Νεκρό μετά από επίθεση σκύλου βρέφος τριών μηνών

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Νεκρό μετά από επίθεση σκύλου βρέφος τριών μηνών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 16 Σεπ 2019, 13:20

Sid Vicious έγραψε:
16 Σεπ 2019, 12:41
stavmanr έγραψε:
16 Σεπ 2019, 11:14

Ο άνθρωπος έγραψε απλά ότι δεν είναι όλα τα ζώα ίδια και δεν μπορούμε να τα χειριστούμε το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο ένα καναρίνι με έναν κροκόδειλο, ούτε μία οχιά με ένα χάμστερ.
έχω συμβίωσει και με τα τέσσερα αυτά κατά καιρούς (οκ όχι χάμστερ αλλά ποντίκι). Το καναρίνι καταλάθος, το έβγαλα από το στόμα μιας γάτας, δεν με αρεσουν καθολου τα πουλιά στα κλουβια αλλα εξω δεν θα είχε καμιά τύχη μιας και δεν είναι ζώο που υπάρχει στην Ελληνική φύση και ειδικότερα στο αστικό τοπίο της. Το ποντίκι απίστευτο ον, με μεγάλο βαθμό αντίληψης. Η οχιά (μικρή ήταν και για λίγο την κράτησα, την είχα πάει και για αφαιρεση δηλητηρίου) εντελώς βαρετή, κάποια στιγμη πήραν χαμπαρι οι γονείς μου ότι είχα περιμαζέψει μια οχιά και με βάλαν να την αφήσω πίσω στο δάσος. Ο κροκόδειλος (καϊμάν) περίεργο πλάσμα, δεν είμαι σίγουρος τι βαθμό αντίληψης είχε, ίσως ξαναπάρω έναν κάποια στιγμή αν μπορέσω να του φτιάξω μια λιμνούλα να έχει ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.
Άξιος . :smt023 , εδω να συμπληρωσω και γω σχετικά με τη γενίκευση που έγινε πριν για τα πουλιά και τα κλουβιά . Οντως μερικα δεν υπάρχουν στην ελλ φυση και οντως μερικα ειναι για κατοικίδια ( έχει εκτραφεί η ''ρατσα'' τους γιαυτό το σκοπό . πχ bungie cockatiels και το πιθανοτερο σε μια περιπτωση που το σκασουν η αφεθουν ελευθερα να μην επιβιωσουν εξω πανω απο μερικα 24ωρα) Αυτο που θεωρω λάθος ( προς εγκληματικό και γιαυτο διωκεται και νομικα ) ειναι η αιχμαλωσία αγριων πτηνων ( τρυγονια - καρδερινες ) που υπαρχουν και στην ελλ φύση και ''βάλσιμο'' σε κλουβια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 16 Σεπ 2019, 13:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 16 Σεπ 2019, 13:20

vantono έγραψε:
16 Σεπ 2019, 12:25
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
16 Σεπ 2019, 12:07
Γιατί να μάθω να συμβιώνω με ένα πιτ-μπουλ και όχι με ένα λιοντάρι ή μία τίγρη;
Εχει γράψει ο φοσιλαρος κατι σωστό πάνω σε αυτο, πριν καμποσες σελίδες: Ινσταγκραμ. Εν έτει 2019 με πλώρη προς '20, θεωρείται top instagrammable το να ανεβάζεις σελφι με γλωσσόφιλα με τον σταφορντσάιρ ροτβαιλερομολοσσό σου. Αυτη ισως ειναι η σημαντικότερη επιρροή-επίτευγμα των σοσιαλμήντια. Απο εκει που πριν 30 χρονια τα πιτμπουλ και λοιπες επιθετικες ράτσες τα κυκλοφορούσαν μονο παρακμιακοί φυλακόβιοι ανατολικομπλοκίτες με αναστολή ποινης από τα βάθη της Τυφλίδας και με τατουάζ αστέρια ρωσικής μαφίας στο πέτο, στα 10 χρόνια πριν που αρχισαν να τα κυκλοφορούν αυτοί με τατουάζ το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας υπο τη συνοδεία κιόνων αυτη τη φορά*, έως και σήμερα που το κυκλοφορεί μεχρι και το κάθε τσόλι με κολάν διαφανές με τη στρινγκούμπα να αχνοφαίνεται από μέσα, δικό της ή του γκόμενου, και σελφάρεται κιολας με το σκυλο γλωσσοφιλώντας τον οταν της λειπει ο γκόμενος και το μοιράζεται μαζι μας μεσω του ινστα φυσικά. Αυτο θα πει κυρίες και κύριοι, ιλιγγιωδώς ταχύτατη εξελικτική πορεία ενος κατοικιδίου.

*οκ, αυτοί ειναι οι ίδιοι με τους πρώτους, βασικά. Πλεονασμός.
Συνήθως η ταχύτατη εξελικτική πορεία προϋποθέτει μετάλλαξη. Μια τέτοια μετάλλαξη έχει προφανώς τελεστεί μα όχι στα ζώα. Πρόκειται για κοινωνική μετάλλαξη που βρήκε πρόσφορο έδαφος στους ανθρώπους. Στους ανθρώπους που ταυτίζουν την τεχνολογία με την συντροφικότητα και την μακριά σκιά τους με παντοδυναμία. Που έχουν χάσει την ισορροπία των πραγμάτων. Το μέτρο του φόβου. Που αισθάνονται ασφαλείς στη μόδα.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 16 Σεπ 2019, 13:23

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Σεπ 2019, 12:22
σούπερ δημήτριος έγραψε:
16 Σεπ 2019, 12:02
αν δεν το έχετε καταλάβει διαφωνείτε 55 σελίδες συμφωνώντας
Διαφωνώ.

Η όποια πραγματικά σύγκρουση στο θέμα επικινδυνότητας είναι μεταξύ του θολού τοπίου των φερόμενων ως "ζωόφιλων". Ουδείς από τους ζωόφιλους που έχουν ευμεγέθη ζώα συντροφιάς, διαφωνεί ως προς τις απαιτήσεις (ευθύνες) της συγκατοίκησης με ένα μεγάλο ζώο. Όπως επίσης, ουδείς από τους συγκεκριμένους ζωόφιλους θέλει να επιβάλλει το ζώο του σε χώρους που δεν είναι επιθυμητό για τον α ή β λόγο. Οι ανεύθυνοι "ζωόφιλοι" είναι το πρόβλημα. Αυτοί που το σκυλί τους γαυγίζει, λερώνει, κυκλοφορεί χωρίς λουρί σε δημόσιους χώρους γιατί ...έτσι. Είναι οι πολύ μάγκες ή πολύ ευαίσθητοι να' ουμ.

Οι ζωοφοβικοί έχουν άλλο θέμα. Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την επικινδυνότητα των "σαρκοβόρων" σκύλων ενώ το κυρίως πρόβλημα τους είναι ότι δεν μπορούν να ανεχθούν με ΤΙΠΟΤΑ ακόμη και την ιδέα ενός γιορκσάιρ τεριέ στον καναπέ γιατί το θεωρούν ΥΒΡΙ προς την ανθρώπινη υπόσταση.

Για να λέμε τελικώς τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα, έτσι;
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, κανείς δεν είπε ότι όσοι έχουν ζώα καλώς τα έχουν, σαφώς και υπάρχουν εντελώς ανεύθυνοι εώς και επικίνδυνοι άνθρωποι που καλύτερα να μην είχαν κάποιο ζώο.
Αλλά το θέμα αρκετών στο νήμα δεν είναι αυτό, ούτε καν είναι το τραγικότατο γεγονός που συνέβει το οποίο απλά χρησιμοποιούν ως μια αφορμή για να εκφράσουν την δεδομένη απέχθεια τους προς άλλα ζώα. Κάτι με λέει ότι ακόμη και ακρίδα ή σαμιαμίδι να δουν θα αρχίσουν να ουρλιάζουν.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 16 Σεπ 2019, 13:25

16 Σεπ 2019, 13:20
vantono έγραψε:
16 Σεπ 2019, 12:25
16 Σεπ 2019, 12:07
Γιατί να μάθω να συμβιώνω με ένα πιτ-μπουλ και όχι με ένα λιοντάρι ή μία τίγρη;
Εχει γράψει ο φοσιλαρος κατι σωστό πάνω σε αυτο, πριν καμποσες σελίδες: Ινσταγκραμ. Εν έτει 2019 με πλώρη προς '20, θεωρείται top instagrammable το να ανεβάζεις σελφι με γλωσσόφιλα με τον σταφορντσάιρ ροτβαιλερομολοσσό σου. Αυτη ισως ειναι η σημαντικότερη επιρροή-επίτευγμα των σοσιαλμήντια. Απο εκει που πριν 30 χρονια τα πιτμπουλ και λοιπες επιθετικες ράτσες τα κυκλοφορούσαν μονο παρακμιακοί φυλακόβιοι ανατολικομπλοκίτες με αναστολή ποινης από τα βάθη της Τυφλίδας και με τατουάζ αστέρια ρωσικής μαφίας στο πέτο, στα 10 χρόνια πριν που αρχισαν να τα κυκλοφορούν αυτοί με τατουάζ το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας υπο τη συνοδεία κιόνων αυτη τη φορά*, έως και σήμερα που το κυκλοφορεί μεχρι και το κάθε τσόλι με κολάν διαφανές με τη στρινγκούμπα να αχνοφαίνεται από μέσα, δικό της ή του γκόμενου, και σελφάρεται κιολας με το σκυλο γλωσσοφιλώντας τον οταν της λειπει ο γκόμενος και το μοιράζεται μαζι μας μεσω του ινστα φυσικά. Αυτο θα πει κυρίες και κύριοι, ιλιγγιωδώς ταχύτατη εξελικτική πορεία ενος κατοικιδίου.

