Οκ, ίσως.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 01:47Ο Αρχιμήδης είχε ανακαλύψει τα ολοκληρώματα. Λογικά, άμα υπήρχε πολιτιστική συνέχεια, θα είχε ανακαλυφθεί και αυτο. Με την κατάκτηση του ελληνικού κοσμου από τους Ρωμαιους, ήταν σαν να σταμάτησε η πρόοδος της επιστήμης στον 17ο αιώνα. Δεν είμαι της άποψης πως οι σημερινοί Έλληνες δεν είναι αιματολογικα και γλωσσικά απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Αλλά δεν είναι πολιτιστικά.
Έλληνες vs Ρωμαίοι
Re: Έλληνες vs Ρωμαίοι
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Η είσαι Έλληνας ή δεν είσαι. Ο σημερινός Γερμανός δεν κυκλοφορεί με τομάρια ζώων ούτε κάνει ανθρωποθυσίες (btw. και οι αρχαίοι Έλληνες κάνανε ανθρωποθυσίες) και γενικά δεν είναι "πολιτισμικά" το ίδιο αλλά μια χαρά Γερμανός παραμένει. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τους Έλληνες; Απλά πες ότι οι Γερμανοί καλυτέρεψαν ενώ οι Έλληνες χειροτέρεψαν.
Δεν μας ονομάσανε Έλληνες γιατί δεν μας ξέρανε ως κάτι άλλο. Οι δυτικοί είτε Λατίνοι είτε Γερμανοί πάντα ως Γραικούς μας ξέρανε. Για μια περίοδο μας ξέρανε και ως Ρωμαίους αλλά μετά το 800 αυτό σταμάτησε.parafrwn έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 01:36Με το συμπαθιο κιόλας, παπάρια Έλληνες είμαστε. Έχουμε τόση σχέση με τους αρχαίους όσο ένα αγγούρι με μια ντομάτα.
Το ότι μας ονομασανε Έλληνες οι ξένοι ρομαντικοί δεν έχει να λέει.
Εμείς οι ίδιοι ξέραμε τον εαυτό μας ως Ρωμιό από την ύστερη αρχαιότητα μέχρι το σημερινό κράτος όταν και αλλάξαμε όνομα.
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Οι Έλληνες από την εποχή του Περικλή μέχρι την πτώση της Ρώμης είχαν κάπου 800 ολόκληρα χρόνια να εφεύρουν τα πάντα. Γιατί δεν το έκαναν;Ζενίθεδρος έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 01:31Αντίθετα με τους Ελληνες, ήταν μεγάλα μπάζα στα μαθηματικά οι Ρωμαιοι. Ergo, οι Βυζαντινοί ήταν Ρωμαίοι. Αμα ήταν Ελληνες, θα είχαν ανακαλύψει την κβαντοβαρυτικη πριν από 800 χρόνια, ενώ η πρωτη πυρηνική δοκιμή της ιστοριας θα είχε γίνει στο Μαντζικερτ.
Η αρχαία Ελλάδα αν ήταν τόσο σπουδαία όσο έχει πολύς κόσμος στο μυαλό του δεν θα είχε παρακμάσει τόσο αστραπιαία. Χωρίς τον Αλέξανδρο κάνεις δεν θα πολυ ενδιαφερόταν για αυτήν. Και διαβάζοντας Θουκυδίδη θα διαπιστώσεις ότι μια χαρά εξοικειωμένοι ήταν οι Έλληνες με μαυρίλα, δεισιδαιμονίες, πλεκτάνες και δολοφονίες.Manolis έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 01:37Η αρχαία ελλάδα είχε επιστήμη, λογική σκέψη, δημοκρατία, θέατρο, πολιτισμό. Ρώμη, Βυζάντιο γενικά 0 εις το πηλίκο. Ρώμη με αυτοκράτορες, αρένες και άρτο και (φρικτά) θεάματα. Βυζάντιο= θρησκευτικός σκοταδισμός και απόλυτη οπισθοδρόμηση. Μαυρίλα, κατήφεια, πλεκτάνες με δολοφονίες αυτοκρατόρων. Χάλια. Καλύτερα βέβαια από το τι γινόταν στην υπόλοιπη ευρώπη.
