Οκ, το συζητάμε τότε
-που θα εγκαταλείψεις τα φληναφήματα και θα επισκεφθείς τα επιχειρήματα
Οκ, το συζητάμε τότε
Οπως παραπάνωΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 13:02Οκ, το συζητάμε τότε
-που θα εγκαταλείψεις τα φληναφήματα και θα επισκεφθείς τα επιχειρήματα
Φασιστική είναι η υπερ-εκατονταετής επιβολή του καπνού των μανιωδών χρηστών του στα πνευμόνια των αθώων, ανήλικων, γέρων, αβοήθητων κλπ. συμπολιτών τους.
https://www.bestrong.org.gr/el/health/n ... utsmoking/Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατ. θάνατοι οφείλονται στο κάπνισμα και αντιπροσωπεύουν περίπου 14% του συνόλου των θανάτων. Μόνο εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνονται ετησίως 79.000 θάνατοι (WHO 2007).
Υπολογίζοντας το μέγεθος του προβλήματος με βάση τα χαμένα έτη ζωής λόγω πρώιμου θανάτου ή αναπηρίας (DALY’s), το κάπνισμα, στην Ευρώπη, ευθύνεται για το 12,3% χαμένων ετών ζωής (WHO 2005). Στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, είναι η πρώτη αιτία χαμένων ετών ζωής λόγω θανάτου ή αναπηρίας.
Έχει υπολογισθεί, ότι το προσδόκιμο ζωής των καπνιστών μειώνεται κατά 5 ως 8 χρόνια και ότι χάνονται κατά μέσο όρο 5,5 λεπτά ζωής για κάθε τσιγάρο που καπνίζεται, δηλαδή περίπου όσο και ο χρόνος καπνίσματος του τσιγάρου. Στην Ελλάδα, η οφειλόμενη στο κάπνισμα θνησιμότητα φτάνει το 19,3%, ενώ το ποσοστό των χαμένων ετών ζωής το 12,9%.
Καρκίνος τραχείας, βρόγχων, πνευμόνων: Η συνολική προτυποποιημένη θνησιμότητα από καρκίνο τραχείας, βρόγχων και πνευμόνων σημείωσε διαχρονικά στην Ελλάδα αύξηση. Η ίδια τάση παρατηρείται και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Αντίθετα, σε ορισμένες άλλες, όπως η Μ. Βρετανία, η Φινλανδία και η Γερμανία, σημειώθηκε μείωση. Το 2004, η προτυποποιημένη θνησιμότητα όλων των ηλικιών στην Ελλάδα έφτανε τους 38,9 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ειδικά στις ηλικίες 0 - 64 ετών, τους 18,4 θανάτους. Η αύξηση που παρατηρήθηκε σε σχέση με το 1970, ήταν 52,4% και 46,4% αντίστοιχα (WHO 2008).
Σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα παρουσιάζει την τέταρτη υψηλότερη θνησιμότητα μεταξύ των χωρών, τόσο στο σύνολο των ηλικιών όσο και στις ηλικίες κάτω των 65 ετών.
Ισχαιμική καρδιοπάθειαz: Η προτυποποιημένη θνησιμότητα από ισχαιμική καρδιοπάθεια, σε αντίθεση με ότι συνέβη στις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης, σημείωσε διαχρονικά στην Ελλάδα αύξηση (διάγραμμα 8). Την περίοδο 1970 - 2004, η αύξηση της θνησιμότητας στη χώρα μας έφτασε 27,8%, έναντι μείωσης μεταξύ 42 και 69,3% των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Επικεντρώνοντας μόνο στις ηλικίες κάτω των 65 ετών (πίνακας 6) η Ελλάδα το 2004, παρουσίαζε πλέον την υψηλότερη θνησιμότητα από ισχαιμική καρδιοπάθεια στη Δυτική Ευρώπη, διπλάσια από την αντίστοιχη των μεσογειακών και των περισσότερων άλλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών.
Μη σπεύδεις τόσο γρήγορα να επιβεβαιώσεις -με βορβορώδη όσο και αυτεπίστροφα βλήματα- την επιχειρηματολογική κενότητα που σε μαστίζει!
Πώς τα καταφέρνεις, όταν ο νόμος λέει τα αντίθετα από εκείνα που λέει εκείνος που δηλώνεις ότι αγαπάς επειδή τα λέει;νύχτα έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 11:43the comet the course the tail έγραψε: ↑11 Οκτ 2019, 10:52είπαμε. κλειστά κλαμπ-χώροι καπνιστών. να υπάρχουν ειδικές άδειες για όποιον θέλει ο χώρος του να είναι καπνιστών και για όποιους είναι καπνιστές.
όπως οι άδειες για επιχειρήσεις υψηλής κλπ όχλησης.εκεί που δεν είδα να διαμαρτύρεται κανείς για ένα σωρό κόσμο που εργάζεται σε ανθυγιεινές συνθήκες.
εδώ βέβαια ξεκινάει μια μεγάλη κουβέντα, για το πως ο καπιταλισμός βλάπτει την σωματική και ψυχική υγεία στον βωμό του κέρδους. ένας σωρό κόσμος είναι καταδικασμένος να ζει ανθυγιεινά γιατί ζει σε συνθήκες φτώχειας, αλλά αυτό δεν βλέπω να λύνεται με κάποιο νομοσχέδιο
the comet the course the tail έγραψε: ↑11 Οκτ 2019, 17:17
αλλά είπαμε, οι υστερικοί αντικαπνιστές είναι επιλεκτικά ευαισθητοποιημένοι για την δημόσια υγεία.
δεν είδα να δείχνουν την ίδια ευαισθησία ή να συνδέουν το θέμα και με άλλα θέματα που υποβιβάζουν την υγεία μας:
από εργασίες σε βαρέα και ανθυγιεινά, εξορύξεις χρυσού και πετρελαίου, καρκίνο που μοιράζουν αβέρτα εταιρείες όπως η μονσάντο και η μπάγιερν, φτωχοποίηση και ελλειπή περίθαλψη, ιδιωτικοποίηση της υγείας κλπ κλπ.
σαγαπώ
είμαι υπέρ του νόμου, ωστόσο
Όταν αφήνονται ληστές ελεύθεροι ξανά και ξανά για να σκοτώσουν παππούδες τι δικαίωμα είναι αυτό;stavmanr έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 13:58Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται σε τεχνάσματα, σοφιστείες.
Πχ. ένα σόφισμα είναι το σόφισμα της μέσης οδού.
Λέει ο καπνιστής "μισό δικαίωμα δικό σου, μισό δικαίωμα δικό μου".
Το σόφισμα βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μισό δικαίωμα. Υπάρχει δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή. Κάθε δραστηριότητα που στερεί ανώφελα την υγεία και τη ζωή του διπλανού δεν μπορεί να αποτελεί δικαίωμα.
Σε ακραίο επίπεδο μπορεί κανείς να το βρει στον εξής σουρεαλιστικό διάλογο:
- θέλω να σε κάνω κομματάκια
- μα εγώ δεν θέλω
- ε τότε να κόψω μόνο από τη μέση και πάνω, ώστε να ασκήσουμε ταυτόχρονα το δικαίωμά μας, εγώ να κόβω κι εσύ να μην κόβεσαι! Αλλιώς είσαι φασίστας που θέλεις να επιβάλεις σε εμένα να μη σε κόβω κομματάκια.
μα είναι διαχρονικά υπέροχος, δε το βλέπεις;stavmanr έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 13:27Πώς τα καταφέρνεις όταν ο νόμος λέει τα αντίθετα από εκείνα που λέει εκείνος που δηλώνεις ότι αγαπάς επειδή τα λέει;
Σε άλλα νήματα, βέβαια, μπορούμε να συζητήσουμε για τις βαριές εργασίες, για το χρυσό, για τα φυτοφάρμακα κι ό,τι άλλο επιθυμεί η ψυχούλα της αγάπης σου, ο οποίος προφανώς μπορεί να φτάσει και στην κοσμογονία για να δικαιολογήσει την εξάρτησή του από τα καπνικά μέσα.
Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με ένα βίτσιο κάποιων ανθρώπων που αφορά τη χρήση εξαρτησιογόνων καπνικών μέσων σε κλειστούς χώρους ή στο πρόσωπο των διπλανών τους;
Δεν ξέρει ότι υπάρχει ασφάλεια εργασίας σε κάθε χώρο εργασίας που προσπαθεί να περιορίσει όποια ανώφελη βλάβη πιθανό να προκαλείται; Δεν ξέρει ότι υπάρχουν περιβαλλοντικές νομοθεσίες για τα οχήματα, τα εργοστάσια, τα φυτοφάρμακα; Δεν ξέρει ότι προσπαθούμε να περιορίσουμε την βλάβη από καυσαέρια και χημικά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουμε αυτά που βοηθούν την επιβίωσή μας;
Δεν ξέρει ότι πχ. χωρίς ηλεκτρισμό δεν έχει να φάει, να πιει, να κοιμηθεί;
Ποιος ο πραγματικός λόγος αυτής της δηθενίστικης αμπελοφιλοσοφίας περί ανέμων και υδάτων;
Έλα μου ντε...Antares έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 14:05Όταν διαφημίζονται σχεδόν τα ναρκωτικά (σε χαπάκια κυρίως) τι δικαίωμα είναι αυτό;stavmanr έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 13:58Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται σε τεχνάσματα, σοφιστείες.
Πχ. ένα σόφισμα είναι το σόφισμα της μέσης οδού.
Λέει ο καπνιστής "μισό δικαίωμα δικό σου, μισό δικαίωμα δικό μου".
Το σόφισμα βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μισό δικαίωμα. Υπάρχει δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή. Κάθε δραστηριότητα που στερεί ανώφελα την υγεία και τη ζωή του διπλανού δεν μπορεί να αποτελεί δικαίωμα.
Σε ακραίο επίπεδο μπορεί κανείς να το βρει στον εξής σουρεαλιστικό διάλογο:
- θέλω να σε κάνω κομματάκια
- μα εγώ δεν θέλω
- ε τότε να κόψω μόνο από τη μέση και πάνω, ώστε να ασκήσουμε ταυτόχρονα το δικαίωμά μας, εγώ να κόβω κι εσύ να μην κόβεσαι! Αλλιώς είσαι φασίστας που θέλεις να επιβάλεις σε εμένα να μη σε κόβω κομματάκια.
Για να το λες εσύ που το βλέπεις...νύχτα έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 14:29μα είναι διαχρονικά υπέροχος, δε το βλέπεις;stavmanr έγραψε: ↑14 Οκτ 2019, 13:27Πώς τα καταφέρνεις όταν ο νόμος λέει τα αντίθετα από εκείνα που λέει εκείνος που δηλώνεις ότι αγαπάς επειδή τα λέει;
Σε άλλα νήματα, βέβαια, μπορούμε να συζητήσουμε για τις βαριές εργασίες, για το χρυσό, για τα φυτοφάρμακα κι ό,τι άλλο επιθυμεί η ψυχούλα της αγάπης σου, ο οποίος προφανώς μπορεί να φτάσει και στην κοσμογονία για να δικαιολογήσει την εξάρτησή του από τα καπνικά μέσα.
Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με ένα βίτσιο κάποιων ανθρώπων που αφορά τη χρήση εξαρτησιογόνων καπνικών μέσων σε κλειστούς χώρους ή στο πρόσωπο των διπλανών τους;
Δεν ξέρει ότι υπάρχει ασφάλεια εργασίας σε κάθε χώρο εργασίας που προσπαθεί να περιορίσει όποια ανώφελη βλάβη πιθανό να προκαλείται; Δεν ξέρει ότι υπάρχουν περιβαλλοντικές νομοθεσίες για τα οχήματα, τα εργοστάσια, τα φυτοφάρμακα; Δεν ξέρει ότι προσπαθούμε να περιορίσουμε την βλάβη από καυσαέρια και χημικά, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουμε αυτά που βοηθούν την επιβίωσή μας;
Δεν ξέρει ότι πχ. χωρίς ηλεκτρισμό δεν έχει να φάει, να πιει, να κοιμηθεί;
Ποιος ο πραγματικός λόγος αυτής της δηθενίστικης αμπελοφιλοσοφίας περί ανέμων και υδάτων;
Εσύ πού είδες να γράφω εγώ κάτι τέτοιο;καθόλου αντίθετα δεν είναι, δεν είδα να υποστηρίζει κάπου το κάπνισμα εις βάρος των μη καπνιζόντων, εσύ πού είδες κάτι τέτοιο;
Κανείς δεν σας πείραξε στην αυτοκαταστροφή σας. Απλά δεν μπορείτε να γίνετε ...ISIS καπνιζόντων και να παίρνετε κι άλλους στο λαιμό σας, μέσα στην αυτοκαταστροφή σας.κατά τ άλλα, επιτρέψτε μας να αυτοκαταστρεφόμεθα με την ησυχία μας