Νεκρό μετά από επίθεση σκύλου βρέφος τριών μηνών

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
the_black_planet
Phorum.gr user: the_black_planet

Re: Νεκρό μετά από επίθεση σκύλου βρέφος τριών μηνών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the_black_planet » 12 Σεπ 2019, 23:19

σούπερ δημήτριος έγραψε:
12 Σεπ 2019, 22:41
η μόνη καραμέλα που βλέπω να πιπιλιέται με μανία είναι το κόμπλεξ.τι είδους κόμπλεξ έχει κάποιος που λέει ότι σκυλιά κ μωρά δεν πάνε μαζί σκυλοκόμπλεξ? αυτό τον όρο ούτε ο πιο ταληροφονιάς παπάρας ψυχολόγος δεν θα στον πούλαγε
Εγώ πάντως δεν αγχώνομαι φιλαρακι, έτσι και αλλιώς δεν περιμένω να βγάλω συνεννόηση με φασίστες ουγκανους. Ξέχασες να την επισημάνεις αυτή την καραμελα ε;;
Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς

σούπερ δημήτριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σούπερ δημήτριος » 12 Σεπ 2019, 23:29

ηλίθιος κομπλεξικός κ φασίστας ούγκανος επειδή το λες εσύ?φίλε δεν είσαι και πρώτο μυαλό,ηρέμησε

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 13 Σεπ 2019, 00:05

foscilis έγραψε:
12 Σεπ 2019, 22:08
Δημοκράτης έγραψε:
12 Σεπ 2019, 18:37
foscilis έγραψε:
12 Σεπ 2019, 18:32

Ενδεχομένως θέλει να μην επιτρέπεται να αποκτάς έτσι για πλάκα ένα ζώο που αναλόγως τι διάθεση θα κρίνει εκείνο ότι έχει, με βάση το δικό του μυαλό το οποίο δεν ξέρεις καθόλου μολονότι ορκίζεσαι πως είναι "παρεξηγημένο", μπορεί να σκοτώσει ή να προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Δεν είναι καν σα να έχεις σπίτι σου ένα όπλο.

Είναι σα να έχεις σπίτι σου ένα άτομο που δεν πάει 100% στα καλά του και κρατάει 24 ώρες το 24ωρο ένα όπλο γεμάτο και οπλισμένο. Κι ας είναι φιλικότατος και ας μη σου έχει δώσει ποτέ δικαίωμα.

Θα το έκανες;

Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα λογικό επιχείρημα να έχεις διαφορετική γνώμη για μια ράτσα-φονιά.
Δεν υπάρχουν ράτσες φονιάδες, όλα είναι θέμα εκπαίδευσης.

Ναι ε; Για δοκίμασε να εκπαιδεύσεις ένα γκριφόν να σκοτώνει ή ένα χάσκι να κάθεται στα αβγά του. Κάθε ράτσα έχει δημιουργηθεί με επιλεκτικές διασταυρώσεις που τόνιζαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (υπακοή, ταχύτητα, ιχνηλασία, φονικότητα, εξυπνάδα κλπ). Όχι μόνο εμφάνιση. Ένα ροτβάιλερ δεν είναι απλά ένα πιο φουσκωτό γκριφόν ούτε το αντίθετο.
Υπαρχουν πάρα πολλά μικρά σκυλιά που μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικά. Βασικά είναι πιο εύκολο να καταλήξεις με ένα μικρόσωμο σκύλο προβληματικό από ότι με ένα μεγάλο. Η διαφορά όμως είναι ότι ένα προβληματικό γκριφον δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά και επίσης ένα γκριφον ςπειξη ξέρει ότι είναι μικρό και δεν έχει τους μύες και τα σαγόνια του Πιτ μπουλ δεν θα στην πέσει ποτέ στα ίσια. Είχα γκριφον ημιαιμο που μάζεψα από το δρόμο που ήταν κακοποιημένα μάλλον και δεν εμπιστευοταν άνθρωπο εκτός από εμάς. Φυσικά δεν το αφυνα κοντά σε ξένους που δεν ήξερα, προηδοποιουσα τους πάντες ότι ο σκύλος είναι βλαμμένος και φυσικα δεν το πήγαινα κοντά σε παιδιά μέχρι που το είχα 4 χρόνια και συνήλθε. Ο σκύλος ήταν βλαμμένος και θρυλικό δεν θα έκανε επίθεση γιατί ήξερε ότι είναι μια σκατουλα 5 κιλών αλλά αν το πλησιάζεις χωρίς να σε ξέρει σε δάγκωνε δυνατά και έτρεχε μακριά. Αν ήταν Πιτ μπουλ θα σε άρπαζε και ζωή σε εμάς. Τα σκυλιά φυσικά και έχουν ένστικτα, φυσικά και έχουν χαρακτήρα δεν υπάρχουν όμως επιθετικές ρατσες

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Σεπ 2019, 00:08

Άρα τα στατιστικά θανάτων που δείχνουν τεράστιες διάφορες είναι ψεύτικα ή οφείλονται σε απολύτως εξωγενείς παράγοντες, όπως η Πανσέληνος, η εποχή του χρόνου και το χρώμα του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 13 Σεπ 2019, 00:17

Ούτε στον εχθρό μου δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό που περνά αυτή η μητέρα. Διαβάζοντας ότι είχε και άλλα 3 παιδιά δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν εγκληματικά αδιάφορη και επιπόλαια. Δεν μεγαλώνουν 4 παιδιά στον αυτόματο. Μου φαίνεται πιο λογικό το σενάριο να πίστευε πως το σκυλί είναι αποκλεισμένο με ασφάλεια στο μπαλκόνι.

Προσωπικά δεν είχα ποτέ σκυλί και τα περισσότερα που γνωρίζω (λέμε τώρα) τα έμαθα διαβάζοντας, κυρίως εδώ και στο προηγούμενο φόρουμ, χρήστες που έχουν εμπειρία. Φανταστείτε πόσο στρεβλή άποψη μπορεί να σχηματίσει κάποιος διαβάζοντας αντίστοιχα απόψεις σε ένα φόρουμ φιλόζωων και γενικώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να είχαν το σκύλο στο μπαλκόνι προφανώς υπήρχε κάποιος φόβος αλλά δεν θεωρώ απίθανο να πίστευαν εσφαλμένα ότι το δικό τους ζώο δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Πολύ κρίμα για το παιδάκι.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Σεπ 2019, 00:23

ST48410 έγραψε:
13 Σεπ 2019, 00:17
Ούτε στον εχθρό μου δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό που περνά αυτή η μητέρα. Διαβάζοντας ότι είχε και άλλα 3 παιδιά δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν εγκληματικά αδιάφορη και επιπόλαια. Δεν μεγαλώνουν 4 παιδιά στον αυτόματο. Μου φαίνεται πιο λογικό το σενάριο να πίστευε πως το σκυλί είναι αποκλεισμένο με ασφάλεια στο μπαλκόνι.
Ήξερε ότι είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο μωρό. Το είχε μόνιμα κλεισμένο στο μπαλκόνι. Το χώριζε μόνο μια σήτα.

1, 2, 3. Θες κι άλλα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 13 Σεπ 2019, 00:33

Πάντως ο νόμος ρητά απαγορεύει τον περιορισμό των κατοικιδίων σε ταράτσες και μπαλκόνια . Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα σκυλί (και δη μεγαλόσωμο) που πέρα από την ελευθερία να κινείται σε αρκετό χώρο, έχει την ανάγκη παρουσίας του αφεντικού του. Αν βαριόντουσαν ή και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρειώσεις ενός ιδιοκτήτη σκύλου, ας μην το είχαν πάρει. Εκτός κι αν είναι η γνωστή ιστορία: ζευγάρι υιοθετεί κατοικίδιο, γυναίκα μένει έγκυος, το κατοικίδιο περιορίζεται ή πετιέται έξω από το σπίτι.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 13 Σεπ 2019, 00:33

hellegennes έγραψε:
13 Σεπ 2019, 00:23
ST48410 έγραψε:
13 Σεπ 2019, 00:17
Ήξερε ότι είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στο μωρό. Το είχε μόνιμα κλεισμένο στο μπαλκόνι. Το χώριζε μόνο μια σήτα.