Ουσιαστικά μου λες αυτό που λέει ο Γιώργης και οι ανθέλληνες του CDU ότι είμαστε "Τούρκοι". Λάθος. Οι Τούρκοι ήταν το ίδιο Ρωμιοί με μας μέχρι που άλλαξαν θρησκεία και γλώσσα και εμείς κρατήσαμε το παλιό πακέτο από τύχη. Δεν δανειστήκαμε πολλά από αυτούς γιατί έτσι και αλλιώς παιδιά του ίδιου αιγαιακού-μικρασιατικού χώρου ήμασταν και εμείς ανέκαθεν. Δεν γίναμε "ανατολίτες". Πάντα ήμασταν "ανατολίτες".
Όσο για τις φυλετικές προσμίξεις σιγά. Ίδια μελαμψή κοψιά είμασταν λίγο πολύ πάντα. Και άλλωστε δεν έχει σχέση η "φυλετική" καταγωγή με την ταυτότητα. Ο άνθρωπος μπασταρδεύεται συνέχεια. Για κοίτα τη φάτσα του Σαίξπηρ. Σου κάνει για γνήσιος απόγονος του Μπέογουλφ;
Καλύτερος; Σε τι;
Ποιοι "Ρωμαίοι" και ποιοι "'Έλληνες";
Έλληνες του Μινωϊκουμυκηναϊκού πολιτισμού, κλασσικοί πολιτισμοί, στο απόγειο των, Ρωμαίοι όπως λέμε Ρουμ ή/και Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή Έλληνες της μοντέρνας εποχής;
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Στο χέρι μας είναι.parafrwn έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 01:37Η κβαντοβαρυτικη (σύζευξη κβαντικής θεωρίας κ θεωρίας της βαρύτητας) δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.Ζενίθεδρος έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 01:31Αντίθετα με τους Ελληνες, ήταν μεγάλα μπάζα στα μαθηματικά οι Ρωμαιοι. Ergo, οι Βυζαντινοί ήταν Ρωμαίοι. Αμα ήταν Ελληνες, θα είχαν ανακαλύψει την κβαντοβαρυτικη πριν από 800 χρόνια, ενώ η πρωτη πυρηνική δοκιμή της ιστοριας θα είχε γίνει στο Μαντζικερτ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
It's not science man. Καταρχάς υπήρχε "μινωικομυκηναϊκος πολιτισμός"; Και δεν μπορείς να λες Ρωμαίους τους υπήκοους του γερμανού αυτοκράτορα (που δεν είχαν και πολύ εξουσία συνήθως) όταν οι μόνοι που ξέραν τον εαυτό τους ως Ρωμαίοι εκεί πέρα ήταν οι κάτοικοι της ομώνυμης πόλης.
Οράτιος : Graecia capta ferum victorem cepit et artes intulit agresti Latio.
Ο Γεώργιος Μοναχός λέει πως ο Κωνστάντιος Χλωρός έγινε βασιλιάς "Ρωμαίων και Ελλήνων". Δηλαδή κατακτητές και κατακτημένοι ίσα κι όμοια.

Μετὰ δὲ ∆ιοκλητιανὸν καὶ Μαξιμιανὸν τὸν Ἑρκούλιον ἐβασίλευσε κατὰ τοὺς αὐτοὺς χρόνους Ῥωμαίων καὶ Ἑλλήνων Κωνστάντιος ὁ Χλωρὸς ὁ τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου πατὴρ, ὃς ἐξ Ἑλένης αὐτῷ ἐγεννήθη περὶ τὴν τῆς ∆ακίας πόλιν.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- hellegennes
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτό:
Πτώσις – Ήξερα Ένα Πλοίο
Λοιπόν, βρίσκεται αυτός ο τοίχος απέναντί μου.
Και είναι καφεκίτρινος και ίσως λίγος γκρι.
Έχει παράθυρα άδεια και πέτρες που προεξέχουν.
Κι αν θέλω να τον ρίξω για να πάρει την θέση του κάτι καινούριο,
θα βρω αντίσταση στο μέρος της συνείδησής μου που εκτιμά κάτι παλιό.
Ίσως το θαυμάζει και ίσως το σέβεται
Και ίσως στ’ αλήθεια να μην εμποδίζει την θέα,
να μην τρώει τον χώρο
και ίσως δεν στερεί το οξυγόνο από τους γύρω.
Μα ακόμα κι αν πόνο φέρνει αυτή η σκέψη, πρέπει να πέσει.
Έζησε, πέρασε, πάει.
Στέκει εκεί· και πρέπει να πεθάνει.
Δεν ωφελεί σε τίποτα να υπάρχει.