*οκ, αυτοί ειναι οι ίδιοι με τους πρώτους, βασικά. Πλεονασμός.
Συνήθως η ταχύτατη εξελικτική πορεία προϋποθέτει μετάλλαξη. Μια τέτοια μετάλλαξη έχει προφανώς τελεστεί μα όχι στα ζώα. Πρόκειται για κοινωνική μετάλλαξη που βρήκε πρόσφορο έδαφος στους ανθρώπους. Στους ανθρώπους που ταυτίζουν την τεχνολογία με την συντροφικότητα και την μακριά σκιά τους με παντοδυναμία. Που έχουν χάσει την ισορροπία των πραγμάτων. Το μέτρο του φόβου. Που αισθάνονται ασφαλείς στη μόδα.
Στη μετάλλαξη του ρωσοπόντιου ποινικού σε μακεδονομάχο αναφέρεσαι ε? Εντάξει ρε συ πόρφυ, ουτε εμενα μ'αρέσει και τη θεωρώ και επικίνδυνη, αλλα δεν το βλέπω και τόσο πεσιμιστικά το θέμα. :oops:

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 16 Σεπ 2019, 13:29

Ναι οκ. Ω μαλάκα μια μουνάρα μόλις πέρασε. Που 'ναι ο Ορέστης;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 16 Σεπ 2019, 13:33

Sid Vicious έγραψε:
16 Σεπ 2019, 13:23
ΓΑΛΗ έγραψε:
σούπερ δημήτριος έγραψε:
16 Σεπ 2019, 12:02
αν δεν το έχετε καταλάβει διαφωνείτε 55 σελίδες συμφωνώντας
Διαφωνώ.

Η όποια πραγματικά σύγκρουση στο θέμα επικινδυνότητας είναι μεταξύ του θολού τοπίου των φερόμενων ως "ζωόφιλων". Ουδείς από τους ζωόφιλους που έχουν ευμεγέθη ζώα συντροφιάς, διαφωνεί ως προς τις απαιτήσεις (ευθύνες) της συγκατοίκησης με ένα μεγάλο ζώο. Όπως επίσης, ουδείς από τους συγκεκριμένους ζωόφιλους θέλει να επιβάλλει το ζώο του σε χώρους που δεν είναι επιθυμητό για τον α ή β λόγο. Οι ανεύθυνοι "ζωόφιλοι" είναι το πρόβλημα. Αυτοί που το σκυλί τους γαυγίζει, λερώνει, κυκλοφορεί χωρίς λουρί σε δημόσιους χώρους γιατί ...έτσι. Είναι οι πολύ μάγκες ή πολύ ευαίσθητοι να' ουμ.

Οι ζωοφοβικοί έχουν άλλο θέμα. Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την επικινδυνότητα των "σαρκοβόρων" σκύλων ενώ το κυρίως πρόβλημα τους είναι ότι δεν μπορούν να ανεχθούν με ΤΙΠΟΤΑ ακόμη και την ιδέα ενός γιορκσάιρ τεριέ στον καναπέ γιατί το θεωρούν ΥΒΡΙ προς την ανθρώπινη υπόσταση.

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα, κανείς δεν είπε ότι όσοι έχουν ζώα καλώς τα έχουν, σαφώς και υπάρχουν εντελώς ανεύθυνοι εώς και επικίνδυνοι άνθρωποι που καλύτερα να μην είχαν κάποιο ζώο.
Αλλά το θέμα αρκετών στο νήμα δεν είναι αυτό, ούτε καν είναι το τραγικότατο γεγονός που συνέβει το οποίο απλά χρησιμοποιούν ως μια αφορμή για να εκφράσουν την δεδομένη απέχθεια τους προς άλλα ζώα. Κάτι με λέει ότι ακόμη και ακρίδα ή σαμιαμίδι να δουν θα αρχίσουν να ουρλιάζουν.
Γι αυτό έχουμε τις γάτες στο σπίτι, χελλόου.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - » 16 Σεπ 2019, 13:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Σεπ 2019, 11:38
- Casper - έγραψε:
16 Σεπ 2019, 11:28
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Σεπ 2019, 11:18

Και ναι, κυρίες και κύριοι, ακόμη και αυτό το -φαινομενικώς- αυτονόητο, κάποιοι θα το εκλάβουν ως υποτίμηση της ζωής του μωρού και συνηγορία υπέρ της ψυχούλας του σκύλου.
Όπως βλέπεις δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο για όλους.

Εδώ εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι ζηλεύουμε και αν μείνουμε κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο για μέρες αγριεύουμε ή γινόμαστε ακόμα και καταθλιπτικοί, και δεν θα αγριέψει/αντιδράσει ο σκύλος;
Μα το θέμα δεν είναι μόνον ο εγκλεισμός ή αποκλεισμός αλλά ο συνδυασμός του αποκλεισμού με το μωρό. Αλλά οοοόχι, ακόμα κι αυτό είναι "ανθρωποποίηση" του σκύλου.
Το ξέρω. Γι' αυτό ανέφερα και την ζήλια. Και τα δικά μου σκυλάκια ζηλεύουν.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 16 Σεπ 2019, 13:35

16 Σεπ 2019, 13:29
Τι πράμα είναι κι αυτό πάλι φέτο με τα μουνιά ρε, χαμός γίνεται.

.

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 16 Σεπ 2019, 13:35

sys3x έγραψε:
16 Σεπ 2019, 13:33
Sid Vicious έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Διαφωνώ.

Είπα αρκετών όχι όλων!
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 16 Σεπ 2019, 13:37

Sid Vicious έγραψε:
16 Σεπ 2019, 13:35
sys3x έγραψε:
16 Σεπ 2019, 13:33
Sid Vicious έγραψε:

Είπα αρκετών όχι όλων!
Κακά τα ψέματα, αν και με χει σπάσει τ' αρχίδια κανονικά με έχει σώσει από πολλές υστερίες η σκατόγατα.

.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 16 Σεπ 2019, 13:49

sys3x έγραψε:
Κολυμπάω χθες ένα εξαντλητικό 4χιλιόμετρο. Έχω σταμπάρει ένα τρομερό μουνάκι (κάτω από το νερό το τρομερό πολλαπλασιάζεται) που κάνει το εξής, και ορκίζομαι δεν το φαντάζομαι. Περιμένει σε κάθε διαδρομή να φτάσω στο τέρμα και να ξεκινήσει ταυτόχρονα με εμένα. Το αποτέλεσμα να βρίσκομαι στα δύο εκατοστά ξανά και ξανά με ένα θεικό μαυρισμένο κώλο με μπραζίλιαν ενώ την προσπερνάω και να έχω μια ανεξέλεγκτη έγερση του μονόφθαλμου πειρατή που έχει εδώ και δυο μήνες ξεχάσει που είναι θαμμένος ο θησαυρός, και να θέλω να χώσω τξ φάτσα μου μέσα σε εκείνα τα θεικά οπίσθια και να γλέιφω και να γλείφω μέχρι να επέμβει ο ναυαγοσώστης. Και πάλι όμως. Θα ήμουν λιγότερο ακίνδυνος από ένα ρότβαιλερ.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 16 Σεπ 2019, 14:00

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 16 Σεπ 2019, 14:07

16 Σεπ 2019, 13:49
sys3x έγραψε:
Κολυμπάω χθες ένα εξαντλητικό 4χιλιόμετρο. Έχω σταμπάρει ένα τρομερό μουνάκι (κάτω από το νερό το τρομερό πολλαπλασιάζεται) που κάνει το εξής, και ορκίζομαι δεν το φαντάζομαι. Περιμένει σε κάθε διαδρομή να φτάσω στο τέρμα και να ξεκινήσει ταυτόχρονα με εμένα. Το αποτέλεσμα να βρίσκομαι στα δύο εκατοστά ξανά και ξανά με ένα θεικό μαυρισμένο κώλο με μπραζίλιαν ενώ την προσπερνάω και να έχω μια ανεξέλεγκτη έγερση του μονόφθαλμου πειρατή που έχει εδώ και δυο μήνες ξεχάσει που είναι θαμμένος ο θησαυρός, και να θέλω να χώσω τξ φάτσα μου μέσα σε εκείνα τα θεικά οπίσθια και να γλέιφω και να γλείφω μέχρι να επέμβει ο ναυαγοσώστης. Και πάλι όμως. Θα ήμουν λιγότερο ακίνδυνος από ένα ρότβαιλερ.
Ο μέγας πχορουμιακός.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 16 Σεπ 2019, 14:12

Gherschaagk έγραψε:
16 Σεπ 2019, 14:07
sys3x έγραψε:

Ο μέγας πχορουμιακός.
Σε καμιά περίπτωση δεν επικροτώ την παιδεραστία.
enterprise-psi έγραψε:
16 Σεπ 2019, 14:00
imitating life.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 16 Σεπ 2019, 14:14

16 Σεπ 2019, 14:12
Gherschaagk έγραψε:
16 Σεπ 2019, 14:07

Ο μέγας πχορουμιακός.
Σε καμιά περίπτωση δεν επικροτώ την παιδεραστία.
enterprise-psi έγραψε:
16 Σεπ 2019, 14:00
imitating life.
Αλίμονο, δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών