Northern Spirit έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 19:32
O I έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 14:15
Northern Spirit έγραψε: ↑02 Σεπ 2019, 13:59
πριν απο τα ολοκληρωτικα καθεστωτα ητανε οι θρησκειες: η θρησκετυκος φανατισμος ειναι η μεγαλυτερη πληγη, μετα ακολουθει ο εθνικιστικος, ο ρατσιστικος κλπ.
Πριν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα τής εποχής μας ήταν οι αυτοκρατορίες (Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Οθωμανική) και πριν από αυτές οι βασιλείες, ηγεμονίες κλπ.
Ο θρησκευτικός φανατισμός σίγουρα υπήρχε και υπάρχει και αυτή τι στιγμή βλέπουμε τα αποτελέσματα ενός από αυτούς στην εποχή μας που δεν έχει αντίστοιχο ούτε στο Χριστιανισμό ούτε σε άλλες θρησκείες απ' ότι ξέρω.
Ο συγκεκριμένος (τζιχαντ) όντως είναι επικίνδυνος σε όλες τις εποχές
Ο.Ι.
Oι ιεροι πολεμοι του ισλαμ και οι σταυροφοριες δεν ητανε προιον φανατισμου; Οι συγκρουσεις ορθοδοξων/καθολικων, καθολικων και προτεσταντων κλπ;
Οι πόλεμοι που γινόντουσαν για την επανάκτηση των Ιεροσολύμων από τούς σταυροφόρους δεν γινόταν για επιβολή θρησκευτικής εξουσίας αλλά για επανάκτηση των εδαφών που λόγω τής αδυναμίας των βυζαντινών αυτοκρατόρων τής εποχής το επιχείρησαν οι δυτικοί που το εκμεταλλεύτηκαν τελικά καταλαμβάνοντας και την Πόλη.
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ήταν εξίσου θύματα και του Παπισμού και του Ισλαμισμού τότε μιας και το θέτεις θρησκευτικά και όχι πολιτικά.
Νομίζω είναι λάθος να μπλέκεις τα ιστορικά γεγονότα χωρίς να διαχωρίζεις τα "τι" και τα "πως" το καθένα στον τόπο του.
Και υπαρχουνε και αναλογες κοντρες και σε αλλες περιπτωσεις (πχ Ινδουιστων με μουσουλμανους στην Ινδια κλπ).
Εκεί δεν το έχω ψάξει ούτε μπορώ να έχω ακριβή άποψη επειδή δεν ζω την κουλτούρα τους ούτε μπορώ να γνωρίζω τις λεπτομέρειες όπως τις γνωρίζουν οι ίδιοι, όπως εγώ αντίστοιχα γνωρίζω τη δική μου κουλτούρα και ιστορία.
Το θρηκσευτικα δογματα των περισσοτερων θρησκειων ειναι φτιαγμενα για να δημιουργουνε στρατους φανατικων αφου βασιζονται στην απολυτη υποταγη και υπακοη των πιστων στους θρησκευτικους ηγετες και ιερεις. Οι τελευταιοι πολλες φορες χρησιμοποιουνε αυτη την υποταγη για να μανιπιουλαρουνε τους πιστους.
Δεν είναι αυτός ο σκοπός των δογμάτων. Ο σκοπός είναι το ξεκαθάρισμα από κακοδοξίες από συγκεκριμένη πίστη.
Αν διαβάσεις την Εκκλησιαστική ιστορία τού Ευσεβίου που αναφέρεται σε μια τέτοια εποχή με δογματικές διαμάχες, θα κατανοήσεις ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που κατέληγαν σε αιματηρά περιστατικά διατελούσαν πάντα αμυνόμενοι και διωκόμενοι. Θα έπρεπε να τα διαχωρίζεις αυτά για να είσαι συνεπής με την αλήθεια.
Ο Ευσέβιος λέγεται ότι ήταν Αριανιστής και όχι Ορθόδοξος όταν έγραφε
την Εκκλησιαστική ιστορία.
Ειναι γνωστη η ιστορια με τον Β'παγκοσμιο πολεμο στην ΕΣΣΔ οταν ο Σταλιν που αρχικα τα ειχε βρει μπαστουνια με τους Γερμανους αναγκαστηκε να χαλαρωσει τους διωγμους της εκκλησιας και να βαλει τους ιερεις στην πρωτη γραμμη της μαχης για την τονωση του πληθυσμου. Ο Σταλιν διαπιστωσε οτι ο πληθυσμος ητανε πιο προθυμος να πεθανει στη μαχη για να παει στον χριστιανικο παραδεισο, και πολεμουσε πιο προθυμα, απο οτι να πεθανει για τον κομμουνιστικο "παραδεισο".
Δεν το έκανε για να τονώσει την μάχη με παραδείσους και ότι άλλο αστείο επικαλείσαι, αλλά γνωρίζοντας ότι οι Χριστιανοί θα θυσιάζονταν όπως και οι Ιερείς τους για την υπεράσπιση τής πατρίδας τους, αυτό που ο Σοβιετικός ολοκληρωτισμός το καταργούσε όπως και τα παραδοσιακά ιδανικά τού λαού "πίστη-πατρίδα-οικογένεια". Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για Σοβιετική "αυτοκρατορία" που είχε καταργήσει τα σύνορα όλων αυτών των Χριστιανικών λαών επιβάλλοντάς το με την αθεΐα θέτοντας στη θέση τού Θεού τις ιδέες τής μούμιας τού μαυσωλείου και μια χωρίς προηγούμενο διεφθαρμένης ηγεσίας.
Και στον πόλεμο τής Συρίας έβαζαν τούς Χριστιανούς στην πρώτη γραμμή οι μουσουλμάνοι ηγέτες τής χώρας. Αυτό μου το είπε Σύριος μετανάστης το 2015 που επέπλεε χειμωνιάτικα στο Αιγαίο για κάποιες ώρες. Κι αυτοί γι' αυτό θα το έκαναν. Επειδή δεν πιστεύουν στον παράδεισο που τους υπόσχεται ο Μωάμεθ

Σε ολες τις περιπτωσεις το κλειδι για την επιδιωξη πολιτικων στοχων ειναι ο φανατισμος. Εξαλλου οι φανατικοι ειναι αυτοι που σκοτωνονται και στις περισσοτερες περιπτωσεις στο τελος, οχι οι αλλοι.
Συνήθως οι Τζιχαντιστές σκοτώνουν πρώτα πολλά αθώα θύματα και μετά αυτοκτονούν οι ίδιοι αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Για τούς καθοδηγητές τους φυσικά και συμφέρει να πεθάνουν οι εκτελεστές για να μη τους καρφώσουν και επειδή κάπως πρέπει να καλυφθούν χρησιμοποιούν το Ισλαμικό αφήγημα που αφήνει παραθυράκια για τέτοιες ενέργειες. Αυτός είναι ο λόγος που στον Χριστιανισμό δεν υπάρχουν τέτοιες επιθέσεις αυτοκτονίας αλλά μόνο στον Ισλαμικό κόσμο. Έγινε και με τούς Ιάπωνες ως επιθέσεις αυτοκτονίας αλλά για αμυντικούς λόγους. Οι Ισλαμιστές το κάνουν για εκδίκηση και σχεδόν πάντα με θύματα άμαχους με τις επιθέσεις αυτοκτονίας και τις ανθρώπινες ασπίδες.
Με λίγα λόγια η θρησκεία τού Μωάμεθ αφήνει ανοιχτά παραθυράκια για τέτοιες ενέργειες τις οποίες διαπραγματεύεται το νήμα.
Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα χωρίς λόγο επειδή το θέμα δεν ρωτάει αυτά τα επιχειρήματα που φέρνεις και αναγκάζομαι να απαντήσω

Τι λες τελικά οσον αφορά το νήμα; τι πρέπει να γίνει με τούτον τον τζιχαντιστή που έκοψε αποδεδειγμένα 100 κεφάλια και είναι υπεύθυνος για τους θανάτους τόσων αμάχων στη Ευρώπη και σίγουρα στη χώρα του που τους χρησιμοποίησε ως ασπίδα;
Ο.Ι.