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου του 2010, Ελληγεννής Αλεξανδρινός
Αυτό ήταν η μεγαλύτερη συνειδητοποίηση στην ιστορία της ανθρωπότητας και είναι το μεγάλο δώρο των Ελλήνων. Είναι ο κύριος λόγος που ο κόσμος μας σήμερα είναι όπως είναι και δεν είναι όπως ήταν η Αίγυπτος το 800 π.Χ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Καταιδρωμένοι και δεύτεροι οι Ρωμαίοι, κάνανε ρεκόρ κατακτήσεων γιά το Γκίνες, μιμήσεις Γραικών, την είχαν δει μη βάρβαροι, ξαδέρφια είναι, χαριστικώς ας θεωρήσουμε πως στο τοπικό ντέρμπυ πήρανε ρεβάνς κατά το τσίνκουε τόσο ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Όπως έγραφε ο Κονδύλης:hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 12:34Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτό:
Πτώσις – Ήξερα Ένα Πλοίο
να μην τρώει τον χώρο
Έζησε, πέρασε, πάει.
Αυτό ήταν η μεγαλύτερη συνειδητοποίηση στην ιστορία της ανθρωπότητας και είναι το μεγάλο δώρο των Ελλήνων. Είναι ο κύριος λόγος που ο κόσμος μας σήμερα είναι όπως είναι και δεν είναι όπως ήταν η Αίγυπτος το 800 π.Χ.
Γίναμε έτσι λαός που τέρπεται παράγοντας λήρους και χορταίνει καταναλίσκοντας ανεμώλια έπη. Η αιτιολογία όμως δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε ενδείκνυται ως πραξεολογία. Αντίθετα: επιβιώνει όποιος αντιστέκεται στους ίδιους του τους μύθους και καταποντίζεται όποιος τους πιστεύει μέχρις εσχάτων.
Τώρα βρίζεις το ξέρεις; Έχεις πάει στη Ρώμη; Παραμένει μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Είχα πει σε έναν Αυστριακό ότι εάν έπρεπε να νουκάρω όλες τις πόλεις του κόσμου και να αφήσω μια θα άφηνα τη Βιέννη. Και αυτός μου λέει "εγώ θα άφηνα τη Ρώμη". Όταν πήγα κατάλαβα τι εννοούσε. Για την Αθήνα ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Ήταν ένα μικρό χωριό που έγινε μονομιάς μεγαλούπολη με ωκεανούς από μπετόν.
- Sid Vicious
Κονδύλης, Ελληγεννής Αλεξανδρινός, οπότε ας παρουσιάσουμε και την άποψη ενός ακόμη Έλληνα στοχαστή επί του θέματος, του Αντωνίνου ΣμυρναίουAntigeist έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 12:52Όπως έγραφε ο Κονδύλης:hellegennes έγραψε: ↑29 Αύγ 2019, 12:34Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτό:
Πτώσις – Ήξερα Ένα Πλοίο
να μην τρώει τον χώρο
Έζησε, πέρασε, πάει.
Γίναμε έτσι λαός που τέρπεται παράγοντας λήρους και χορταίνει καταναλίσκοντας ανεμώλια έπη. Η αιτιολογία όμως δεν αποτελεί δικαιολογία, ούτε ενδείκνυται ως πραξεολογία. Αντίθετα: επιβιώνει όποιος αντιστέκεται στους ίδιους του τους μύθους και καταποντίζεται όποιος τους πιστεύει μέχρις εσχάτων.
Ήταν ένας εναέριος κινηματογράφος. Από το ύψος ενός ακίνητου αεροπλάνου, κινηματογραφούσαμε το πέταγμα μιας συσκευής ακριβείας που ήξερε καλά τη δουλειά της. Ο αέρας γέμιζε από ένα υπόκωφο πέτρινο βούισμα όμοιο με το φως που τον κατέκλυζε. Μα ο φωτισμός μερικές φορές δεν έβρισκε την συσκευή.
Στο τέλος, δεν μείναμε παρά δυο ή τρείς πάνω στα φτερά της μηχανής. Το αεροπλάνο πλανιόταν στον ουρανό. Ένιωθα σα να 'μουν μέσα σε μια μισερή ισορροπία. Μα, όπως η συσκευή αναποδογύριζε, χρειάστηκε να κάνουμε έναν γύρο στο κενό πιασμένοι σε κρίκους. Στο τέλος, η επιχείρηση πέτυχε, αλλά οι φίλοι μου φύγανε δεν έμειναν παρά οι αρχιμηχανικοί που έκαναν τα τρυπάνια τους να στριφογυρίζουν στο κενό.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 14 Απαντήσεις