Νεκρό μετά από επίθεση σκύλου βρέφος τριών μηνών

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
stergiosbik

Re: Νεκρό μετά από επίθεση σκύλου βρέφος τριών μηνών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 15 Σεπ 2019, 23:47

Πάνας έγραψε:
15 Σεπ 2019, 23:13
Καλά, βάλε ένα τρίχρονο να περάσει τυφλό σε φανάρι.... θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. :smt005:

Ή να κρίνει από που μπορούν να περάσουν για να πάνε κάπου συγκεκριμένα..
Κοιτα,μυαλο 7χρονου παιδιου δεν παιζει με τιποτα.
Αν ειναι ετσι ζωα πολυ πιο εξυπνα απο τα σκυλια,οπως κορακια,παπαγαλοι,δελφινια (για να μην παω σε πρωτευοντα θηλαστικα)κλπ,ποσο μυαλο θα εχουν;
Οτι μαθαινουν τα σκυλια ειναι αποτελεσμα εκπαιδευσης και μονο.
Αν τους βαλεις κατι απλο σαν προβλημα που δεν ειναι μερος της εκπαιδευσης τους πελαγωνουν και κοιτανε σαν χανοι.
Ο λυκος π.χ. ειναι πολυ πιο εξυπνος απο τα σκυλια παρ'οτι δεν θα σε περασει απεναντι στον δρομο.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Σεπ 2019, 23:48

Δεν νομίζω να μπορέσει να υπάρξει αλληλοκατανόηση μεταξύ των 2 πλευρών.

Ναι το ζώο είναι γενικά κατώτερο από το άνθρωπο. Αλλά το συγκεκριμένο ζώο του Κώστα ή της Μαρίας έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία (και όχι μόνο) για αυτόν-ήν και κατά συνέπεια μην περιμένετε να βάλει τον οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο πάνω από αυτό. Εδώ ζημιά κάνεις στο αυτοκίνητο κάποιου κατά λάθος και είναι έτοιμος να σου προκαλέσει σωματική βλάβη. Θα ήταν υπερβολικό να περιμένετε να αντιμετωπίσει τα δικά σας θέλω με προτεραιότητα έναντι του ζώου με το οποίο είναι συναισθηματικά δεμένος.

Το πράγμα είναι απολύτως απλό όπως και όλα τα άλλα πράγματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες, ή διαφορετικές προτιμήσεις στη ζωή. Εφόσον όλοι οι γνώστες συμφωνούν ότι τέτοια δυνατά ζώα απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό, κοινωνικοποίηση, εκτόνωση, επίβλεψη κλπ να προβλέπει ο νόμος κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για όσους θέλουν να τα κατέχουν. Δεν είναι κακό. Δεν είναι ένα εμπόδιο για να όσους θα είχαν την δυνατότητα να τα έχουν σε σωστό περιβάλλον και συνθήκες. Επίσης θα προστατεύεται και ο αφελής που βρήκε ή του χάρισαν ένα τέτοιο σκύλο και αγνοεί τους κινδύνους, αλλά και η κοινωνία από τους ιδιοκτήτες που αγριεύουν τα ζώα τους για διάφορους λόγους.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Σεπ 2019, 23:54

Πάνας έγραψε:
15 Σεπ 2019, 23:46
Αν σας φάει αυτό ή οιοδήποτε άλλο θα πει ότι είστε ανίδεοι από σκυλιά. :lol:
Μπορεί και να είμαστε αλλά γιατί θα πρέπει να υφίσταται κάποιος ταλαιπωρία επειδή ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν κάνει τα αυτονόητα; Πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια* έβλεπα σκύλο στο τρένο χωρίς λουρί ή φίμωτρο. Ναι, δεν θα με φάει. Αλλά ακόμα και μια δαγκωνιά να μου χώσει, έχει σκίσει το παντελόνι και με στέλνει στο νοσοκομείο για αντιτετανικό. Και πάει και το μεροκάματο. Τι χρωστάω; Λάβε υπόψη σου πως στην πόλη είμαστε πάρα πολλοί που δεν είχαμε ποτέ ζώο και λογικά δεν ξέρουμε και πως να φερθούμε ή να προστατευτούμε κατάλληλα.

