Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Re: Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Σεπ 2019, 18:54

waldorf έγραψε:
02 Σεπ 2019, 18:51
Natasha έγραψε:
02 Σεπ 2019, 18:47

Μα δεν αλλαζει η ουσία αγαπητε! Ποσο πιο λιανό να το κανω;;;
Μα ούτε στους Ιεχωβάδες αλλάζει η ουσία ωστόσο είναι αιρετικοί για τους Ορθόδοξους.Πόσο πιό λιανό να στο κάνω;
Ειλικρινά λείπει σημαντικά ο George-V.
Ενταξει, όταν θα βρεις αιρετικό να στοχοποιεί και να κατηγορεί τον Σατανα (Σαμαελ), τους Νεφελίμ και τον Μη Οντα, πες μου και μενα για να με προβληματίσεις.

Πας καλα;;; Οι Ιεχωβαδες και μονο που ακουν για ΕΛ και Ελοχίμ δαιμονίζονται!!!! Είναι χωμένοι μεσα στις σκοτεινες δυναμεις για τα καλά.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 02 Σεπ 2019, 19:03

Μα δεν μπορεί κανείς να στοχοποιήσει τους Νεφελίμ και τον μη Όντα γιατί απλά δεν υπάρχουν.
Μα κοίτα να δεις που φτάσαμε...Να μιλάμε "σοβαρά" εν έτει 2019 για όρους και "πρόσωπα" που εφευρέθηκαν μόλις πριν από λίγα χρόνια λες και είναι η απόλυτη αλήθεια που όλοι μας έκρυβαν τόσες χιλιετίες,και ήρθε τώρα ο εκλεκτός που έχει τα κάκαλα και τα αποκαλύπτει.
Δεν ζητάω να σκεφτείς,δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.Αλλά ένα δράμι ξεδιάλυμα το μυαλό σου το ζητάει.
Nandros έγραψε:
26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Σεπ 2019, 19:08

waldorf έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:03
Μα δεν μπορεί κανείς να στοχοποιήσει τους Νεφελίμ και τον μη Όντα γιατί απλά δεν υπάρχουν.
Μα κοίτα να δεις που φτάσαμε...Να μιλάμε "σοβαρά" εν έτει 2019 για όρους και "πρόσωπα" που εφευρέθηκαν μόλις πριν από λίγα χρόνια λες και είναι η απόλυτη αλήθεια που όλοι μας έκρυβαν τόσες χιλιετίες,και ήρθε τώρα ο εκλεκτός που έχει τα κάκαλα και τα αποκαλύπτει.
Δεν ζητάω να σκεφτείς,δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.Αλλά ένα δράμι ξεδιάλυμα το μυαλό σου το ζητάει.
Είσαι σε αλλη διασταση. Ακομα δεν εχεις αντιληφθεί τιποτα!
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 02 Σεπ 2019, 19:12

Natasha έγραψε:
02 Σεπ 2019, 18:49

Υποψιν, δεν είναι ενας ο πνευματικός μου μονο που συμφωνεί, βρηκα και δευτερο που συμφωνεί.

Σας ξαναρωτω για πολλοστη φορα, ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό τελος παντων που τόσο σας φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με τον παραδοσιακό σας Θεό;;;

Τί είναι; Πείτε! Με πειραζει αυτό που λεει, γι αυτον και γι αυτον τον λόγο.
To πρώτο που προκύπτει είναι ο "πατέρας του διαβόλου" και αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει και "αδερφή του θεού". Αυτά δεν υπάρχουν στην ορθόδοξη διδασκαλία. Ας ξεκινήσουμε από εκεί και στα υπόλοιπα πάμε αργότερα

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 02 Σεπ 2019, 19:26

stargazer έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:12

To πρώτο που προκύπτει είναι ο "πατέρας του διαβόλου" και αν έχω καταλάβει καλά υπάρχει και "αδερφή του θεού". Αυτά δεν υπάρχουν στην ορθόδοξη διδασκαλία. Ας ξεκινήσουμε από εκεί και στα υπόλοιπα πάμε αργότερα
Η αδερφή του Θεού είναι το "κενό" (void) aka ο Μη Ον.
Δεν έχω διαβάσει Λιακόπουλο,αλλά είμαι φανατικός του Supernatural και τα ξέρω αυτά.Ο Namrail μπορεί να με καταλάβει,ίσως και να με διορθώσει αν κάτι δεν θυμάμαι απ`τη διδασκαλία του Dean.
Nandros έγραψε:

.

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 02 Σεπ 2019, 19:33

waldorf έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:26
stargazer έγραψε:

Η αδερφή του Θεού είναι το "κενό" (void) aka ο Μη Ον.
Δεν έχω διαβάσει Λιακόπουλο,αλλά είμαι φανατικός του Supernatural και τα ξέρω αυτά.Ο Namrail μπορεί να με καταλάβει,ίσως και να με διορθώσει αν κάτι δεν θυμάμαι απ`τη διδασκαλία του Dean.
Ναι μπορεί να είναι ο μη Ον η γουατεβερ, αλλά δεν υπάρχουν αυτά στην ορθοδοξία

Στο Supernatural είμαι και εγώ φαν, τα έχω δει όλα από δυο φορές.

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 02 Σεπ 2019, 19:37

Tι εννοείς όταν λες ότι δεν υπάρχουν αυτά στην Ορθοδοξία;
Αφού η Natasha σχεδόν με έχει πείσει ότι με αυτά συμφωνεί ο Ορθόδοξος πνευματικός της,άρα και η επίσημη Εκκλησία.
Ποιός κάνει λάθος εδώ;
Nandros έγραψε:

.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Σεπ 2019, 19:44

stargazer έγραψε:
Natasha έγραψε:

Υποψιν, δεν είναι ενας ο πνευματικός μου μονο που συμφωνεί, βρηκα και δευτερο που συμφωνεί.

Σας ξαναρωτω για πολλοστη φορα, ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό τελος παντων που τόσο σας φαίνεται ότι δεν συμφωνεί με τον παραδοσιακό σας Θεό;;;

Λαθος καταλαβες, υπαρχει η γυναίκα του Θεου και η μητερα των όντων όλων. Μετα τον χωρισμο της απο τον Θεο, δεν δημιουργουνται αλλα όντα, οποτε και ο αριθμός των όντων είναι συγκεκριμένος.

Εξου και το Πατερας-Θεος και τα Παιδια Του, που είναι τα όντα ολα. Η Μητερα την κοπανησε...Την επιασε τρελα ξαφνικά.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 02 Σεπ 2019, 19:45

Α δηλαδή είμαστε όλοι παιδιά χωρισμένων γονιών...
Έτσι εξηγούνται τα χάλια μας.
Nandros έγραψε:

.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Σεπ 2019, 19:47

stargazer έγραψε:
Natasha έγραψε:

Ναι, τί σε ενοχλεί ρε παιδακι μου; Ακόμα και ενας εφηβος μπορεί να αναρωτηθεί τί είναι αυτό που εκανε ξαφνικα τον διαβολο κακό. Τον πρωην αγγελο. Αντε και υπαρχει αυτος ο Μη Ων ως αρχη και αιτία του κακου. Ποιό είναι εσενα το προβλημα σου;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Σεπ 2019, 19:47

waldorf έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:45
Α δηλαδή είμαστε όλοι παιδιά χωρισμένων γονιών...
Έτσι εξηγούνται τα χάλια μας.
Ακριβως... :a040:
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 02 Σεπ 2019, 20:30

Natasha έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:44

Λαθος καταλαβες, υπαρχει η γυναίκα του Θεου και η μητερα των όντων όλων. Μετα τον χωρισμο της απο τον Θεο, δεν δημιουργουνται αλλα όντα, οποτε και ο αριθμός των όντων είναι συγκεκριμένος.

Εξου και το Πατερας-Θεος και τα Παιδια Του, που είναι τα όντα ολα. Η Μητερα την κοπανησε...Την επιασε τρελα ξαφνικά.
Α οκ. Δεν υπάρχει αυτό πουθενά στην ορθοδοξία. Δεν υπάρχει μητέρα, λέει, ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και τα όντα εκ του μηδενός μέσω του Λόγου. Και έκανε τον κόσμο "Λιαν καλόν". Συμφωνείς;
Natasha έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:47

Ναι, τί σε ενοχλεί ρε παιδακι μου; Ακόμα και ενας εφηβος μπορεί να αναρωτηθεί τί είναι αυτό που εκανε ξαφνικα τον διαβολο κακό. Τον πρωην αγγελο. Αντε και υπαρχει αυτος ο Μη Ων ως αρχη και αιτία του κακου. Ποιό είναι εσενα το προβλημα σου;
Το προβλημα ειναι οτι το δογμα μιλαει για εναν θεο τριαδικο κι οτι δεν υπαρχει αλλος. Η αιτια του κακου ειναι η απομακρυνση απ τον θεο λενε. Ο Μη Ων δεν υπαρχει πουθενα και ο μεγαλος δεν εχει αναγκη να πολεμησει με κανεναν.

Για το θεμα του διαβολου εχουν γραφτει εκατονταδες τομοι και απο καθολικους και απο ορθοδοξους (το βλεπουν αλλιως) που απορω πως δεν εχεις ενδιαφερθει να ψαξεις. Σε γενικες γραμμες μισησε τον ανθρωπο γιατι ζηλεψε την Δημιουργια.

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Σεπ 2019, 20:34

stargazer έγραψε:
02 Σεπ 2019, 20:30
Natasha έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:44

Α οκ. Δεν υπάρχει αυτό πουθενά στην ορθοδοξία. Δεν υπάρχει μητέρα, λέει, ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και τα όντα εκ του μηδενός μέσω του Λόγου. Και έκανε τον κόσμο "Λιαν καλόν". Συμφωνείς;
Natasha έγραψε:
02 Σεπ 2019, 19:47

Το προβλημα ειναι οτι το δογμα μιλαει για εναν θεο τριαδικο κι οτι δεν υπαρχει αλλος. Η αιτια του κακου ειναι η απομακρυνση απ τον θεο λενε. Ο Μη Ων δεν υπαρχει πουθενα και ο μεγαλος δεν εχει αναγκη να πολεμησει με κανεναν.

Για το θεμα του διαβολου εχουν γραφτει εκατονταδες τομοι και απο καθολικους και απο ορθοδοξους (το βλεπουν αλλιως) που απορω πως δεν εχεις ενδιαφερθει να ψαξεις. Σε γενικες γραμμες μισησε τον ανθρωπο γιατι ζηλεψε την Δημιουργια.
Οχι, εμενα δεν με πειθει όλη αυτη η σαχλαμαρα περί αιτίας του κακου χωρις Μη Οντα.

Χμ, ξερεις τί σκεφτομαι; Οτι είστε σαν τα μικρα παιδια ακόμα που σας είπε καποιος ότι "να, εδω είναι η αληθεια για ολα και η απαντηση" και σεις ΦΟΒΑΣΤΕ να την αντικρυσετε.

Για να μην πω ότι κανετε σαν τους τρελους που ΔΕΝ αποδεχονται το αδυνατο και το αδιέξοδο. Είναι πιο βαρυ.
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 02 Σεπ 2019, 20:38

Natasha έγραψε:
02 Σεπ 2019, 20:34
Χμ, ξερεις τί σκεφτομαι; Οτι είστε σαν τα μικρα παιδια ακόμα που σας είπε καποιος ότι "να, εδω είναι η αληθεια για ολα και η απαντηση" και σεις ΦΟΒΑΣΤΕ να την αντικρυσετε.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε το ίδιο για εσένα, αλλά ξέρεις...
Εμείς στην εν λόγω περίσταση είμαστε οι λογικοί... Λογική... Βάση της απόδειξης...

Natasha έγραψε:
Για να μην πω ότι κανετε σαν τους τρελους που ΔΕΝ αποδεχονται το αδυνατο και το αδιέξοδο. Είναι πιο βαρυ.
οιθυφιςθ υιθγπινθγ ???? :o

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 02 Σεπ 2019, 20:46

OANNHSEA έγραψε:
02 Σεπ 2019, 20:38
Natasha έγραψε:
Θα μπορούσαμε να γράψουμε το ίδιο για εσένα, αλλά ξέρεις...
Εμείς στην εν λόγω περίσταση είμαστε οι λογικοί... Λογική... Βάση της απόδειξης...

Natasha έγραψε:
οιθυφιςθ υιθγπινθγ ???? :o

.
Πολυ λογικοί! Δεν βλεπεις! Εχει γραψει τόσα βιβλία ο Δημος και ουτε σε ενα δεν αντιταξατε κατι σοβαρό σαν επιχειρημα. Όχι μονο εσείς, οι περισσότεροι επιστημονες δεν εχουν κατι να πουν. Σας εχει κανει ρόμπες όλους σας. Δεν ξερετε τί να πειτε και όλο "είναι αιρετικός, είναι αιρετικός, στην πυρα!...", όπως καναν στον μεσαίωνα. Ασε που χωρίς να το καταλαβαίνετε ρουφατε κακία και στο τελος μια χαρα δημιοι γίνεστε. Και διωκτες των χριστιανων...
"Άχρι καιρού..."

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών