Οι πατερες εγραψαν πριν απο 2000 χρονια σε αλλες καταστασεις. Ουτε εγω εχω ορεξη να ψαχνω, αλλα μπορω και πατερες να βαλω και ευαγγελια για να υποστηριξω την θεση μου, ειπα και δυο περιστατικα πριν. Το οτι εγραψε κατι ο χρυσοστομος η ο βασιλειος δεν σημαινει αυτοματα οτι εγινε και κομματι της θεολογιας του χριστιανισμου, αυτα αποφασιζονται σε συνοδους.Ίφιδα έγραψε: ↑26 Μάιος 2018, 17:16Ο γάμος είναι αναγκαίο κακό κατα τους Πατέρες πάντα. Αν θες να σου φέρω τα λεγόμενα, άλλη μέρα, σήμερα έχω πιο ελαφριά διάθεση.
Δε τα λες καλά. Το θέμα του σεξ δε το δέχονται καθόλου. Είναι έρωτας μόνο για αναπαραγωγή. Η Ορθοδοξία δε θα μπορούσε να είναι μια θρησκεία που απαγορεύει τη συνουσία αλλιώς δε θα την ακολουθούσε σχεδόν κανείς.
Η απέχθεια της Ορθοδοξίας για τη σάρκα φαίνεται όχι μονο απο τα κείμενα των ιδίων αλλά κι απ την ίδια την Ορθόδοξη τέχνη.
Σημερα κανενας δεν θα σου πει αυτα, εμενα προσωπικα δεν μου τα εχουν πει. Το μονο θεμα ειναι να υπαρχει γαμος, δηλ ευλογια απ τον θεο. Και μια -δυο φορες που εχω εξομολογηθει οταν με ρωτησε ο παπας αν εχω ερωτικες σχεσεις (δεν ημουν παντρεμενος) οταν του ειπα ναι δεν εβγαλε κανα μπιτονι βενζινη να με καψει.
Μου εξηγησε πολυ ευγενικα οτι για την εκκλησια το σεξ δεν παει μονο του αλλα πρεπει να ειναι στο πλαισιο μιας ολοκληρωμενης σχεσης. Δεν μπορεις ειπε απ ολα που ενωνουν δυο ανθρωπους να παρεις μονο ενα, πραγμα που μου φανηκε λογικο.
Ασχετως αν δεν το ακολουθησα.
Η ορθοδοξη τεχνη εννοεις μαλλον τις εικονες. Τι δηλαδη θα επρπεπε να εχουν απανω; υποτιθεται οτι απεικονιζουν πνευματικους ανθρωπους.