Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Re: Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους
Χθες κατι γυφτισσες εκλεψαν μια θεια ,την επομενη φορα θα τις πλακωσω στις κλωτσιες
Re: Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους
Ειναι το πρωτο μου ποστ σ'αυτο το νημα. Δεν εχω παρει θεση γιατι δεν ειναι καθολου απλο το ζητημα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:29Πού τα βλέπουν όταν τα βρίζουν;
Κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα σας είναι όσοι προσδιορίζετε ως "κωλόβλαχους" και όχι η συμπεριφορά των γύφτων. Σαφώς και καταλαβαίνετε το πρόβλημα αλλά μηχανιστικά μπαίνετε στη διαδικασία να το κρύψετε κάτω από το χαλάκι σας για να την πείτε στους κωλόβλαχους.
Μοιράζετε πόνο λέμε.
Και οταν μιλαω για κωλοβλαχους εννοω κωλοβλαχους.
ου στου διαλου φυγε που δω κωλουγυφτε και αλλα τετοια.
Μιλαμε για 10χρονα παιδακια.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Και τι να του πει παιδι μου σε παρακαλω μην ξανακλεψεις διοτι θα μαλωσω?
Ακομα και εγω που απαγορευω την εισοδο στο σπιτακι στους νεοδημοκρατες αφηνω γυφτους αλλα τους παρακολουθω.
Ακομα και εγω που απαγορευω την εισοδο στο σπιτακι στους νεοδημοκρατες αφηνω γυφτους αλλα τους παρακολουθω.
Και επαναλαμβάνω το ερώτημα, επειδή ακριβώς μιλάμε για 10χρονα αλλά και μικρότερα παιδάκια.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:42Ειναι το πρωτο μου ποστ σ'αυτο το νημα. Δεν εχω παρει θεση γιατι δεν ειναι καθολου απλο το ζητημα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:29Πού τα βλέπουν όταν τα βρίζουν;
Κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα σας είναι όσοι προσδιορίζετε ως "κωλόβλαχους" και όχι η συμπεριφορά των γύφτων. Σαφώς και καταλαβαίνετε το πρόβλημα αλλά μηχανιστικά μπαίνετε στη διαδικασία να το κρύψετε κάτω από το χαλάκι σας για να την πείτε στους κωλόβλαχους.
Μοιράζετε πόνο λέμε.
Και οταν μιλαω για κωλοβλαχους εννοω κωλοβλαχους.
ου στου διαλου φυγε που δω κωλουγυφτε και αλλα τετοια.
Μιλαμε για 10χρονα παιδακια.
Πού είναι αυτά τα παιδάκια όταν τα βρίζουν;
Μήπως τα βλέπουν στο δρόμο σε ώρες που τα άλλα παιδάκια είναι στο σχολείο;
Πού είναι οι γονείς τους;
Αν υποψιαστώ ότι η γιαγιά τα έβρισε, ναι είναι μεγάλη κωλόβλαχα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, ξέρω.
Χρησιμοποιώ αποσπασματικά σπάνιες περιπτωσεις ψιλοπταισμάτων για να στοχοποιήσω ευάλωτες ομάδες, επειδή έχω ρατσιστική νοοτροπία.
Ναι, έχω ρατσιστική νοοτροπία. Στην επιλογή "τυφλή ή ρατσίστρια" διάλεξα το δεύτερο.
Χρησιμοποιώ αποσπασματικά σπάνιες περιπτωσεις ψιλοπταισμάτων για να στοχοποιήσω ευάλωτες ομάδες, επειδή έχω ρατσιστική νοοτροπία.
Ναι, έχω ρατσιστική νοοτροπία. Στην επιλογή "τυφλή ή ρατσίστρια" διάλεξα το δεύτερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Northern Spirit
Aπαντησα οτι πηγα για νομικη δουλεια. Σταματα να παριστανεις την εξυπνη προσπαθωντας να δημιουργησεις θεμα εκει που δεν υπαρχει..Ίφιδα έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 18:19Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη, αν πήγες ποτέ Δεδροποταμο. Κι εσύ του απάντησες ότι σ έβγαλε ο δρόμος σου...λες κι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δενδροποταμο, λες κι έχει τίποτα επιχειρήσεις εκεί γύρω και "σ έβγαλε ο δρόμος σου".Northern Spirit έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 16:59Καθολου. Κανεται λες και οι Ρομα ειναι σπανιοι σαν τον γκριζο λυκο. Στα δικαστηρια της Θεσσαλονικης υπαρχουνε πολλοι καθε φορα, οπως και λογω δουλειας..Ακομη και σε λαικες βλεπεις..
ΟΙ ερωτησεις δεν εχουνε καποιο σκοπο ουσιαστικο..
Ο δρόμος σου σε βγάζει στον Δενδροποταμο αν θες να αγοράσεις όπλα, ναρκωτικά ή αν είσαι αστυνομικός, αλλιώς δε σε βγάζει.
Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι δεν πάτησες ποτέ εκεί πέρα.
Σίγουρα δεν είναι σπάνιο είδος οι Ρομά, ποσο μάλλον στα δικαστήρια. Βέβαια δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβες τί παραδέχθηκες μόλις αλλά οκ
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Northern Spirit
Αυτο λεω: "καναρινια" οι Ρωσοι και οι Ανατολικοι, (κι ας ειναι κατα καιρους τιγκα στην παρανομια), κατσαριδες οι Ρομα, Αφρικανοι κλπ..panos291 έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 18:17Σε αλλα νεα, οι άνθρωποι θα προτιμουσαν ενα καναρίνι απο μια κατσαριδαNorthern Spirit έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 17:02Και οι τσιγγανοι εξαθλιωμενοι ειναι για μια σειρα απο λογους καποιοι σχετιζομενοι με πραξεις των ιδιων και καποιοι σχετιζομενοι με κοινωνικο ρατσισμο..
Ποιος ελ ργοδοτης πχ αν εχει να επιλεξει αναμεσα σε μια Ρομα και μια Ρωσια θα επιλεξει την Ρομα; Αυτοματα στο μυαλο του εργοδοτη ειναι Ρομα = κλεφτρα, "γυφτισα" ενω η Ρωσιδα λογω χρωματος (ειδικα αν ειναι εμφανισιμη) εμφανιζεται πολιτισμενη και σοβαρη.
Δεν ειμαι εγω ρατσιστης αυτοι ειναι γυφτοι

"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Οχι ρε, το ιδιο ειναι οι Ρωσιδαρες με τις βρωμογυφτισεςNorthern Spirit έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 10:42Αυτο λεω: "καναρινια" οι Ρωσοι και οι Ανατολικοι, (κι ας ειναι κατα καιρους τιγκα στην παρανομια), κατσαριδες οι Ρομα, Αφρικανοι κλπ..panos291 έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 18:17Σε αλλα νεα, οι άνθρωποι θα προτιμουσαν ενα καναρίνι απο μια κατσαριδαNorthern Spirit έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 17:02
Και οι τσιγγανοι εξαθλιωμενοι ειναι για μια σειρα απο λογους καποιοι σχετιζομενοι με πραξεις των ιδιων και καποιοι σχετιζομενοι με κοινωνικο ρατσισμο..
Ποιος ελ ργοδοτης πχ αν εχει να επιλεξει αναμεσα σε μια Ρομα και μια Ρωσια θα επιλεξει την Ρομα; Αυτοματα στο μυαλο του εργοδοτη ειναι Ρομα = κλεφτρα, "γυφτισα" ενω η Ρωσιδα λογω χρωματος (ειδικα αν ειναι εμφανισιμη) εμφανιζεται πολιτισμενη και σοβαρη.

- Sid Vicious
Νομική δουλειά στο Δενδροπόταμο; Για πες, ενδιαφέρον ακούγεται.Northern Spirit έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 10:40Aπαντησα οτι πηγα για νομικη δουλεια. Σταματα να παριστανεις την εξυπνη προσπαθωντας να δημιουργησεις θεμα εκει που δεν υπαρχει..Ίφιδα έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 18:19Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη, αν πήγες ποτέ Δεδροποταμο. Κι εσύ του απάντησες ότι σ έβγαλε ο δρόμος σου...λες κι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δενδροποταμο, λες κι έχει τίποτα επιχειρήσεις εκεί γύρω και "σ έβγαλε ο δρόμος σου".Northern Spirit έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 16:59
Καθολου. Κανεται λες και οι Ρομα ειναι σπανιοι σαν τον γκριζο λυκο. Στα δικαστηρια της Θεσσαλονικης υπαρχουνε πολλοι καθε φορα, οπως και λογω δουλειας..Ακομη και σε λαικες βλεπεις..
ΟΙ ερωτησεις δεν εχουνε καποιο σκοπο ουσιαστικο..
Ο δρόμος σου σε βγάζει στον Δενδροποταμο αν θες να αγοράσεις όπλα, ναρκωτικά ή αν είσαι αστυνομικός, αλλιώς δε σε βγάζει.
Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι δεν πάτησες ποτέ εκεί πέρα.
Σίγουρα δεν είναι σπάνιο είδος οι Ρομά, ποσο μάλλον στα δικαστήρια. Βέβαια δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβες τί παραδέχθηκες μόλις αλλά οκ
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Ρωσίδα
Γύφτισσα

SpoilerShow

SpoilerShow

Η πλειοψηφία του κόσμου διαμορφώνει πεποιθήσεις σύμφωνα με το περιβάλλον και τις εμπειρίες της. Δεν έχουν πρόσβαση σε στατιστικά, σε μελέτες, ούτε και τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθούν με αυτά. Όταν σχεδόν σε κάθε οικογένεια που έχει έρθει σε επαφή μαζί τους έχεις περιστατικά κλοπών κοκ, είναι πολύ δύσκολο να μεταβάλλεις την κακή εικόνα που σχηματίζεται για του Ρομά.Northern Spirit έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 10:42Αυτο λεω: "καναρινια" οι Ρωσοι και οι Ανατολικοι, (κι ας ειναι κατα καιρους τιγκα στην παρανομια), κατσαριδες οι Ρομα, Αφρικανοι κλπ..
Φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι έφτασαν πολλές φορές και εξακολουθούν να έρχονται στην χώρα μας. Βλέπεις όμως ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν μια δουλειά και να βελτιώσουν σταδιακά την ζωή τους. Όσοι κατάφεραν να σταθούν εργασιακά στα πόδια τους, βρίσκουν κατοικία, δημιουργούν οικογένεια και σπουδάζουν τα παιδιά τους. Στους Ρομά πρέπει το κράτος να δαπανήσει περισσότερα χρήματα, στοργή και προδέρμ για να τους απομακρύνει από συνήθειες αιώνων. Γιατί;
Στους Ρομά επίσης δέχεστε με σχετική ευκολία τον ξυλοδαρμό των παιδιών ή τον γάμο σε πολύ μικρή ηλικία που δεν θα δεχόσασταν σε άλλη κοινωνική ομάδα (και σωστά βέβαια). Θέλοντας δηλαδή να δείξετε μια επιείκεια προκαλείτε την υπόλοιπη κοινωνία που βλέπει τους συγκεκριμένους να αντιμετωπίζονται ως άμοιροι ευθυνών για την κατάστασή τους. Μήπως πρέπει να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάτι προβληματικό στην κουλτούρα τους και δεν φταίει μόνο η γκετοποίησή τους ή η αντίδραση των υπολοίπων;
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
ST48410 έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 11:16Η πλειοψηφία του κόσμου διαμορφώνει πεποιθήσεις σύμφωνα με το περιβάλλον και τις εμπειρίες της. Δεν έχουν πρόσβαση σε στατιστικά, σε μελέτες, ούτε και τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθούν με αυτά. Όταν σχεδόν σε κάθε οικογένεια που έχει έρθει σε επαφή μαζί τους έχεις περιστατικά κλοπών κοκ, είναι πολύ δύσκολο να μεταβάλλεις την κακή εικόνα που σχηματίζεται για του Ρομά.
Φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι έφτασαν πολλές φορές και εξακολουθούν να έρχονται στην χώρα μας. Βλέπεις όμως ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν μια δουλειά και να βελτιώσουν σταδιακά την ζωή τους. Όσοι κατάφεραν να σταθούν εργασιακά στα πόδια τους, βρίσκουν κατοικία, δημιουργούν οικογένεια και σπουδάζουν τα παιδιά τους. Στους Ρομά πρέπει το κράτος να δαπανήσει περισσότερα χρήματα, στοργή και προδέρμ για να τους απομακρύνει από συνήθειες αιώνων. Γιατί;
Στους Ρομά επίσης δέχεστε με σχετική ευκολία τον ξυλοδαρμό των παιδιών ή τον γάμο σε πολύ μικρή ηλικία που δεν θα δεχόσασταν σε άλλη κοινωνική ομάδα (και σωστά βέβαια). Θέλοντας δηλαδή να δείξετε μια επιείκεια προκαλείτε την υπόλοιπη κοινωνία που βλέπει τους συγκεκριμένους να αντιμετωπίζονται ως άμοιροι ευθυνών για την κατάστασή τους. Μήπως πρέπει να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάτι προβληματικό στην κουλτούρα τους και δεν φταίει μόνο η γκετοποίησή τους ή η αντίδραση των υπολοίπων;

- Sid Vicious
Αυτό ακριβώς. Μάλλον δεν τους έχει τύχει να γνωρίσουν γυφτάκια. Στο Δημοτικό είχαμε αρκετά και εξαίρεση ήταν δύο που ήταν νορμαλ και συνέχισαν και στο γυμνάσιο (και απεχθανόντουσταν και τα υπόλοιπα). Όλα τα άλλα ήταν επιθετικά προς τα άλλα παιδιά, με τσαμπουκάδες και κλεψιές (να μην πω και για τις ψειρες) και όποτε υπήρχε αντίδραση απέναντι τους φερναν 15χρονους και 17χρονους γυφτους για να απειλησουν τα παιδακια.Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:08τα γυφτακια κανουν μπουλινκ, δε δεχονται.Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:56Μπούλινκ σε γυφτάκια φίλε μου, είναι τεράστια αλήθεια. Άμα τα παιδιά σου ακούνε αυτά που λες τι νομίζεις οτι θα κάνουνε όταν θα πάνε στο μπασκετάκι και θα δουν το γυφτάκι. Πάρτο αλλιώς.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑30 Σεπ 2019, 14:55
Εγώ γιατί να ντρέπομαι; μας έχεις φλομώσει στο ψέμα και την παπαριά. Άκου λέει. Μπούλιινκ σε γύφτάκια...
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Επιμένω στην ιστορική πραγματικότητα.perseus έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:38Επιμενεις σε αυτη την μαλακια?stavmanr έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 09:23Γερμανοί: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες".
Επίσης
Αμερικάνοι: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες"
Το ιστορικό της ελληνικής εγκληματικότητας στις ΗΠΑ:
https://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono ... stes-meros
Σε κάθε τόπο, κάποιοι βολεύονται κι αναπτύσσουν "σύννομη εγκληματικότητα" και κάποιοι άλλοι μένουν στο περιθώριο ως "παρείσακτοι" κι αναπτύσσουν "παράνομη εγκληματικότητα". Ποια είναι η "σύννομη εγκληματικότητα"; Κάθε ενέργεια που γίνεται στα όρια των νόμων, εκμεταλλευόμενη την θέση ισχύος του εκάστοτε "σύννομου εγκληματία". Από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς, μηχανικούς μέχρι περιπτεράδες και ηλεκτρολόγους.
Αν κάποιος δεν μπορεί να δει ότι η εγκληματικότητα εξαρτάται κυρίως από κοινωνικούς παράγοντες (υπάρχουν και σπάνιες εγγενείς αιτίες, παθολογικές), είναι απλά ανεπίδεκτος ιστορίας.
Όταν, λοιπόν, τα υπέροχα και πολιτισμένα ελληνοπουλάκια βρέθηκαν σε θέση "παρείσακτου" ανέβασαν το δείκτη της εγκληματικότητας στο 7πλάσιο του κανονικού. Θα το βρεις μέσα στο άρθρο του λινκ.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Αμα για γύφτους διαβάζεις τέτοια καταλαβαίνεις ότι ο συνομιλητής είναι εκτός πραγματικότητας.stavmanr έγραψε: ↑01 Οκτ 2019, 11:33Επιμένω στην ιστορική πραγματικότητα.
Σε κάθε τόπο, κάποιοι βολεύονται κι αναπτύσσουν "σύννομη εγκληματικότητα" και κάποιοι άλλοι μένουν στο περιθώριο ως "παρείσακτοι" κι αναπτύσσουν "παράνομη εγκληματικότητα". Ποια είναι η "σύννομη εγκληματικότητα"; Κάθε ενέργεια που γίνεται στα όρια των νόμων, εκμεταλλευόμενη την θέση ισχύος του εκάστοτε "σύννομου εγκληματία". Από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς, μηχανικούς μέχρι περιπτεράδες και ηλεκτρολόγους.
Αν κάποιος δεν μπορεί να δει ότι η εγκληματικότητα εξαρτάται κυρίως από κοινωνικούς παράγοντες (υπάρχουν και σπάνιες εγγενείς αιτίες, παθολογικές), είναι απλά ανεπίδεκτος ιστορίας.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 298 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
26 Νοέμ 2024, 20:10
-
-
Νέα δημοσίευση Αυξάνονται εκ νέου οι χρεώσεις ΔΕΔΔΗΕ λόγω ρευματοκλοπών από γύφτους
από Vardos » 14 Μαρ 2025, 07:40 » σε Εσωτερική Πολιτική - 61 Απαντήσεις
- 1382 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
18 Μαρ 2025, 14:28
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 363 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
21 Φεβ 2024, 14:41
-
-
Νέα δημοσίευση Πάκια και γυφτοι είναι στο απυρόβλητο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.Το εμπεδώσαμε;
από Vardos » 30 Απρ 2025, 10:37 » σε Εσωτερική Πολιτική - 11 Απαντήσεις
- 300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Vardos
30 Απρ 2025, 23:42
-