* εσχάτως έχει περιορισθεί το φαινόμενο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 16 Σεπ 2019, 00:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 16 Σεπ 2019, 00:04

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ηλίθιος κόσμος υπάρχει.
Ξέρετε πόσοι γονείς έχουν φέρει τα παιδιά τους στα κάγκελα της αυλής για να δουν τον σκύλο μου λες και είναι λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο; και μάλιστα τα αφήνουν μόνα τους να πιάνουν τα κάγκελα;

Το κορίτσι μου βέβαια δεν θα δάγκωνε ποτέ για τέτοιο λόγο, θα έπρεπε να διακυβευτούν πολλά περισσότερα, οι άλλοι όμως που φέρνουν τα παιδιά τους και τα αφήνουν έτσι που το ξέρουν;

Ξέρετε πόσες φορές έχω τσακωθεί με τέτοιους ηλίθιους; Τους λέω ότι δεν είναι ζωολογικός κήπος εδώ και το σκυλί δεν είναι για παιχνίδι και παρεξηγούνται κιόλας....
the end

Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I » 16 Σεπ 2019, 00:42

O I έγραψε:
14 Σεπ 2019, 03:07
the_black_planet έγραψε:
13 Σεπ 2019, 14:08
O I έγραψε:
13 Σεπ 2019, 13:36

Καλά
μιας και επιμένεις :102:
Στείλε διεύθυνση στο πμ να έρθω να βάλεις το χέρι σου μέσα να εξακριβώσεις το κατά πόσο κοπελιά είμαι:xena:

Πάντως με τα σοβαρά είδα ότι συμφωνείς
O I @ Νεκρό μετά από επίθεση σκύλου βρέφος τριών μηνών

Ο.Ι.
Με τα σοβαρά συμφωνώ, με τις μλκιες και τις τζάμπα μαγκιες τρελαίνομαι. Και σε έναν άλλο μάγκα σήμερα στο fb που είχε ποσταρει φωτό του με όπλο για το σκυλί του απάντησα ότι η κανη του όπλου είναι φαλικο σύμβολο και μάλλον κάτι άλλο θέλει να το κάνει αλλά τα κοινωνικά πρότυπα δεν του το επιτρέπουν και είναι ακόμα μικρός για να σπάσει τα δεσμά και να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει :wink θα στο στείλω το πμ, θες και φωτό να γνωριστούμε πρωτα;; :lol Εγώ θα στα έγραφα και δημόσια αλλά για κάποιον λόγο που δεν ξέρω δεν το επιτρέπουν οι κανόνες του φόρουμ ενώ επιτρέπεται πχ να γράφεις για τεμαχισμους και όπλα και γενικά καθε άρρωστη έκφραση της καταπιεσμένης σεξουαλικότητας των μικροαστών που κατακλύζουν το phorum.
Λίγη αυτογνωσία ποτέ δεν ήταν βλαβερή για την ψυχική υγεία.
Η πρώτη σου επικοινωνία μαζί μου ήταν σεξιστική πρόκληση και το ωραίο είναι που μιλάς για "άρρωστη έκφραση της καταπιεσμένης σεξουαλικότητας" θέλοντας να ελέγξεις άλλους :lol:
τεσπα
Συμβουλευτικά, αν θες να μ' ακούσεις μιας και προφανώς είσαι τόσο φιλόζωος όπως βλέπω.
Βρες τα πρώτα με τον εαυτό σου, ισορροπίες κλπ και μετά ενδιαφέρσου να διορθώσεις ανθρώπους ή να περιθάλψεις ζώα.
Ξέρεις, μεγάλη ευθύνη για παρόμοιες συμπεριφορές τέτοιων ζώων φέρουν η ψυχική κατάσταση των ανθρώπων που τα έχουν και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο χώρο που φιλοξενούνται. Μη το ξεχνάς αυτό. Είναι αποδεδειγμένο.
Όταν επιλέγουμε σκύλο, τον επιλέγουμε βάση των χαρακτηριστικών του για τον σκοπό που τον προορίζουμε και τον εκπαιδεύουμε ανάλογα και όταν ζει στον χώρο μας παίρνει στοιχεία και από τις ψυχικές μας διαθέσεις. Αν ο χαρακτήρας σου είναι επιθετικός και πάρεις σκύλο που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά μόνο γι' αυτό, να είσαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει να σου αποδείξει ότι είναι πιο επιθετικός. Αν είσαι προστατευτικός θα σου αποδείξει ότι είναι πιο προστατευτικός κοκ.
Εσύ με την επιθετικότητα που επιδεικνύεις, άντε για κανένα κανίς ή για κανένα τσιουάουα καλός είσαι. Για τέτοια μεγάλα επικίνδυνα σκυλιά απλά είσαι κακό παράδειγμα.
Κατάλαβες τώρα;

