβολή των καρτών, μάζευα σαν τρελός αποδείξεις για να καλύψω το αφορολόγητο. Όμως ήμουν υψηλά αμειβόμενος μισθωτός, άγαμος και δεν κατάφερνα ποτέ να μαζέψω το ποσόν που χρειαζόταν.
Το σύστημα με έσπρωχνε να καταναλώνω πράγματα που δεν χρειαζόμουν κάτι που δεν θα το έκανα.
Πλήρωνα μάλιστα και το πρόστιμο για την διαφορά και προσπαθούσα να το μειώσω μαζεύοντας αποδείξεις συναδέλφων με οικογένεια που τους περίσσευαν. Μαλακία σύστημα σου λέω!
Τώρα τα καταφέρνω επειδή είμαι χαμηλοσυνταξιούχος.
Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που λέω είναι ότι το σημερινό όριο για ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι της πλάκας και περισσότερο για τα μάτια του κόσμου (δλδ των δανειστών), μπορούν και πρέπει να το πάνε αρκετά πιο πάνω, λέω 40% γιατί κανονικά θα έπρεπε να πω 60% από τη στιγμή που σχεδόν όλα πλέον τα καταστήματα και πολλοί ε.ε. έχουν μηχανηματάκι.
Οι μισθωτοί /συνταξιούχοι δεν μπορούν να κρυφτούν. Τα έσοδα τους είναι ολοφάνερα. Είναι άδικο να τους φορτώνεις την αδυναμία του μπουρδέλου να ελέγξει την φοροδιαφυγή.
Γιατί να ξοδεύω παραπάνω από όσα χρειάζομαι, έστω και με σχετική σπατάλη;
Για να καλύψω την ανάγκες του αδηφάγου κράτους, που με βλέπει σαν εχθρό;
Μην επιμένεις. Το σύστημα είναι γελοίο!
.

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
Υπάρχει και τρίτη εκδοχή. Οι ΔΥ να δουλεύουν τσάμπα. Μόνο έτσι δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Σε κάθε άλλη εκδοχή πληρώνουν όπως ακριβώς και οι ΙΥ. Το δε όλο σύστημα της αγοράς βασίζεται στην ύπαρξη και των δύο. Χωρίς τους ΔΥ και γενικότερα το κράτος δεν θα δούλευε ούτε ο ιδιωτικός τομέας. Οπότε όλα αυτά τα πανέξυπνα ότι δεν πληρώνουν φόρο οι ΔΥ είναι γτπκ.foscilis έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 10:41Εντάξει ίσως θα του τα χρώσταγε. Αλλά αυτά είναι τεχνικότητες.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Ειλικρινα απορω με το κουραγιο ορισμενων εδω μεσα να απαντησουν σε αυταποδεικτα πραγματα. Πολυ περισσοτερο δε, οταν οι κατηγοριες προερχονται απο τους μαστορες της φοροδιαφυγης τους ΕΕ....alexandroso έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:10Υπάρχει και τρίτη εκδοχή. Οι ΔΥ να δουλεύουν τσάμπα. Μόνο έτσι δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Σε κάθε άλλη εκδοχή πληρώνουν όπως ακριβώς και οι ΙΥ. Το δε όλο σύστημα της αγοράς βασίζεται στην ύπαρξη και των δύο. Χωρίς τους ΔΥ και γενικότερα το κράτος δεν θα δούλευε ούτε ο ιδιωτικός τομέας. Οπότε όλα αυτά τα πανέξυπνα ότι δεν πληρώνουν φόρο οι ΔΥ είναι γτπκ.foscilis έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 10:41Εντάξει ίσως θα του τα χρώσταγε. Αλλά αυτά είναι τεχνικότητες.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
Μα κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν χάρη στους ΔΥ που τους επιτρέπουν να υπάρχουν. Το πρόβλημα ξεκινά βέβαια με τον προβληματικό χαρακτήρα του δημοσίου, που για δεκαετίες μόνος λόγος προσλήψεων ήταν το βόλεμα των ημετέρων, αλλά αυτό είναι άλλης τάξης πρόβλημα και αφορά τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τον δημόσιο τομέα.
Σου λέει ο άλλος, εγώ πληρώνω απ τον φόρο μου τον ΔΥ άρα δεν πληρώνει αυτός φόρο. Μα άμα δεν πλήρωνες τον ΔΥ για να σου διεκπαιρεώσει τις υποθέσεις, να σου φτιάξει δρόμους, υποδομές, να σου δώσει ρεύμα ή νερό κλπ κλπ θα πλήρωνες κάποιον ιδιώτη να στα κάνει αυτά. Ο ιδιώτης δηλαδή θα πλήρωνε φόρο γιατί του δίνεις τα λεφτά κατευθείαν και ο ΔΥ δεν πληρώνει γιατί τα παίρνει εμμέσως;
Οι ΕΕ εχουν αναπτυξει μια νοοτροπια ή οποια ειναι μοναδικη, νομιζουν οτι μονο αυτοι υπαρχουν, οτι μονο αυτοι εργαζονται, οτι μονο αυτοι πληρωνουν οτι μονο αυτοι εχουν αδικηθει, οτι οτι οτι. Καρτα ακομα και για τσιχλες, να παψουν να παρασιτουν εις βαρος ολων των υπολοιπων που δεν κλεβουν.alexandroso έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:23Μα κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν χάρη στους ΔΥ που τους επιτρέπουν να υπάρχουν. Το πρόβλημα ξεκινά βέβαια με τον προβληματικό χαρακτήρα του δημοσίου, που για δεκαετίες μόνος λόγος προσλήψεων ήταν το βόλεμα των ημετέρων, αλλά αυτό είναι άλλης τάξης πρόβλημα και αφορά τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τον δημόσιο τομέα.
Σου λέει ο άλλος, εγώ πληρώνω απ τον φόρο μου τον ΔΥ άρα δεν πληρώνει αυτός φόρο. Μα άμα δεν πλήρωνες τον ΔΥ για να σου διεκπαιρεώσει τις υποθέσεις, να σου φτιάξει δρόμους, υποδομές, να σου δώσει ρεύμα ή νερό κλπ κλπ θα πλήρωνες κάποιον ιδιώτη να στα κάνει αυτά. Ο ιδιώτης δηλαδή θα πλήρωνε φόρο γιατί του δίνεις τα λεφτά κατευθείαν και ο ΔΥ δεν πληρώνει γιατί τα παίρνει εμμέσως;
Πάρα πολλοί δεν παράγουν αξία κατά τη μαρξιστική έννοια.
Δηλαδή αφαιρούν λεφτά από τους εργαζόμενους με δύο τρόπους, πρώτον επειδή σιτίζονται από τους φόρους επί της πραγματικά παραγόμενης αξίας και δεύτερον επειδή η θέση τους αποτελεί ένα είδος θεσμικού εμποδίου στο να παραχθεί αξία.
Οπότε αν ήμουν κομμουνιστής δε θα βιαζόμουν να χρησιμοποιήσω το ρήμα "δουλεύω".
Βέβαια εσείς ξέρετε καλύτερα και σύμφωνα με την ανάλυσή σας ο βασανιστής στα ΕΑΤ-ΕΣΑ μόνο και μόνο επειδή πληρώνεται με το μήνα αποτελεί εργατική τάξη που του κλέβει την υπεραξία το καπιταλιστικό αφεντικό και με τόσο ιδιοφυείς αναλύσεις παίρνετε 90% στις εκλογές α όχι 5% είναι οκ whatever.
-
Καλά, αυτό δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ΕΕ, ούτε καν των Ελλήνων, όλοι οι άνθρωποι σχεδόν μία τάση προς το μελό και το δράμα, όσον αφορά τους εαυτούς τους μόνο, την έχουν. Μία απ τις πιο σοφές παροιμίες που ξέρω, και ισχύει σχεδόν για όλους, είναι το "η καμήλα κοιτάζει πάντα των άλλων τις καμπούρες, ποτέ τη δικιά της".Nostalgia έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:30Οι ΕΕ εχουν αναπτυξει μια νοοτροπια ή οποια ειναι μοναδικη, νομιζουν οτι μονο αυτοι υπαρχουν, οτι μονο αυτοι εργαζονται, οτι μονο αυτοι πληρωνουν οτι μονο αυτοι εχουν αδικηθει, οτι οτι οτι. Καρτα ακομα και για τσιχλες, να παψουν να παρασιτουν εις βαρος ολων των υπολοιπων που δεν κλεβουν.
-
ΟΙ ΔΥ δεν είναι εργατική τάξη για τους Μαρξιστές, δεν ανήκουν στο προλεταριάτο, αλλά δεν συζητάμε αυτό τώρα. Αυτό που συζητάμε είναι το αν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Και η απάντηση είναι ότι πληρώνουν κι ότι αν κάποιοι δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους για μισθούς ΔΥ τότε πολύ απλά μπορούν να τους καταργήσουν και να πληρώνουν τόσα κι άλλα τόσα για ιδιωτικές υπηρεσίες που πληρώνουν φόρο εισοδήματος γιατί (σύμφωνα με τη μεγαλειώδη αυτή λογική) φόρο εισοδήματος πληρώνεις όταν τα παίρνεις απευθείας τα λεφτά από ιδιώτη και όχι όταν τα παίρνεις εμμέσως απ τους κράτος για να κάνεις την ίδια δουλειά.foscilis έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:33Πάρα πολλοί δεν παράγουν αξία κατά τη μαρξιστική έννοια.
Δηλαδή αφαιρούν λεφτά από τους εργαζόμενους με δύο τρόπους, πρώτον επειδή σιτίζονται από τους φόρους επί της πραγματικά παραγόμενης αξίας και δεύτερον επειδή η θέση τους αποτελεί ένα είδος θεσμικού εμποδίου στο να παραχθεί αξία.
Οπότε αν ήμουν κομμουνιστής δε θα βιαζόμουν να χρησιμοποιήσω το ρήμα "δουλεύω".
Βέβαια εσείς ξέρετε καλύτερα και σύμφωνα με την ανάλυσή σας ο βασανιστής στα ΕΑΤ-ΕΣΑ μόνο και μόνο επειδή πληρώνεται με το μήνα αποτελεί εργατική τάξη που του κλέβει την υπεραξία το καπιταλιστικό αφεντικό και με τόσο ιδιοφυείς αναλύσεις παίρνετε 90% στις εκλογές α όχι 5% είναι οκ whatever.
Ο Ελληνας ΕΕ ειναι η κλασσικη περιπτωση του "Φωναζει ο Κλεφτης". Καρτα για τα παντα, δεν υπαρχει αλλη λυση....alexandroso έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:34Καλά, αυτό δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ΕΕ, ούτε καν των Ελλήνων, όλοι οι άνθρωποι σχεδόν μία τάση προς το μελό και το δράμα, όσον αφορά τους εαυτούς τους μόνο, την έχουν. Μία απ τις πιο σοφές παροιμίες που ξέρω, και ισχύει σχεδόν για όλους, είναι το "η καμήλα κοιτάζει πάντα των άλλων τις καμπούρες, ποτέ τη δικιά της".Nostalgia έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:30Οι ΕΕ εχουν αναπτυξει μια νοοτροπια ή οποια ειναι μοναδικη, νομιζουν οτι μονο αυτοι υπαρχουν, οτι μονο αυτοι εργαζονται, οτι μονο αυτοι πληρωνουν οτι μονο αυτοι εχουν αδικηθει, οτι οτι οτι. Καρτα ακομα και για τσιχλες, να παψουν να παρασιτουν εις βαρος ολων των υπολοιπων που δεν κλεβουν.
-
Την ίδια στιγμή βέβαια άμα είσαι ένας εργολάβος που πληρώνει το κράτος για να φτιάξεις κάτι τότε εσύ πληρώνεις φόρο εισοδήματος, όπως φόρο πληρώνει και ο εργάτης που δουλεύει για σένα. Αν ο ίδιος εργάτης δούλευε απευθείας για το κράτος και πληρωνόταν απ αυτό τότε δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος. Θέλετε να συνεχίσουμε το τραλαλί τραλαλό;alexandroso έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:38φόρο εισοδήματος πληρώνεις όταν τα παίρνεις απευθείας τα λεφτά από ιδιώτη και όχι όταν τα παίρνεις εμμέσως απ τους κράτος για να κάνεις την ίδια δουλειά.
Δεν είναι άλλης τάξης πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι του προβλήματος. Δηλαδή αν ο άλλος έχει προσληφθεί (συχνά έχει ιδρυθεί ο φορέας του και έχουν δημιουργηθεί αρμοδιότητες από το πουθενά) για να βολευτεί ο ίδιος ε ναι χάρη του κάνουμε που υπάρχει.alexandroso έγραψε: ↑23 Αύγ 2019, 12:23Μα κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν χάρη στους ΔΥ που τους επιτρέπουν να υπάρχουν. Το πρόβλημα ξεκινά βέβαια με τον προβληματικό χαρακτήρα του δημοσίου, που για δεκαετίες μόνος λόγος προσλήψεων ήταν το βόλεμα των ημετέρων, αλλά αυτό είναι άλλης τάξης πρόβλημα και αφορά τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τον δημόσιο τομέα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 452 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Portia
07 Μαρ 2024, 16:48
-