σχετικα με τα θεματα στη Μουσικη

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
νύχτα

Re: σχετικα με τα θεματα στη Μουσικη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 05 Απρ 2018, 11:19

Papa John έγραψε:
05 Απρ 2018, 01:19
Εδώ δεν είναι και τόσο απελπιστικά τα πράγματα.Στο προηγούμενο φόρουμ είχαν ανοίξει νήματα με τίτλους "οδηγώντας πεισματικά με δέυτερη" (ή με τρίτη,δε θυμάμαι),"to.get.her" (άντε βγάλε άκρη τι πρέπει να ποστάρεις),ένα άλλο που τελείωνε με τη φράση "...is forever in flux" και διάφορα τέτοια παλαβά.
ναι, αγαπητέ μου Παπατζόν, διότι με αυτόν
τον τρόπο επιθυμούσαμε να δημιουργήσουμε
μια πλέιλιστ συγκεκριμένης ατμόσφαιρας και
προϋποθέσεων

παρακαλώ, στο μέλλον μην αισθάνεστε υποχρεωμένος
να συμμετέχετε σε τέτοιου είδους τόπικς, παρά σε αυτά που
κατανοείτε και σας εκφράζουν

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση :wave::)

[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] » 05 Απρ 2018, 11:26

Papa John έγραψε:
Εδώ δεν είναι και τόσο απελπιστικά τα πράγματα.Στο προηγούμενο φόρουμ είχαν ανοίξει νήματα με τίτλους "οδηγώντας πεισματικά με δέυτερη" (ή με τρίτη,δε θυμάμαι),"to.get.her" (άντε βγάλε άκρη τι πρέπει να ποστάρεις),ένα άλλο που τελείωνε με τη φράση "...is forever in flux" και διάφορα τέτοια παλαβά.
το παραπάνω σχόλιο πάσχει από δυσκοιλιότητα και ανασφάλειες μπρος στα ανεξήγητα της ζωής, της τέχνης, των συναισθημάτων και του σύμπαντος. :toiletp:

οι παραπάνω τίτλοι είναι σαν μουσική. σαν τραγούδια και...

...a song - at least in my view - should not be didactic... there should be ''holes'' in it, into which the listener can insert his own comprehension and experience. :bored:

Άβαταρ μέλους
Πηγαδίσιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πηγαδίσιος » 05 Απρ 2018, 12:11

αυτο ειναι το προβλημα στο διαδικτυο σημερα
εχει γεμισει με προβληματικους
χαος γλωσσα και νεφελες

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Απρ 2018, 18:40

νύχτα έγραψε:
05 Απρ 2018, 11:19
Papa John έγραψε:
ναι, αγαπητέ μου Παπατζόν, διότι με αυτόν
τον τρόπο επιθυμούσαμε να δημιουργήσουμε
μια πλέιλιστ συγκεκριμένης ατμόσφαιρας και
προϋποθέσεων

παρακαλώ, στο μέλλον μην αισθάνεστε υποχρεωμένος
να συμμετέχετε σε τέτοιου είδους τόπικς, παρά σε αυτά που
κατανοείτε και σας εκφράζουν

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση :wave::)
Μα ποτέ δεν συμμετείχα σε αυτά τα νήματα.Δεν είχα κάνει ούτε ένα ποστάρισμα.
Ειδικά στην ενότητα της Μουσικής είχα ανοίξει πάμπολλα δικά μου νήματα,όχι τίποτε άλλο,αλλά επειδή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,πιστεύω ότι είμαι ένα κλικ παραπάνω από το μέσο χρήστη όσον αφορά στις μουσικές γνώσεις.Έχω τεράστια συλλογή βινυλίων και συνεχίζω αγοράζοντας τόσο ορίτζιναλ πρώτες εκδόσεις όσο και επανεκδόσεις.Και το εύρος που καλύπτω είναι αρκετά πλατύ σε διαβεβαιώνω.
Δεν έχω ακούσει ποτέ μουσική από Φάκελο αρχείων μουσικής,πολύ απλά επειδή δε νιώθω την ίδια καύλα που θα νιώσω κρατώντας στα χέρια μου ένα βινύλιο.
Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς εάν ανοίξεις ένα νήμα με παρόμοιο τίτλο σαν αυτούς που ανέφερα πιο πάνω,πολύ απλά γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει ο νηματοθέτης.Το ίδιο νήμα θα μπορούσε να το ονομάσει "Αχταρμάς" και τα κομμάτια που θα ανέβαιναν θα ήταν ακριβώς τα ίδια.

