wooded glade έγραψε: ↑31 Μάιος 2018, 14:30
shrike έγραψε: ↑31 Μάιος 2018, 14:14
wooded glade έγραψε: ↑31 Μάιος 2018, 14:12
Τις χωρίζεις, ξέρω γω ;
Άλλο το τρακοσάευρω και άλλο το τριχίλιαρο.
Άλλο το μεροκάματο που γίνεται από 751 ευρώ 651 και άλλη η απόλυση αδεία προέδρου πρωτοδικών.
Εξ άλλου εμένα μου το μείωσε λίγο ο Τσίπρας το ΕΝΦΙΑ. Από 90 ευρώ το χρόνο σε 70.
Βρε, διαφορά υπάρχει, σαφώς. Γι' αυτό και πας προς τον έναν ή τον άλλον, όχι επειδή κάποιος είναι καλός και ο άλλος κακός. Πας απλά στον λιγότερο κακό. Αλλά, αν ρωτάς αν πονάνε, σου λέω. Όλες πονάνε. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Αλλά όλες...
Ισαποστάκιας ;
Μουά; Μπαααα... καμιά σχέση. Απλά, δεν είμαι παντρεμένος με κανέναν (εκτός απ' τη γυναίκα μου, βέβαια) και δεν έχω πρόβλημα να την πω σε όλους όταν κάνουν μαλακίες, ακόμα κι αυτούς που υποστηρίζω.
Ποτέ μου δεν έβαλα στο ίδιο τσουβάλι, πχ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ακόμα και η γνωστή φράση καραμέλα "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτό... ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το άλλο" πάντα μού την έδινε, ο καθένας είχε το μερίδιο ευθύνης του φυσικά, αλλά η διαφορά στο ποσοστό αυτού του μεριδίου είναι τόσο μεγάλη, που θεωρώ τουλάχιστον τραγικό να τους αναφέρει κανείς μαζί στην ίδια φράση ξανά και ξανά.
wooded glade έγραψε: ↑31 Μάιος 2018, 14:30
Η
ιδεολογία του Σύριζα είναι η φτωχοποίηση.
Από τότε που πρωτοφτιάχτηκε.
Μέσα σε ένα περιβάλλον αριστερής κουλτούρας που ζούμε, δεν ήταν δύσκολο βέβαια και για το πασόκ και για τη ΝΔ να αναδειχθούν σε φορομπήχτες, αλλά ο Σύριζα
μέσα από τις διακηρύξεις του προγράμματος Θεσσαλονίκης και όχι μέσα από τις διακηρύξεις του προγράμματος κωλοτούμπας έλεγε ξεκάθαρα ότι όλοι οι μη δημοσιοκαφριστανοί να ετοιμάζουν πλερέζες.
Δε νομίζω να υπήρχε ποτέ κάποια ιδεολογία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως είχαν κάποιοι λίγοι κάποτε, κυρίως αυτοί που αποχώρησαν (όχι τα μεγαλοστελέχη, τα πιο κούτσικα), αλλά δε νομίζω να φτιάχτηκε για ιδεολογικούς λόγους ο συνασπισμός. Περισσότερο πιστεύω ότι δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό να μπορεί στο μέλλον (όπου μέλλον = τώρα, πλέον) να πετύχει αυτό που βλέπουμε σήμερα. Να καταφέρνει δηλαδή να περνάει μέτρα που δεν θα μπορούσε με τίποτα να κάνει ένα παραδοσιακά δεξιό κόμμα ή ένα ξεπερασμένο/ξεπεσμένο κεντροαριστερό, χωρίς να υπάρχει μαζικός ξεσηκωμός από τον κόσμο. Άποψή μου, φυσικά.