Δεν εισαι χαριτωμενη
Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους
- Υδράργυρος
Re: Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους
Ότι δεν καταλαβαίνετε τι λέτε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους
ΕυτυχώςΥδράργυρος έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 18:25Δεν εισαι χαριτωμενη
αμ δεν είναι μονο ο δενδροποταμος
οπου καταυλισμος ή γειτονια ρομα γκετο ειναι
οπου καταυλισμος ή γειτονια ρομα γκετο ειναι
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Ανυποχωρητη Βουλτεψη περιοριζει το γυφταριο με καθε μεσο.Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 18:24
ΝΔ = εμετος.
Μετεγκατασταση απο το λεκανοπεδιο στην κορυφη του ορους πατερας σε μια εγκαταλειμμενη βαση στα 1200 μετρα υψομετρο, 1 ωρα απο την πλησιεατερη οδικη αρτηρια.
Οι ανθρωποι εχουν απυθμενο θρασος
Στηριζουμε.
Με λογισμό και μ' όνειρο τσακίζουμε το ημιπρολεταριάτο!
Nαι οκ. Τι κορτές και πιζάρο, τι οτα στην ελλάδα του 2019. Το ίδιο πράγμα.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 13:45Ναι ε; ενώ πριν χίλια χρόνια ή πεντακόσια ήταν κυριλέ να ζεις σαν σκηνίτης; Κάτι τέτοια έλεγαν οι ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες για τις ιθαγενείς κοινωνίες πάντως και προσπάθησαν να τις εκπολιτίσουν μετά βίας.
Δεν μιλάμε για εξόντωση ιθαγενών με σκοπό την αρπαγή των πρώτων υλών των χωρών τους. Μιλάμε για επέμβαση σε πληθυσμούς που ζουν σε εξευτελιστικές συνθήκες με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Γιατί, τι διαφορά έχει ο σκηνίτης από κάποιον που ζει σε μια μισογκρεμισμένη παράγκα χωρίς ρεύμα, νερό και αποχέτευση; Χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής ιατρικής περίθαλψης;Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 13:45Εν πάση περιπτώσει, καθώς αναφέρθηκες σε γκέτο εγώ δεν κατάλαβα πως εννοείς τους σκηνίτες, μιας κι αυτό δεν είναι γκέτο, αλλά αυτούς που ζουν σε απροσπέλαστες συνοικίες πχ Δενδροπόταμος. Λοιπόν, αυτοί δεν είναι σκηνίτες. Να διαλύσει το κράτος τις κοινότητες τους;
Μιλάμε για άτομα που ζουν σε χαμοκέλες στις οποίες ο μέσος νοικοκυραίος, για να μιλήσω και με όρους που αντιπροσωπεύουν τον τζήμερο, δεν θα έβαζε ούτε το σκυλί του.
Κατά τα λοιπά η γκετοποίηση δεν αφορά μόνο απροσπέλαστες περιοχές αλλά και περιοχές στις οποίες μαζεύονται ακόμα και εθελοντικά άνθρωποι παρίες, αποσυνάγωγοι της κοινωνίας, περιθωριοποιημένοι από τους πάντες. Υπό αυτή την έννοια οι περισσότεροι συνοικισμοί, είτε σκηνιτικοί είτε τύπου φαβέλας αποτελούν γκέτο.
Και όπως σε κάθε γκέτο η παρανομία δίνει και παίρνει ενώ υπάρχουν συστήματα αξιών πέρα από κάθε ηθική νόρμα των σύγχρονων έστω αστικών δημοκρατιών. Πέρα από την εγκληματικότητα έχουμε γάμους ανάμεσα σε εφήβους, έξαρση ασθενειών που αλλού έχουν εξαλειφθεί ή μειωθεί σημαντικά, σκληροί πατριαρχικοί μικρόκοσμοι όπου οι γυναίκες θεωρούνται ελάχιστα ανώτερες από αντικείμενα, αναλφαβητισμό κλπ.
Δεν νοείται να υπάρχουν τέτοιοι μικρόκοσμοι παράλληλα σε μια κοινωνία που θεωρείται ανεπτυγμένη, εν έτη 2019. Είναι απλά ντροπή.
Πρέπει να διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί και να διασπαρουν εντός των πόλεων και των χωριών οι ρομα.
Δεν μίλησα για μεμονωμένη προσπάθεια αλλά για μεμονωμένη βοήθεια. Δηλαδή για ευκαιριακή βοήθεια. Όταν κάποιος διαβιεί σε ένα νοσηρό περιβάλλον και εσύ πας και τον βοηθάς να βγάλει τα προς το ζην για 10, 100, 1000 μέρες, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Όταν εσύ σταματήσεις την αρωγή εκείνος θα επιστρέψει στο ίδιο νοσηρό περιβάλλον και στις συνήθειες του.
Αν θες να τον βοηθήσεις πρέπει να του δώσεις μόνιμη και όχι μεμονωμένη βοήθεια. Και αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Είτε θα τον βοηθάς εσαεί και θα γίνεις αιώνιος χορηγός (κάτι που θεωρείται αντιπαραγωγικό ακόμα και με τα μέτρα των νεοφίλ τύπου τζήμερου), είτε θα αλλάξεις το νοσηρό περιβάλλον στο οποίο ζει.
μωρε ξερω κι εγω 5-6 που εχουν γινει ανθρωποι. και 5-6000 που δενΥδράργυρος έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:53Έχω και έναν στην πολυκατοικία μου, έχουμε μια καλημέρα. Τους έβλεπα μαυριδερούς με όνομα σε -όπουλος, δεν πήγαινε το μυαλό μου. Ώσπου ο κωλόγερος ο διαχειριστής είπε "ο γύφτος" και το συνδύασα. Ξέρεις και συ τέτοιος μαυριδερούς αλλά δεν πάει το μυαλό σου

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
τα γυφτακια κανουν μπουλινκ, δε δεχονται.Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:56Μπούλινκ σε γυφτάκια φίλε μου, είναι τεράστια αλήθεια. Άμα τα παιδιά σου ακούνε αυτά που λες τι νομίζεις οτι θα κάνουνε όταν θα πάνε στο μπασκετάκι και θα δουν το γυφτάκι. Πάρτο αλλιώς.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:55
Εγώ γιατί να ντρέπομαι; μας έχεις φλομώσει στο ψέμα και την παπαριά. Άκου λέει. Μπούλιινκ σε γύφτάκια...
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Εχω δει απειρα σκηνικα σε επαρχιες που κωλοβλαχοι βριζουν γυφτακια οταν τα δουν.Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:08τα γυφτακια κανουν μπουλινκ, δε δεχονται.Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:56Μπούλινκ σε γυφτάκια φίλε μου, είναι τεράστια αλήθεια. Άμα τα παιδιά σου ακούνε αυτά που λες τι νομίζεις οτι θα κάνουνε όταν θα πάνε στο μπασκετάκι και θα δουν το γυφτάκι. Πάρτο αλλιώς.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:55
Εγώ γιατί να ντρέπομαι; μας έχεις φλομώσει στο ψέμα και την παπαριά. Άκου λέει. Μπούλιινκ σε γύφτάκια...
Γερμανοί: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες".
Επίσης
Αμερικάνοι: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες"
Το ιστορικό της ελληνικής εγκληματικότητας στις ΗΠΑ:
https://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono ... stes-meros
Επίσης
Αμερικάνοι: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες"
Πού τα βλέπουν όταν τα βρίζουν;ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:18Εχω δει απειρα σκηνικα σε επαρχιες που κωλοβλαχοι βριζουν γυφτακια οταν τα δουν.Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:08τα γυφτακια κανουν μπουλινκ, δε δεχονται.Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:56
Μπούλινκ σε γυφτάκια φίλε μου, είναι τεράστια αλήθεια. Άμα τα παιδιά σου ακούνε αυτά που λες τι νομίζεις οτι θα κάνουνε όταν θα πάνε στο μπασκετάκι και θα δουν το γυφτάκι. Πάρτο αλλιώς.
Κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα σας είναι όσοι προσδιορίζετε ως "κωλόβλαχους" και όχι η συμπεριφορά των γύφτων. Σαφώς και καταλαβαίνετε το πρόβλημα αλλά μηχανιστικά μπαίνετε στη διαδικασία να το κρύψετε κάτω από το χαλάκι σας για να την πείτε στους κωλόβλαχους.
Μοιράζετε πόνο λέμε.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το ανεπίστρεπτο, που λέμε.stavmanr έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:23Το ιστορικό της ελληνικής εγκληματικότητας στις ΗΠΑ:

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Επιμενεις σε αυτη την μαλακια?stavmanr έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:23Γερμανοί: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες".
Επίσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
26 Νοέμ 2024, 20:10
-
-
Νέα δημοσίευση Αυξάνονται εκ νέου οι χρεώσεις ΔΕΔΔΗΕ λόγω ρευματοκλοπών από γύφτους
από Vardos » 14 Μαρ 2025, 07:40 » σε Εσωτερική Πολιτική - 61 Απαντήσεις
- 1382 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
18 Μαρ 2025, 14:28
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 363 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
21 Φεβ 2024, 14:41
-
-
Νέα δημοσίευση Πάκια και γυφτοι είναι στο απυρόβλητο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.Το εμπεδώσαμε;
από Vardos » 30 Απρ 2025, 10:37 » σε Εσωτερική Πολιτική - 11 Απαντήσεις
- 300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Vardos
30 Απρ 2025, 23:42
-