Προτιμώ συγκεκριμένους τίτλους όπως "Χορευτική Μουσική" ή "Αγαπημένα κιθαριστικά riffs" για να είμαι σίγουρος ότι το ποστάρισμά μου θα ανταποκρίνεται στο θέμα του νήματος.

Και μπορεί να σου ακούγονται εγωιστικά όλα αυτά,αλλά πλέον στη μουσική δεν προσπαθώ να νιώσω οπωσδήποτε κάτι τόσο πολύ ώστε να μιλάω σαν φεγγαροχτυπημένος ή εκστασιασμένος.Είμαι αρκετά μεγάλος γι'αυτό.Κοιτάζω παραγωγή,ενορχήστρωση,συμβολισμούς στα εξώφυλλα,γενικά ότι έχει να κάνει με το μπακγκράουντ του δίσκου ή του κομματιού.

Ανοίξτε όσα νήματα με "ποιητικούς" τίτλους θέλετε,δεν είμαι αντίθετος σε αυτό,αλοίμονο.Έτσι κι αλλιώς η στάση μου θα είναι η ίδια,δηλ. δεν θα ποστάρω.Είμαστε όμως σε φόρουμ και απλά είπα τη γνώμη μου για τους τίτλους των νημάτων,οι οποίοι μου θυμίζουν στίχους του Θανάση Παπακων/νου,έναν άνθρωπο που αν γινόμουν πρωθυπουργός θα διέταζα να τον εκτελέσουν δημοσία θέα.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Απρ 2018, 18:42

[42] έγραψε:
05 Απρ 2018, 11:26
Papa John έγραψε:
το παραπάνω σχόλιο πάσχει από δυσκοιλιότητα και ανασφάλειες μπρος στα ανεξήγητα της ζωής, της τέχνης, των συναισθημάτων και του σύμπαντος. :toiletp:

οι παραπάνω τίτλοι είναι σαν μουσική. σαν τραγούδια και...

...a song - at least in my view - should not be didactic... there should be ''holes'' in it, into which the listener can insert his own comprehension and experience. :bored:
Άσε μας καημένε,ξέρεις εσύ αν πάσχω από δυσκοιλιότητα και ανασφάλειες ! Τι διαβάζουμε Θεέ μου !
Εσύ δηλαδή που λατρεύεις τέτοιους δυσνόητους τίτλους,κατανόησες τα ανεξήγητα του Σύμπαντος.
Θα μου πεις,στο φόρουμ είμαστε :c020:

Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf » 05 Απρ 2018, 18:45

ΠηγαδίσιοςW έγραψε:
05 Απρ 2018, 00:06

προτεινω να μπουν 2 θεματα
1 ελληνικα
2 ξενα
Τρείς είναι οι κατηγορίες μουσικής (κατά Μάκη Χριστοδουλόπουλο):
Λαϊκά
Δημοτικά
Αμερικάνικα.
Nandros έγραψε:
26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Απρ 2018, 18:48

enterprise-psi έγραψε:
05 Απρ 2018, 09:57
Η μουσική ενώνει δεν είναι για να διαχωρίζει.
Αυτό εγώ δεν το πιστεύω.
Η ιστορία από τις διάφορες υποκουλτούρες που αναπτύχθηκαν γύρω από το φαινόμενο Μουσική,αποδεικνύουν το αντίθετο.
Rockers,Mods,Punks,New Romantics,Progsters,Metalheads,Popsters κλπ μια ζωή πλακώνονταν μεταξύ τους.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 05 Απρ 2018, 18:53

Papa John έγραψε:
05 Απρ 2018, 18:48
enterprise-psi έγραψε:
05 Απρ 2018, 09:57
Η μουσική ενώνει δεν είναι για να διαχωρίζει.
Αυτό εγώ δεν το πιστεύω.
Η ιστορία από τις διάφορες υποκουλτούρες που αναπτύχθηκαν γύρω από το φαινόμενο Μουσική,αποδεικνύουν το αντίθετο.
Rockers,Mods,Punks,New Romantics,Progsters,Metalheads,Popsters κλπ μια ζωή πλακώνονταν μεταξύ τους.
για να κονομανε οι δισκογραφικές παπαΤζον μου!!
(✿ ♥‿♥)

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Απρ 2018, 18:56

Χαίρω πολύ,εσύ το έπιασες τουλάχιστον το νόημα.
Από την αρχή της εξάπλωσης των στυλ και των περίεργων τρόπων ζωής της νεολαίας,οι μάνατζερς των δισκογραφικών ήταν αυτοί που κινούσαν τα νήματα και διαμόρφωναν τις τάσεις και τα παρελκόμενα.

[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] » 05 Απρ 2018, 19:05

Papa John έγραψε:
05 Απρ 2018, 18:40
.
Ειδικά στην ενότητα της Μουσικής είχα ανοίξει πάμπολλα δικά μου νήματα,όχι τίποτε άλλο,αλλά επειδή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,πιστεύω ότι είμαι ένα κλικ παραπάνω από το μέσο χρήστη όσον αφορά στις μουσικές γνώσεις.
Ναι, ναι, οπωσδήποτε. Γι' αυτό ακούς Beatles :bored::e045:

Άσε μας ρε παπατζόν να 'ουμ.
Papa John έγραψε:
05 Απρ 2018, 18:42

Άσε μας καημένε,ξέρεις εσύ αν πάσχω από δυσκοιλιότητα και ανασφάλειες ! Τι διαβάζουμε Θεέ μου !
Εσύ δηλαδή που λατρεύεις τέτοιους δυσνόητους τίτλους,κατανόησες τα ανεξήγητα του Σύμπαντος.
Θα μου πεις,στο φόρουμ είμαστε :c020:
Άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τα αυτιά μου. :e040:

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Απρ 2018, 19:07

Εσύ τι ακούς 42 που είναι καλλίτερο από τους Beatles ;
Και δεν ακούω μόνο Beatles.

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 05 Απρ 2018, 19:07

Papa John έγραψε:
05 Απρ 2018, 18:56
Χαίρω πολύ,εσύ το έπιασες τουλάχιστον το νόημα.
Από την αρχή της εξάπλωσης των στυλ και των περίεργων τρόπων ζωής της νεολαίας,οι μάνατζερς των δισκογραφικών ήταν αυτοί που κινούσαν τα νήματα και διαμόρφωναν τις τάσεις και τα παρελκόμενα.
για αυτό είπε ο Ψιψινος οτι η μουσικη ενώνει.
δε μίλησε(υποθέτω) για το όλο στήσιμο..
αλλά για αυτό που εισπράτει ο καθένας μας στο άκουσμα μιας μελωδίας/ενός τραγουδιού κτλ.
τι σκέψεις του δημιουργεί / τι αίσθηση του αφήνει στην ψυχή του.
πολλοί από εμάς λοιπόν δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε βινύλια δισκάκια,είτε λόγω χρημάτων είτε λόγω βιωμάτων.
μέσω αυτού του ιστότοπου μας δίνεται μια δυνατότητα να ''παρουσιάσουμε'' ''δείξουμε'' τι μας αφήνει ένα τραγούδι, μια φωτογραφία,ενας συνδιασμός και των 2 ή και επιπλέον στοιχεία.
ας πούμε με λίγο ''μπακαλίστικο'' τρόπο ,επιλέγουμε να τοποθετηθούμε μέσα σε αυτον τον ιστότοπο με αυτόν τον τρόπο.
δεν είναι δυσκολο να καταλάβεις πάντως ότι το καθένα έχει τη δική του σημασία..απλά ακολουθείς ..αν βεβαια το θέλεις!
:hebit::hebit::hebit:
(✿ ♥‿♥)

[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] » 05 Απρ 2018, 19:08

Papa John έγραψε:
05 Απρ 2018, 19:07
δεν σου λέω. είσαι παλιόπαιδο. :bored:

Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης » 05 Απρ 2018, 19:09

Papa John έγραψε:
05 Απρ 2018, 19:07
ε αυτό είναι ύβρις!
βρίστου καλυτερα τη μανα!
όχι να του λές τι μουσική ακούει!
(αφου για αυτον ειμαστε αμουσοι ασχετοι κτλ)
:a015::a015::a015:
(✿ ♥‿♥)

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 05 Απρ 2018, 19:13

Κουλούρι,αν ο μέσος Έλληνας ακούσει Κινέζικη ή Πολυνησιακή μουσική,δεν θα νιώσει απολύτως τίποτα.Το ίδιο και ο κάτοικος αυτών των χωρών,εάν ακούσει κλαρίνο.Εννοώ πως δεν υπάρχει κάτι που να ενώνει το ένα άκρο με το άλλο.Κι εγώ επιμένω ότι η μουσική χωρίζει και δεν ενώνει.Ειδικά στην εποχή της υπερπληροφόρησης που ζούμε,η ευκαιρία του να ακούσεις κάτι που το ακούνε άλλοι 1000 άνθρωποι στον πλανήτη,θα σε κάνει περισσότερο εστέτ και ψιλομύτη,ότι ανακάλυψες την τέλεια μπάντα.

Πάντως,το πνεύμα του μηνύματος του psi μου είναι κατανοητό.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών