Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 01 Οκτ 2019, 09:39

Χθες κατι γυφτισσες εκλεψαν μια θεια ,την επομενη φορα θα τις πλακωσω στις κλωτσιες

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Re: Τζήμερος: ευπαθείς δεν είναι οι γύφτοι αλλά όσοι ληστεύονται από τους γύφτους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 01 Οκτ 2019, 09:42

ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:29
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:18
Ασέβαστος έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:08

τα γυφτακια κανουν μπουλινκ, δε δεχονται.
Εχω δει απειρα σκηνικα σε επαρχιες που κωλοβλαχοι βριζουν γυφτακια οταν τα δουν.
Πού τα βλέπουν όταν τα βρίζουν;

Κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα σας είναι όσοι προσδιορίζετε ως "κωλόβλαχους" και όχι η συμπεριφορά των γύφτων. Σαφώς και καταλαβαίνετε το πρόβλημα αλλά μηχανιστικά μπαίνετε στη διαδικασία να το κρύψετε κάτω από το χαλάκι σας για να την πείτε στους κωλόβλαχους.

Μοιράζετε πόνο λέμε. :lol:
Ειναι το πρωτο μου ποστ σ'αυτο το νημα. Δεν εχω παρει θεση γιατι δεν ειναι καθολου απλο το ζητημα.

Και οταν μιλαω για κωλοβλαχους εννοω κωλοβλαχους.

ου στου διαλου φυγε που δω κωλουγυφτε και αλλα τετοια.

Μιλαμε για 10χρονα παιδακια.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 01 Οκτ 2019, 09:55

Και τι να του πει παιδι μου σε παρακαλω μην ξανακλεψεις διοτι θα μαλωσω?
Ακομα και εγω που απαγορευω την εισοδο στο σπιτακι στους νεοδημοκρατες αφηνω γυφτους αλλα τους παρακολουθω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Οκτ 2019, 10:20

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:42
ΓΑΛΗ έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:29
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:18

Εχω δει απειρα σκηνικα σε επαρχιες που κωλοβλαχοι βριζουν γυφτακια οταν τα δουν.
Πού τα βλέπουν όταν τα βρίζουν;

Κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα σας είναι όσοι προσδιορίζετε ως "κωλόβλαχους" και όχι η συμπεριφορά των γύφτων. Σαφώς και καταλαβαίνετε το πρόβλημα αλλά μηχανιστικά μπαίνετε στη διαδικασία να το κρύψετε κάτω από το χαλάκι σας για να την πείτε στους κωλόβλαχους.

Μοιράζετε πόνο λέμε. :lol:
Ειναι το πρωτο μου ποστ σ'αυτο το νημα. Δεν εχω παρει θεση γιατι δεν ειναι καθολου απλο το ζητημα.

Και οταν μιλαω για κωλοβλαχους εννοω κωλοβλαχους.

ου στου διαλου φυγε που δω κωλουγυφτε και αλλα τετοια.

Μιλαμε για 10χρονα παιδακια.
Και επαναλαμβάνω το ερώτημα, επειδή ακριβώς μιλάμε για 10χρονα αλλά και μικρότερα παιδάκια.

Πού είναι αυτά τα παιδάκια όταν τα βρίζουν;
Μήπως τα βλέπουν στο δρόμο σε ώρες που τα άλλα παιδάκια είναι στο σχολείο;
Πού είναι οι γονείς τους;

Αν υποψιαστώ ότι η γιαγιά τα έβρισε, ναι είναι μεγάλη κωλόβλαχα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 01 Οκτ 2019, 10:33

Ναι, ξέρω.
Χρησιμοποιώ αποσπασματικά σπάνιες περιπτωσεις ψιλοπταισμάτων για να στοχοποιήσω ευάλωτες ομάδες, επειδή έχω ρατσιστική νοοτροπία.

Ναι, έχω ρατσιστική νοοτροπία. Στην επιλογή "τυφλή ή ρατσίστρια" διάλεξα το δεύτερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Οκτ 2019, 10:40

Ίφιδα έγραψε:
30 Σεπ 2019, 18:19
Northern Spirit έγραψε:
30 Σεπ 2019, 16:59
Ίφιδα έγραψε:
30 Σεπ 2019, 14:54

Όπως κατάλαβες sys3x ψεύδεται ασυστόλως ο Βόρειος
Καθολου. Κανεται λες και οι Ρομα ειναι σπανιοι σαν τον γκριζο λυκο. Στα δικαστηρια της Θεσσαλονικης υπαρχουνε πολλοι καθε φορα, οπως και λογω δουλειας..Ακομη και σε λαικες βλεπεις..

ΟΙ ερωτησεις δεν εχουνε καποιο σκοπο ουσιαστικο..
Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη, αν πήγες ποτέ Δεδροποταμο. Κι εσύ του απάντησες ότι σ έβγαλε ο δρόμος σου...λες κι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δενδροποταμο, λες κι έχει τίποτα επιχειρήσεις εκεί γύρω και "σ έβγαλε ο δρόμος σου".
Ο δρόμος σου σε βγάζει στον Δενδροποταμο αν θες να αγοράσεις όπλα, ναρκωτικά ή αν είσαι αστυνομικός, αλλιώς δε σε βγάζει.
Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι δεν πάτησες ποτέ εκεί πέρα.
Σίγουρα δεν είναι σπάνιο είδος οι Ρομά, ποσο μάλλον στα δικαστήρια. Βέβαια δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβες τί παραδέχθηκες μόλις αλλά οκ
Aπαντησα οτι πηγα για νομικη δουλεια. Σταματα να παριστανεις την εξυπνη προσπαθωντας να δημιουργησεις θεμα εκει που δεν υπαρχει..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Οκτ 2019, 10:42

panos291 έγραψε:
30 Σεπ 2019, 18:17
Northern Spirit έγραψε:
30 Σεπ 2019, 17:02
elchav έγραψε:
30 Σεπ 2019, 14:45

οι μετανάστες του α.μ είχαν τη δικαιολογία ότι έρχονταν εξαθλιωμένοι, οι τσιγγάνοι;
Και οι τσιγγανοι εξαθλιωμενοι ειναι για μια σειρα απο λογους καποιοι σχετιζομενοι με πραξεις των ιδιων και καποιοι σχετιζομενοι με κοινωνικο ρατσισμο..

Ποιος ελ ργοδοτης πχ αν εχει να επιλεξει αναμεσα σε μια Ρομα και μια Ρωσια θα επιλεξει την Ρομα; Αυτοματα στο μυαλο του εργοδοτη ειναι Ρομα = κλεφτρα, "γυφτισα" ενω η Ρωσιδα λογω χρωματος (ειδικα αν ειναι εμφανισιμη) εμφανιζεται πολιτισμενη και σοβαρη.
Σε αλλα νεα, οι άνθρωποι θα προτιμουσαν ενα καναρίνι απο μια κατσαριδα
Αυτο λεω: "καναρινια" οι Ρωσοι και οι Ανατολικοι, (κι ας ειναι κατα καιρους τιγκα στην παρανομια), κατσαριδες οι Ρομα, Αφρικανοι κλπ..

Δεν ειμαι εγω ρατσιστης αυτοι ειναι γυφτοι :lol:
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 01 Οκτ 2019, 11:07

Northern Spirit έγραψε:
01 Οκτ 2019, 10:42
panos291 έγραψε:
30 Σεπ 2019, 18:17
Northern Spirit έγραψε:
30 Σεπ 2019, 17:02

Και οι τσιγγανοι εξαθλιωμενοι ειναι για μια σειρα απο λογους καποιοι σχετιζομενοι με πραξεις των ιδιων και καποιοι σχετιζομενοι με κοινωνικο ρατσισμο..

Ποιος ελ ργοδοτης πχ αν εχει να επιλεξει αναμεσα σε μια Ρομα και μια Ρωσια θα επιλεξει την Ρομα; Αυτοματα στο μυαλο του εργοδοτη ειναι Ρομα = κλεφτρα, "γυφτισα" ενω η Ρωσιδα λογω χρωματος (ειδικα αν ειναι εμφανισιμη) εμφανιζεται πολιτισμενη και σοβαρη.
Σε αλλα νεα, οι άνθρωποι θα προτιμουσαν ενα καναρίνι απο μια κατσαριδα
Αυτο λεω: "καναρινια" οι Ρωσοι και οι Ανατολικοι, (κι ας ειναι κατα καιρους τιγκα στην παρανομια), κατσαριδες οι Ρομα, Αφρικανοι κλπ..

Οχι ρε, το ιδιο ειναι οι Ρωσιδαρες με τις βρωμογυφτισες :smt005:

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 01 Οκτ 2019, 11:13

Northern Spirit έγραψε:
01 Οκτ 2019, 10:40
Ίφιδα έγραψε:
30 Σεπ 2019, 18:19
Northern Spirit έγραψε:
30 Σεπ 2019, 16:59

Καθολου. Κανεται λες και οι Ρομα ειναι σπανιοι σαν τον γκριζο λυκο. Στα δικαστηρια της Θεσσαλονικης υπαρχουνε πολλοι καθε φορα, οπως και λογω δουλειας..Ακομη και σε λαικες βλεπεις..

ΟΙ ερωτησεις δεν εχουνε καποιο σκοπο ουσιαστικο..
Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη, αν πήγες ποτέ Δεδροποταμο. Κι εσύ του απάντησες ότι σ έβγαλε ο δρόμος σου...λες κι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Δενδροποταμο, λες κι έχει τίποτα επιχειρήσεις εκεί γύρω και "σ έβγαλε ο δρόμος σου".
Ο δρόμος σου σε βγάζει στον Δενδροποταμο αν θες να αγοράσεις όπλα, ναρκωτικά ή αν είσαι αστυνομικός, αλλιώς δε σε βγάζει.
Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι δεν πάτησες ποτέ εκεί πέρα.
Σίγουρα δεν είναι σπάνιο είδος οι Ρομά, ποσο μάλλον στα δικαστήρια. Βέβαια δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβες τί παραδέχθηκες μόλις αλλά οκ
Aπαντησα οτι πηγα για νομικη δουλεια. Σταματα να παριστανεις την εξυπνη προσπαθωντας να δημιουργησεις θεμα εκει που δεν υπαρχει..
Νομική δουλειά στο Δενδροπόταμο; Για πες, ενδιαφέρον ακούγεται.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

Άβαταρ μέλους
Ju-87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ju-87 » 01 Οκτ 2019, 11:14

Ρωσίδα
SpoilerShow
Εικόνα
Γύφτισσα
SpoilerShow
Εικόνα
Δημοκράτης έγραψε:
31 Αύγ 2021, 14:42
Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι ψήφισα μαλακα
AlienWay έγραψε:
05 Οκτ 2021, 22:00
Η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Επαναλαμβάνω, η ΝΔ είναι βαθιά δεξιά.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 01 Οκτ 2019, 11:16

Northern Spirit έγραψε:
01 Οκτ 2019, 10:42

Η πλειοψηφία του κόσμου διαμορφώνει πεποιθήσεις σύμφωνα με το περιβάλλον και τις εμπειρίες της. Δεν έχουν πρόσβαση σε στατιστικά, σε μελέτες, ούτε και τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθούν με αυτά. Όταν σχεδόν σε κάθε οικογένεια που έχει έρθει σε επαφή μαζί τους έχεις περιστατικά κλοπών κοκ, είναι πολύ δύσκολο να μεταβάλλεις την κακή εικόνα που σχηματίζεται για του Ρομά.

Φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι έφτασαν πολλές φορές και εξακολουθούν να έρχονται στην χώρα μας. Βλέπεις όμως ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν μια δουλειά και να βελτιώσουν σταδιακά την ζωή τους. Όσοι κατάφεραν να σταθούν εργασιακά στα πόδια τους, βρίσκουν κατοικία, δημιουργούν οικογένεια και σπουδάζουν τα παιδιά τους. Στους Ρομά πρέπει το κράτος να δαπανήσει περισσότερα χρήματα, στοργή και προδέρμ για να τους απομακρύνει από συνήθειες αιώνων. Γιατί;

Στους Ρομά επίσης δέχεστε με σχετική ευκολία τον ξυλοδαρμό των παιδιών ή τον γάμο σε πολύ μικρή ηλικία που δεν θα δεχόσασταν σε άλλη κοινωνική ομάδα (και σωστά βέβαια). Θέλοντας δηλαδή να δείξετε μια επιείκεια προκαλείτε την υπόλοιπη κοινωνία που βλέπει τους συγκεκριμένους να αντιμετωπίζονται ως άμοιροι ευθυνών για την κατάστασή τους. Μήπως πρέπει να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάτι προβληματικό στην κουλτούρα τους και δεν φταίει μόνο η γκετοποίησή τους ή η αντίδραση των υπολοίπων;

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 01 Οκτ 2019, 11:23

ST48410 έγραψε:
01 Οκτ 2019, 11:16
Η πλειοψηφία του κόσμου διαμορφώνει πεποιθήσεις σύμφωνα με το περιβάλλον και τις εμπειρίες της. Δεν έχουν πρόσβαση σε στατιστικά, σε μελέτες, ούτε και τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθούν με αυτά. Όταν σχεδόν σε κάθε οικογένεια που έχει έρθει σε επαφή μαζί τους έχεις περιστατικά κλοπών κοκ, είναι πολύ δύσκολο να μεταβάλλεις την κακή εικόνα που σχηματίζεται για του Ρομά.

Φτωχοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι έφτασαν πολλές φορές και εξακολουθούν να έρχονται στην χώρα μας. Βλέπεις όμως ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν μια δουλειά και να βελτιώσουν σταδιακά την ζωή τους. Όσοι κατάφεραν να σταθούν εργασιακά στα πόδια τους, βρίσκουν κατοικία, δημιουργούν οικογένεια και σπουδάζουν τα παιδιά τους. Στους Ρομά πρέπει το κράτος να δαπανήσει περισσότερα χρήματα, στοργή και προδέρμ για να τους απομακρύνει από συνήθειες αιώνων. Γιατί;

Στους Ρομά επίσης δέχεστε με σχετική ευκολία τον ξυλοδαρμό των παιδιών ή τον γάμο σε πολύ μικρή ηλικία που δεν θα δεχόσασταν σε άλλη κοινωνική ομάδα (και σωστά βέβαια). Θέλοντας δηλαδή να δείξετε μια επιείκεια προκαλείτε την υπόλοιπη κοινωνία που βλέπει τους συγκεκριμένους να αντιμετωπίζονται ως άμοιροι ευθυνών για την κατάστασή τους. Μήπως πρέπει να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει κάτι προβληματικό στην κουλτούρα τους και δεν φταίει μόνο η γκετοποίησή τους ή η αντίδραση των υπολοίπων;
:goodpost:

Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious » 01 Οκτ 2019, 11:25

Ασέβαστος έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:08
Υδράργυρος έγραψε:
30 Σεπ 2019, 14:56
Λίνο Βεντούρα έγραψε:
30 Σεπ 2019, 14:55

Εγώ γιατί να ντρέπομαι; μας έχεις φλομώσει στο ψέμα και την παπαριά. Άκου λέει. Μπούλιινκ σε γύφτάκια...
Μπούλινκ σε γυφτάκια φίλε μου, είναι τεράστια αλήθεια. Άμα τα παιδιά σου ακούνε αυτά που λες τι νομίζεις οτι θα κάνουνε όταν θα πάνε στο μπασκετάκι και θα δουν το γυφτάκι. Πάρτο αλλιώς.
τα γυφτακια κανουν μπουλινκ, δε δεχονται.
Αυτό ακριβώς. Μάλλον δεν τους έχει τύχει να γνωρίσουν γυφτάκια. Στο Δημοτικό είχαμε αρκετά και εξαίρεση ήταν δύο που ήταν νορμαλ και συνέχισαν και στο γυμνάσιο (και απεχθανόντουσταν και τα υπόλοιπα). Όλα τα άλλα ήταν επιθετικά προς τα άλλα παιδιά, με τσαμπουκάδες και κλεψιές (να μην πω και για τις ψειρες) και όποτε υπήρχε αντίδραση απέναντι τους φερναν 15χρονους και 17χρονους γυφτους για να απειλησουν τα παιδακια.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 01 Οκτ 2019, 11:33

perseus έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:38
stavmanr έγραψε:
01 Οκτ 2019, 09:23
Γερμανοί: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες".

Επίσης
Αμερικάνοι: "ευπαθείς δεν είναι οι έλληνες αλλά όσοι ληστεύονται από τους έλληνες"

Το ιστορικό της ελληνικής εγκληματικότητας στις ΗΠΑ:
https://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono ... stes-meros
Επιμενεις σε αυτη την μαλακια?
Επιμένω στην ιστορική πραγματικότητα.

Σε κάθε τόπο, κάποιοι βολεύονται κι αναπτύσσουν "σύννομη εγκληματικότητα" και κάποιοι άλλοι μένουν στο περιθώριο ως "παρείσακτοι" κι αναπτύσσουν "παράνομη εγκληματικότητα". Ποια είναι η "σύννομη εγκληματικότητα"; Κάθε ενέργεια που γίνεται στα όρια των νόμων, εκμεταλλευόμενη την θέση ισχύος του εκάστοτε "σύννομου εγκληματία". Από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς, μηχανικούς μέχρι περιπτεράδες και ηλεκτρολόγους.

Αν κάποιος δεν μπορεί να δει ότι η εγκληματικότητα εξαρτάται κυρίως από κοινωνικούς παράγοντες (υπάρχουν και σπάνιες εγγενείς αιτίες, παθολογικές), είναι απλά ανεπίδεκτος ιστορίας.

Όταν, λοιπόν, τα υπέροχα και πολιτισμένα ελληνοπουλάκια βρέθηκαν σε θέση "παρείσακτου" ανέβασαν το δείκτη της εγκληματικότητας στο 7πλάσιο του κανονικού. Θα το βρεις μέσα στο άρθρο του λινκ.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 01 Οκτ 2019, 11:37

stavmanr έγραψε:
01 Οκτ 2019, 11:33
Επιμένω στην ιστορική πραγματικότητα.

Σε κάθε τόπο, κάποιοι βολεύονται κι αναπτύσσουν "σύννομη εγκληματικότητα" και κάποιοι άλλοι μένουν στο περιθώριο ως "παρείσακτοι" κι αναπτύσσουν "παράνομη εγκληματικότητα". Ποια είναι η "σύννομη εγκληματικότητα"; Κάθε ενέργεια που γίνεται στα όρια των νόμων, εκμεταλλευόμενη την θέση ισχύος του εκάστοτε "σύννομου εγκληματία". Από γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς, μηχανικούς μέχρι περιπτεράδες και ηλεκτρολόγους.

Αν κάποιος δεν μπορεί να δει ότι η εγκληματικότητα εξαρτάται κυρίως από κοινωνικούς παράγοντες (υπάρχουν και σπάνιες εγγενείς αιτίες, παθολογικές), είναι απλά ανεπίδεκτος ιστορίας.
Αμα για γύφτους διαβάζεις τέτοια καταλαβαίνεις ότι ο συνομιλητής είναι εκτός πραγματικότητας.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών