O I έγραψε: ↑02 Νοέμ 2019, 21:22
Εσθήρ έγραψε: ↑02 Νοέμ 2019, 21:08
O I έγραψε: ↑02 Νοέμ 2019, 21:04
Εσθήρ σίγουρα πρόκειται περί ανοησίας
για όποιον μιλάει με σιγουριά για κάτι που είναι αδύνατον να αποδειχθεί.
Το να υποθέσουμε όμως ότι το μπινκ μπανκ προέρχεται από κάποια αιτία δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να τα ξέρει όλα για να το αντιληφθεί.
Ο.Ι.
Δυστυχως
ουτε εμεις εχουμε τις απαραιτητες γνωσεις για να ειμαστε σιγουροι για αυτο,αλλα ουτε και οι επιστημονες ειναι σε θεση να το γνωριζουν με βεβαιοτητα,αφου οντως κανενας δεν το επιβεβαιωνει.
Τουτεστιν μπορει να χρειαζεται αιτια μπορει και οχι.
Η δικια μου ''λογικη'' και τροπος σκεψης λεει οτι χρειαζεται αιτιο,ομως αυτο απλα ειναι μια σκεψη χωρις καν η ιδια να ειμαι σιγουρη και σιγουρα κανενας δεν εχει αποδειξει ουτε μπορει να το αποδειξει,οπως ομως και το αντιθετο.Για την ωρα τουλαχιστον.
Αυτό επισημαίνω.
Ότι το λέει η κοινή λογική. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να το υποθέσουμε.
Η άποψή μου είναι ότι η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να βγει έξω από τον χωροχρόνο που ζούμε για να αποδείξει κάτι τέτοιο που βρίσκεται εκτός. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά στηρίζομαι στο ότι αυτό που μπορεί να αποδείξει ο ανθρώπινος νους βρίσκεται στα πλαίσια τής έναρξης του κόσμου και μετά. Για το "πριν" μόνο να υποθέσει μπορεί.
Ο.Ι.
Εμ εδω βρισκεται ομως η παγιδα,η ανθρωπινη ανοησια που πηγαζει απο αγνοια και η κομπορρημοσυνη .
Ποια
κοινη λογικη φιλε μου; Η κοινη λογικη ειναι μεσα στα αυστηρα και πολυ μικρα πλαισια του εγκεφαλου μας,των δυνατοτητων μας και αυτων που αντιλαμβανομαστε.Ειναι σαν να λες οτι το σκουλικι μπορει να αντιληφθει την εννοια του συμπαντος.Το σκουλικι εχει συγκεκριμενες δυνατοτητες ,μπορει να αντιληφθει μεχρι ενος σημειου , ο ελεφαντας μεχρι ενος αλλου και ο ανθρωπος παλι μεχρι ενος σημειου.
Αλλα βλεπεις η κομπορρημοσυνη μας κανει ανοητους και επαρμενους.
Δηλαδη η επιστημη δεν μπορει να αποδειξει κατι και μπορει η κοινη λογικη να κανει τι; Για Γελια ειμαστε.
Και οι επιστημονες εχουν κοινη λογικη.Και γνωσεις που εμεις δεν μπορουμε καν να καταλαβουμε.
Τιποτα απολυτως κανενας οχι μονο δεν μπορει να αποδειξει αλλα και μονο να παιρνουμε θεση υπερ του ενος ή του αλλου ,δηλαδη υπερ μιας ανωτερης διαννοιας ή ολα στην τυχη ,ειναι για γελια και απολυτη ανοησια.Δεν μιλαμε για ποδοσφαιρο.
Ακου κοινη λογικη.