ΥΓ 1
Είδα άδειο το πμ και κατάλαβα ότι "κοιτάξτε μας γειτόνισσες, ψαράκια τηγανίζουμε"

ΥΓ 2
Ο λόγος που επιτέθηκε ο σκύλος στο μωρό, εκτός των πιο πάνω υποθέσεων, είναι η ζήλια. Το ζωντανό την έβγαζε στο μπαλκόνι και το μωρό απολάμβανε όλη την φροντίδα που σίγουρα και τα αδελφάκια του θα ζήλευαν.
Τι κάνει γαβ-γαβ στο μπαλκόνι και είναι επικίνδυνο δηλαδή :wink

Ο.Ι.
the_black_planet έγραψε:
15 Σεπ 2019, 13:22

Εσύ γελοίε δεν μπορείς να μου κάνεις κήρυγμα. Και να μου μιλάς για αυτογνωσία. Αει στα τσακιδια.
O I έγραψε:
15 Σεπ 2019, 15:22
Αυτό ακριβώς επισημαίνω με τα υπογραμμισμένα και τον σύνδεσμο που σου δίνω
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ

Μήπως να στο ζωγραφίσω;
the_black_planet έγραψε:
15 Σεπ 2019, 13:28
Στα έστειλα τα στοιχεία κοπελιά. Θα έρθεις;; Πάρε και ταπερακια θα σου δώσω να πάρεις και για το σπίτι. Εκτός αν θέλεις να μου στείλεις και εσύ τα στοιχεία σου να έρθω να σε βρω.
Είσαι πολύ πειραγμένος τελικά :D
Αν και γίνεσαι ενοχλητικός για μένα και τα υπόλοιπα μέλη βάση της αρρωστημένης σκυλοφιλίας σου που βάζει πάνω από το σεβασμό τού είδους σου τα σκυλιά, αφού το θέλεις τόσο πολύ να βάλεις το χεράκι σου στη σακούλα για να διαπιστώσεις το κατά πόσο κοπελιά είμαι, τόσο ώστε να μου στέλνεις στοιχεία στο μέιλ, όταν από Χαλκιδική κατέβω Πελοπόννησο θα έρθω μιας και μου δίνεις διεύθυνση και φωτο. Θα σε περιμένω έξω από το σπίτι για να μη μου φέρεις καμιά 10ρια άντρακλες σα και σένα που ελπίζεις σ' αυτούς.

Εγώ κι εσύ χωρίς τους πολλούς που έχεις παρέα;
Άνετα
Θα σε βρω εγώ :D
the_black_planet έγραψε:
15 Σεπ 2019, 16:05

Τι λες ρε ξέπλυμα που θα σου φέρω και παρέα;; :lol Θα σε φοβηθω λες και ααααμα με βαρεσεις κάτι τρέχει στα γύφτικα, θα με εχει βαρεσει το άλλο αρσενικό της αγέλης και θα πάθω κατάθλιψη :lol Κουκλίτσα μου έρχομαι εγώ Σαλόνικα στις27 του μήνα, φέρε και τις φίλες σου άμα θέλεις, εκτός αν είσαι μοναχοφάισα :lol
Καλά το κατάλαβα τελικά. Είσαι όντως πειραγμένος :cry
Δε θες να μου φέρεις καμιά 10ρια αλλά μερικά πούλμαν που θα ανεβείτε Σαλόνικα για τον αγώνα.
Βρε μπαγάσα, εσείς τα χουλιγκάνια είστε είδος που λύνει τις διαφορές ομαδικά ΠΑΝΤΑ.
Τεσπα
Δεν έχω κάποια δουλειά να κάνω στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες, ούτε θα έκανα μια τόοοοσο σοβαρή συνάντηση με τους όρους που θέτει το θύμα που μοιράζει τα προσωπικά του στοιχεία εδώ κι εκεί. Φαντάζομαι θα τα έχεις δώσει κι αλλού.
Δεύτερη συμβουλή πιτσιρίκο
Δείχνεις πολύ επιπόλαιος για 37 χρονών. Δεν ξέρεις ποιος είναι από την άλλη πλευρά τής οθόνης και είναι κρίμα ένα τόσο νέο παλικάρι να βρεθεί σε κανένα χαντάκι από τη βλακεία που κουβαλάει στην κούτρα του. Μήπως νομίζεις ότι αν κάποιος έκανε ταξίδι 1000+ χλμ να σε βρει εκεί που μένεις, αν υπήρχε σοβαρός λόγος και όχι οι μαλακιούλες που λες εδώ, πιστεύεις θα ερχόταν για να σου δώσει μόνο χαστουκάκια για να σου φύγουν οι μύξες; Δεν μιλάω για μένα. Θα ήμουν εξίσου βλάκας αν είχα τέτοιο σκοπό και άφηνα τέτοια στοιχεία σε δημόσιο χώρο. Παρ' όλ' αυτά τα στοιχεία σου τα έχω ζντουβ και όποτε θέλω σε βρίσκω όποτε θέλω και όπως θέλω.
Θα φροντίσω να μην έρθω Καλαμάτα στις 27 που θα είσαι με την παρέα σου στη Θεσσαλονίκη που θα γαμιέστε ομαδικά με τους δικέφαλους :8)
Γκεγκε ζντουβ;
the_black_planet έγραψε:
15 Σεπ 2019, 16:07
Έχεις και το θράσος και συνεχίζεις (ανώνυμα) και λες και όλας ότι εγώ προκαλώ και ενοχλώ το φόρουμ;;; Μα καλά τόσο αδερφή;; Οικογένεια έχεις ρε, η γυναίκα σου τα ξέρει;;; Αεί βουλωστο ρε κουραμπιέ!
Μα εσύ θέλεις να βρεθούμε ρε μπαγάσα και ήθελες να μου στείλεις τα στοιχεία σου. Δεν είμαστε όλοι τόσο ηλίθιοι να εκθέτουμε σε κίνδυνο την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα σαν ζντουβ νεάτερνταλ για να αποδείξουμε στον κάθε πειραγμένο που προκαλεί ότι έχουμε παπάρια.
Όταν κάποια στιγμή περάσω κάτω απ' τ' αυλάκι και βάλεις το χεράκι στη σακούλα θα σου πω και τ' άλλο που θες ν' ακούσεις
the_black_planet έγραψε:
15 Σεπ 2019, 16:28
foscilis έγραψε:
15 Σεπ 2019, 16:23
Γιατί στις 27 δε χρειάζεται να ρωτησουμε: τελευταια Παρασκευή των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο μαχητής επιστρέφει ΑΠΘ παρέα με τη μαμά που θα περάσει το ΣΚ να του σφουγγαριζει και από Δευτέρα κατά τις 12 έτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά.
:lol μπράβο σημάδι ρε αετε ούτε ένα χιλιόμετρο μακριά δεν έπεσες. 37 χρόνων είμαι, πρώην παντρεμένος και μου λέει φοιτητής. :lol Ανεβαίνω για τους Ska p, για να καβαλήσω τον δικέφαλο και κάτι άλλες κοτούλες. Θέλεις και εσύ;;
Κάτι λέγαμε για "άρρωστη έκφραση της καταπιεσμένης σεξουαλικότητας" σε σχέση με αυτογνωσία.
Τελικά είναι τελείως ξενοίκιαστο το ρετιρέ :e040:

Άκου πιτσιρίκο
Είναι πραγματικά λυπηρό όταν μετά ένα τόσο τραγικό γεγονός, να σκοτώνει σκύλος άνθρωπο και μάλιστα μωρό (που δεν είναι το μόνο), να βλέπω ανθρώπους να μη βλέπουν την τραγωδία τού πράγματος και να επιτίθενται με μένος και απειλές σα του λόγου σου επειδή κάποιοι επισημαίνουμε τον κίνδυνο το να κυκλοφορούν τέτοια ζώα μεταξύ των πολιτών χωρίς προφυλάξεις και την απαραίτητη γνώση από τους ιδιοκτήτες.
Εξάλλου αυτό είναι το επιχείρημά μου:
O I έγραψε:
13 Σεπ 2019, 11:36
Σοβαρά τώρα

Ειδικά τέτοιες ράτσες ζώων δεν είναι κατοικίδια. Πόσο μάλλον να τα έχει κάποιος μέσα στο σπίτι του και ειδικά όταν μένουν παιδιά εκεί ή έρχονται επισκέπτες.
Η θέση τέτοιων ζώων δεν είναι σε πολυκατοικίες αλλά μόνο σε σπίτια με κήπο ή επιχειρήσεις και ειδικές συνθήκες περίφραξης με εμφανείς επισημάνσεις. Όταν κάποιος επιθυμεί να τα κάνει βόλτα υποχρεωτικά φίμωτρο.

Μέχρι εδώ τα σοβαρά

Σε αντίθετη περίπτωση η προηγούμενη συμβουλή είναι μια λύση για να συνετίσει τους ανεγκέφαλους που αποφασίζουν να περιφέρουν τον δολοφόνο τους δημόσια χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτα :011:

Ο.Ι.
Μου την έπεσες προκαλώντας με θέλοντας να συναντηθούμε για να με κάνεις ντα και μου έστειλες διευθύνσεις και στοιχεία επειδή παρεξήγησες την πλάκα που έκανα πριν απ' αυτό το ποστ και έφτασες στο σημείο να εκτίθεσαι για να υπερασπιστείς την τιμή και την υπεραξία που έχουν έναντι τού ανθρώπου τα υπερεκτιμημένα σου ζωντανά.
Είσαι άρρωστος ρε συ. Τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι, αν και καλή συντροφιά ή φύλακας τού ανθρώπου αλλά όχι άνθρωποι. Όταν κάποιος δεν μπορεί να διακρίνει αυτή τη βασική διαφορά και θέλει να αποδεχθούμε ότι είμαστε ίσα και όμοια, τι να συζητάμε από κει και πέρα; Είναι ανούσιο.

ΥΓ
Πληροφοριακά
Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ζούσα Αθήνα είχα πάντα ζώα στο σπίτι, κυρίως γατιά και τρία σκυλιά κατά περιόδους αλλά έμενα σε ισόγειο με αυλή.
Τώρα που ζω στην ύπαιθρο έχω επίσης αλλά τους συμπεριφέρομαι τα προσέχω και τα αγαπάω ως ζωντανά που είναι και η φύση τους.
Συμπέρασμα
Η αρρωστημένη αγάπη που έχουν κάποιοι για τα ζώα πολλές φορές τους στρέφει εναντίον του είδους τους αν κάποιος πει κάτι αντίθετο για τα υπερεκτιμημένα ζωάκια τους.

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.

Άβαταρ μέλους
bedouin024
Phorum.gr user: beduin024

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bedouin024 » 16 Σεπ 2019, 02:32

Φρικαλέο, μοβόρο τέρας δεν αφήνει το γατάκι να θηλάσει. Τι κτήνος! :e040:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Σεπ 2019, 03:16

Αχ, το γλυκούλι μου.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 16 Σεπ 2019, 07:40

bedouin024 έγραψε:
16 Σεπ 2019, 02:32

Σίγουρα έχει πολύ πιο κωλοφατσα από μια τιγρη που με κριτήριο "το είδα στο YouTube" είναι ΣΑΦΩΣ προτιμότερο κατοικίδιο για οικογένειες με μωρά.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 16 Σεπ 2019, 08:06

Αυτο το πλάσματακι τι να σου κανει?

Εικόνα

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 16 Σεπ 2019, 08:11

perseus έγραψε:
16 Σεπ 2019, 08:06

Εικόνα
Αν κρινω απο το δικο μου πολλα :lol:

Κουκλακι ειναι.

Άβαταρ μέλους
perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 16 Σεπ 2019, 08:21

foscilis έγραψε:
16 Σεπ 2019, 07:40
bedouin024 έγραψε:

Σίγουρα έχει πολύ πιο κωλοφατσα από μια τιγρη που με κριτήριο "το είδα στο YouTube" είναι ΣΑΦΩΣ προτιμότερο κατοικίδιο για οικογένειες με μωρά.

Αμα ειναι να με φαει κανα ζωο ,ας με φαει τιγρης να το φχαριστηθω.

Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat » 16 Σεπ 2019, 08:33

fagano3 έγραψε:
16 Σεπ 2019, 08:11
perseus έγραψε:
16 Σεπ 2019, 08:06

Εικόνα
Αν κρινω απο το δικο μου πολλα :lol:

Κουκλακι ειναι.
Όντως κουκλάκι :romance-hearteyes:
Και όντως, μπορεί να σου κάνει πολλά, αν και ποτέ να καταβροχθίσει ή να επιφέρει θανάσιμα πλήγματα.
Κάλλιστα όμως με τα νυχάκια του, μπορεί να βγάλει μάτι ή με τα δοντάκια του να κάνει πληγή. Όχι μόνο όταν εκνευριστεί, αλλά και στη διάρκεια έντονου παιχνιδιού.
Για τούτο και τετράποδα κατοικίδια όταν έρχονται σε επαφή με βρέφη ή νήπια, θα πρέπει να βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση( αυτό ενίοτε ισχύει και για ορισμένα δίποδα :P )

Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 16 Σεπ 2019, 09:26

perseus έγραψε:
16 Σεπ 2019, 08:21
foscilis έγραψε:
16 Σεπ 2019, 07:40
bedouin024 έγραψε:

Αμα ειναι να με φαει κανα ζωο ,ας με φαει τιγρης να το φχαριστηθω.
ήξερα πως δε θα αργούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι κομπλεξικοί προκατειλημμένοι.

Τι πάει να πει θα σε φάει ρε; Επειδή είναι τίγρης; Δεν ξέρεις ότι το κάθε ζώο έχει τη δική του προσωπικότητα;

Άβαταρ μέλους
perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 16 Σεπ 2019, 09:32

Την αφιερωση δεν την ειδες πριν 3 σελιδες

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 16 Σεπ 2019, 09:42

ST48410 έγραψε:
15 Σεπ 2019, 23:48
Δεν νομίζω να μπορέσει να υπάρξει αλληλοκατανόηση μεταξύ των 2 πλευρών.

Ναι το ζώο είναι γενικά κατώτερο από το άνθρωπο. Αλλά το συγκεκριμένο ζώο του Κώστα ή της Μαρίας έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία (και όχι μόνο) για αυτόν-ήν και κατά συνέπεια μην περιμένετε να βάλει τον οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο πάνω από αυτό. Εδώ ζημιά κάνεις στο αυτοκίνητο κάποιου κατά λάθος και είναι έτοιμος να σου προκαλέσει σωματική βλάβη. Θα ήταν υπερβολικό να περιμένετε να αντιμετωπίσει τα δικά σας θέλω με προτεραιότητα έναντι του ζώου με το οποίο είναι συναισθηματικά δεμένος.

Το πράγμα είναι απολύτως απλό όπως και όλα τα άλλα πράγματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες, ή διαφορετικές προτιμήσεις στη ζωή. Εφόσον όλοι οι γνώστες συμφωνούν ότι τέτοια δυνατά ζώα απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό, κοινωνικοποίηση, εκτόνωση, επίβλεψη κλπ να προβλέπει ο νόμος κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για όσους θέλουν να τα κατέχουν. Δεν είναι κακό. Δεν είναι ένα εμπόδιο για να όσους θα είχαν την δυνατότητα να τα έχουν σε σωστό περιβάλλον και συνθήκες. Επίσης θα προστατεύεται και ο αφελής που βρήκε ή του χάρισαν ένα τέτοιο σκύλο και αγνοεί τους κινδύνους, αλλά και η κοινωνία από τους ιδιοκτήτες που αγριεύουν τα ζώα τους για διάφορους λόγους.
Το πρόβλημα είναι ότι η μία πλευρά έχει πιέσει και καταφέρει να αποτυπώσει σε νόμο όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι του είδους canis lupus να πέφτουν κάτω από την ομπρέλα των "ζώων συντροφιάς" και η κατοχή τους να είναι ανεξέλεγκτη γιατί όλες οι υποχρεώσεις τους είναι ασαφείς και/ή δεν προβλέπεται τρόπος να ελεγχθούν εκτός από την περίπτωση που ένα ζώο κακοποιείται σαδιστικά. Ας πούμε απαγορεύεται να είναι μόνιμα σε μπαλκόνι, όχι γενικώς. Επιβάλλεται κατά τη βόλτα "να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας" αλλά δε λέει κάπου ποιοι είναι αυτοί. Πρέπει ο σκύλος να έχει τσιπ αλλά δεν έχει δικαίωμα η αστυνομία να σταματήσει κάποιον στο δρόμο ή να μπει σε μια αυλή και να πει "δείξε μου το τσιπ". Και πάει λέγοντας. Περιορισμοί σαν αυτούς που περιγράφεις ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ να μπουν πριν 2 χρόνια και έγινε εντελώς της πουτάνας. Προφανώς δε βοηθάει που το ψυχολογικό προφίλ του άρρωστου ζωόφιλου συνήθως ταιριάζει και με έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο μόνος αληθινά αντικειμενικός περιορισμός είναι αυτός των 2 ζώων ανά διαμέρισμα. Και ότι απαγορεύεται να βγάλεις αγγελία στο Ιντερνετ που να χαρίζει σκύλο ή γάτα χωρίς να αναφέρεις τον αριθμό τσιπ (εκτός αν είσαι φιλοζωικό σωματείο οπότε δεν υποχρεούσαι [!]), το οποίο το γράφουν μεγαλοπρεπέστατα στα παπάρια τους, υπάρχουν άτομα που διακινούν κυριολεκτικά δεκάδες αγγελίες την ημέρα, δεν κάνουν σχεδόν τίποτε άλλο στη ζωή τους.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών