Θα μπορουσε η Ορθοδοξια να μετεξελιχθει σε θρησκεια που ;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

name
Phorum.gr user: name

Re: Θα μπορουσε η Ορθοδοξια να μετεξελιχθει σε θρησκεια που ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από name » 26 Μάιος 2018, 17:27

Ίφιδα έγραψε:
26 Μάιος 2018, 17:16
Ο γάμος είναι αναγκαίο κακό κατα τους Πατέρες πάντα. Αν θες να σου φέρω τα λεγόμενα, άλλη μέρα, σήμερα έχω πιο ελαφριά διάθεση.
Δε τα λες καλά. Το θέμα του σεξ δε το δέχονται καθόλου. Είναι έρωτας μόνο για αναπαραγωγή. Η Ορθοδοξία δε θα μπορούσε να είναι μια θρησκεία που απαγορεύει τη συνουσία αλλιώς δε θα την ακολουθούσε σχεδόν κανείς.
Η απέχθεια της Ορθοδοξίας για τη σάρκα φαίνεται όχι μονο απο τα κείμενα των ιδίων αλλά κι απ την ίδια την Ορθόδοξη τέχνη.
Οι πατερες εγραψαν πριν απο 2000 χρονια σε αλλες καταστασεις. Ουτε εγω εχω ορεξη να ψαχνω, αλλα μπορω και πατερες να βαλω και ευαγγελια για να υποστηριξω την θεση μου, ειπα και δυο περιστατικα πριν. Το οτι εγραψε κατι ο χρυσοστομος η ο βασιλειος δεν σημαινει αυτοματα οτι εγινε και κομματι της θεολογιας του χριστιανισμου, αυτα αποφασιζονται σε συνοδους.

Σημερα κανενας δεν θα σου πει αυτα, εμενα προσωπικα δεν μου τα εχουν πει. Το μονο θεμα ειναι να υπαρχει γαμος, δηλ ευλογια απ τον θεο. Και μια -δυο φορες που εχω εξομολογηθει οταν με ρωτησε ο παπας αν εχω ερωτικες σχεσεις (δεν ημουν παντρεμενος) οταν του ειπα ναι δεν εβγαλε κανα μπιτονι βενζινη να με καψει.
Μου εξηγησε πολυ ευγενικα οτι για την εκκλησια το σεξ δεν παει μονο του αλλα πρεπει να ειναι στο πλαισιο μιας ολοκληρωμενης σχεσης. Δεν μπορεις ειπε απ ολα που ενωνουν δυο ανθρωπους να παρεις μονο ενα, πραγμα που μου φανηκε λογικο.

Ασχετως αν δεν το ακολουθησα.

Η ορθοδοξη τεχνη εννοεις μαλλον τις εικονες. Τι δηλαδη θα επρπεπε να εχουν απανω; υποτιθεται οτι απεικονιζουν πνευματικους ανθρωπους.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 26 Μάιος 2018, 17:43

Ίφιδα έγραψε:
26 Μάιος 2018, 16:59
Αναγκάστηκε να έχει παγανιστικές επιρροές αλλιώς θα ήταν ακόμα πιο ανώμαλη η μετάβαση απ τον Πολυθεισμό στον Μονοθεισμό.

Όχι, δε θα ήθελα να ζω σε μια κοινωνία που θα μου ορίζει η εκκλησία με ποιον θα ζευγαρώνω. Με οποιον θέλω και με θέλει θα ζευγαρώνω και όπου θέλω εγώ-αυτός.

Ο λόγος που υπάρχουν οι Mgtow είναι θέμα παιδείας. Η λύση δηλαδή είναι η σωστή παιδεία σε άντρες και γυναίκες, όχι η εκκλησία.
Θα επαιρνες ενα καντηλακι μετα τη λειτουργια και θα εισχωρουσες στο δασος. Οπου εβλεπες φως απο αλλο καντηλι θα πηγαινες κοντα. Η συνευρεση σας θα ειχε την κατανυκτικοτητα ορθοδοξης τελετουργιας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ορέστης 35 την 26 Μάιος 2018, 17:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 26 Μάιος 2018, 17:48

Οι ερωτευμενοι καπως θα το κανονιζαν να βρεθουν κατω απο το ιδιο δεντρο. Αν καποιος ηθελε πολυ μια γυναικα που ηταν ερωτευμενη με αλλον φανταζομαι θα την παρακολουθουσε και θα εμπαινε και αυτος στο σκηνικο. Οι ομορφες γυναικες θα ειχαν πολλους εραστες και ετσι το αισθημα του φθονου θα εξαφανιζοταν απο την κοινωνια. Τα εχει ξαναπει ο Αριστοφανης, το ξερω.

name

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από name » 26 Μάιος 2018, 17:52

Και αμα εμπαινε στο σκηνικο και ο πρωτος του εσπαγε τα μουτρα;

Πως βοηθαει αυτο στο προβλημα του φθονου;

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 26 Μάιος 2018, 17:57

Name

Οι γυναίκες μέσα στον χριστιανισμό (όπως και στο ισλάμ) είναι κατώτερες από το νόμο και τη φύση, υποκείμενες σε μία κατάσταση μόνιμης τιμωρίας για το προπατορικό αμάρτημα και ακάθαρτες.
Δεν εισέρχονται στο "άγιο βήμα" των εκκλησιών, δεν φορούν ιερά άμφια, δεν αγγίζουν ιερά αντικείμενα και δεν λαμβάνουν κοινωνία όταν έχουν περίοδο. Είναι ακαθαρσία γι αυτούς, ασχέτως που αν δεν υπήρχε αυτή η "ακαθαρσία" δε θα υπήρχε κανείς τους.

Το σωστό κατά τον Παύλο για έναν άνδρα είναι να μην αγγίξει ποτέ του γυναίκα. Συμβιβάζεται με την κατώτερη ηθικά λύση της μονογαμίας, για να αντιμετωπίσει την πορνεία.

Ο ΙΖ’ κανόνας της τοπικής συνόδου της Γάγγρας (340μ.χ.) που δεν έχει καταργηθεί έως σήμερα, απαγορεύει στις γυναίκες να κουρεύουν τα μαλλιά τους. Μερικά χρόνια αργότερα ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος (ο επονομαζόμενος "Μέγας") διέταξε με νομοθεσία να εκδιώκονται από την εκκλησία οι γυναίκες που έχουν κοντά μαλλιά, ενώ αν κάποιοι αρχιερείς τύχει και τις δεχθούν, να καθαιρούνται.

Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, γράφει στο "Παιδαγωγός" 2.33: "Μία γυναίκα, αν λάβουμε υπ’ όψην μας ποιά είναι η φύση της, πρέπει να αισχύνεται γι’αυτήν".

Ο Μέγας Αθανάσιος υποστηρίζει "Με τις γυναίκες δεν είναι ασφαλές ούτε από κοινού ν’αποφασίζει κανείς ("α περί ειδωλολατρείας" από το έργο του "κατά Ελλήνων")

Αφήνω Μέγα Βασίλειο και Χρυσόστομο απ έξω, αφού τα ξέρεις.

Η γυναίκα για την Ορθόδοξη εκκλησία είναι "μόλυνση". Η ερωτική συνεύρεση μαζί της αποτελεί αιτία μολύνσεως όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Γι’αυτό εξαίρονται εκείνοι που "δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι" (Αποκάλυψη, ιδ’4).

Ο ΙΑ’ κανόνας του Ιωάννη του Νηστευτή (βλ. "Πηδάλιον") επιβάλλει 40 μέρες ξηροφαγίακαι 100 μετάνοιες ημερησίως και αποχή από την κοινωνία σε κάθε γυναίκα, που θα δεχθεί "ασπασμούς ανδρός" και "επαφές χωρίς ωστόσο να διαφθαρεί".

Οι επιστολές είναι πολύ σαφείς, όσον αφορά στην επίσημη θέση του χριστιανισμού απέναντι στη γυναίκα: "η γυναίκα δεν εξουσιάζει το ίδιο της το σώμα, αλλά ο άνδρας" (Α’ προς Κορινθίους, ζ’4). "οι γυναίκες να υποτάσσεσθε στους άνδρες σας στα πάντα" (προς Κολοσσαείς,γ’18). "Ομοίως οι γυναίκες υποτασσόμενες στους άνδρες τους" (Α’ Πέτρου,γ’1).

Όπως γράφει ο συναξαριστής Μάρκος ο Διάκονος, όταν ο Πορφύριος πυρπόλησε και κατέστρεψε το Μαρνείον (ξακουστό ναό του Διός στη Γάζα) χρησιμοποίησε τα μάρμαρά του για την πλακόστρωση του δρόμου. Όπως είπε ο ίδιος: "Για να πατούν όχι μόνον άνθρωποι, αλλά και γυναίκες και γουρούνια και άλλα ζώα" (Βίος Πορφυρίου).

O άγιος Ισαάκ ο Σύριος: "Είναι καλύτερο να φας δηλητήριο, παρά να συμφάγεις με μιά γυναίκα, και αν ακόμη είναι μητέρα σου ή αδελφή σου"

Κοσμάς ο Αιτωλός ¨"Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μιά γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα"

Τέλος, μόλις το 1545 μ.Χ., στη Σύνοδο του Τρέντο η Καθολική Εκκλησία (που είναι αρκετά πιο προοδευτική απ την Ορθόδοξη) αποδέχτηκε ότι οι γυναίκες έχουν ψυχή

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 26 Μάιος 2018, 18:01

Ορέστης 35 έγραψε:
26 Μάιος 2018, 17:43
Θα επαιρνες ενα καντηλακι μετα τη λειτουργια και θα εισχωρουσες στο δασος. Οπου εβλεπες φως απο αλλο καντηλι θα πηγαινες κοντα. Η συνευρεση σας θα ειχε την κατανυκτικοτητα ορθοδοξης τελετουργιας.
μπλιάχ ρε Ορέστη, σεξ με κατανυκτικότητα ορθόδοξης τελετουργίας; Εντελώς ντεκαβλέ με το συμπάθειο
Ορέστης 35 έγραψε:
26 Μάιος 2018, 17:48
Οι ερωτευμενοι καπως θα το κανονιζαν να βρεθουν κατω απο το ιδιο δεντρο. Αν καποιος ηθελε πολυ μια γυναικα που ηταν ερωτευμενη με αλλον φανταζομαι θα την παρακολουθουσε και θα εμπαινε και αυτος στο σκηνικο. Οι ομορφες γυναικες θα ειχαν πολλους εραστες και ετσι το αισθημα του φθονου θα εξαφανιζοταν απο την κοινωνια.
Δηλαδή θες οι γυναίκες να εκπορνεύονται, να πηγαίνουν με άντρες που δε γουστάρουν μονο και μονο επειδή τις γουστάρουν εκείνοι.
Καταρχήν μ αυτή τη λογική η ωραία θα ήταν αντικείμενο φθόνου απ την άσχημη. Επίσης οι άντρες δεν αρέσκονται στο να μοιράζονται γυναίκες με άλλους άντρες οπότε θα υπήρχε και φθόνος μεταξύ αντρών.

Γενικά μου περιγράφεις έναν εφιάλτη. Αν είμαι ωραία θα πηγαίνω στα θαμνάκια με τη λάμπα και θα πρέπει να κάνω σεξ με 20 άντρες γιατί με γουστάρουν την στιγμή που εγώ γουστάρω έναν. Βιασμός δηλαδή.

name

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από name » 26 Μάιος 2018, 18:17

Ίφιδα έγραψε:
26 Μάιος 2018, 17:57
Ναι και;

Λες να μην τα ξερω αυτα και ποσα αλλα; Ομως επειδη η εκκλησιαστικη γραμματεια εχει ιστορια 2χιλ χρονων, μπορεις να βρεις και αλλα τοσα που λενε αντιθετα.

Πχ κοιτα την πολεμικη του Χρυσοστομου για την ελλ φιλοσοφια και συγκρινε την με την λατρεια που της δινει ο Αγ Νεκταριος 1000 χρονια μετα. Δεν ειναι στασιμη η ορθοδοξια οπως πολλοι θεωρουν. Και δεν μπορει κανεις να εχει αποψη για ενα τοσο πολυ-αναλυμενο θεμα διαβαζοντας αποσπασματικα 2 σειρες εδω και 2 εκει.

Αν θες να δεις με τα ματια σου τι πιστευουν πηγαινε σε μια εκκλησια και ρωτα τον παπα, τι αλλο να σου πω.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 26 Μάιος 2018, 18:19

:lol:

να ρωτήσω τον παπά;

Μην τρελαίνεσαι και μην εκνευρίζεσαι. Δε θελω να σε πείσω, ούτε εσύ θα με πείσεις, απλώς απαντάω στο γιατί η Ορθοδοξία δε μπορεί να γίνει η θρησκεία που θα θεωρεί τον έρωτα ελεύθερο και θεμιτό, σε σημείο να γαμιόσαντο στα θαμνάκια μετά τη θεία λειτουργία.

name

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από name » 26 Μάιος 2018, 18:35

Ίφιδα έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:19

να ρωτήσω τον παπά;

Μην τρελαίνεσαι και μην εκνευρίζεσαι. Δε θελω να σε πείσω, ούτε εσύ θα με πείσεις, απλώς απαντάω στο γιατί η Ορθοδοξία δε μπορεί να γίνει η θρησκεία που θα θεωρεί τον έρωτα ελεύθερο και θεμιτό, σε σημείο να γαμιόσαντο στα θαμνάκια μετά τη θεία λειτουργία.
Ναι γιατι να μην τον ρωτησεις; υποτιθεται οτι ειναι εκει και για να διορθωνει τις "κακοδοξιες". Ποιον θα ρωτησεις που να ξερει, τον φαρμακοποιο;

Δεν θελω να σε πεισω, θελω να ερθεις πιο δω λιγο, γιατι μου φαινεσαι υπερβολικη και φυσικα δεν εκνευριζομαι

Το τελευταιο ειναι το οραμα του αγαμητου. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να εφευρισκεις το 2018 θρησκευτικες προφασεις για να πηδηξεις , σημερα γινεται και σκετα

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 26 Μάιος 2018, 18:44

Ίφιδα έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:01
Ορέστης 35 έγραψε:
26 Μάιος 2018, 17:43
μπλιάχ ρε Ορέστη, σεξ με κατανυκτικότητα ορθόδοξης τελετουργίας; Εντελώς ντεκαβλέ με το συμπάθειο
Ορέστης 35 έγραψε:
26 Μάιος 2018, 17:48
Οι ερωτευμενοι καπως θα το κανονιζαν να βρεθουν κατω απο το ιδιο δεντρο. Αν καποιος ηθελε πολυ μια γυναικα που ηταν ερωτευμενη με αλλον φανταζομαι θα την παρακολουθουσε και θα εμπαινε και αυτος στο σκηνικο. Οι ομορφες γυναικες θα ειχαν πολλους εραστες και ετσι το αισθημα του φθονου θα εξαφανιζοταν απο την κοινωνια.
Δηλαδή θες οι γυναίκες να εκπορνεύονται, να πηγαίνουν με άντρες που δε γουστάρουν μονο και μονο επειδή τις γουστάρουν εκείνοι.
Καταρχήν μ αυτή τη λογική η ωραία θα ήταν αντικείμενο φθόνου απ την άσχημη. Επίσης οι άντρες δεν αρέσκονται στο να μοιράζονται γυναίκες με άλλους άντρες οπότε θα υπήρχε και φθόνος μεταξύ αντρών.

Γενικά μου περιγράφεις έναν εφιάλτη. Αν είμαι ωραία θα πηγαίνω στα θαμνάκια με τη λάμπα και θα πρέπει να κάνω σεξ με 20 άντρες γιατί με γουστάρουν την στιγμή που εγώ γουστάρω έναν. Βιασμός δηλαδή.
Εχεις την ταση να βλεπεις την αρνητικη πλευρα των πραγματων. Την εποχη της μητριαρχικης πανμιξιας καπως ετσι ηταν τα πραγματα. Η αυτο θα εχεις ή πατριαρχικη μονογαμια. Η σημερινη γυναικοκεντρικη καταναλωτικη κοινωνια θα καταρρευσει.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 26 Μάιος 2018, 18:46

name έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:35
Ίφιδα έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:19

να ρωτήσω τον παπά;

Το τελευταιο ειναι το οραμα του αγαμητου. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να εφευρισκεις το 2018 θρησκευτικες προφασεις για να πηδηξεις , σημερα γινεται και σκετα
Σε ποιον πλανητη;

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 26 Μάιος 2018, 18:52

Ορέστης 35 έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:44
Εχεις την ταση να βλεπεις την αρνητικη πλευρα των πραγματων. Την εποχη της μητριαρχικης πανμιξιας καπως ετσι ηταν τα πραγματα. Η αυτο θα εχεις ή πατριαρχικη μονογαμια. Η σημερινη γυναικοκεντρικη καταναλωτικη κοινωνια θα καταρρευσει.
Κανείς δεν ξέρει πώς ήταν τότε και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Μπορεί η γυναίκα να επέλεγε έναν ή περισσότερους. Δια της βίας μάλλον χλωμό το βλέπω, αφού ακόμα και οι πρωτόγονες ομάδες εφάρμοζαν κάποιους κανόνες.
Εκείνη την εποχή, το μόνο που ήταν σίγουρο ήταν ποια μητέρα σε γέννησε.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 26 Μάιος 2018, 18:52

Δεν εχουμε ιδεα πως ηταν την εποχη της μητριαρχίας, αλλά κι ετσι να ήταν, δεν ερχεται σε αντίθεση με τον στυγνό πατριαρχικό mgtowισμό σου;

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 26 Μάιος 2018, 19:05

Nandros έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:52
Ορέστης 35 έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:44
Κανείς δεν ξέρει πώς ήταν τότε και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Μπορεί η γυναίκα να επέλεγε έναν ή περισσότερους. Δια της βίας μάλλον χλωμό το βλέπω, αφού ακόμα και οι πρωτόγονες ομάδες εφάρμοζαν κάποιους κανόνες.
Εκείνη την εποχή, το μόνο που ήταν σίγουρο ήταν ποια μητέρα σε γέννησε.
.
Φυσικα και υπηρχαν κανονες. Ιεροι κανονες. Γι αυτο μιλαω για σεξουαλικη κατανυξη, που ξενερωνει την Ιφιδα, και οχι για "εισαι το πουτανακι μου;". Ο ανθρωπος εξυψωνεται μεσα απο την ιερη συν-ουσια.

Υπαρχει μια ταινια κομικ με γιγαντες και ανθρωπακια δεκαετιας 60 που αναπαριστα μια τετοια σκηνη. Ισως εχει βασιστει σε μελετες του Ενγκελς αλλα νομιζω αρκετοι ανθρωπολογοι υποστηριζουν τη θεωρια της πανμιξιας στην προιστορικη εποχη.
Ίφιδα έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:52
Δεν εχουμε ιδεα πως ηταν την εποχη της μητριαρχίας, αλλά κι ετσι να ήταν, δεν ερχεται σε αντίθεση με τον στυγνό πατριαρχικό mgtowισμό σου;
Οχι, μπορω να τα συνδυασω.

name

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από name » 26 Μάιος 2018, 19:49

Ορέστης 35 έγραψε:
26 Μάιος 2018, 18:46

Σε ποιον πλανητη;
Σε αυτον που παταμε

Μην μασας φιλε, αποφασιστικοτητα θελει. Χτυπα τωρα που γυριζει γιατι καποια στιγμη τελειωνει το παρτι

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών