Ψάχνω γυράδικο [Θεσσαλονίκη]
Re: Ψάχνω γυράδικο [Θεσσαλονίκη]
Εγώ στη θέση σου θα ντρεπόμουνα. Αλλά είσαι από κει πάνω! Που τσίπα; 

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Σουβλάκι σε πίτα υποχρεούται να έχει το κάτωθι κυλινδρικό σχήμα:

Η κωνική παραλλαγή είναι βαρβαρική, η οποία καλό είναι να μην μνημονεύεται:

Η κωνική παραλλαγή είναι βαρβαρική, η οποία καλό είναι να μην μνημονεύεται:
Τεράστιο σάντουιτς ζήτησε ο τύπος, τύπε. Δεν ζήτησε το καλύτερο ψητοπωλείο.sys3x έγραψε: ↑23 Οκτ 2019, 22:44Δυτικά ο καλύτερος έχει πολύ καλό γύρο στους Αμπελόκηπους (τον ψήνει στην σούβλα οριζόντια στα κάρβουνα), το "σουβλατζίδικο" του πόντιου επίσης εκεί έχει πολύ φτηνά και νόστιμα σουβλάκια (όχι γύρο όμως). Στην Β. Γεωργίου έχει πολύ ωραίες σούβλες το φάτε σκάστε και αρκετά καλό γύρο (ο Τάκης έκλεισε το κέρατο μου μέσα).
Χαριλάου η κορυφή έχει ωραίες σούβλες και γύρο (το ελασσονίτικο κ το κοκορέτσι γαμάει), ο Σωκράτης είναι έτσι κι έτσι.
Ο γύφτος στον φοίνικα επίσης "είχε" πολύ καλό γύρο αλλά τελευταίες φορές που έφαγα μάλλον το χάλασε.
Όποιος θέλει ισορροπημένο γύρο με τόσο όσο λίπος δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από του Σιντ σε όλο το γνωστό συν-παν. Για το γεμιστό μπιφτέκι (με γύρο ροκφόρ και κασέρι) δεν έχω λόγια, την πρώτη φορά που δοκίμασα δάκρυσα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Γιατί να ντραπώ μαρή λουλού; κλεμμένη την έχω;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Διαγώνιος [κεντρικά], όποιος σύχναζε τα καλά χρόνια σε λουκυ λουκ, τριποκάρυδοι κτλπ τον ξέρει. Κατηφορίζοντας από ναυαρίνου προς παραλιακή. Εκπληκτικός χειροποίητος γύρος, λουκούμια-σουτζουκάκια. Και τα υπόλοιπα καλά είναι αλλά για αυτά βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Εν τω μεταξύ υπάρχει και νέα διαγώνιος στην αρετσού νομίζω που το έχει ο δίδυμος αδερφός του. λολ
Άσε ρε με τα οφ τόπικ κ συ, δε με λες; μουστάρδα βάζεις στο γύρο;Feindflug έγραψε: ↑23 Οκτ 2019, 22:57Τεράστιο σάντουιτς ζήτησε ο τύπος, τύπε. Δεν ζήτησε το καλύτερο ψητοπωλείο.sys3x έγραψε: ↑23 Οκτ 2019, 22:44Δυτικά ο καλύτερος έχει πολύ καλό γύρο στους Αμπελόκηπους (τον ψήνει στην σούβλα οριζόντια στα κάρβουνα), το "σουβλατζίδικο" του πόντιου επίσης εκεί έχει πολύ φτηνά και νόστιμα σουβλάκια (όχι γύρο όμως). Στην Β. Γεωργίου έχει πολύ ωραίες σούβλες το φάτε σκάστε και αρκετά καλό γύρο (ο Τάκης έκλεισε το κέρατο μου μέσα).
Χαριλάου η κορυφή έχει ωραίες σούβλες και γύρο (το ελασσονίτικο κ το κοκορέτσι γαμάει), ο Σωκράτης είναι έτσι κι έτσι.
Ο γύφτος στον φοίνικα επίσης "είχε" πολύ καλό γύρο αλλά τελευταίες φορές που έφαγα μάλλον το χάλασε.
Όποιος θέλει ισορροπημένο γύρο με τόσο όσο λίπος δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από του Σιντ σε όλο το γνωστό συν-παν. Για το γεμιστό μπιφτέκι (με γύρο ροκφόρ και κασέρι) δεν έχω λόγια, την πρώτη φορά που δοκίμασα δάκρυσα.
.
.
Ναι, τύπε.sys3x έγραψε: ↑23 Οκτ 2019, 22:59Άσε ρε με τα οφ τόπικ κ συ, δε με λες; μουστάρδα βάζεις στο γύρο;Feindflug έγραψε: ↑23 Οκτ 2019, 22:57Τεράστιο σάντουιτς ζήτησε ο τύπος, τύπε. Δεν ζήτησε το καλύτερο ψητοπωλείο.sys3x έγραψε: ↑23 Οκτ 2019, 22:44Δυτικά ο καλύτερος έχει πολύ καλό γύρο στους Αμπελόκηπους (τον ψήνει στην σούβλα οριζόντια στα κάρβουνα), το "σουβλατζίδικο" του πόντιου επίσης εκεί έχει πολύ φτηνά και νόστιμα σουβλάκια (όχι γύρο όμως). Στην Β. Γεωργίου έχει πολύ ωραίες σούβλες το φάτε σκάστε και αρκετά καλό γύρο (ο Τάκης έκλεισε το κέρατο μου μέσα).
Dein Herz, meine Gier
Πρώτη φορά ακούω αυτήν την παρομοίωση, δικέ μου.
Dein Herz, meine Gier
Η μουστάρδα είναι κίτρινη ρε, κίτρινη.
.
.
Ναι ρε τύπε, αλλά δεν το έχω ξανακούσει αυτό το πράγμα. Τώρα το έβγαλες από το μυαλό σου;
Dein Herz, meine Gier
Καποτε καπου εκει στον κιτρινο πυργο υπηρχε ενα μπαρακι που λεγοταν "ηλιος". Απεναντι ειχε μια τραπεζα (πιστεως νομιζω) και ακριβως απο πισω ειχε ενα δρομακι που ειχε ενα ωραιο σουβλατζιδικο που εκανε και σεφταλια. Καπου διπλα-απεναντι σε 1-2 μπαρακια.
Υπαρχει ακομα?
Ειχα μια γκομενα που δουλευε στον ηλιο και ετρωγα συχνα απο κει.
Υπαρχει ακομα?
Το έτση λες, τύπε, που είναι διακοσμημένο με σκίτσα του Αρκά.ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: ↑23 Οκτ 2019, 23:12Καποτε καπου εκει στον κιτρινο πυργο υπηρχε ενα μπαρακι που λεγοταν "ηλιος". Απεναντι ειχε μια τραπεζα (πιστεως νομιζω) και ακριβως απο πισω ειχε ενα δρομακι που ειχε ενα ωραιο σουβλατζιδικο που εκανε και σεφταλια. Καπου διπλα-απεναντι σε 1-2 μπαρακια.
Υπαρχει ακομα?
Υπάρχει ακόμα.
Dein Herz, meine Gier
την Νικηφόρου Φωκά εννοείς
ο ήλιος υπάρχει ακόμη
κάποιο απέναντι από το Φλου πρέπει να λες
το έτση μόνο τοστ κτλ δεν φτιάχνει; έχει και κρέατα;
ο ήλιος υπάρχει ακόμη
κάποιο απέναντι από το Φλου πρέπει να λες
το έτση μόνο τοστ κτλ δεν φτιάχνει; έχει και κρέατα;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 133 Απαντήσεις
- 3074 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
24 Απρ 2025, 12:58
-
- 1 Απαντήσεις
- 833 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
18 Φεβ 2024, 18:00
-
-
Νέα δημοσίευση ΨΆΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΩ ΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΊΑ..
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 14 Ιαν 2024, 00:03 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 6 Απαντήσεις
- 401 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
14 Ιαν 2024, 13:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ψάχνω ονόματα για τους χαρακτήρες του μυθιστορήματός μου.
από Εκτωρ » 28 Οκτ 2023, 00:34 » σε Λογοτεχνία - 0 Απαντήσεις
- 441 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
28 Οκτ 2023, 00:34
-