mao mao έγραψε: ↑12 Οκτ 2019, 17:46
Έχω μια εξαιρετική πρόταση, και μάλλον είναι σχετικά εύκολο να εφαρμοστεί.
Η δεξαμένη των ψηφοφόρων του εξωτερικου θα προέρχεται από τους δηλωμένους φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού.
1. Έτσι εξασφαλίζεις οτι μένει έξω ο κάθε απίθανος ελληνοαμερικάνος ή ελληνοαυστραλός που απλά έχει ελληνική υπηκοότητα και δεν ξέρει ελληνικά ούτε έχει ζήσει Ελλάδα.
2. Τσακώνεις τους εξυπνάκηδες που ναι μεν έξω αλλά δεν έχουν δηλώθεί ΜΚΕ ώστε να μην φορολογούνται τα νοίκια τους στην Ελλάδα. Δεν θα διευκολύνουμε την ψήφο τον φοροφυγάδων.
3. Για μένα στα 15-20 χρόνια από τη στιγμή που είσαι δηλωμένος ΜΚΕ πρέπει να χάνεις το δικαίωμα ψήφου. Το ίδιο εφαρμόζουν προηγμένες δυτικές χώρες. Δεν μπορεί ο ελληνοαμερικάνος λεφτάς 70άρης που λείπει 40 χρόνια να αποφασίζει το μέλλον του 20άρη έλληνα ανέργου.
4. Για επιστολική ψήφο δεν είμαστε ώριμοι ακόμη. Ας κάνουν ένα κόπο να ψηφίσουν στις πρεσβείες.
1. Εάν κάποιον ελληνοαμερικανο ή ελληνοαυστραλο δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα, προφανώς και δεν θα πάει να ψηφίσει.
2. Δεν τσακωνεις κανέναν. Ούτε ένας από αυτούς δεν θα πάει να ψηφίσει. Σιγά να μην κάτσει να τρώει πρόστιμα για την ψήφο, γελανε και οι μύγες εδώ.
3. Τι χειρότερο έχει ο ελληνοαμερικανος λεφτάς δηλαδή ο οποίος μπορεί να φέρνει και συνάλλαγμα, από έναν ανεπαγγελτο εικοσάχρονο ο οποίος πιθανώς να ψηφίζει όποιον του τάζει το μεγαλύτερο επίδομα ανεργίας?
Και γιατί χρησιμοποιήσεις με αρνητικό τροπο την λέξη "λεφτάς"? Εάν ήταν απενταρος ή άστεγος ο ελληνοαμερικανος τότε κανένα πρόβλημα?
4. Τι σημαίνει δεν είμαστε ώριμοι για επιστολικη ψήφο? Τι είδους "ωριμότητα" απαιτείται?
Και όπως έγραψα πιο πριν, γιατί να ψηφίζει μες στην άνεση του ο ελληνοαμερικανος της ΝΥ, και ο άλλος που μένει σε κωμοπωλη της νεμπρασκα να πρέπει να ταξιδέψει για να ψηφίσει?