1, 2, 3. Θες κι άλλα;
Όχι. Ψυχρά και λογικά έχεις δίκιο. Απλά είναι πολύ τραγικό αυτό που της συμβαίνει και κατά κάποιο τρόπο την λυπάμαι.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Σεπ 2019, 00:36

Φυσικά και είναι τραγικό. Το μωρό της ήταν και θα αισθάνεται -ορθά- ότι ήταν υπαίτια για τον θάνατο του ίδιου του μωρού της. Είναι πολύ βαρύ πράγμα να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της γνωρίζοντάς το. Αυτό δεν αναιρεί ότι η βλακεία της φταίει για αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 13 Σεπ 2019, 00:40

hellegennes έγραψε:
13 Σεπ 2019, 00:36
Φυσικά και είναι τραγικό. Το μωρό της ήταν και θα αισθάνεται -ορθά- ότι ήταν υπαίτια για τον θάνατο του ίδιου του μωρού της. Είναι πολύ βαρύ πράγμα να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της γνωρίζοντάς το. Αυτό δεν αναιρεί ότι η βλακεία της φταίει για αυτό.
Συμφωνώ. Απλά θεωρώ ότι υπό προϋποθέσεις, πχ κύκλος ατόμων σαν αυτά που επιδεικνύουν τα καλά και αγαθά ζωάκια τους στο fb, είναι εύκολο να παρασυρθείς και υποεκτιμήσεις τους κινδύνους. Όλοι κάνουμε ανοησίες καθημερινά και πολλές από αυτές δεν τις πληρώνουμε.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 13 Σεπ 2019, 00:44

aLiCat έγραψε:
13 Σεπ 2019, 00:33
Πάντως ο νόμος ρητά απαγορεύει τον περιορισμό των κατοικιδίων σε ταράτσες και μπαλκόνια .
Γενικά ψιλοχαζός νόμος αυτός. Μικρή πυλωτή ή αυλή, όλα οκ.
Ταράτσα 250 τ.μ όλη για πάρτη του, με σπιτι, σκέπαστρα κλπ = περιορισμός.

Παπαριες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 13 Σεπ 2019, 00:49

ST48410 έγραψε:
13 Σεπ 2019, 00:40
hellegennes έγραψε:
13 Σεπ 2019, 00:36
Συμφωνώ. Απλά θεωρώ ότι υπό προϋποθέσεις, πχ κύκλος ατόμων σαν αυτά που επιδεικνύουν τα καλά και αγαθά ζωάκια τους στο fb, είναι εύκολο να παρασυρθείς και υποεκτιμήσεις τους κινδύνους. Όλοι κάνουμε ανοησίες καθημερινά και πολλές από αυτές δεν τις πληρώνουμε.
Κανείς δεν λέει ότι το έκανε επίτηδες. Εγκληματική αμέλεια σημαίνει ότι δεν βάζεις το ηλίθιο μυαλό σου να δουλέψει. Έχεις δει το σκυλί σου να γρυλίζει μπροστά στο μωρό, ξέρεις ότι είναι ικανό να το κάνει κομματάκια και το κρατάς αντί να το δώσεις; Και το κρατάς κλεισμένο για να αγριέψει περισσότερο; Χωρίς να κλειδώσεις την μπαλκονόπορτα;

Δηλαδή πόσο ηλιθιότητα μαζεμένη; Δεν είναι απλώς ότι παρασύρθηκε, μιλάμε για πλήρη εγκεφαλική αδράνεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 13 Σεπ 2019, 01:34

© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:

Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 13 Σεπ 2019, 01:48

Υδράργυρος έγραψε:
12 Σεπ 2019, 12:56
foscilis έγραψε:
12 Σεπ 2019, 12:34
Πριν δυο βδομάδες μου χίμηξε να με δαγκώσει το πιτ μπουλ του ισογείου που κανονικά το χαϊδεύω και με υπακούει. Ήταν ταπηροκρανιωμένο επειδή φορτώνανε οι γείτονες του τρίτου ορόφου το αυτοκίνητο κοντά του και δεν έφτανε η αλυσίδα για να χιμήξει στα κοριτσάκια, κι εγώ έτυχε να περνάω από σημείο που έφτανε η αλυσίδα.

Ξέρω πολύ καλά από σκυλιά. Δεν ήθελε ούτε να παίξει ούτε τίποτα. Γυμνωσε δόντια, γρύλισε, χίμηξε και θα με είχε δαγκώσει αν δεν είχα κάνει τόσο απότομη κίνηση που ακόμα και σήμερα με πονάει το δεξί μου πόδι γιατί κάποιος μυς τραβήχτηκε.

"Ήθελε να παίξει" μου είπε η τέτοια του ισογείου. Της είπα ότι αν ξαναπαίξει έτσι θα αναγκαστώ να πάρω ένα λοστό και να τον σαπίσω και αν παίξει έτσι με τα παιδιά μου θα τον χτυπήσω μέχρι να πεθάνει.

FF προχθές εκεί που παίζουν τα παιδιά στο γήπεδο ένα ΤΣΟΚΑΡΟ, όχι παραπανω από 18 χρονών, βαμμένο στολισμένο φέρνει πιτ μπουλ, διπλάσιο σε μέγεθος από αυτο του ισογείου, λυτό χωρίς φίμωτρο και αρχίζει να το καβλώνει με ένα ξύλο που του το πέταγε να το φέρει. Μέσα στα παιδάκια. Ήθελα τόσο πολύ να τη βρίσω αλλά είχε ένα τεράστιο πιτ μπουλ, λυτό χωρίς φίμωτρο. Απλά φύγαμε.

Τι θα γίνει τέλος πάντων με τους κρετίνους που παίρνουν ράτσες δολοφόνους και τις αντιμετωπίζουν σαν κανισάκια;
Εγω εχω ενα πιτμπουλ, παρα το τρομακτικο μεγεθος του ειναι το πιο αγαθο σκυλι στη γειτονια. Μπου του κανεις και σε κοιταει με τα αφτια κατεβασμενα και φευγει. Τα πιτμπουλ δεν ειναι επιθετικα σε κανονικες συνθηκες παρα το μεγεθος και τη δυναμη τους που ειναι ικανη να σκοτωσουν ανθρωπο.
Και εμένα στο χωριό μου κάτι γυφτοκάγκουρες έχουν έναν πίτμπουλ, και η ξαδέρφη μου έχει ένα πίτμπουλ, καμιά σχέση
το ένα με το άλλο. Προφανώς μιλάμε για αντίστοιχη κατσιβελοοικογένεια.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 13 Σεπ 2019, 03:00

σούπερ δημήτριος έγραψε:
12 Σεπ 2019, 23:29
ηλίθιος κομπλεξικός κ φασίστας ούγκανος επειδή το λες εσύ?φίλε δεν είσαι και πρώτο μυαλό,ηρέμησε
Ποιο ακριβώς κόμπλεξ βλέπεις; Γιατί εγώ βλέπω ένα άλλο (χρόνια τώρα) αλλά τέλος πάντων, πες εσύ πρώτα.

Το νήμα ξεκίνησε με κόμπλεξ. Σκατολογία διαρκώς. Διαρκώς όμως
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών